2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Olmaz mı 2 yaşa kadar toplamda 10 atak dönemi var Oğlum da geçen hafta ataktaydı sonrasında bişeyler öğrenmiş oluyor bebekler bi nevi yeni sürüm yükleniyor Misal şuan boncuk boncuk etrafı süzüyor. Sırada 8. hafta var Gece prolaktin saat 1-5 arası en yüksek sevideymiş canım. Özellikle o saatlerde emzirmenin veya sağmanın süt üretimi için çok önemli olduğu söyleniyor.

Reflüsü olabilir mi acaba?

Mantık olarak düşünseler mesala bu anne bebeğine mama vererek 300 gr aldıra bilmiş. Mama vermese aldıramicak ve belki bebekte açlıktan dolayı sağlık sorunu olacak. Kim ister mama ile beslemeyi. Onlar da şu yönden haklı ilk altı ay anne sütü bebek için çok önemli belli bir zaman sonra bebek emmek istemiyor. Rabbim yardımcımız olsun

İlaç kullanıyor musun. Bana doktor rahim toparlayıcı hap vermişti doktor. Emziren anneler için yazan kısmı okuduğumda bebekte zehirlenme yazıyordu. Benim de bebeğim bir kaç böyle fışkırıcasına kustu çok korktum. Çok emdi mamayı çok yedi ondan falan derken ki her zaman ki ölçüde verdim mamayı ve mememde ki süt işte. Hapın prospektüsünü okuyunca eyvah dedim hemen bıraktım bebeğim kusmaz oldu.

Sma optıpro kullanıyorum ama bi sonraki sefer Sma’nın comfort un kullanacağım. Gaz yapmayan. Çok araştırdım en çok içime sinen mama sma comfort oldu.
Ya sma optipro gaz mi yapıyor geçen akşam hastanede sütün yanında takviye olarak 10 CC mama verdik. Hemşire bizde sma var dedi ben de hipp almıştım. Sma kullanabiliriz isterseniz dedi daha iyidir diye düşündüm olur dedim. Gazını çıkarmadan yan yatırdık reflü yatağına önce mizmizlandi sancı girdi galiba sonra bir kustu burnundan da geldi çok korktum ağladım sakin sakin gözlerimin içine baktı anne ağlama dercesine

Evet ben de isterdim sadece anne sütü alsın mama vermeyi kim ister ki sütüne güven diyor da görüyorum çocuk sadece emince doymuyor inşallah bizim de sütümüz yeter mamayı keseriz.

10 atak mı Biz ne zaman anne olmanın tadını çıkaraceğiz sonrasında da yaş atakları çıkacak . Rabbim çocuklarımıza benden sağlığı zihin sağlığı ruh sağlığı versin Gaz sancısı vermesin. Ebe bağırsak sistemi düzene girdiği için gaz sancısı çektiklerini söyledi.

Bu geceden sonra özellikle dikkat edeceğim. Gece sütüm az geliyor gibi geliyor o yüzden aklımda hep bir mama verme düşüncesi oluyor

Şöyle her mama gaz yaparmış ama bazıları biraz daha fazla. 10 cc çok değil. Senin kullandığın ilaçlara dikkat et. Mutlaka prospektüsünü oku. Bunu bir kaçtır söylüyorum söylemeye de devam edicem. Benim de bebeğim fışkırır gibi kustu bir kaç kez çöm korktum. Kullandığım ilacı bırakınca kusmaz oldu. Sma ya da gelince ben arkadaş tavsiyesi üzerine aldım. Bebeğim ilk doğduğunda aşırı gazlıydı. Ama normal bi durummuş. Ben bunu bilmediğim için araştırma sırasında SMA COMFORT u buldum. Zaten bağırsakları yeni yeni düzene girdiği için ne yaparsak yapalım gaz sancıları olacak ama bunu minimuma indirmek için her şeyi yaparım. Tabi ki sağlıklı şekilde. İnan ki her yediğime önce internetten bakıyorum öyle yiyorum. Kimyonsuz gezemez oldum. Faydasını görüyorum benim de gazım minimumda. Her yemekten sonra 1 çay kaşığı ağzıma atım üzerine su içiyorum. Evet içim almıyor yutmakta da çöm zorlanıyorum ama bebeğim sancıdan kıvranırken kendimi daha çaresiz hissediyorum.

Kesinlikle öyle ama eve geldikten sonra hiç kusmadı mama takviyesi yapmıyorum sadece hastanede bı iki kere yaptık aldığım hipp mamayı açmadım bile.

Kesinlikle öyle ama eve geldikten sonra hiç kusmadı mama takviyesi yapmıyorum sadece hastanede bı iki kere yaptık aldığım hipp mamayı açmadım bile.
Sütün yetiyorsa hiç gerek yok. Belki fazla gelen mamayı çıkarmıştır. Rabbim sağlık sıhhat versin

Sütün yetiyorsa hiç gerek yok. Belki fazla gelen mamayı çıkarmıştır. Rabbim sağlık sıhhat versin
Bence öyle oldu çünkü hem iki mememi emzirdim ne kadar geldiğini bilemedik hemsire de ne olur ne olmaz 10 CC takviye yapalım dedi aldığı kadar. Bebeğim de durmayınca 10 CC yi birden içmiş oldu. Şimdilik yettiğini düşünüyorum. Her gün tartacagim minnoskomu haftada ne kadar almasin gerekiyor ki bir bebeğin

Kızlar ben pes ediyorım galiba ne yaparsam yapiyim sütüm gelmiyor birgün 40 ml anca bazen 20 ml zaten 2 saatte bir o dolulukta olmuyor bebek doymayınca haliyle ağlıyor huysuzlaşıyor sütümü artıramıyorum 60 mlle anca doyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…