2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Canım flakton bende de var daha hiç kullanmadım.Nasıl yapıyorsun burun temizliğini? Kaç damla

2-3 saatte bir, bazen daha seyrek, alt açma esnasında, emzirmeden önce, 2-3 damla her burun deliğine damlatıyorum. Sonrasında temizlemiyorum. Aspiratör almıştık ama doktor önermedi. Sadece damla damlatıyoruz.

Az az veririm diye düşündüm damla damla olmaz mi nette kullanılabilir yaziyor buhar olarak ta verebilirim sanirim değil mi

Damlatarak vermekte tabi sakınca yoktur bence de. Benim dediğim, hani şırınga ile tazyikli bi şekilde bir delikten fışkırtıyorlar diğer burun deliğinden boşalıyor. Çok etkilisine yöntem ama doktor bize daha çok küçük dedi. Youtube’da ise Yenidoğanlara da yapıyorlar.

Allah bağışlasın ne güzel anlatmışşınız
Büyüyünce nesi zorlaşıyor bende büyüsün istiyorum biran önce

Aynından bende de var canım oglum var 6yaşından gün alıyo anaokuluna gidiyo öğlen 1aksam 5arası beslenme derdi sabah kargalar seyini yapmadan kahvaltı derdi ufaklığım zaten kolik durmuyo gözümden uyku akarken her seye yetişeyim diye ugrasmak aman aç kalmasın derdi uykusuz geceler günler yüzüm gözüm garip oldu

Kızlar bu yakınımın kızı e bebek emzirmeden uçmanlığı yapıyor kendisi diyetisyenliği bitirdi bu tarifi verdi bana içmek isterseniz eğer siz de yapın diye paylaşıyorum
Anne Sütü Artırıcı Çay Tarifi;

Malzemeler:
· 1 tutam ısırgan otu
· 1 yemek kaşığı çemen otu
· 1 yemek kaşığı anason
· 2 çubuk tarçın
· 1 çay kaşığı kimyon
· 2 dilim limon

Hazırlanışı: 1 su bardağı kaynar suda 3 saat çemen otu tohumunu bekletin. Isırgan otu ve anasonları ise 15 dakika kaynar suda bekletin. 1,5 litre suyun içine çemen otu tohumu suyunu ve ısırgan otu/anason suyunu süzerek ekleyin. İçine çubuk tarçınları ve limon dilimlerini ekleyin.

Birer gün ara vererek gün boyunca tüketebilirsiniz.

16. Gunde 12.8 cikti
Cok endişelendiriyor beni bu durum
Haftaya düşüş olmazsa ek tahliller isteyecekmis
Annem benim kızıma 1 çay kaşığı şekerli su vermiş benden habersiz 1 hafta boyunca ben en son gördüğümde karşı çıktım ama etrafta sürekli aynı şeyi söyleyince içim rahatladı ve vermesine tepki göstermedim. Annemlerin zamanında doktorlar ebeler önerirmiş. Yani o zamanın tedavi yöntemi şekerli su vermekmiş. Etrafımızda sarılıktan hastanede yatan çocuk görmedik diyorlar. İstersen sende ver. Benim kızıma bir zararı dokunmadı. Şifa olur belki

Bende oyle hic istemiyorum doğduğundan beri defalarca kez alındı

Tazyikli sekilde yapmadım
Bakalim insallah rahatlar

Kac kere verilebilir acaba
Gecen hafta iki gun ikişer seker kasigi verdim gercekten de dustu
Ama tekrar vermem dogru mu baska birseyden yükselir mi aklimda bu sorular

2-3 saatte bir, bazen daha seyrek, alt açma esnasında, emzirmeden önce, 2-3 damla her burun deliğine damlatıyorum. Sonrasında temizlemiyorum. Aspiratör almıştık ama doktor önermedi. Sadece damla damlatıyoruz.
Tamam canım çok sağol.Aspiratörü bende duydum kimsr önermiyor basınç uyguladığı için.Bende şuan damlatıp sadece bekleyim demi içindeki pisliği nasıl alıyorsun peki?

İyice düşene kadar ver annem vücuduna bakarak verdi. Burnu ve gözü en son geçtiği için vücuduna baktı vücudu geçince bıraktı vermeyi. Kaynamış soğutulmuş 10 ml suya 1 tatlı kaşığı şeker attık. Günlük 1 çay kaşığı verdi.

benim ictigim bir cay da da cemenotu vardi ve benim bebegim de asiri gaz yapti. keske yapmassydi cok guzel sutum artmisti
Ictikten sonra gozlemleyin bebeklerinizi.

[/QUOTE]
Annemde vermişti bir iki sefer doktor kesinlikle vermeyin dedi, 1 yaşına gelene kadar şeker vermeyin dedi.

Biz dr hastalandıktan sonra bir günde düzelse de tamamen huy değiştirdi ,gece ağlama nöbetleri ,kısa kısa uykular çok zorlaştı doktor normal diyor bilmiyorum böyle devam ederse nasıl dayanacağız ,56 günlük oldu aşıları yaklaşıyor diye ödüm kopuyor birkaç gün ertelesek biz de süper olacak hiç kaldıramayacağım o üç aşıyı

Benim kuzenimin esininde yok kuzum o aparatla ilk zamanlar çıkardı şimdi 2 yaşında kendi havada karada kapıyor
Ucu kesik şırınga oluyor öyle bişey mi canım

Benim annemde gitti. Ev ev üstünde olmuyor. Tek başına kalırsın neden kalamayasın ki. Annem gündüzleri gelip gidiyor ama zamanla bu gelme gitmeler de azalacak kendi düzenimi kurmak zorundayım. Maalesef 4 hafta bitiyor ama belim sıkıntılı, dikişlerim sızlıyor ayakta zor dolanıyorum ama toparlanmam şart

Birde hijyenik bulamadim bendekini yıka kurut zaman kaybı
Dediğin gibi gece bosaldi bu seferde boş çekiyor gibi geldi korkmuştum halbuki arttırır derler boşalttikca yani bende bu etkiyi yaptı.
Sendeki nasıl bişey canım

Psikoloji çok önemli canım, ne yazık ki bende çok üzüldüm ve sütüme etki etti galiba. Aramel veya hümana çay dönüşümlü içiyprum, bestlak kullanıyorum, havuç, trabzon veya cennet hurması olarak geçen meyveyi yiyorum şimdi çok bol, boza iyi diyorlar, incir, hurma, dereotu da tavsiye ediliyor. Solgar ın b12 içeren bira mayası tabletlerini içiyorum. Suyu arttıramadım bir türlü. Elektrikli süt sağma makinesi ile sağmaya çalışıyorum. Benim kızım da gün içinde sadece bir kaç kez yani en fazla 2 veya 3 kez emiyor o kadar, onun haricinde emmiyor çığlık çığlığa ağlıyor tutmuyor göğsümü. Haliyle mama veriyorum öyle 3 4 kez değil sayıyı da unuttum ama yapacak bişeyim yok aç kalmasından veya strese girmesinden iyidir. Keşke emse ama ne yapabilirim olan bu. Çok üzüldüm çok ağladım bu yüzden. Ama hep denen şu sütüm yok dersen yok olur. Rahat olmaya çalışıyorum. İnşallah bu günlerde geçecek. Aylar sonra emmeye başlayan bebek varmış. Pes etmiyorum şimdilik. Bir yudum bile olsun içmesi bile beni mutlu ediyor.

Ne kadar veriyorsun bize bir seferde 20 damla dediler

Hep emziriyorum zaten günde en fazla 3-4 mama veriyorum aşırı ağladığı zaman her enzirmeden sonra vermiyorum bazen yetiyor uyuyor,sağma işlemini elektrikli pompa ilemi yapıyorsun,bende manuel var onu kullanamıyorum
Ben daha çok veriyorum mama, sen yine iyiymişsin. Bizde azaltırız inşallah. Bir seferde kaç ml veriyorsun mamayı ?

Kız benim kv de sana mı geldi aynı benim densizi tarif ettin benim ki de bana kendi sütyenini vermeye çalıştı bunları Allah alsın elimizden

Spicelover bacım cemenotu gaz yaptı mi demistin bestlakta varmış ben şok bebislere sut yapcaz derken gaz mi basıyoruz ne yapıyoruz belli değil su an bıraksam mi azaltmistim günde bir içiyordum ama
Emzirme danışmanı bana aramel ile bestlak aynı, aramel çay iç daha iyi dedi. İçeriğinden şüphen varsa aramel e bak.

Ya ben bi türlü yürüyüşlere başlayamadım. Yürümediğim içinde iyice paslandım galiba. Bel ağrım çok fazla.

Diyetisyen kahvaltida 1 çay kaşığı dedi ben ya yumurtaya katıyorum yada peynirin üstüne
Neyi canım

Hepsi aynı mı bu minnakların benim kız da bu ara kucağımda uyuyacakmış

Havalandırmaktan bıktım artık sürekli yağmurlar başladı böyle devam edicem şimdilik sıkıntı yaşamıyoruz
Aman sıkıntı olmasın da idare edilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…