2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Maşallah canım çok sevindim. Sana sabret demiştim . Ama çok tebrik ederim kolay birsey degil aynısını yaşadım biliyorum. Bundan sonrası rahat:)
Sağol canım Gerçekten neler çektim ama Şükür istediğim oldu.Dualarım kabul oldu Sadece beni emip uyuması ne güzel bişeymiş.Yaşamayan anlayamaz bizi

Kullanmayayım o zaman tavsiye üzerine almıştım ben de..

hicbir essensiyal yagi direk olarak vucuduna surmeyin diyorlar zaten, cok yogun konsantre oldugu icin kaldiramazmis vucut. nitekim bizim gbi hir cok kisininde alerjisi yada tepkisi coktur essansiyel yaglara.

tasiciyi yaga bir damla damlatip , onunla birlikte uygulamak gerekiyormus eger kullanmak isteniliyorsa

Kızlar selam,oğlum kundakla çok iyi uyuyor ancak çoğu zaman kundak yaptığımız battaniyeden ellerini çıkarıyor. Onerebileceginiz iyi bir hazır kundak var mı?

Kızlar benim bebe banyodan sonra asla uyumuyor. Neyi yanlış yapıyorum? Hani banyo gevşetiyordu? Banyo yaptırıp hızlıca kremini sürüp giydirip emziriyorum. Yok, uykusu tamamen açılıyor
Hangi ebe olduğunu hatırlamıyorum bir video da demişti ki banyo bütün bebekler için aynı etkiyi yaratmaz bebeğinizi gözlemleyin bazılarında uyku açar bazılarında uyku getirir ona göre sabah akşam olarak ayarlayın diyordu

Dün kimden okuduğumu bilmiyorum ama bebeğim kundak ta durmuyordu 1,2 kere ağladı alıştı yazmıştı kim yazdıysa Allah razı olsun günler sonra bugün deniyim dedim banyo yaptırdım besledim kundakladım 3 saattir kesintisiz uyuyor kahvaltı yaptım evi topladım hala inanamıyorum

Peki ne yapıyordun? Uyku düzeni için rutin oluşturmak gerekiyormuş ya, banyo da bunlardan biri. Banyo yaptırın gevşesin rahatlasın diyorlar. Gündüz mü yaptırayım artık banyoları bilemedim
Evet uyandırıyor gündüz yaptırdım canim. Ama ben iyi bir örnek değilim 4 yaşına kadar sallamış biriyim

3 saat mi Bende deniycem doğumdan sonra 3 saat kesintisiz olarak kendi halimde kalmadım

Merhaba arkadaslar bebegimin sarılığı bi turlu gecmiyo. Gecen hafta 10 du degeri bu hafta 12 olmus. Uzamis sarilik dedi doktor ve baska bisey demedi 2 hafta sonra gel dedi. Bizim gibi olan var mi ve bu konuda cocuk icin hangi bolume goturmeliyim

Kızlar selamm,
Bebeğim 12 günlük oldu. Dün kontrole gittik doğum kilosuna maalesef ulaşamamış. Sütüm yeterli gelmiyormuş, bu sebeple emzirme + sağım(sağılanı da şırıngayla verme) + mama şeklinde ilerliyoruz. Bir ara sütüm bayağı artmış gibiydi. Birinden emzirirken diğerinden şıp şıp akıyordu. Sonra ne olduysa yine geriledi sanki. Bol su içmeye çalışıyorum, bunun dışında hastanrden çıktığımızdan beri bestlak damla kullanıyorum. Başka ne önerirsiniz acaba? Kullanıp hızlıca etkisini gördüğünüz neler var?
Evet 1 aylıktan önce önermeme sebepleri bu sanırım. Benim bebişin de emme refleksi kuvvetli, şu an yalnızca baş edemediğim gece saatlerinde ağzına veriyorum, zaten 2 3 dk içinde uyuyor ağzından alıyorum. Ama 1 aylık olduktan sonra ben de daimi vermeyi planlıyorum.

Benim bebeğimin geçen kontrolde 12ydi, dün gittiğimizde 11 di. Doktor sorun yok diyor her defasında. Bu değerler uzamış sarılıkmı oluyor ki?

Kuzum gözün aydın Benim oğlumun da kilo alışı yavaş, sütüm yeterli değil. O yüzden mamaya başladık takviye olarak. Süt artırıcı neler yaptın acaba? Bol su, bestlak damla ve rezene çayı kullanıyorum ama bebeğimi doyuracak kadar artmadı

Kızlar doktor muayenesinden geldik resmen hastaneden kaçtık biz. Bebeğim isilik olmuş. Korkulacak bi şey yok annesi dedi doktor. Bebeğim güzel kilo almış. Sarılığını sordu en son ne zaman ölçüm yapıldı diye ki söyledim benim bebeğime hiç sarılık ölçümü yapılmadı. Uzamış sarılığı var SANKİ dedi odası karanlıktı nasıl gözünün rengini gördü anlamadım. Kan ve idrar tahlili verdi. Ama yaptırmadım valla. Başka bir doktora girdim hemen gözlerinden sarılık yok kaldı ki sarılığın geçme süresi bazen 2 ayı bulur dedi. İştah kaybı yoksa ateş ve halsizlik yoksa endişelenme dedi.
Bi de ilk gittiğim doktor formül mamalar bebeklerde enfeksiyona neden olabiliyor verme dedi kafamı allak bullak etti.

Günlük sıcak duş al ve mutlaka sütünü sağ. Yoksa bile sağma işlemi yap

Canım ben tahin pekmez yiyorum o artırdı sütümü,bide kanguru bakımı yapıyorum günün belli bi saati ten tene temas ..Çok önemliymiş anne sütünü artırıcı etkisi varmış hormonlardan.Bebişi gögsüme yatırıyorum onun yanağı ağzı yüzü bağrıma geliyo..Hem karın üstü yattığı için gazıda çıkıyo

Evet uyandırıyor gündüz yaptırdım canim. Ama ben iyi bir örnek değilim 4 yaşına kadar sallamış biriyim

Ya zaten asla yapmam dediklerimizi bir bir yapıyoruz analık bunun uzmanlığıymış. Artık sallaya sallaya mı uyuturuz, memede mi uyuturuz, evde gezdire gezdire mi. İnsan çaresi kalıp her yolu deneyebiliyor. Kimse de laf edemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…