- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 83
- 41
İlk 1 ay öyleydim. Şimdi her şeyi yiyorum. Yoksa aç kalıcam, laktozsuz süt içiyorum bol peynir yiyorum. Nohut, mercimek, karnıbahar gibi gıdaları da abartmadan yemeye başladım. Bir de gebelik boyunca bana kahve yasaktı burnumda tüttü hep. 1 haftadır her gün filtre kahve keyfime de geri döndüm
Canım bize de bir aylıkken kalça cikikligina bakılacak dendi.Hayır canım o konu hakkında bir bilgi vermedi kontrolde sorayım
Kızlar selam gece tam emzirmeye kalkmistim ben de çok fena hissettim depremi hem ankaradan. Size bir şey soracağım saglik ocağından aradılar tsh yüksek cikmis endokroniciye gidin dediler. Böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Biz de başladık hemen hatta doktor söylemeden ben almıştım ocean.Kuzu tabi sen daha iyi bilirsinde bizimkide topuk kanı almaya gittigimizde başla demişti yani 5. Günü felandi.
Doktorlarda doğar doğmaz başlatıyor ben önce sağlık ocağının verdiğiyle başladım sonra ocean marka aldım fısfıslı olan
5.6 dediler canim tsh değerine.Canım kaç çıktı bi şey dediler mi? Ben gebelik öncesi gebeliğin ilk 6 ayında euthrox kullanmıştım tsh dolayısıyla. Bizim bebişte hastanede ilk topuk kanında 13 çıkmıştı tsh, normal değerler arasında aslında ama, 10’u geçmesini istemiyoruz demişti doktor, sağlık ocağındaki ikinci topuk kanında da baktılar, sonucu sordum ama söylenmiyormuş artık.
Selam canım. Doğumdan sonra ilk doktor kontrolüne gittiğimde doktor tsh fazla çıktığını hastaneden arayıp bilgilendirme yaparlarsa haberim var dememi istedi. Haftaya bakarız dedi tabi ben korktum o sırada hastaneden aradılar biliyorum dedim. Sonraki randevuda doktora test yapmayacak mıyız tsh yüksek çıktı demiştim gerek olmadığını söyledi. İlk hastanede alınan topuk kanında biraz yüksek çıkabilirmiş anneden geçeceği için. Ben gebelikte troid yükseldiğinden ilaç kullanıyordum. Önemli olan 5. gün sağlık ocağından alınan kan için ararlar yüksek olursa dedi. Üst sınır 5.5 bizim 5.9 du. Bir dahaki kontrolde tekrar sorucam kan alalım mı diye. Geçen hafta boşuna bebeği yormayalım dedi bilgisine güvendim.Kızlar selam gece tam emzirmeye kalkmistim ben de çok fena hissettim depremi hem ankaradan. Size bir şey soracağım saglik ocağından aradılar tsh yüksek cikmis endokroniciye gidin dediler. Böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Canim içimi çok rahatlattın ya çok teşekkür ederim. İnsanı telaşa düşürüyorlar. Gerçi biz yine gideceğiz devlet hastanesine. Biraz yorucu olacak ama içimiz rahatlasın bari.Selam canım. Doğumdan sonra ilk doktor kontrolüne gittiğimde doktor tsh fazla çıktığını hastaneden arayıp bilgilendirme yaparlarsa haberim var dememi istedi. Haftaya bakarız dedi tabi ben korktum o sırada hastaneden aradılar biliyorum dedim. Sonraki randevuda doktora test yapmayacak mıyız tsh yüksek çıktı demiştim gerek olmadığını söyledi. İlk hastanede alınan topuk kanında biraz yüksek çıkabilirmiş anneden geçeceği için. Ben gebelikte troid yükseldiğinden ilaç kullanıyordum. Önemli olan 5. gün sağlık ocağından alınan kan için ararlar yüksek olursa dedi. Üst sınır 5.5 bizim 5.9 du. Bir dahaki kontrolde tekrar sorucam kan alalım mı diye. Geçen hafta boşuna bebeği yormayalım dedi bilgisine güvendim.
Canim içimi çok rahatlattın ya çok teşekkür ederim. İnsanı telaşa düşürüyorlar. Gerçi biz yine gideceğiz devlet hastanesine. Biraz yorucu olacak ama içimiz rahatlasın bari.
5.6 dediler canim tsh değerine.
Ne demek burda hep birbirimize destek oluyoruz. İnternette tsh yüksekliği için öyle şeyler yazıyor ki okuyunca ağlayacaktım. Ama çok yüksek değil ve bizden geçmiş olması mantıklı geldi. Sorun olsa bakanlık ararmış zaten. Allah korusun yavrularımızı. Ben de bi dahaki randevuda tekrar sorucam biz takip edelim yine de. sen de içini ferah tut
?ün içinde uyuyor olsa bile mi uyandırıyor musunuz yarım saatte? Peki sağınca biberonla mı veriyorsunuz? Hangi marka?Ben gun içinde surekli emziriyirum genel de doyana kadar yarim saatte bir
Aksam da sagmaya başlıyorum
3 kere falan sagiyorum diyana kadar yiyip uyuyor 2 saatte bir kalkıyor genel olarak
Evet uyandiriyorum uyuyorsa genelde de kendi uyaniyor?ün içinde uyuyor olsa bile mi uyandırıyor musunuz yarım saatte? Peki sağınca biberonla mı veriyorsunuz? Hangi marka?Ve o emzik kısmını ağzına komple sokuyor musunuz beniki tam almıyor ve meme reddi yaşar mı korkuyorum
Çok yüksek değil canım o değer bende troid hastasıyım düzenli ilaç kullanıyorum o yüzden biliyorum.maksimum 5 civarı zaten seninki biraz yüksek yine bir git tabi doktora5.6 dediler canim tsh değerine.
Sağol canım Allah razı olsun biz çok yeniyiz daha çok tedirginim uykusuzum gözümde yaş durmuyor sürekli ağlamak istiyorum. Çok soru sordum farkındayım ama. Teşekkür ederim tekrarEvet uyandiriyorum uyuyorsa genelde de kendi uyaniyor
Gece saginca biberonla veriyoruz
Avent marka anne meme ucuna cok yakin tasarimi
Meme reddi yasamiyor cunku meme de sık veriyorum
Evet emzik kısmını komple geçiriyoruz ki zaten emzik te veriyorum kizima
Aaa onu bilmiyordum.Aslında bu bir ay kontrolü sayılmazdı pek öksürüyor diye gittik genel bir kontrol oldu canım hastaneye gittik. Aşıyı sağlık ocağında yapmıyorlar mıKuzum bir gün erken gittin 24 ekim doğduğu günü saymadan saymamiz gerekiyormuşonun için ben yarına randevu almıştım Ebe öyle dedi diye
Sağlık ocağınami gittin hastahaneyemi
Aşısını oldumu yakışıklı
Doktor bize aşıdan 3 gün sonra gelin dedi
Onu sorayım bende canım sağ olCanım bize de bir aylıkken kalça cikikligina bakılacak dendi.
Bizimde yüksek çıktı kan verdik normal çıktı canım. doktor genelde ikinci kanda değer normal çıkıyor demişti öyle. De olduKızlar selam gece tam emzirmeye kalkmistim ben de çok fena hissettim depremi hem ankaradan. Size bir şey soracağım saglik ocağından aradılar tsh yüksek cikmis endokroniciye gidin dediler. Böyle bir durum yaşayan oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?