2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Herkese selam
Biz de doktordan geliyoruz. Prof birine gittik tavsiye üzerine. Öncelikle fotoğraf gördüm bebişlerinin birinin vücudunda dalgalı renklenme vardı. Kim olduğunu unuttum etiketleyemedim. Dantel görüntüsü deniyor, benim her iki bebeğimde de oluyor. Doktora sordum soğukta veya ıkınırken vs olur normal dedi, endişelenecek bir şey yok.
Bu günlere kadar çoğunlukla anne sütüyle geldik ancak kendisinin de ikiz bebekleri varmış iki bebeğe yeterli gelmez bu aydan sonra dedi. Önce emzirme sonra her emme sonrası mama teklifi yapılmalı dedi. Aptamilin pdf mamasını öneriyorum prematüre oldukları için proteini daha yüksek ve ilk 1 yılda yaşıtlarını yakalıyolar. Diğer mamalardan alacağı kilo ve boy performansının çok üstünde olur dedi
Her ikisinin de karnı çok sert yoğun gaz var günde 3 kez sab simplex kullanalım karınlarını rahatlatır dedi.
Bir de ağlayan huzursuz bebekleri olanlar bebeğinizin makatına da baktırın. Bebeklerin çok büyük kısmında şiddetli gaz çıkışında makatta kılcal ince çatlaklar olurmuş. İkisine de baktı. Oğlumda yok ama kızımda vardı krem verdi. Size de fikir olsun diye yazıyorum

Ayy bi de banyo ile ilgili de yazayım. Oğlumun kaş kısmı ve alnı pul pul oluyordu dökülüyordu. Her banyoda kesinlikle saçına da vücuduna da şampuan kullanılmaması gerektiğini söyledi. Haftada 3 kez yıkıyorsan 1 kez şampuanlamak yeterliymişVücuduna da asla, sünger, bez vs herhangi bişey sürmeyin. Süngeri köpürtün köpükler elinize alıp vücuduna sürün dedi Buna da hafta bir yeter bebeklerin ne kiri var ki dedi. Ancak konak oluşursa her banyoda şampuan olur dedi. Biz foşur foşur yıkıyoduk bildiğiniz

Sağdığını biberonla mı veriyorsunuz?

Kızlar bugün sabah iki saate yakın uyudu sonra daha da uyumadı bana da huzur vermedi sürekli gazı var gibiydi huzursuzdu her türlü hareketi masajı yaptım olmadı en son emzik vermiştim kendi kendine uyudu. Ben gaz çıkarmayı mı bilmiyorum acaba psikolojim bozuldu iyice bugün onla bir ağladım

Günlük sıcak duş al ve mutlaka sütünü sağ. Yoksa bile sağma işlemi yap
Sağıyorum ama bazen 20 ml çıkıyor bazen hiçbir şey. Az önce sağmayı denedim mesela ki bir süredir emzirmemiştim. Hiçbir şey çıkmadı diyebilirim. Acaba sütüm kesiliyor olabilir mi ya
Yarın ben de tahim pekmez alayım öyleyse. Günde kaç kaşık tükettin canım?

Canım bu bahsettiğin aptamil pdf yenidoğanlar için kullanılabiliyor mu acaba? Benim de sütüm yetersiz bebeğim yeterli kilo alamadı. Eğer kullanılabiliyorsa ben de onu alayım. İnternetten biraz bakındım ama net bir bilgi göremedim.

Canım valla bazen ne yapsak o gaz çıkmıyor o huzursuzluk gitmiyor. Bazen de öyle kendi kendine çok güzel gazını çıkarıyor. Sen kendini üzme hiç. Ben çok gazı olduğunu düşününce sıcak su torbası koyuyorum ayaklarının altına. Karnına masaj yapıyorum, ayaklarına it çek yapıyorum. Şansa çıkarsa çıkıyor. Bir de gazı olunca genelde ağladığı için masajları da doğru düzgün yapamıyorum

Ya sağmak psikolojimi bozdu benim bir iki kere sağdım 20 ml anca çıktı. Kızım 1 aylık oldu 20 ml kim doyar diyorum. Daha da üzülüyorum. Ama emzirirken yanaklarından sütler akıyor. Şu an hala yeterli değildir sütüm ama 20 ml olduğunu da düşünmüyorum. Mama veriyorum mecburen hala arandığını görünce

Kesinlikle sağmak benim de psikolojimi kötü etkiliyor. Çünkü bakıyorum bir şey çıkmıyor iyice çöküyorum duygusal olarak. Senin ne güzel yanaklarından akıyormuş. Ben bir kerecik gördüm yanaklarında süt günleeer önce. Sonra bir daha hiç yok doktorum yanaklarında süt görüyorsan yetiyordur sütün demişti.

Çok geçmiş olsun. Bizimkinde oluştu geçen hafta çatlak çok aşırı ağlıyordu, kıyamam. Kakada kan görünce götürdük doktoruna, çatlağı gösterdi bize. Şükür geçti ama gıda alerjisi dolayısıyla kan ara ara devam ediyor kakada.

canim yulaf da cok guzel sut arttiriyor birde dereotu.
Evaante nin guzel yulafli tarifleri vardi yanlis hatirlamiyormuyorsam.

birde gunde bir kere power pump yapabilirsin , benim isime yaramisti. 10 gun fln yapabildim duzenli. dr islerim olunca kaldi yapamadm ama yapicam tekrar.
20 dk sagiyorsun , 10 dk mola, 10 dk sagiyorsun , 10 dk mola sonra 10 dk daha sagiyorsun.

birde zamanin olursa gunde 3-4 kere emzirmw sonralari 15 dk sag. sut gelmesede sag. beyine cocuk hala emiyor , biz daha cok sut uretmeliyiz uyarisi gidiyor.

ben ilk 20-25 her sagimda anca 20-30 ml zorla sut alirken simdi 40-50 ml alabiliyorum. biraz ugrasmak lazim insani psikojikmende yoruyor malesef

Ben hipp combiotic mama kullaniyorum. cok guzel
kilo aldi bebegim. her hafta ortalama 400 gr civar aldi.
canim emdirip sagdikdan sonra 10 ml bile sutun geliyorsa , sut yeterli demekmis. gecen bir dr soyluyordu

Kızlar nasılsınız durumlar nasıl üç çocukla yoğunluktan giremiyorum pek sizde benim gibi misiniz bu arada sütünü sağan güzel annelere bi sorum var süt oda sıcaklığında buz dolabında ve buzlukta ne kadar sürede saklanıyor acaba

olur canim senij bebeginin yanaklarinda da sut , uzuldukce daha cok etkileniyor memeler .

benim yemedigim ixmedigim sey kalmadi. tahin vs gbi yagli yicekler yuzunden safram da tas varmis onlari kesfettik. bir haftadir 3 kere acile gittim bugunde ultrasona gidiyorum.

3-4 gundur bazen yulaf sutu icmek disinda ne damla ne baska birseu kullanmadm. sutum sagdigimda kullandigim urunler zamaninki gbi cikiyor gene.

bebeginin kafani goglerinin orasina koy yatir gunde bir saat fln . tv fln izliyorsan , emzirme yasitigna koy , gogsunu ac yanagini gogsune dayayarak uyusun.

birde tavuk suyu corba vs gbi proteinli besleyici seylerde cok iyi geliyormus anne sutune. kivamini arttirip , sutu yaglandiriyormus.
Karnonhidratli sekerli seyler sutu daha cok su gbi yapiyormus

ben bu tabloya gore hareker ediyorum canim.

Eklentiler

• A00CC11B-1ADC-425B-AF8F-E975E40F8B58.webp
    16 KB · Görüntüleme: 61
emzirip mi sagdin ?
emzirmeden mi 20 ml cikti ? emzirmediysen , sagmadan once ne zaman emzirmistin ?

Canım tahini bol pekmezi az olsun.Kahvaltıda yiyorum ben 2-3 tatlı kaşığı falan

Kızlar bir beslenmede tek memeden mi emziriyorsunuz? Tek memeyle besleyin diyor takip ettiğim doktor ama kızım doymuyor sağlığımda 50 ml süt çıkıyor nasıl doysun?
Bi de sizin bebeğiniz de memeyle kavga ediyor mu neden yapıyor olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…