2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Yarı zamanlı çalışma yok dedi personel büro ben sordum onu. 2 ay rapor ayarlaya biliyorum doktor caymazsa tabi ki. Eşim diyor ki bebek her şekilde küçük 1 yaşına gelince de küçük 3 aylıkkende küçük. Ne söylediysem ikna edemedim eşimle ilgili de fevri davranıp yanlış karar almak istemiyorum. Şu an duygularım alt üst olmuş durumda neye nasıl tepki vereceğimi de şaşırmış durumdayım.

tecrubesi ve referanslarina bakabilirsin. merhametli vicdanli olmasi onemli tabi, eve kamera koyarsiniz haberi olmaz izlersiniz.
Ben polis memuruyum eşim astsubay. Borcumuz harcımız yok. Birikmişimizde yok ama bence idare ederiz. Eşimin doyumsuzluğu. Nasıl konuşacağımı şaşırdım.
ne kadar maas aliyorsunuz bilmiyorum ama bir bakicida haftanin 5 gunu az buz paraya calismiyor.
Aldigin para oraya gidecekse ne anlami var.

Bir de mumkunse imkanin varsa bebeginle kalsan ikiniz icinde en iyisi olur. zaten dogumdu atak haftasiydi anca hem kendimiz hem bebekler kendine geliyor.

Kızlar bugün benim kızım da durmuyor, az önce bir gaz krizi yaşadık. Kundak yaptım omzuma yatırdım ayaklarına da sıcak su torbası koydum şarkı söyledim hafif sesle azcık durdu şimdi. Bugün genel olarak huysuzdu çok uykuları bölük pörçüktü anlamadım ne oldu
navicula

sanirim atak haftasindalar ya, benimkinde de ayni seyler var.
bir de memeyi itiyor, zorla turturuyorm emiyor. biberonu da istemiyor. degisik bir psikolojide

Anladım canım. Akışına bırak o zaman, canını şimdiden sıkma. O gün geldiğinde belki eşin de bebeğin bırakmak için çok küçük olduğunu görecektir. 1 yaş ile 3 ay arasında çok fark var ama, sana hala çok ihtiyacı olacak. 6 ay gelince ek gıda olayı var, tüm bunlarda sen olsan daha iyi. Evet tek maaş cidden çok zor, hele de bebek varken. Çok arada kalınacak durum bu, haklısın.

Biraz zaman ver kendine, sonra tekrar konuşursun.

isinizs karismak istemem ama 3 aylik bir bebekle bir yasinda bir bebegin ihtiysclari cok farkli.
en azindan 6-8 ay sen bebeginle ol emzir baginiz guclensin.
zaten sonra kati gida vs oyun oynicak yavas yavas konusmaya baslicak.

Yani bilmiyorum, maddi olarak zorda degilseniz esini ikna edemiyorsan, gizliden doktorunla konus. o esine desin ilk 6 ay cok onemli annenin bebekle kalmasi vs diye.

ilerde bunun vicdan azabini cekebilirsin. ben sahsen borcumuz oldugu halde mumkun oldugunca 8 ay en azindan evde duracagim. Cok uzulurum bebegim ilk kelimesini baskasina soylese yada ilk adimini baskasi görse. Bu vicdan azabi beni hasta eder ilerde kesin

Kızlar imdat diye çığlık atıcam az kaldı kızım 15.00 de uyandı az önce gözlerini kapattı. Sürekli memede durmak istiyor ve gaz sancısı çekiyor.

Bu izin mevzusu bizim de aklımızda sürekli. Ocakta başlamam lazım normalde mecburen ücretsiz izin alıcam bu sefer de tek maaş masrafları nasıl hallederiz düşünmüyor değilim.

Benimkinin 5.hafta atak haftasına daha var halbuki anlamadım ne oldu. Gaz da çıkarmadı ama azcık sakinleşti şimdi.

Ben polis memuruyum eşim astsubay. Borcumuz harcımız yok. Birikmişimizde yok ama bence idare ederiz. Eşimin doyumsuzluğu. Nasıl konuşacağımı şaşırdım.
Güzel güzel anlat. Üstelik işin de öyle kısa süreli çalışmaya müsait değil bildiğim kadarıyla. Bebekler için travmatik oluyor falan de. Güvenli bağlanma de. İşte bebeği kullanarak anlatırsan yavrusuna kıyamaz belki. Valla ben hamile kalır kalmaz eşime dedim kendini ayarla ücretsiz izin alacağım. Ki ben öğretmenim bizim işte zaman çok sıkıntı olmuyor. Yani kısa süreli calisabiliyoruz az ders alarak. Programını da güzel yaparlarsa birkaç saatliğine gidip gelebilirsin. Ama neticede o zaman zarfında bakacak biri lazım. Kayinvalidemi istemiyorum hep oturuyor. Hiçbir şekilde yardım etmiyor. Şehir dışında olduğu için gelip bizde kalması gerekir. Büyük oğlumda beş yıl yaşadım. Artık istemiyorum kesinlikle. Eşim de istemiyor Allah'tan Bu seneyi ucretsiz izinle kapatacağım. Seneye Allah kerim. Umarım siz de uzlaşırsınız.

Bence de üç aylık bebekle bir yasindaki bebek aynı değil. İlk oğlumda dokuz aylikti bıraktığımda ek gıdaya geçmişti. Emzirip gidiyordum. Arada ek gıda alıyordu. Gelince emzirmeye devam ediyordum.

Ben seni yanlış anladım galiba senin yarı zamanlı dediğin biz de süt izni olarak geçiyor ve 6 ay süreli. 8 de iş başı 2 de çıkış alıyorsun. Onu kullanıcam. Yıllık iznim şu an için 20 gün 20 gün de 2023 den alıcam. Ücretsiz izne ayrılırsam da süt iznim bitikten sonra ayrılmak istiyorum. 1 yıl ayrılsam bile bebeğim 21 aylık olacak. Bu bile yeterli. Süt iznimde annem yardım ederdi. Çok üzülüyorum bebeğime ben bakmak istiyorum anlamıyor

Ay ne güzel ben de kv mi istemiyorum rabbim yardımcım olsun

Sizin belki farklıdır canım. Bizde süt izni 2 yaşa kadar günlük 1,5 saat; ama bu yarı zamanlı çalışma olayı kısmi zamanlı çalışma diye geçiyor ve ilk çocukta 60 gün veriliyor; analık izninden hemen sonra alıyorsun. Ben bunu kullanıp o süreye yıllık izin giricem. Sonra da 4 + 6 ay şeklinde ücretsiz izin alırım diyorum.

Anlattığın şekilde yaparsan çok güzel olur tabi. 21 ay çok çok iyi.

ay sacimi kestircem galiba ya , emzirirken yada gece fln terden öluyorum . Zaten omuzlarim da ama genede asiri bunaliyorum
Aynı çılgınlık bana da geliyor zaten genelde kısa kullanırdım bi heves uzatayım dedim omuzlarımı geçti ama şimdi de çok bunalıyorum nedense. yıkaması kurutması zor geliyor

Aynı çılgınlık bana da geliyor zaten genelde kısa kullanırdım bi heves uzatayım dedim omuzlarımı geçti ama şimdi de çok bunalıyorum nedense. yıkaması kurutması zor geliyor
evet ya ben bide kivircik sacliyim, kurutamiyorum , elektrik carpmis gibi oluyor kurutunca o yuzden kafam usuyunce basim agriyor banyodan sonra. biraz kestircem , yaza kadar uzar zaten

Kızlar merhaba size bi sorum olacak ben erken doğum yaptım 36 haftalık bugün lohusalığımın 30. Günü sarı akıntım vardı 15 gündür ve bugün aktif olarak tekrar kanamam başladı aranızda bunu yaşayan varmı adet olmuş olabilir miyim aktif olarak bol bol emziriyorum internette emziren geç adet görür diyor kafam karıştı sütümü etkilermiş eğer adetse konuyla ilgili bilgisi tecrübesi olanlar YARDIMCI OLUR MUSUNUZ? Teşekkür ederim şimdiden

Kizlar biliyorsunuz oglum küvözdeydi ve orada biberona alışmış. Simdi evdeyiz ve hem emiyor hem biberon kullanıyor. Özellikle çok açken önce biberon istiyor. Memeyi resmen cila niyetine bi kac kez çekiyor bırakıyor. Cok açken denedim meme vermeyi ağlıyor ve biberon istiyor. Nasıl sadece memeye alistirabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…