- 23 Ocak 2017
- 1.484
- 1.937
- 133
- 38
Bizimki de oyle cnm. Memede catlak olustu ik hafta hic ara vermiyo ki sipa memelere kremler iyi gelsin toparlasin. Aciya aciya emiyo. Diyorum kizim yapma daha acikmis olamazsin ama yok . Memeler onlarin herseyiBende memeler süt dolsun diye 2 3 saate razıyım gazdan 1 saate 1 uyaniyor hiç saatide şaşmaz
ay benim dogumdan on gun sonra esim demisti ki “sen kendini anne gibi hissediyor musun ? ben baba gibi hissedemiyorum , bir sorjn mu var acaba ? “Bebe 9gunlukken anneme birakip uzmanlik sinavi icin ciktim disaribiz gelene kdr annem mama vermis uyutmus sıkıntısız gecti sukur.
Ben bebekle de disari cktim. Abisini okula bırakıp almaya.gittik. az bi yuruyus de olsa iyi geliyo vlla. Bebegin ustune puset ortusu ortuyorum olasi mikrop durumlarindan az da olsa sakinmis oluyoruz boylece.
Simdi de süt stokluyorum.az az. Esime diyorum sana birakip az kacarim benkasik biberonla mama verdirdim gecenlerde esime. Ne guzelmis ya bebegi yedirmek cok keyifli dedi. Dedim sen yeter ki keyif al ben veririm oglumuzdq surece dahil olmazdi hic severdi operdi verirdi. Simdi babaligi biliyo ya kizda daha bi yardimci ilgili.
Erkekler babaligi genellikle zamanla ogreniyo. Bizim gibi hzir paket yuklenmiyo
Bizim de sarılık var kızlaeTam 30.gununde bitti kuzum.
Aynen bizimki de tutmadı damaklıyı daha küçük farklı model denedik onu tuttu fakat çıkarıyor alıştırmak için sık sık verip emzik egzersizleri yapmak lazım sanırımBende aldım bakalım umarım tutar aynen dediğin gibi uyku geçişi yada gaz için kullanacagim damakliyi tutmadı büyük geldi öğürdü
Evet inşallah su sarılık biter ve uyku süreleri biraz uzar bunun vicdan azabını çekmeden uyusun istiyorum artık bebeğimBu hafta biz de bi iki kere uyanamadk boyle oldu ama sarilik devam ediyoken maksimum 3saati asmamak gerek. Sarilik olmasa da ilk 2ay yine o kdr birakmamak daha iyi. Sonrasinda zaten bebek uyumayi tercih ediyosa 4 saat gece ellememeye izin cikiyo.
Uyanamadigim durumlar haricinde ben saati gecmesine izin vermiyorum simdilik.
İnşallah doğrudur danışmak lazimSırf koku ve sesli olmasında problem yoktur kızlar. Bizde diğerleri de var. Kakasını inceleyin. Diğer saydıklarım yoksa sıkıntı da yoktur. Tedbir amaçlı doktorunuza da danışabilirsiniz tabi.
Bebe buyuyup de onlarin baba diye pesinde dolaninca anliyolr daha cok babaligi. Simdi daha tepki yok full bakim zamani anlayamamasi normal. O yüzden ikinciler baska bi seviliyoay benim dogumdan on gun sonra esim demisti ki “sen kendini anne gibi hissediyor musun ? ben baba gibi hissedemiyorum , bir sorjn mu var acaba ? “daha bir ay gecti anca biraz algilayabildi ama sagolsun ne desem yapar o konuda cok uyumlu
ay bebegimi uyuturken ninni soylim dedim , ninni bilmiyormusum
cocuk sarkisi soyleyeyim dedim onu da bilmiyormusum
Yavas sakin turku soyleyeyim dedim , onlarida asla basindan sonuna bilmiyormusum
acil ogrenmem lazim
Sarılık değeri yukselmisse en erken vücuttan en geç göz ve yüzden gidiyor.Bir ayı bulabiliyor tamamen bitmesi korkma hiçBizim de 13.gunde o bahsettiğin cihazla ölçtü doktor 14 çıktı ama 13 günlük bebekte sınır değer 18 dedi. Endişelenmeyin dedi. Bugün 16.gunumuz ama hala yüzü ve gözleri sarı. Kan uyuşmazlığı var aramızda ne zaman gececek acaba bu sarılık? O kadar da emziriyorum cisli kakalı bez sayisi günde 15 i buluyor
Benim ilk oglumda denedim denedim asla almadı bunda hastanede verdim hemsirelerden gizli gizli şimdi emiyor çok gerekmedikçe vermiyorum ama gerçekten zor zamanlarda kurtariciHanımlar bence emzik çok yardımcı. Ben de ilk bir ay önerilmiyor diye üstüne düşmedim ama bu aralar vermeye çalışıyorum tutamıyor. Yani daha doğrusu tutarsa tutuyor çoğunlukla niye bana bunu verdiniz der gibi ağlıyor. Çocuk sakinse bile emzik yüzünden ağlamaya başlıyor. Aslında uykuya geçişte ya da doydugu halde gaz stresinden hep emmek istediğinde kurtarıcı olacak ama bizim için olmuyor maalesef
Hah budur.Hepsi aynı
Bilmişler birde memem olsa ben emzirirdim diyor 1 saat tutmaya hayrı yok birde meme verecek
Gurultu gazla oluyor. Gazin yogunlugu ve yarattigi baskiya gore sesler de degisiyor sanirim. Koku cok azicik oluyor.Benim ki bi ara aşırı gürültülü yapıyordu son zamanlarda gürültülü yapmıyor. Az önce altını değişirken aklıma geldi bebeğin kakası kokuyor muydu diye. İnan hiç hatırlamıyorum kakasını yapınca özellikle dikkat edeceğim
yok anam ikinciyi yapacak ne vucut ne psikoloji kaldi bende. ise baslayinca ilk isim terapiye baslamak olacakBebe buyuyup de onlarin baba diye pesinde dolaninca anliyolr daha cok babaligi. Simdi daha tepki yok full bakim zamani anlayamamasi normal. O yüzden ikinciler baska bi seviliyo
bende hmmm hmmm diye ekleme yaptim tabikide bosluklaraBen de bilmiyorum, bilmediğim kısımları laylaylarla, hımhımlarla dolduruyorum. Geçen gün tutmadığım bi takımın taraftar marşını söylüyordum, uyuyana kadar elimdeki seçenekler tükeniyor
Tek basina gurultu gaz ile alakali. Gazinin tam cikmamis olmasi, bol aglama (hava yutma), sutu hizli emmesi, memenin cok sut uretmesi ve bu yuzden hizla bosalmasi vs vs hep etken. Gurultuden ziyade koku-kan-mukus vs bakmak lazim sanirim.Benimkinin yumurta gibi kokuyor. Ve gürültülü yapıyor. Herkesinki öyle değil mi yaBiz ailecek alerjiğiz zaten. Bacaklarında da kızarıklık oluyor oğlumun. Bende ürtiker var. Öyle bir şey olabileceğini düşündüm. Doktora soracağım kontrolde.
Tek güven kaynağı birde poncik elleriyle tutuyor ya sutyeni yada tenime yapışıyor gelde uyu sonraBizimki de oyle cnm. Memede catlak olustu ik hafta hic ara vermiyo ki sipa memelere kremler iyi gelsin toparlasin. Aciya aciya emiyo. Diyorum kizim yapma daha acikmis olamazsin ama yok . Memeler onlarin herseyi
Wc girersin dk tutarlarHah budur.
Gecenlerde dusa girdim, girer girmez cocuk gaz krizine girmis. Tabiiki benim kendime 5 dakika ayirmami bekledi findik :) Esimin gozlerdeki panigi unutamiyorum, hemen bana verebilmek icin nasil parcalandi anlatamam.
Yok anacım sana yetişilmez20 kat zorlim dedimde bacaklar yemedi
Düzeltilmiş haftaya göre oluyor tatlim.benim yavrunun atak haftaları doğduğu aya göre mi yoksa düzeltilmiş haftaga göre mi bilmiyorum Şuan hala yenidoğan sayılıyor nor malde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?