- 17 Mart 2022
- 2.813
- 2.313
- 83
- 40
Tentene temas ikimizde çıplak olun bideKizlar biliyorsunuz oglum küvözdeydi ve orada biberona alışmış. Simdi evdeyiz ve hem emiyor hem biberon kullanıyor. Özellikle çok açken önce biberon istiyor. Memeyi resmen cila niyetine bi kac kez çekiyor bırakıyor. Cok açken denedim meme vermeyi ağlıyor ve biberon istiyor. Nasıl sadece memeye alistirabilirim?
benim bazen sag tarafimda agri oluyor ama hic harketime engel degil. ustune fln fa yatabiliyorum.Benimde 20 lere doğru tekrar artmıştı 37 den sesleniyorum hala devam ediyorama artık akıntı gibi nadiren ve az az.
Benim de sezaryen olanlara bir sorum var. İç Dikişlerin olduğu yer hala çok acıyor bende. Bazen hatta hareket etmeme engel olacak kadar acı hissediyorum. Zaten çocuğa tek baktığom için 2. Gün ayaklanmak zorunda kalıp 3.gün yada 4. Gün hastaneye tekrar gitmek zorunda kalmıştım dikişler zorlanmış demişti doktor. Ona rağmen hiç yatamadım çocuk hep bende oldu. Ondan dolayı bişey mı oldu acaba diye çok korkuyorum. Doktora da gitmeye cesaretim yok. Yine bastırırlarsa diye. Sizde durumlar nasıl?
Kimyonu bilmiyorum da bebek çayı olan rezeneden vermisdim ben daha önceki kızımda o çok kolik bir bebekdi hep ağlardı elim ayağım dolaşırdı herşeyi yapmışdın onda. Rezene çayı (bebek için olan oralet gibi suda eriyen ) gaz damlasi zeytinyağ verdim cay kaşığıyla pes edince uyurdu pek işe yaramiyordu ama.Dün çocuk doktoru bana kimyon ver dedi galibasıpa feryat ediyordu yanlış mı anladım diyorum siz veriyor musunuz
İşte tam bu yüzden emzik kullanmak istiyorum bende 17 günlük diye de cesaret edemiyorum.
Benim iştahım çok azaldı canım bişey istemiyor siz neler yiyorsunuz ne içiyorsunuz?
Canım suyu kaynatıyorum sonra altını kapatıyprum kaynamış suya 1 tatlı kaşığı Tane kimyon atıyorm.Demleniyor 10 dk falan ,1-2 kupa kendim içiyorum ,1 çay kaşığı bebişe veriyorumkaynar suya mı atcam direk nasıl yapcam. Bende yapmaya karar verdim çocuğa 1 kere deneyelim bakalım çok çaresiz kaödım artık. Bide Doktor'un dediği gibi 45 e kadar artarsa düşünemiyorum
Benimki de aynı gunduz kisa kısa uykuları ikinmalar var sonra pırt sesleri bağırsaklardaki gazın ikinmalari ayaklarını uzatıyor karnına çekip ikiniyoKızlar benim bebeğim uyumadan önce ve uyandıktan sonra ikiniyor bazen şiddetli bir şekilde ikiniyor sonra sinirleniyor ağlıyor ama kakasini yapıyor gazını da çıkarıyor derman olamıyorum çocuğumaneyin ıkınmasi bu
Şimdi tuvalete oturtur gibi tutup salladım böyle bir kaka yapma yokBenimki de aynı gunduz kisa kısa uykuları ikinmalar var sonra pırt sesleri bağırsaklardaki gazın ikinmalari ayaklarını uzatıyor karnına çekip ikiniyo
Aynen benim de emzirdiğim halde 44. günüm de aktif kanamam başladı. Eskisi kadar yoğun değil fakat renk lohusalık kanaması falan değil hatta hafif regl öncesi olan kasık ağrım bile oldu. Cumartesi gidicem doktora 40 kontrolüne bakalım o ne diyecek.Merhaba,benimde dün 33. Günümdü ve benimde kanamam başladı aktif olarak emzirmeme rağmen
Kızlar benim bebeğim uyumadan önce ve uyandıktan sonra ikiniyor bazen şiddetli bir şekilde ikiniyor sonra sinirleniyor ağlıyor ama kakasini yapıyor gazını da çıkarıyor derman olamıyorum çocuğumaneyin ıkınmasi bu
Kakası uzuyo gibi geldi normal mi bu önceden sarı pütürlü oluyodu şimdi yine aynı ama sanki uzuyo gibiIkınıyorlar evet. Doktor normal demişti bize. Kendi kendini uykudan uyandıracak kadar ıkınıyor hem deben altını açıyorum, o zaman rahat yapıyor.
Benim de acıyor hala dikiş yerlerim hatta bir kaç gün öncesine kadar baya baya ağrı oluyordu. Hala doğrulurken acı oluyor içerden. Bana dren takılmıştı özellikle orası çok acıyorBenimde 20 lere doğru tekrar artmıştı 37 den sesleniyorum hala devam ediyorama artık akıntı gibi nadiren ve az az.
Benim de sezaryen olanlara bir sorum var. İç Dikişlerin olduğu yer hala çok acıyor bende. Bazen hatta hareket etmeme engel olacak kadar acı hissediyorum. Zaten çocuğa tek baktığom için 2. Gün ayaklanmak zorunda kalıp 3.gün yada 4. Gün hastaneye tekrar gitmek zorunda kalmıştım dikişler zorlanmış demişti doktor. Ona rağmen hiç yatamadım çocuk hep bende oldu. Ondan dolayı bişey mı oldu acaba diye çok korkuyorum. Doktora da gitmeye cesaretim yok. Yine bastırırlarsa diye. Sizde durumlar nasıl?
Kakası uzuyo gibi geldi normal mi bu önceden sarı pütürlü oluyodu şimdi yine aynı ama sanki uzuyo gibi
Aynen benimki de öyke çocuk sanki gaz bombasıAynı ilaç verir gibi sabah öğle akşam. Çok gazlı bir bebek çünkü.
Ben hala yüz üstü yatamıyorum bazen öyle bir acı giriyor ki kıpırdayamıyorum. Doktor bastırır yine diye korkuyorum ayrıca bebek yüzünden her anım yoğun gitmek ölüm gibi. Ortalama 20 dk dir sadece bildirimlre bakıp cevap vermeye çalışıyorumbenim bazen sag tarafimda agri oluyor ama hic harketime engel degil. ustune fln fa yatabiliyorum.
bir dr una sor canim belki baska bisi vardir. benm tam 30 gun oldu
Bilmiyorum ama bende pes ettim öok kişi kimyon ver demişti vermemiçtimKimyonu bilmiyorum da bebek çayı olan rezeneden vermisdim ben daha önceki kızımda o çok kolik bir bebekdi hep ağlardı elim ayağım dolaşırdı herşeyi yapmışdın onda. Rezene çayı (bebek için olan oralet gibi suda eriyen ) gaz damlasi zeytinyağ verdim cay kaşığıyla pes edince uyurdu pek işe yaramiyordu ama.
1 şu bardağına çay kaşıpı yeter herhalde o zamanCanım suyu kaynatıyorum sonra altını kapatıyprum kaynamış suya 1 tatlı kaşığı Tane kimyon atıyorm.Demleniyor 10 dk falan ,1-2 kupa kendim içiyorum ,1 çay kaşığı bebişe veriyorum
Bana bişey de takılmadı. Yırtılsa patlasa falan şişme falan olurdu diye biliyorum. Sadece bi ara pipet var gibi şişmiştiBenim de acıyor hala dikiş yerlerim hatta bir kaç gün öncesine kadar baya baya ağrı oluyordu. Hala doğrulurken acı oluyor içerden. Bana dren takılmıştı özellikle orası çok acıyor
Evet biraz sümüğümsüMukoza gibi mi?
Evet biraz sümüğümsü
Sordum bakalım dönüş yapmadi daha ben de ondan şüphelendim genelde süt alerjisi oluyormuş ben de gaz yapmasın diye laktozsuz süt içiyorum ama bakalımDoktora bi danışın istersen canım. Devam ederse alerji durumu söz konusu olabilir mi diye. Ben şu an eliminasyona yönelik diyet yapıyorum. Bazı yiyecekleri kestik. Deneyerek gideceğiz.
Sağol canım, okudum bugün, inşallah uyur biraz.Kuran niyetine değilde dua niyetine okuduğun için olur canım,benimkide sevmiyor ama sıçrıyor ellerinden falan korkuyor o yüzden sevmesede sarıp sıkıca elimi üzerinse durduruyorum biraz ağlasada sonra uyuyor
Çocuk bakmamış birine güvenmezdim galiba, kendi çocukları da mı yokmuş? Bilemiyorum ben güvenemezdim. Biraz daha araştır. Çocuk bakmış büyütmüş kişiler bile şüpheli. Olmadı bakıcı sağlayan işyerleri vsr oralar ile bir görüş. Ama eşini ikna etmeye çalış bence, yani ucuza gelmiyorlar bakıcılar, bide çocuğun sorumluluğu var. Aradaki farka değmez.Bir kaç kişi bakmak istiyor ama daha önce hiç çocuk bakmamışlar
Canım doğasever, devlet memuru, senin bahsettiğin şey olmaz, işkur işçiler için maaş öder, ayrıca hem yarım gün çalışıp hem izin alsa bence boşa gider. Memurlarda yarım gün çalışma var ama polisleri bilemiyorum. Ben mesela önce izin rapor falan kullanıp sonra birini bulabilirsem 2 ay yarım çalışma yapabilirim diye düşünüyorum. Çocuğu bırakacak birini bulursam tabii. Değilse ücretli izin sonrası yıllık izin ve rapor kullanım ücretsiz izne çıkacağım. Niyetim bu bir değişiklik olmazsaCanım sen ücretsize çıkmak istiyorken eşin neden o kadar karşı çıkıyor ki? Üstelik polismişsin, zordur saatleriniz. Çok küçük daha bizim bebeler.
Birikmiş yıllık iznin var mı? Varsa şöyle yap:
Analık iznin bitmeden bir ay kadar önce yarı zamanlı çalışma talep et. (60 gün alabiliyorsun) sonra yıllık izinlerini bu yarı zamanlı çalışma süresine gir. 30 gün iznin varsa kurtarır. Yarı zamanlı çalışmada yarım maaş alıyorsun, kalanı işkur veriyor.
Şimdi 2 ay böyle kazandın. Etti mi sana aşağı yukarı nisan ayı. Bebe nerdeyse 6 aylık oldu.
Sonra da ücretsiz izin talep et. O hakkı bi al. Gittiği yere kadar, baktınız daha ilk ayda zorlandınız, hemen iptal eder işe dönersin.
Ücretsizi almazsan o hakkından olursun. Sen bi al, götüremezseniz iptal edersin.
Ha kamu personelisin. Durumlar nasıldır bilmiyorum ama rapor da kullan kullanabiliyorsan.
İlk çocuğumda kırk gün az az kanamam oldu canım. Bunda da 28. günüm hâlâ az az geliyor. Normal canım.Benim yarın 30 gün olacak doğum yapalı ama kanamam devam ediyor az az da olsa. Bu normal mi acava
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?