- 27 Nisan 2022
- 1.468
- 1.755
- 83
- 41
Benim kızımın kakasında da mukus varmukus olması tek başına alerji sebebi olabilir mi acaba? Gerçi kokulu ve gürültülü kaka da var
Canım peki sende nasıl belirtiler vardı? Mesela bebeğin çok gazlı ve ağlıyor muydu? Yoksa kan ve mukus muydu tek belirti? Cumartesi günü randevumuz var soracağım kendisine. Size test yaptılar mı peki?Yanıltmak istemem canım İnan ki, mukus önemli bir belirti. Ama ben kanla fark etmiştim. Mukus hiç dikkatimi çekmemiştidoktora danışsan en iyisi aslında.
Doktorumuz başka bir şikayeti yoksa herhangi bir şey yapmaya gerek yok dedi kontrolde hatırlatin dediumarım yoktur bebişinde. Yemek kısmı değil de kakasında o görüntü oldukça üzülüyorsun.
Ben kahvaltıyı zeytin, helva ve reçel ile yapıyorum.
Biz bu hafta deneme haftasındayız. Ben gaz yapar diye zaten süt ürünü tüketmiyordum, ama çok az miktarda peynir yiyordum sabahları ve dana eti tüketiyordum. Haftasonundan bu yana bunları tamamen kestik. 7 günün dolmasını bekliyorum. Sonra birkaç gün daha bekleyip düzelme olursa yumurta yemeye başlayacağım. Bu kez de yumurtayı gözlemleyeceğim. Düzelme olmazsa halihazırda yediğim diğer şeyler de dokunuyor demektir, tahıllar gibi (ekmek vs)
Benim kızımda dün öyleydi. Bugün nazlı ama şükür dünkü kadar değilKızlar imdat diye çığlık atıcam az kaldı kızım 15.00 de uyandı az önce gözlerini kapattı. Sürekli memede durmak istiyor ve gaz sancısı çekiyor.
Canım neredeyse her gün ağladım. Doğumdan önce de çok üzüldüm, stres yaptım. Çok ama çok şeyler oldu, hep ertelemek zorunda kaldım. Mutlaka konuşmam lazım, doğru zamanı bekliyorum sadece. Yoksa ileride daaha çok üzülebilirim. Çok tolerans gösterdim. Başkası olsa on kere kavga çıkardı, hesap sorardı. Zaten sıkıntılarım vardı sağlıkla ilgili, büyümesin daha kötü olurum diye sustum. Kadında evli bildiğim kadarıylaCanım yaşadıkların o kadar zor ki hele ki şu lohusa dönemindebence bu eski sevgili meselesini mutlaka konuş içinde tutma ne olursa olsun senin hamilelik döneminde aklına gelip iletişime geçmiş yaptığı hatanın farkında olması lazım.
Amin sağolasın. Keşke abuk sabuk olsa, inan takılmam. Aksine inanılmaz sakinim.Çok üzücü gerçekten. Neden böyle şeyler yaşatıyorlar anlamıyorum. Ama deneyimlerimin bana öğrettiği kesinlikle aileleri ne kadar çabuk devre dışı bırakırsan o kadar çabuk çözüme ulaşıyorsun. Benim eşim baskalarinin evde olmasina tahammülü yok. Annesi dahil. Benimki gelince de geriliyor. Eskiden takiyordum. Artık kabul ettim. Madem öyle oturup bakacak çocuğuna. Kendini ezdirme ama lohusalıkta insanın abuk subuk şeylere de takıldığını unutma. Sonra arkana baktığında ne saçma şeylere takılmışım diyorsun. Ya da normalde tolere ettiğin şeyleri lohusalıkta edemiyorsun. Pişman olacağın şeyler yapma. Ve evet artık bir bebeğiniz var öyle kolay kolay herkes kendi yoluna diyemiyorsun. Son olarak herkes güzel güzel gecinmiyor. Yanlış bir algı o. Herkesin ilişkisinde sorunlar, haksızlıklar oluyor. Burada kimler neler paylaştı biliyorsun. Bir an önce hayal ettiğin günleri yaşarsın umarım.
Canım acı elma yağı gerçekten acı mı? Yani acı yanma yapmıyor mu? Günde 1 kere mi sürüyosunKızlar gaz için deneyimledigim bir şeyi paylaşmak istiyorum eczaneden aci elma yagi aldım tavsiye üzerine, asıl adı adaçayı yağıymış ayak tabanlarına birer damla ile masaj yapıp çorap giydiriyorum yok boyle hafifleme yavrum kendi kendine yatarken uykusunda bile gazini cikariyor kakasını da rahat yapıyor çok şükür maşallah diyeyim etkisini anlamak için gaz şurubunu vermeden denedim hatta umarım devam eder faydası, sıkıntı yaşayanlar bi deneyebilir günde iki kere sürüyorum sabah aksam
Yok kuzum adaçayı yagi ya zaten acı elma neden diyorlar bilmiyorum kokusu da ayni adacayi ben önce bileğime sürdüm yakma vs yapmadı bebekte de bi rahatsizlik gozlemlemedim benimki çok hassastır ellerim soğuk olsa bile feryadi basar yağla ilgili bi sıkıntı olmadı, sabah aksam iki ayağına da birer damla sürüyorum, 3. Günümüz etkisini hemen gördük biz çok şükür maşallahCanım acı elma yağı gerçekten acı mı? Yani acı yanma yapmıyor mu? Günde 1 kere mi sürüyosun
Canım benimde öyleydi konuştuk doktorla bugğn ciltte döküntü egzama yoksa alerji diyemeyiz normal dediBenim kızımın kakasında da mukus varmukus olması tek başına alerji sebebi olabilir mi acaba? Gerçi kokulu ve gürültülü kaka da var
Bizde de kanama var. Doktorum pıhtı kurusun, sakın dokunmayın dedi.İnsan korkuyor çocuğuda sürekli doktor doktor gezdirmek istemiyorum bende biraz bekleyeceğim batikon sürmeye devam edeceğim
Benim doktorum 2 3 saatte uyandırma eski bir uygulama, bebek acıkınca kendini uyandırır dedi. Ben hala cesaret edemiyorum alarm kuruyorum 3 saatte bire. Bebek bazen 2 saatte bir bazen 3.5 saatte bir ağlayarak uyanıyor ama. Bilemedim ben de işin doğrusu ne.Uzamış sarılık yaşayan annelerime bir soru. Kızım gaz krizlerinden sonra masajlar sallamalar avutmalar derken 3.5-4 saat uyuyakalmis büyük ihtimalle yorgun düştü. Sorum şu uyutarak hata mı ediyorum 28 günlüğüz iki saati gecirmemeli miyim. Ben derin yattığını görünce uyandırmadım sizler napiyorsunuz bu konuda? Bu durumu ilk defa yaşıyoruz bu arada
Yok canım döküntü falan sadece beyaz yağ bezecikleri var tek tük alerji gibi bir döküntü değil amaCanım benimde öyleydi konuştuk doktorla bugğn ciltte döküntü egzama yoksa alerji diyemeyiz normal dedi
Aslında bebişlere çok iyi geliyor dışarı çıkmak, açık temiz havada bayılıyorlar. Benim kız da kucak bebeği, ne zaman ağlasa sadece meme ile susuyor, her sese uyanıyor ama bebek arabasında gezerken gıkı çıkmıyor. Dış kundağa sarıp üzerinde puset örtüsü ile çıkarıyorum, yanakları bile sıcak kalıyor, bence bebek ile çıkın, ikinize de iyi gelecek.Eşimin işi yoğun erken de kalkıyor bir de uykusuzluğa dayanıklı değil. Ayrı yerde yatmak istiyor da ben de sanki bu çocuğu tek başıma yaptım. Arada bebekle dışarı çıkmak istiyorum ama hem annem hem de eşim bebek hasta olur diye izin vermiyorlar. Tek başıma da çıkamıyorum valla hayatımın en zor dönemini yaşıyorum.
Ben de öyle yapıyorum. 3 saate alarm kuruyorum. Bazen kendisi uyanıyor bazen bakıyorum 3.5 saate yaklaşıyor ben uyandırıyorum.Bizde de kanama var. Doktorum pıhtı kurusun, sakın dokunmayın dedi.
Benim doktorum 2 3 saatte uyandırma eski bir uygulama, bebek acıkınca kendini uyandırır dedi. Ben hala cesaret edemiyorum alarm kuruyorum 3 saatte bire. Bebek bazen 2 saatte bir bazen 3.5 saatte bir ağlayarak uyanıyor ama. Bilemedim ben de işin doğrusu ne.
2 saatte bir uyandırdığım dönemde hiç dinlenemiyordum, bebişin uykusu da bölük pörçük oluyordu. Şimdi hem ben dinleniyorum, hem de bebiş güzel uyuyor. Uyku da beslenme kadar önemli gelişimleri için. İnşallah doğrusunu yapıyoruzdur.Ben de öyle yapıyorum. 3 saate alarm kuruyorum. Bazen kendisi uyanıyor bazen bakıyorum 3.5 saate yaklaşıyor ben uyandırıyorum.
Bilgim yok ama benim bebeğimin de böyle normaldir diye düşünüyorum.Eki Görüntüle 3173349 Kizlar bebeğimin vücudu böyle dalgalı gibi normalmi acaba sizin bebeklerinizinde böyle mi yenidoganlarda mi oluyor böyle acaba
Ya beni bu uzayan sarılık düşündürüyor sarılık derdimiz olmasa artık bir aylık olduk üç saat uyusa da karışmam çünkü beslenme kadar uyku da çok önemli gelişimleri için. Ama şimdilik doktor kontrolümüze kadar 2 saatte bir uyandiriyorum kendi kalkmaz ise. Ama doktorum ne derse ben de uygulayacağım artık inşallah. Arada kaçamaklar oluyor dün gece 4 saat uyumuş ben de uyuyakalmisim bir kere oldu ama acayip vicdan azabı oluyor ben de.Bizde de kanama var. Doktorum pıhtı kurusun, sakın dokunmayın dedi.
Benim doktorum 2 3 saatte uyandırma eski bir uygulama, bebek acıkınca kendini uyandırır dedi. Ben hala cesaret edemiyorum alarm kuruyorum 3 saatte bire. Bebek bazen 2 saatte bir bazen 3.5 saatte bir ağlayarak uyanıyor ama. Bilemedim ben de işin doğrusu ne.
En mantıklısı ben de doktor kontrolü sonrası artık uyusun derse uyutucam bebişiBen de öyle yapıyorum. 3 saate alarm kuruyorum. Bazen kendisi uyanıyor bazen bakıyorum 3.5 saate yaklaşıyor ben uyandırıyorum.
Bize hastanede bebeği yorar ve meme emme performansını düşürür dediler. Benim bebiş de sizinki gibi. Ne zaman ağlasa sadece meme ile susuyor. Emme duygusu çok yüksek bir bebiş ama 1 aylık olunca vermeyi düşünüyorum.Korse beni de şu an rahatsız eder gibi geliyor ya açıkçası, denemedim ama öndeki sezaryen göbeğim bana öyle düşündürüyor
Ay o daha iyi olunan 1 ayı iple çekiyorum
Epidural bölgesi bir süre ağrıyabilir diye okumuştum ama 1 aya kadar sürmez o ağrı bebeğe bakarken oluşuyor yazıyordu.
Valla ben de erken mi verdim bilmiyorum. Ulaş 9 günlük ama gözümden uyku akıyordu. Şimdi özellikle uyutmak istediğim zaman veriyorum. Onun dışında da gün içinde sürekli ona meme verecek durumda olmadığımda ve çok bağırdığında veriyorum. Bilmiyorum hepsi böyle mi ama aşırı emmek isteyen bir bebek. Yani mememde durmak istiyor sürekli ama öyle olunca ben uyuyup dinlenemiyorum. Bir de meme istediği zaman eliyle aşırı ağzını yüzünü tırmalıyo. Eline ne geçirirsen geçir tutamıyorsun, kendini sürekli çiziyor.
Emzikle ilgili deneyimli annelerin yorumu olursa duymak isterim. Veriyorum da ama kötü mü ediyorum diye de düşünüyorum, vermezsem de uyuyamıyorum
En iyisi o şekilde doktor ile karar vermek, inşallah sarılığı kısa sürede atlatırsın.Ya beni bu uzayan sarılık düşündürüyor sarılık derdimiz olmasa artık bir aylık olduk üç saat uyusa da karışmam çünkü beslenme kadar uyku da çok önemli gelişimleri için. Ama şimdilik doktor kontrolümüze kadar 2 saatte bir uyandiriyorum kendi kalkmaz ise. Ama doktorum ne derse ben de uygulayacağım artık inşallah. Arada kaçamaklar oluyor dün gece 4 saat uyumuş ben de uyuyakalmisim bir kere oldu ama acayip vicdan azabı oluyor ben de.
Biz de sürüyoruz ayak altlarimiza ben aynı zamanda gaz damlası da kullanıyorum acayip gazlı bir bebek ben de faydasını görüyorum gaz çıkarmasına yardımcı oluyor gerçektenKızlar gaz için deneyimledigim bir şeyi paylaşmak istiyorum eczaneden aci elma yagi aldım tavsiye üzerine, asıl adı adaçayı yağıymış ayak tabanlarına birer damla ile masaj yapıp çorap giydiriyorum yok boyle hafifleme yavrum kendi kendine yatarken uykusunda bile gazini cikariyor kakasını da rahat yapıyor çok şükür maşallah diyeyim etkisini anlamak için gaz şurubunu vermeden denedim hatta umarım devam eder faydası, sıkıntı yaşayanlar bi deneyebilir günde iki kere sürüyorum sabah aksam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?