2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Emziği uykuya geçmeden önce mi veriyorsun? Ben de bugün yarın emzik vermeye başlıcam artık

Çift olarak yalnız kalmak çok zorluyor gerçekten. Ama ailelerden ziyade, pratik atak ve genç birilerinin yardımı lazım. Kızkardeş olmalı mesela ya da görümce gibi. Gelip kalacak geceleri, bebeği sen emzirdikten sonra uyumuyorsa senden alıp birkaç saat oyalayacak. Nöbetleşe yardım sunacak sana. Yurtdışında belli süreyle eve gelen bakıcılar varmış. Evdeki işe de yardım ediyor. Araştırdım kaç paraysa bir ay tutucam dedim ama bulamadım, bizde hep uzun süreli bebek bakıcısı şeklinde var.

Ben de evden çıkmıyordum hastane dışında, cumartesi uyutup eşime bıraktım yürüyüşe çıktım, nasıl iyi geldi nasıl.

Mama artık vermiyorum canım ,sadece beni emiyo şükür biberondan da Mamadan da kurtulduk❣ bol bol emzirdim ,emzirdikçe sütüm geldi. Biz geçtiğimiz Cuma 2 aylık aşılarını olduk canım,sıkıntı falan yoktu aşılarda.Şükür Ateş olmadı bizde

Canım eşin niye yalnız bırakıyo ayrı yatıyo gündüz işe gittiği için mi? Sabah erken mi kalkıyo. Bu süreçte sürekli bebekle evde kapalı kalmak ,bebekşe ilgilenmek gerçekten zor ,insan depresyona giriyor bunalıyor.Bende yürüyüşe falan çıkamam ama alışverişe markete birlikte gittik eşimle bebekle.. Emzirdim doyurdum sardım battaniye ile arabasına koyduk,biz marketteyken uyudu hiç sıkıntı çıkarmadı.Nasıl iyi geldi markete bile gitmek Süreklü evde kapalı olursan tabi psikolojik olarak yıpranırsın.

Canım mama veriyorsan 1 saatlik de olsa çıksan eşin verse mamayı halledebilir mi? Caddeye bile çıksan iyi gelir değişiklik olur yoksa evde insan delirecek gibi oluyor. Burda eş desteği de cok önemli. Eşim sürekli süt sağ sen çık gez dolaş diyor da benim içim elvermiyor bebisten ayrı kalmaya.

Eşimin işi yoğun erken de kalkıyor bir de uykusuzluğa dayanıklı değil. Ayrı yerde yatmak istiyor da ben de sanki bu çocuğu tek başıma yaptım. Arada bebekle dışarı çıkmak istiyorum ama hem annem hem de eşim bebek hasta olur diye izin vermiyorlar. Tek başıma da çıkamıyorum valla hayatımın en zor dönemini yaşıyorum.

Mama versek bile kimi zaman uykuya geçmek için meme istiyor. Sağı solu belli olmadığı için de cesaret edemiyorum. Çıkarım bebeğim saatlerce ağlar diye korkuyorum

Mama versek bile kimi zaman uykuya geçmek için meme istiyor. Sağı solu belli olmadığı için de cesaret edemiyorum. Çıkarım bebeğim saatlerce ağlar diye korkuyorum
Ufak ufak yakın mesafede kalarak deneme yap. Biz gecen hafta kayınvalidemle kayinpederim burdayken bırakıp anne baba saati yaptık iki gün kahve içip geldik o kadar iyi geldi ki. Doktor kontrollerinde de bir turlayip dönüyoruz değişiklik oluyor.

Bebek arabasında yiyebilir belki daha bebek arabasını kullanmadığımız için. Burda havalar da soğuk dışarı çıkaramıyorum hasta olur diye
evde alistir kuzum . bilmiyorum araciniz var mi ama olmasa bile en yakin alisveris merkezine taksiye atlar gidersiniz . avm de yarim saat bir saat gezsen bile havan degisir. Bebek arabasinda mamasini yer o arada . hem avm ler de aile odalari yada icinde tuvaleti olan alanlarda oluyor. orada emzirebilirsin.

ayrica her bebek agliyor . bir iki yasina geldiginde de sebepsizce kendini yerden yere aticak sokakta. ozaman da mi evden cikmicaksin. Cok bunalirsin boyle .

valla biz cikiyoruz disari bebegi annemlere birakip. bir kac kere avm ye gittik kiza kiyafet almaya. ben zaten kendim icin surekli haftada bir hastanedeyim.
hafta sonuda esimle markete fln cikiyoruz.

Benim esim de 2-3 dakika uyanik kaliyor sonra onun horlamalari esliginde ben bebek bakimi yapiyorum. Sanirim herkeste ayni sorun var. Emzirme kadinda diye erkekler rahat davraniyor.

Seni cok cok iyi anliyorum. Bugun gunduz bayilacaktim artik uykusuzluktan. Dayanmamiz gereken 2-3 ay var. Bu sure zarfinda uykulari daha cok duzene girecek, daha uzun uyuyacaklar. Biz de uyumaya-dusa vs vakit bulacagiz. Havalar duzelse de bari cocuklari da alip yuruyuse cikabilsek. Kis anneligi cok zor.

Ayni endise siddetli bir sekilde ben de vardi. Anksiyete gibi. Kapidan cikar cikmaz endiseler had safhada oluyordu.
Sut sagip biraktim, bir de emzirip alti temizken yatirip kacma opsiyonu denedim. Enazindan 1 saat aglamaz diye. Eve geldigimde uyuyordu hala, boylece anksiyetem azaldi. 1 aydir toplasan kahve icin 1 kere ciktim ama.

Bizim de bir çare bulmamız lazım ama eşim de bu süreçte dışarı çıkmamızı çok istemiyor bebeğe bir şey bulaştırırız diye. Eve kapanıp kaldım..bugün anneme bırakıp eczaneye gittim o bile iyi geldi

Benim eşim çalışıyor. Ama tam olarak annemle aynı şekildeyiz bazen yemek yemeyi unutuyorum. Hatta tuvalete gitmeyi bile unutuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…