2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar 1 ayı devirdik büyüyoruz bakalım. Sizin minnaklar derin uyuyabiliyor mu ? Kızımı yatırıyorum en fazla 20 dk o da en fazla yani, sonra uyanıyor. Uyutmaya çalışıyorum sürekli mızırdanma kıpırdanma falan durmuyor bir türlü. Derin uyumuyor. Atak haftası mı, bir kaç kişi yazmış, baktım 5. Haftada olurmuş, kızım 5. Haftasında ondan mı oluyor ki ?
Birde evde durumlar nasıl ? Ben çok gerginim. Ne istediğimi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sanki. Evliliğim bıçak sırtında gibi. Kızımı alıp kaçmak istiyorum. Önce eşim ve ailesinin hastanede anneme bir saygısızlığı oldu ama kabul etmiyorlar. Çok ağladım. Sonra wşim anneme atarlandı, annem özür dilemek zorunda kaldı, istese dilemezdi ama büyümesin diye diledi. Şimdi araları iyi ama her an yine bişey olacak korkum var. Huzur istiyorum. Diğer insanların evliliğine ilişkisine bakıyorum ne güzel geçiniyorlar. Şimdi de kayınvalide gelecek, doğumdan sonra geldi bebeği gördü gitti. Saygıda kusur etmiyorum ama minicik şeyleri bile eşime şikayet etme potansiyeli var. Yanjnda mecbur kalmadıkça ağzımı açmayacağım. Ama bu sürede çok gerileceğim o kesin. Bebek gibi ilgi bekliyorlar ama havadan nem kapmaz bir insan da. Annemi evde istemiyorlar, arada anneme giderim diyorum ona da bahane bulacaklar. Tatsızlık istemiyorum ama zıvanadan çıkarsam ne olacak ? Eşimi seviyorum, evliliğim bitsin istemiyorum. Üstelik hamileyken internetten eski sevgilisini arattığını ve mesaj attığını gördüm. Birbirlerine yazmışlar ama çok bir şey değil. Sevgi sözcüğü falan yok. Çok üzdü bu beni. İçime kuşku düştü bir defa. Yüzleşmek istiyorum eşimle ama sürekli ağlamaktan konuşamam. Biraz toparlanmayı bekledim ki konuşmam, kendimi anlatmam kolay olsun. Aslında eşim bana çok düşkün, ama neden böyle yapıyor anlamıyorum. Hala, her fırsatta sarılır, aşkım ile konuşur daima. Bir şey istesem yapar, işe giderken sarılır uyuyor olsam bile, uykuda bile gelir sarılır. Ama neden böyle anlamadım. Çok uzamasın diye bdv ye başlık açmak istemiyorum. Bebeğim babasız kalmasın istiyorum, bir yandan da cesaret edemez diye mi üstüme geliyorlar. Çok hevesim vardı yarım kaldı.

Bu bastırma olayı ne ya. İki sezaryen oldum ikisinde de bastırma olmadı. Sadece bunda kum torbası koydular. Benim doktor yaptırmıyor galiba. Bu saatten sonra niye bastirsinlar canım. Korkma. Git kontrole. Ama ağrılar bende de oluyor. Birkaç gün önce sandalye kaldırdım ki sandalyelerim eşek ölüsü gibi. Çok ağrım oldu. Bir de emzirirken içerde bir ağrı oluyor. O da rahmin kasilmasiymis ve çok normalmiş.

Ben de sezaryen oldum iki kez bastırdılar. Birincisi ameliyattan hemen sonraydı o kadar acıdı ki bayılıcam sandım. İkincisi de ertesi gündü. Bastırıp aktif kanama var mı yok mu diye bakıyorlar sanırım

Ben her saat zorla uyandırıp biberonu dayadım(kendi sütümü de bineronla verdim mama da) çok şükür aştık ama red ile uğraştım sonra onu da aştık
Ben de iki saatte bir mama veriyorum aralarda da emziriyorum.insallh bizimde gecer

Canım yaşadıkların o kadar zor ki hele ki şu lohusa döneminde bence bu eski sevgili meselesini mutlaka konuş içinde tutma ne olursa olsun senin hamilelik döneminde aklına gelip iletişime geçmiş yaptığı hatanın farkında olması lazım.

Geçen gün arkadaşımla bu konuyu konuşmuştum deneyimli bir anne o da bana bunu söyledi ondan sonra takmamaya başladım, şimdi bağırsakları yeni yeni düzene giriyo çalışmaya başlıyo vr ıkınma kasları reflexleri güçleniyo o yüzden sürekli ıkınıyolar ellernde değil o kasların güçlenmesi için ıkınmaları lazım

Ay iyi bari insan endişeleniyor onun totosundaki kasları yerim ben

Çok üzücü gerçekten. Neden böyle şeyler yaşatıyorlar anlamıyorum. Ama deneyimlerimin bana öğrettiği kesinlikle aileleri ne kadar çabuk devre dışı bırakırsan o kadar çabuk çözüme ulaşıyorsun. Benim eşim baskalarinin evde olmasina tahammülü yok. Annesi dahil. Benimki gelince de geriliyor. Eskiden takiyordum. Artık kabul ettim. Madem öyle oturup bakacak çocuğuna. Kendini ezdirme ama lohusalıkta insanın abuk subuk şeylere de takıldığını unutma. Sonra arkana baktığında ne saçma şeylere takılmışım diyorsun. Ya da normalde tolere ettiğin şeyleri lohusalıkta edemiyorsun. Pişman olacağın şeyler yapma. Ve evet artık bir bebeğiniz var öyle kolay kolay herkes kendi yoluna diyemiyorsun. Son olarak herkes güzel güzel gecinmiyor. Yanlış bir algı o. Herkesin ilişkisinde sorunlar, haksızlıklar oluyor. Burada kimler neler paylaştı biliyorsun. Bir an önce hayal ettiğin günleri yaşarsın umarım.

Karnınıza mi bastiriyorlar? Benim daha uyusukken gelip alttan bir şeyler yaptılar elini sokup bastırdı ama uyusuktum hiçbir şey hissetmedim. İlginçmiş. Neyse ki o travmadan mahrum kaldım

Karnınıza mi bastiriyorlar? Benim daha uyusukken gelip alttan bir şeyler yaptılar elini sokup bastırdı ama uyusuktum hiçbir şey hissetmedim. İlginçmiş. Neyse ki o travmadan mahrum kaldım
navicula Ay benim kanam riski sebeiyle en az 6-7 kere bizzat gelip doktor bastırdı hem de ikinci gün de dahil. Korkulu rüyam misliyle başıma geldi.

Bebeğimin ağzında pamukçuk var kızlar ya karbonatlı su ile ağzını silsem geçer mi ya

Kızlar öykünün vücudunda kızarıklıklar çıktı. Yarın doktor kontrolümüz var ama bu kızarıklıklar hakkında bilgi sahibi olan var mı
Benzer durum bizde de var ben alerji durumuna karşı önlem olarak yumurta ve sut ürünleri tuketmeyi kestim, dus aldirdim söndü kabarıklıklar isilik de olabilir gibi geldi bana yüzünde de var kızımın doktorumuza gittiğimizde soracağız biz de sen de bilgi alirsan bizimle paylaşır misin canım inşallah geçer anlık bir seydir

Oyy taş mi yiycez biz ya

umarım yoktur bebişinde. Yemek kısmı değil de kakasında o görüntü oldukça üzülüyorsun.

Ben kahvaltıyı zeytin, helva ve reçel ile yapıyorum.

Biz bu hafta deneme haftasındayız. Ben gaz yapar diye zaten süt ürünü tüketmiyordum, ama çok az miktarda peynir yiyordum sabahları ve dana eti tüketiyordum. Haftasonundan bu yana bunları tamamen kestik. 7 günün dolmasını bekliyorum. Sonra birkaç gün daha bekleyip düzelme olursa yumurta yemeye başlayacağım. Bu kez de yumurtayı gözlemleyeceğim. Düzelme olmazsa halihazırda yediğim diğer şeyler de dokunuyor demektir, tahıllar gibi (ekmek vs)

navicula Ay benim kanam riski sebeiyle en az 6-7 kere bizzat gelip doktor bastırdı hem de ikinci gün de dahil. Korkulu rüyam misliyle başıma geldi.
Benim de ilk gün ebe ve hemşireler gelip bastırıp alttan muayane ettiler. İkinci gün de doktor gelip bastırmıştı başımıza gelmeyen kalmadı resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…