Ben ekran resmi yaptım resmi var çok tatlıBenimkini almışlar canım
Ben telefonla çektirdim kuzumBenim aldılar canım ,ben göremedim o anı ama olsun
Totosu kaka yapınca yumurta gibi kokuyor ona dayanamamKesmez alın amakolları bacakları totoyu denemeni tavsiye ederim
Bize vermediler ama telefonda varEvet canım aşı defterinin içinde kuzumun ayak izi
Tam tahıllı ekmek mercimek marul havuç hurma tahin
sabahlari yulaf yiyorum. komposto iciyorum. sicak cay biskuvi fln tuketiyorum. salatarima dereotu koyuyorum.
aksam yemegin de ya mercimem ya bulgur gbi tahil oluyor.
baska da yapilcak birsey var mi bilmiyorum
Güzel annneler günaydın. Gece rutininiz nasıl bebişlerle. Dün biz gece 2 den beri emzir gaz bez değiş 4. 5 saat uyumadı hiç.Bu normal mi birde sütünüzü sağıp biberonla veriyor musunuz? Çünkü beni bitirdi dün. Rica etsem 1 gününüz özellikle gece nasıl geçiyor yazar mısınız. Çok makbule geçecek
Ne sıklıkla sağım yapıyorsun canımKizlar ben sadece sutle besliyorum , ki ilk bebegimde dogrudurust sutum yoktu ama bunda ilk gunden beri hep makinayla sagdik siringayla verdm diger yandan da emzirdim. Sadece ilk 3 gun hastane oyle istedigi icin sutum cogalana dek mama verdim ama sagmaya devamettim bi de bol su ve bestlqk damla takviyesine devam ediyorum. Bebegim yarin 10 gunluk olacak yqklasik 6 gundur sadece anne sutuyle besleniyor. Demem o ki bol bol memenizi sağın az geliyosa ve iyice artqna dek siringa ile fqlan verin. Sutum yetiyo bebegime ki çişi kakasi oluyo bolca.
Bu rezene ve kimyon cayini baya oneriyolar. Ayrica çok çok su için. Belki bildiginiz klasik seyler bunlar ama ben gibi meme ucu olmayan biri basardysa siz de basarirsiniz.
Alemsin yaTotosu kaka yapınca yumurta gibi kokuyor ona dayanamam
Ellerine geçecegim tırmalıyormemeye tokatta atıyor çok şiddetli sevgisi var
Nasıl bakmazlar ya neyin kafasında bunlarBize vermediler ama telefonda var
Kan grubuna dahi bakilmadigi için onuda unutmalari normal
Iyiki telefon icat edilmişyoksa doğum anilarimiz olmayacakti
Hiç aklıma gelmediBen evde hassas mutfak tartısında tartıyorum tepsiye koyup bebeğimiaşağı yukarı belli oluyor öyle kilosu
Ilk 1 hafta boyunca bir kere direk emzirdiysem bir digerinde makinayla sagip siringayla veriyordum canim. Simdi artik 3 gundur siringayi da birwktik direk memeden emiyor surekli. Sen gelmeye baslayan sut miktarina bakarsn artmis mi artmamis mi ona gore devam edersnNe sıklıkla sağım yapıyorsun canım
Hemsire 15. Gunde baslw dedi bana canim vardir bi bildigi diye dusunuyorum. Sana hastanede mi dediler ?Kuzu tabi sen daha iyi bilirsinde bizimkide topuk kanı almaya gittigimizde başla demişti yani 5. Günü felandi.
Doktorlarda doğar doğmaz başlatıyor ben önce sağlık ocağının verdiğiyle başladım sonra ocean marka aldım fısfıslı olan
Saglik ocagindaki hemsire 15. Gunde basla dedi canim kendisi de bi aile dostumuz. Vardir bi bildigi diye dusunuyorumhurma kayisi gbi seyleri komposto da kullaniyoruz ya , o meyveleri komposto hazir olunca blenderdan geciriyorum , yulafimin icine koyuyorum sabahlari.
bagirsaklarima da yardimci oluyor.
biz d vit 3. gunden itibaren basladik ama burasi tabi Turkiye ye gore daha az gunes alan bir yerAnladim canim.
Teşekkür ederim canım ne güzel anlatmışşın detaylı.GünaydınGece uyumadan emziriyorum canım sonra 2- 2,5 saat sonrasına alarm kuruyorum zaten artık kendisi alarmdan önce uyanmaya başladı. Çok uykuluysa ya da kaka varsa altını değiştiriyorum üstünü soyup emziriyorum. Çok uykuluysam iyi emmediyse diğer memeden gelen sütü ya da dolaptan önceden sağdığım 30 ml civarı sütü veriyorum. Her emzirme sonrası değil tabi az emdiyse veriyorum biberon. Daha çok gündüz yapıyorum fazla beslemeyi. Gece çok fazla içirmiyorum kusmasın diye. Sonra gaz çıkar yatır bazen uyumuyo hemen ama pışpış yapıp anne karnı sesi açıyorum, bir de elini tutuyorum beni hissedince daha sakinleşiyor. Bu sekilde bazen zor da olsa uyuyor. sonra bi 2,5 ya da 3 saat sonrası tekrar uyandırma.
4 -5 saat uyumaması fazlaymış kucağında uyutuyor musun belki seni hissetmek istiyordur. Benimki de bazen bir saat etrafa bakıyor gece olduğu için çok yorgun düşüyorum uyusun istiyorum uzayınca. Çok uykum varsa sağdığım sütü de biberonla veriyorum. Doktor biberon kullanma dedi ama kaşık biberonla olacak iş değil. Hem biberon meme reddi yapmadı bizde. Meme sonrası biberon veriyorum hep.
bizde bazen hafif pispisliyoruz , alisirsa alissin napalim artikO kadar su içiyorum oda cırcırla gidiyor
Geçicidir kuzu o basur
Bizim bebiş uykuya dalamiyor emzikte tutmuyor hafif salliyorum hemen uyuyor alışırsa ben bittim
mercimegi asiri tiketmiyorum , genelde corba icinde oluyor ama bulguru pilav olarak yiyorum. bir sorun yasamadik gaz adina.Kuzum mercimek dokunmuyor mu? Ya ben peyniri yoğurdu bile çıkardım hayatımdan, aman gaz yapmasın diye.
ben peynir sut ve yumurta bir haftadir yemiyorum , yuzundeki kirmizi sivilceler gecti.Sorulmuş zaten ama mercimek ve bulguru rahat tüketebiliyor musun? Ben gaz yapar diye yanaşmıyorum.
oy masallahBugün 1 aylık bir kontrolüne gittik. 3800 Gr olmuş bebeğim, sadece meme ile besliyorum. 2680 doğmuştu. Biraz öksürüyor antibiyotik vermedi 2 gün sonra kontrole çağırdı . Bide ben kıyafetlerini ütülemeye yetişemiyorum. Sizler ütülüyor musunuz?
Maşallah güzel toparlamışBugün 1 aylık bir kontrolüne gittik. 3800 Gr olmuş bebeğim, sadece meme ile besliyorum. 2680 doğmuştu. Biraz öksürüyor antibiyotik vermedi 2 gün sonra kontrole çağırdı . Bide ben kıyafetlerini ütülemeye yetişemiyorum. Sizler ütülüyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?