- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 83
- 41
İki overde toplam bir bebek büyüklüğünde kistler vardı apandisede sıkıntı vermiş hem bebek hem kistler hem apandisit derken uzun bi ameliyat süreci oldu. Sonrasındaki drenajı anlatmıyorum bile
kuzum bende ayni durumdayim , gunde 3-4 kere bebek emdikden sonra sagmaya basladim. daha hizli dolmaya basladi goguslerim.Kızlar ben pes ediyorım galiba ne yaparsam yapiyim sütüm gelmiyor birgün 40 ml anca bazen 20 ml zaten 2 saatte bir o dolulukta olmuyor bebek doymayınca haliyle ağlıyor huysuzlaşıyor sütümü artıramıyorum60 mlle anca doyuyor
İyi yapıyorsun canımBen öpüyorum ya çok sık olmamakla beraberinsan dayanamıyor o yumoş yanaklara
Ay evet kıyamıyoruz da bazen dayanamıyorum valla öpüyorum yanağını, gıdısınıAyy benim minnosun da sütten minik minik milialari çıkmıştı azalıyor yavaş yavaş. Hiç opemedim gidisini kokluyorum sadece kiyamiyorum kuzuma
Bebek zaten emmiyor uyumak için memede sağıyorum ama ne kadar çoğalır bilmem yine sağmya devam edicem ama bakalımkuzum bende ayni durumdayim , gunde 3-4 kere bebek emdikden sonra sagmaya basladim. daha hizli dolmaya basladi goguslerim.
malesef herkesin sutu bir an da cogalmiyor.
bir yasinda kizi olan arkadasimla konustum gecen, oda ilk 1-1.5 ay hem emzirmis hem sagmis anca 1.5 ay da sutu tam anlamiyla her emzirme de bebegine yetiyormus .
Canım sakın pes etme ben hamilelikte 6 kilo aldım sadece emzirme döneminde sanırım daha çok alıcam çünkü ne süt yapar diyorlarsa yiyorum bugün 21 günlük kızım sütüm yeni yeni artmaya başladı başlarda oturup ağladığım zamanlarda oldu sana şunu söyleyeyim mama vermekten çekinme ama önce mutlaka emzir sonra mama ver hatta en düşük dozu ver hala isterse tekrar emzir onlar emdikçe çoğalıyor süt inşallah işe yarar ama sakın üzülme sütün yetmiyor diye o psikoloji insanı mahfediyor her şey beyinde bitiyor çünkiKızlar ben pes ediyorım galiba ne yaparsam yapiyim sütüm gelmiyor birgün 40 ml anca bazen 20 ml zaten 2 saatte bir o dolulukta olmuyor bebek doymayınca haliyle ağlıyor huysuzlaşıyor sütümü artıramıyorum60 mlle anca doyuyor
Ay yok yaaa doğuramadım hala buralardayımCanım sen hala doğurmadın mı yaaAma hadi iyisin yay burcu geliyor desene neşeli bir bıdığın olacak :)
gunde kac kere sagiyorsun, sadece saganlar ilk 1 ay 8 kere sagiyormus gunde. benim o kadar yapacak gucum yok vallahiBebek zaten emmiyor uyumak için memede sağıyorum ama ne kadar çoğalır bilmem yine sağmya devam edicem ama bakalım
Canım ya yok mu bir çözümü. Destek falan alsan. Sen sağ sütünü gene de artar zamanla. Belki bebiş de kabul eder. Kendini üzme. Stres, üzüntü çok etkiliyor. Bebeğini de etkiliyordur. Birkaç gün önce de yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam. Allah yardımcın olsun. Senin yaptığın bir durum değil. Suçlama kendini. Bir sürü anne var bunu yaşayan.Kızlar ben pes ediyorım galiba ne yaparsam yapiyim sütüm gelmiyor birgün 40 ml anca bazen 20 ml zaten 2 saatte bir o dolulukta olmuyor bebek doymayınca haliyle ağlıyor huysuzlaşıyor sütümü artıramıyorum60 mlle anca doyuyor
benim hedefimde bu yonde ama geceleri emdikten sonra gene bir olcu mama vermeye devam ederim cunku cok guzel uyuyor ve buyume hormonu gece uykuda salgilaniyor.Evet ben de isterdim sadece anne sütü alsın mama vermeyi kim ister kisütüne güven diyor da görüyorum çocuk sadece emince doymuyor inşallah bizim de sütümüz yeter mamayı keseriz.
BilmiyorumkiiReflüsü olabilir mi acaba?
Yok hayir kullanmiyorum.İlaç kullanıyor musun. Bana doktor rahim toparlayıcı hap vermişti doktor. Emziren anneler için yazan kısmı okuduğumda bebekte zehirlenme yazıyordu. Benim de bebeğim bir kaç böyle fışkırıcasına kustu çok korktum. Çok emdi mamayı çok yedi ondan falan derken ki her zaman ki ölçüde verdim mamayı ve mememde ki süt işte. Hapın prospektüsünü okuyunca eyvah dedim hemen bıraktım bebeğim kusmaz oldu.
Canım senin aldığın hipp mama keçi sütü bazlı mı klasik mi? Evde bir paket mama var eşim almış ama keçi sütü yazması düşündürüyor. Lazım olursa kullanılmak için öyle bekliyor. Ki sütümün dengesi oturmadı emzirme sonrası bir sağmada en az 30 50 ml çıkan sütüm bugün 20 zor çıktı iki memeden. Sütüm gidecek bebeğe yetmeyecek korkusu başladı. Zamanla oturuyor galiba dedikleri gibiKesinlikle öyle ama eve geldikten sonra hiç kusmadı mama takviyesi yapmıyorum sadece hastanede bı iki kere yaptık aldığım hipp mamayı açmadım bile.
Burun tikanikligi icin yaptiginiz bisey var mi peki?serum fizyolojikle temizlesem sorun olur mu?sanki hic cocuk buyutmemisim gibi..unutmusum herseyiReflüsü olabilir mi acaba?
Organic combiotic almıştım canım ben. Keçi sütü falan hatırlayamadım doğumdan bir gün önce ne olur ne olmaz aldım hızlıcaCanım senin aldığın hipp mama keçi sütü bazlı mı klasik mi? Evde bir paket mama var eşim almış ama keçi sütü yazması düşündürüyor. Lazım olursa kullanılmak için öyle bekliyor. Ki sütümün dengesi oturmadı emzirme sonrası bir sağmada en az 30 50 ml çıkan sütüm bugün 20 zor çıktı iki memeden. Sütüm gidecek bebeğe yetmeyecek korkusu başladı. Zamanla oturuyor galiba dedikleri gibi
Bebeğin önce ödem atacak 3-4 günlükken tart doktor öyle yaptı 10 ila 15 gün arasında Doğum Kilosuna ulaşması lazım. Yani bana öyle söylediler. Benim bebeğim 15 günde doğum kilosunu geçti. Ama ben mama verdim. Sütüm yetmicektiBence öyle oldu çünkü hem iki mememi emzirdim ne kadar geldiğini bilemedik hemsire de ne olur ne olmaz 10 CC takviye yapalım dedi aldığı kadar. Bebeğim de durmayınca 10 CC yi birden içmiş oldu. Şimdilik yettiğini düşünüyorum. Her gün tartacagim minnoskomu haftada ne kadar almasin gerekiyor ki bir bebeğin
Dediğin gibi sağlık huzur ve mutlu oldukça kalan herşey elbet zamanı gelince olacaktırÖncelikle sağlıkSen, eşin, ailen, sevdiklerin iyiyse tamamdır. Gerisi zamana kalmış, güzel haberlerini alacağımız günler de gelecek azıcık kafa dinle, bizim artık yapamayacaklarımızı bizim yerimize yap mesela içim dışın bebek ve uyku kitaplarıyla doldu
Ben iyiyim canım, yorgun, uykusuz ve başı ağrılı bi haldeyim. Buna da şükür diyoruz. Asla yapmam dediklerimizi gün gün yaparak ve her gün yeni bir hataya bulaşarak geçiyor günler
Benim kız 3670 doğdu iki gün sonra 3550 ye düştü öyle eve geldik yarın doktor kontrolümüz var bakalım ne diyecek doktoruBebeğin önce ödem atacak 3-4 günlükken tart doktor öyle yaptı 10 ila 15 gün arasında Doğum Kilosuna ulaşması lazım. Yani bana öyle söylediler. Benim bebeğim 15 günde doğum kilosunu geçti. Ama ben mama verdim. Sütüm yetmicekti
Evet evet comfort olanını kullanıyorum memnunumComfort olanını demi. Optıpro da çok gaz yapmıyor ama ben bitince comfort alcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?