Canım benim sona kalacağım böylece kesinleşmiş olduKızlar selamm, doktor muayenemizden geliyoruz. 39+1 deyiz bebiş 50 cm 3200 gram. Çatı muayenesi oldum ve hayatımda böyle bir eziyet yaşadığımı hatırlamıyorum, mahvolduk resmen
Ama iyi haber şu ki çatın çok güzel rahim yolun çok uygunbu bebeği çok rahat doğurursun sen dedi doktorumAyrıca çok şükür 1 cm açıklığım varmış. Nst de de hafif sancı çıktı. Doktor "Cumartesiye kadar doğurursun bence" dedi. Kanama su gelmesi vs. olmazsa cumartesi tekrar gidicem. Çok şükür artık doğum başlıyor diyebiliriz sanırım
birumutturyasamak1 canım sende durumlar ne?
@NurSu-14Ocak dan da haber yok sanırım di mi
Ne demek burda hepimiz hala uğraşıyoruz. henüz alışma sürecindeyiz hepimizTeşekkür ederim canım ne güzel anlatmışşın detaylı.Işık açıyorum ben mecburen alt değiştirirken bazende meme ucunu bulamıyor o yüzden o mu rahatsız ediyor acaba? Birde çoğu zaman memede bekliyor biraz emip uyuyor sonra doymuyor biberon vereyim bende bari napimm
Yumurta zararlı mıymış? Ben her sabah 1 bazen 2 yiyorum.bizde bazen hafif pispisliyoruz , alisirsa alissin napalim artik
mercimegi asiri tiketmiyorum , genelde corba icinde oluyor ama bulguru pilav olarak yiyorum. bir sorun yasamadik gaz adina.
ben peynir sut ve yumurta bir haftadir yemiyorum , yuzundeki kirmizi sivilceler gecti.
oy masallah
ben hic utulemedim , utulemiyorum :)
Kimyonu basiyorum kuzumKuzum mercimek dokunmuyor mu? Ya ben peyniri yoğurdu bile çıkardım hayatımdan, aman gaz yapmasın diye.
Hastahane konusunda hiçbir zaman şansli olmadımNasıl bakmazlar ya neyin kafasında bunlar
Bana 5.gunde verdiği için o günden itibaren başla dedi .Doktorda ilk günden başlayabilirsin dediHemsire 15. Gunde baslw dedi bana canim vardir bi bildigi diye dusunuyorum. Sana hastanede mi dediler ?
Hayır canım o konu hakkında bir bilgi vermedi kontrolde sorayımMaşallah güzel toparlamışbende 29unda gideceğim. Kalça çıkıklığı için film çekildiniz mi? 1 aylıkken çekiliyormuş.
Ütü içinde eğer yalnızsanız yetiştirmek zor oluyordur. Benim yanımda ailem var ütüleyebiliyoruz.
Kuzum bir gün erken gittin 24 ekim doğduğu günü saymadan saymamiz gerekiyormuşBugün 1 aylık bir kontrolüne gittik. 3800 Gr olmuş bebeğim, sadece meme ile besliyorum. 2680 doğmuştu. Biraz öksürüyor antibiyotik vermedi 2 gün sonra kontrole çağırdı . Bide ben kıyafetlerini ütülemeye yetişemiyorum. Sizler ütülüyor musunuz?
bizde bazen hafif pispisliyoruz , alisirsa alissin napalim artik
mercimegi asiri tiketmiyorum , genelde corba icinde oluyor ama bulguru pilav olarak yiyorum. bir sorun yasamadik gaz adina.
ben peynir sut ve yumurta bir haftadir yemiyorum , yuzundeki kirmizi sivilceler gecti.
oy masallah
ben hic utulemedim , utulemiyorum :)
İlk 1 ay öyleydim. Şimdi her şeyi yiyorum. Yoksa aç kalıcam, laktozsuz süt içiyorum bol peynir yiyorum. Nohut, mercimek, karnıbahar gibi gıdaları da abartmadan yemeye başladım. Bir de gebelik boyunca bana kahve yasaktı burnumda tüttü hep. 1 haftadır her gün filtre kahve keyfime de geri döndümKuzum mercimek dokunmuyor mu? Ya ben peyniri yoğurdu bile çıkardım hayatımdan, aman gaz yapmasın diye.
Ben gun içinde surekli emziriyirum genel de doyana kadar yarim saatte birGüzel annneler günaydın. Gece rutininiz nasıl bebişlerle. Dün biz gece 2 den beri emzir gaz bez değiş 4. 5 saat uyumadı hiç.Bu normal mi birde sütünüzü sağıp biberonla veriyor musunuz? Çünkü beni bitirdi dün. Rica etsem 1 gününüz özellikle gece nasıl geçiyor yazar mısınız. Çok makbule geçecek
Ben kurutma makinesine koyuyorumBugün 1 aylık bir kontrolüne gittik. 3800 Gr olmuş bebeğim, sadece meme ile besliyorum. 2680 doğmuştu. Biraz öksürüyor antibiyotik vermedi 2 gün sonra kontrole çağırdı . Bide ben kıyafetlerini ütülemeye yetişemiyorum. Sizler ütülüyor musunuz?
Allah kolaylık versin hepimize canım.Anlayabiliyorum seni bir tane bebek bakmak bile o kadar zorken ki sen desteksiz bakıyorsun benim de ailem daha yeni gitti yanımdan asıl şimdi başlıyor gerçek macera ,dün gece ilk defa üçümüz kaldık bebeğimizle babası ve ben olarak ,benim birtakım sağlık sorunlarım oldu tabii yine iç kanama falan geçirdim bi hastane yatırma macerası yaşandı tedavi reddi yaptım şimdi daha iyi olmaya çalışıyorum ,ben de hamile kalma kilomun altındayım hiç kasmaya gerek yokmuş zaten veriliyormuş , Defne ve Nil’in dr gaz sancıları oluyot mu ,bşr de stres yapma sütün kesilmez ki kesilse bile mamalar var bir şekilde besleniyorlar hatta mama ile daha çabuk toparlandıkları söylenşyor ,prematüre bebeklerde önemli kriter kilo almaları benim oğlum da iyi gidiyor şimdilik bakalım ,Defne ve Nil’in nefes alışları kesil kesik mi canım doktora çok defa sorduk normal dese de kafama takılıyor bazen hırıltı gibi geliyor bazen ağzı açık uyuyor sanki nefes almakta güçlük çekiyor gibi
Aynen bende biberonla anne sütü veriyorum gece hem daha çabuk doyuyor emin oluyorum babasi yediriyor ben uyuyorumGünaydınGece uyumadan emziriyorum canım sonra 2- 2,5 saat sonrasına alarm kuruyorum zaten artık kendisi alarmdan önce uyanmaya başladı. Çok uykuluysa ya da kaka varsa altını değiştiriyorum üstünü soyup emziriyorum. Çok uykuluysam iyi emmediyse diğer memeden gelen sütü ya da dolaptan önceden sağdığım 30 ml civarı sütü veriyorum. Her emzirme sonrası değil tabi az emdiyse veriyorum biberon. Daha çok gündüz yapıyorum fazla beslemeyi. Gece çok fazla içirmiyorum kusmasın diye. Sonra gaz çıkar yatır bazen uyumuyo hemen ama pışpış yapıp anne karnı sesi açıyorum, bir de elini tutuyorum beni hissedince daha sakinleşiyor. Bu sekilde bazen zor da olsa uyuyor. sonra bi 2,5 ya da 3 saat sonrası tekrar uyandırma.
4 -5 saat uyumaması fazlaymış kucağında uyutuyor musun belki seni hissetmek istiyordur. Benimki de bazen bir saat etrafa bakıyor gece olduğu için çok yorgun düşüyorum uyusun istiyorum uzayınca. Çok uykum varsa sağdığım sütü de biberonla veriyorum. Doktor biberon kullanma dedi ama kaşık biberonla olacak iş değil. Hem biberon meme reddi yapmadı bizde. Meme sonrası biberon veriyorum hep.
Daha ses yok mu Allah allahhala gelmedi ya bende merak ediyorum.
gece emzirmeye kaldigim yada tuvalete surekli bakiyorum foruma, acaba geldi mi diye
Ben yaşadım gebelik sekerim çıkmıştıKızlar selam gece tam emzirmeye kalkmistim ben de çok fena hissettim depremi hem ankaradan. Size bir şey soracağım saglik ocağından aradılar tsh yüksek cikmis endokroniciye gidin dediler. Böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Çok teşekkür ederim canım hastalanmaları çok kötü oldu daha doğrusu benimde aynı anda hasta olmam kötü oldu yetemedim diye sürekli kendimi yiyorum zaten hastalarken hiç yetemiyorum inşallah güvenli bağlanma gerçekleşiyordur ama sanmıyorum. iki gün boyunca onlar ağladı ben ağladım kafamı kaldırmayıp 24saat yatabilecek bir haldeydim hatta muhtemelen korona olduk eklem ağrısı ateş koku alamama hepsi var. Ama bu halde iki bebek baktım ağlayarak sızlanarak da olsa bugün iyiyim çok şükür.Canım gözün aydın şükür sağ salim kavuşmuşsunBen tam 1 hafta sonra tuvalete çıkabildim
Ahh canım benim yalnız bakıyorsun dimi? Nasıl zordur tahmin edebiliyorum allah sana güç kuvvet versin. Önce kayınvalidem sonra annem vardı. Bir haftadır da eşim izinli evde birlikte bakıyoruz. Gerçekten 2 kişiyken bile bişeye yetişemiyoruz yemeği genelde bebekler kucağınızda yiyoruz. Haftaya gene annem gelcek sonra kayınvalidem gidebileceği yere kadar valla destek istedik ailelerden. En azından onlar varken yemeğimiz oluyor. Sütünü kafana taktığın için de azalma yaşıyor olabilirsin. Sen elinden geleni yaptın memeden emmeselerde anne sütü alıyorlar şükür. Alamasalar da formül mamalar var hepimiz elimizden geleni yapıyoruz ama olmadığı yerde başvuracağımız mamalar var. Mama olarak ne kullanıyorsun? Bir de kızçeler 2 aylık oluyor kiloları kaç şuan?
Kuzum Pera’da da zaman zaman böyle nefes alıp verme oluyor ya da böyle Ege’ye göre daha sesli soluk alıp verme. Daha çok minikler normal bence.
Maşallah kuzuya canım. İlk utulemistim artık yapmıyorum. Yetisemem maalesef. Gerek de yok bence. Kurutmadan gayet düzgün çıktılar vallaBugün 1 aylık bir kontrolüne gittik. 3800 Gr olmuş bebeğim, sadece meme ile besliyorum. 2680 doğmuştu. Biraz öksürüyor antibiyotik vermedi 2 gün sonra kontrole çağırdı . Bide ben kıyafetlerini ütülemeye yetişemiyorum. Sizler ütülüyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?