- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 83
- 41
Canım flakton bende de var daha hiç kullanmadım.Nasıl yapıyorsun burun temizliğini? Kaç damla
Az az veririm diye düşündüm damla damla olmaz mi nette kullanılabilir yaziyor buhar olarak ta verebilirim sanirim değil mi
Allah bağışlasın ne güzel anlatmışşınızO okuryazar @eras0201
Sağolun kızlar çok şükür iyiyiz düşündüğümden çabuk toparladılar Allah’a şükür. Bu hafta 3lü aşıları vardı ağır olan onu yaptırmadık tetiklenir diye ağır geçiriyorlar dedi hemşire haftaya onu yaptıracağız yeni bir sınav beni bekliyor
Bu hafta içi annem yine geldi halimize dayanamayıp daha iyi geçti o yüzden aşı zamanı yine gelirim kötü olurlarsa diyerek gitti. O da çok şaşırdı bu sefer hiç iş yapamadı evde hep banlarındaydık bi şekilde, eskisi gibi değiller büyüdükçe zorlaşıyormuş gerçekten bende sürekli büyümelerini istiyordum.. artık yüzüme anlamlı bakıyorlar gülümsüyorlar bir kaç gündür Allahım çok güzel‘Ama bi gülüşü var’ dedikleri buymuş
Siz nasılsınız bebekleriniz nasıl? Herşey yolundadır inşallah
Aynından bende de var canım oglum var 6yaşından gün alıyo anaokuluna gidiyo öğlen 1aksam 5arası beslenme derdi sabah kargalar seyini yapmadan kahvaltı derdi ufaklığım zaten kolik durmuyo gözümden uyku akarken her seye yetişeyim diye ugrasmak aman aç kalmasın derdiAtakta olabilir, çok zor ama bitecek bir şekilde doktorum bana kolik 3-4 ayda biter çok nadir 6. Aya uzar dedi az daha sabır
Ben de öyle kızıp yeter artık daha ne yapayım diyorum sonra pişman oluyorum çünkü onun bir suçu yok ama gece alttan üstten 20 defa gaz çıkarmasına rağmen hâlâ ağlayınca ve uykusuz olunca sinirleniyor insan. Bir de sadece o olsa neyse sabah da hızına yetişmem gereken bir de oğlum var onu düşününce ekstra geliyorlar bana
Canım rotavirüsü ücretli aldın değil miEvet canm 2 ay aşıları zaten 3lü oluyo, 1 kol,2 bacak .Biz bunlara ek Rotavirüsü de yaptırdık..rota aşısı ağızdan damla şeklinde zaten
Annem benim kızıma 1 çay kaşığı şekerli su vermiş benden habersiz 1 hafta boyunca ben en son gördüğümde karşı çıktım ama etrafta sürekli aynı şeyi söyleyince içim rahatladı ve vermesine tepki göstermedim. Annemlerin zamanında doktorlar ebeler önerirmiş. Yani o zamanın tedavi yöntemi şekerli su vermekmiş. Etrafımızda sarılıktan hastanede yatan çocuk görmedik diyorlar. İstersen sende ver. Benim kızıma bir zararı dokunmadı. Şifa olur belki16. Gunde 12.8 cikti
Cok endişelendiriyor beni bu durum
Haftaya düşüş olmazsa ek tahliller isteyecekmis
Bizim ebemiz kullana bilirsiniz demişti. Ben sormuştumKizlar acil cevap masalin burnu tikali
Dpktoruna henuz ulasamadim
Serum fizyolojik var evde kullanabilir miyim
Otri bebe de almadim aldirayim mi hemen
Korkmalimiyim
Bende oyle hic istemiyorum doğduğundan beri defalarca kez alındıUzamış sarılıkta sanırım yapabileceğimiz birşey yok geçmezse detaylı kan idrar baktırmak gerek ben doktorun dediği gibi bekleyeceğim tabi bebeğimi gözlemliyorum sariliginda artış görünmüyor ama sarı hala maalesefinşallah tez zamanda geçer ben hiç kan vermek, hastaneye gitmek istemiyorum minicikler delik deşik oluyorlar çok mahfoluyorum
Anladim canim tesekkur ederimİnternete takılma korkma canım, biz de altında yatan neden idrar yolu enfeksiyonuydu. Doktorumuz uzamış sarılığın en büyük nedeni dedi. Antibiyotik tedavisiyle direkt bitti sarılık da
Tazyikli sekilde yapmadımDamlatarak vermekte tabi sakınca yoktur bence de. Benim dediğim, hani şırınga ile tazyikli bi şekilde bir delikten fışkırtıyorlar diğer burun deliğinden boşalıyor. Çok etkilisine yöntem ama doktor bize daha çok küçük dedi. Youtube’da ise Yenidoğanlara da yapıyorlar.
Kac kere verilebilir acabaAnnem benim kızıma 1 çay kaşığı şekerli su vermiş benden habersiz 1 hafta boyunca ben en son gördüğümde karşı çıktım ama etrafta sürekli aynı şeyi söyleyince içim rahatladı ve vermesine tepki göstermedim. Annemlerin zamanında doktorlar ebeler önerirmiş. Yani o zamanın tedavi yöntemi şekerli su vermekmiş. Etrafımızda sarılıktan hastanede yatan çocuk görmedik diyorlar. İstersen sende ver. Benim kızıma bir zararı dokunmadı. Şifa olur belki
Tamam canım çok sağol.Aspiratörü bende duydum kimsr önermiyor basınç uyguladığı için.Bende şuan damlatıp sadece bekleyim demi içindeki pisliği nasıl alıyorsun peki?2-3 saatte bir, bazen daha seyrek, alt açma esnasında, emzirmeden önce, 2-3 damla her burun deliğine damlatıyorum. Sonrasında temizlemiyorum. Aspiratör almıştık ama doktor önermedi. Sadece damla damlatıyoruz.
Evet canım eşim aldı 700 küsür falanmışCanım rotavirüsü ücretli aldın değil mi
İyice düşene kadar ver annem vücuduna bakarak verdi. Burnu ve gözü en son geçtiği için vücuduna baktı vücudu geçince bıraktı vermeyi. Kaynamış soğutulmuş 10 ml suya 1 tatlı kaşığı şeker attık. Günlük 1 çay kaşığı verdi.Kac kere verilebilir acaba
Gecen hafta iki gun ikişer seker kasigi verdim gercekten de dustu
Ama tekrar vermem dogru mu baska birseyden yükselir mi aklimda bu sorular
Bende sordu 700 küsür dedi eczacıEvet canım eşim aldı 700 küsür falanmış
benim ictigim bir cay da da cemenotu vardi ve benim bebegim de asiri gaz yapti. keske yapmassydiKızlar bu yakınımın kızı e bebek emzirmeden uçmanlığı yapıyor kendisi diyetisyenliği bitirdi bu tarifi verdi bana içmek isterseniz eğer siz de yapın diye paylaşıyorum
Anne Sütü Artırıcı Çay Tarifi;
Malzemeler:
· 1 tutam ısırgan otu
· 1 yemek kaşığı çemen otu
· 1 yemek kaşığı anason
· 2 çubuk tarçın
· 1 çay kaşığı kimyon
· 2 dilim limon
Hazırlanışı: 1 su bardağı kaynar suda 3 saat çemen otu tohumunu bekletin. Isırgan otu ve anasonları ise 15 dakika kaynar suda bekletin. 1,5 litre suyun içine çemen otu tohumu suyunu ve ısırgan otu/anason suyunu süzerek ekleyin. İçine çubuk tarçınları ve limon dilimlerini ekleyin.
Birer gün ara vererek gün boyunca tüketebilirsiniz.
Annemde vermişti bir iki sefer doktor kesinlikle vermeyin dedi, 1 yaşına gelene kadar şeker vermeyin dedi.Kac kere verilebilir acaba
Gecen hafta iki gun ikişer seker kasigi verdim gercekten de dustu
Ama tekrar vermem dogru mu baska birseyden yükselir mi aklimda bu sorular
Biz dr hastalandıktan sonra bir günde düzelse de tamamen huy değiştirdi ,gece ağlama nöbetleri ,kısa kısa uykular çok zorlaştı doktor normal diyor bilmiyorum böyle devam ederse nasıl dayanacağız ,56 günlük oldu aşıları yaklaşıyor diye ödüm kopuyor birkaç gün ertelesek biz de süper olacak hiç kaldıramayacağım o üç aşıyıO okuryazar @eras0201
Sağolun kızlar çok şükür iyiyiz düşündüğümden çabuk toparladılar Allah’a şükür. Bu hafta 3lü aşıları vardı ağır olan onu yaptırmadık tetiklenir diye ağır geçiriyorlar dedi hemşire haftaya onu yaptıracağız yeni bir sınav beni bekliyor
Bu hafta içi annem yine geldi halimize dayanamayıp daha iyi geçti o yüzden aşı zamanı yine gelirim kötü olurlarsa diyerek gitti. O da çok şaşırdı bu sefer hiç iş yapamadı evde hep banlarındaydık bi şekilde, eskisi gibi değiller büyüdükçe zorlaşıyormuş gerçekten bende sürekli büyümelerini istiyordum.. artık yüzüme anlamlı bakıyorlar gülümsüyorlar bir kaç gündür Allahım çok güzel‘Ama bi gülüşü var’ dedikleri buymuş
Siz nasılsınız bebekleriniz nasıl? Herşey yolundadır inşallah
Ucu kesik şırınga oluyor öyle bişey mi canımBenim kuzenimin esininde yok kuzum o aparatla ilk zamanlar çıkardı şimdi 2 yaşında kendi havada karada kapıyor
Benim annemde gitti. Ev ev üstünde olmuyor. Tek başına kalırsın neden kalamayasın ki. Annem gündüzleri gelip gidiyor ama zamanla bu gelme gitmeler de azalacak kendi düzenimi kurmak zorundayım. Maalesef 4 hafta bitiyor ama belim sıkıntılı, dikişlerim sızlıyor ayakta zor dolanıyorum ama toparlanmam şartKızlar selam, ben 25 ekimde doğum yaptım ve 2 yaşında bir kızım daha var. Size sorum şu, hala yanınızda biri var mı? İlk 20 gün annem vardı sonra annemle eşim çok büyük kavga ettiler annem evi terketti. Şimdi kv var evde yardıma, ama sürekli yer arıyor benimle kavga etmek için. 36 günlük oldu zaten bebek, ben artık tek başıma kalamaz mıyım sizde durumlar nasıl
Sendeki nasıl bişey canımBirde hijyenik bulamadim bendekini yıka kurut zaman kaybı
Dediğin gibi gece bosaldi bu seferde boş çekiyor gibi geldi korkmuştum halbuki arttırır derler boşalttikca yani bende bu etkiyi yaptı.
Psikoloji çok önemli canım, ne yazık ki bende çok üzüldüm ve sütüme etki etti galiba. Aramel veya hümana çay dönüşümlü içiyprum, bestlak kullanıyorum, havuç, trabzon veya cennet hurması olarak geçen meyveyi yiyorum şimdi çok bol, boza iyi diyorlar, incir, hurma, dereotu da tavsiye ediliyor. Solgar ın b12 içeren bira mayası tabletlerini içiyorum. Suyu arttıramadım bir türlü. Elektrikli süt sağma makinesi ile sağmaya çalışıyorum. Benim kızım da gün içinde sadece bir kaç kez yani en fazla 2 veya 3 kez emiyor o kadar, onun haricinde emmiyor çığlık çığlığa ağlıyor tutmuyor göğsümü. Haliyle mama veriyorum öyle 3 4 kez değil sayıyı da unuttum ama yapacak bişeyim yok aç kalmasından veya strese girmesinden iyidir. Keşke emse ama ne yapabilirim olan bu. Çok üzüldüm çok ağladım bu yüzden. Ama hep denen şu sütüm yok dersen yok olur. Rahat olmaya çalışıyorum. İnşallah bu günlerde geçecek. Aylar sonra emmeye başlayan bebek varmış. Pes etmiyorum şimdilik. Bir yudum bile olsun içmesi bile beni mutlu ediyor.Kızlar dertleşmek için yazıyorum,sütüm doğumdan beri az geliyor,1 hafta falan hep sarı olan kolastrum geldi o yüzden az az çıktı,zaten bebeğimde 1 hafta yoğunbakımda yatmıştı,oğlumu 1 hafta sonra taburcu ettik ve yeni emmeye başladığı için dolayısıyla az az geliyordu sütüm,kaynanam başlıyordu oğluma annenin sütü yokmu yetmiyormu demeye oğlanı aldığım ilk gün bide ilk enzirmemdi,ilk gebeliğim birde,o gün bebeğim ağladı bende baya ağladım psikolojim bozuldu,sütüm hala şuan yetmiyor gibi herkese söylüyor birde sütü yetmiyor yok mama veriyor diye,benim süt için yapmadığım şey kalmaı hoşavlarmı dersiniz,bulgur plavı, bestlak damlaya yeni başladım,rezene çayı, papatya çayı ztahin pekmez herşeyi denedim ve deniyorum da,ama herkes başlıyor şimdi senin sütünün bol olması lazım akması lazım vs demeye, ben elimden geldiğince hep emzirmeye çalışıyorum ama oğlum sürekli emdiği için süt bitincede çekiştiriyor memeyi bağırıyor ağlıyor ve mama vermek durumunda kalıyorum,psikolojim bozuldu sanırım bu sütün yetmiyor yokmu şuana kadar akması taşması lazım diye söylemlerden, bazen kocam bile görmeden gizliden ağlıyorum bu durum çok yıpratıyor
Ne kadar veriyorsun bize bir seferde 20 damla dedilerNurse harveys aldık biz gaz ilacı gayet iyi sakinleşti bide damalayi verince gündüzde uyumaya başladı .bizde ise yaradı yani sancı çekmiyor.kipkirmizi yapıyordu ikiniyordu ağlıyordu iki gündür yok .istersen onu deneyin
Ben daha çok veriyorum mama, sen yine iyiymişsin. Bizde azaltırız inşallah. Bir seferde kaç ml veriyorsun mamayı ?Hep emziriyorum zaten günde en fazla 3-4 mama veriyorum aşırı ağladığı zaman her enzirmeden sonra vermiyorum bazen yetiyor uyuyor,sağma işlemini elektrikli pompa ilemi yapıyorsun,bende manuel var onu kullanamıyorum
Kız benim kv de sana mı geldiaynı benim densizi tarif ettin benim ki de bana kendi sütyenini vermeye çalıştı bunları Allah alsın elimizden
Emzirme danışmanı bana aramel ile bestlak aynı, aramel çay iç daha iyi dedi. İçeriğinden şüphen varsa aramel e bak.Spicelover bacım cemenotu gaz yaptı mi demistin bestlakta varmış ben şok bebislere sut yapcaz derken gaz mi basıyoruz ne yapıyoruz belli değil su an bıraksam mi azaltmistim günde bir içiyordum ama
Ya ben bi türlü yürüyüşlere başlayamadım. Yürümediğim içinde iyice paslandım galiba. Bel ağrım çok fazla.Sen daha iyi yürürsün kuzum ısınmak için tempolu tam bacaklar erirben son dklarda bitsede gitsek modundayim dön dön dön yürüyüş alanı gözümde büyüyor bazen gözüm kapalı yürüyorum
Neyi canımDiyetisyen kahvaltida 1 çay kaşığı dedi ben ya yumurtaya katıyorum yada peynirin üstüne
Hepsi aynı mı bu minnaklarınBizimki benin kucağımda çok rahat bıraksam 4 saat de uyurdün hatta gece baktım uyanmıyor ayaklarını sıktım yüzünü sevdim uyanmıyor dedim yatağına koyayım madem bu kadar derin uyuyorsa koymamla viyaklaması bir oldu
Aman sıkıntı olmasın da idare edilirHavalandırmaktan bıktım artık sürekli yağmurlar başladı böyle devam edicem şimdilik sıkıntı yaşamıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?