- 9 Nisan 2021
- 494
- 593
- 53
Canım ben tek memeden besliyorum sonra diğerinden akan ortalama 40-50 ml sütü veriyorum. Çünkü ikinci memeye geçene kadar uykusu geliyor ya da istemiyor. 15 -20 dk ortalama emzirme sürem. Senin bebiş ikinciden istiyorsa vermen mantıklı. Başta kavga ağlama oluyor çok acıktıysa ya da kaka gaz yapacaksa ağlıyorKızlar bir beslenmede tek memeden mi emziriyorsunuz? Tek memeyle besleyin diyor takip ettiğim doktor ama kızım doymuyor sağlığımda 50 ml süt çıkıyor nasıl doysun?
Bi de sizin bebeğiniz de memeyle kavga ediyor mu neden yapıyor olabilir?
Çok teşekkür ederim makas işe yaradı gibi bugün tıkanma olmadıBebeğini eğimli tutmaya özen göster canım ve parmağını makas yaparak memeni tut. Tazyikli gelince bizde de oluyor arada
Kesinlikle yulaf tahin Trabzon hurması bestlak humana ve ayva kompostosu ile sütümü arttırdım şimdi iki memeyi birden emzirdim üzerine sağdim iki memeden 110 CC süt çıktı. Emzirdikten sonra sağıyorum hatta tazyik sorunu oldu bu yüzden. bebeğimin genzine kaçıyor ara ara. Hatta hep sağıp biberonla mi versem diye düşündüm ama emzirmek çok keyif veriyor. Başka bir yontem bulmam lazım.canim yulaf da cok guzel sut arttiriyor birde dereotu.
Evaante nin guzel yulafli tarifleri vardi yanlis hatirlamiyormuyorsam.
birde gunde bir kere power pump yapabilirsin , benim isime yaramisti. 10 gun fln yapabildim duzenli. dr islerim olunca kaldi yapamadm ama yapicam tekrar.
20 dk sagiyorsun , 10 dk mola, 10 dk sagiyorsun , 10 dk mola sonra 10 dk daha sagiyorsun.
birde zamanin olursa gunde 3-4 kere emzirmw sonralari 15 dk sag. sut gelmesede sag. beyine cocuk hala emiyor , biz daha cok sut uretmeliyiz uyarisi gidiyor.
ben ilk 20-25 her sagimda anca 20-30 ml zorla sut alirken simdi 40-50 ml alabiliyorum. biraz ugrasmak lazim insani psikojikmende yoruyor malesef
Ben hipp combiotic mama kullaniyorum. cok guzel
kilo aldi bebegim. her hafta ortalama 400 gr civar aldi.
canim emdirip sagdikdan sonra 10 ml bile sutun geliyorsa , sut yeterli demekmis. gecen bir dr soyluyordu
Olsun benim de hiç gelmiyordu. 10 ml falan geldi bazen hiç gelmedi. Şimdi de aşırı gelmiyor ama benek doyuyor. Ben önce sağdım sonra emzirdim.Sağıyorum ama bazen 20 ml çıkıyor bazen hiçbir şey. Az önce sağmayı denedim mesela ki bir süredir emzirmemiştim. Hiçbir şey çıkmadı diyebilirim. Acaba sütüm kesiliyor olabilir mi ya
Yarın ben de tahim pekmez alayım öyleyse. Günde kaç kaşık tükettin canım?
Elektrikli sağma makinasında benim de damla sütüm gelmiyor. Anlamadım mochi de güzel topluyor. Bence sütümüz olmadığından değil. Elektrikli sağma makinalarını beyinsel olarak kabul etmiyor vücutKatre_g canım hurma, incir, arkadaşların dediği gibi ten tene temas ve bol su sütü çok arttırıyor. Emzirmeden meme ucunu bebeğin dudaklarına yüzüne değdir bekle süt indiğini hissedeceksin bir süre sonra.
Sağarken sütün az gelmesini ben de yaşadım. Çok şükür sütüm var ama eskiden sağdığımda çok fazla süt gelirken artık gelmiyor. Emzirirken mochiye 60 ml dolarken sağma makinesine iki memeden 30 ml zor geliyor ya makinemin çekiş gücü azaldı ya da başka bir şey bilmiyorum. Yani sütün olmadığı anlamına gelmeyebilir. Benim de moralim bozulmuştu sağarken gelmeyince ama mochiye dolunca sevinmiştim makine ile alakalıymış.
Çok teşekkür ederim canımben bu tabloya gore hareker ediyorum canim.
Benim başlarda geliyordu artık gelmiyor bana da çok garip geliyor. Çünkü sıkınca fışkırıyor süt. Dediğin gibi beyin bebekle o an kurulan iletişim mi artık her neyse bebek kıcaktayken sütün indiğini hissediyorsun.Elektrikli sağma makinasında benim de damla sütüm gelmiyor. Anlamadım mochi de güzel topluyor. Bence sütümüz olmadığından değil. Elektrikli sağma makinalarını beyinsel olarak kabul etmiyor vücut
Biz de mamayı bıraktık 3 gün oldu ama hala bazen versem mi diye düşünüyorum bugün doktor kilosu yerin de mama verme dedi güzel kilo almış dedi. Mama destekli olduğunu söyledim. mama masum gibi görünse de enfeksiyona sebep olabilir dedi. Benim sütüm şu an sadece bebeğimin karnını doyuruyor. Her istediğinde veriyorum o yüzden mamaya gerek duymuyorum. Ama biraz büyür de sütüm yetmezse endişesi oluştu. Sağıp buzluğu atacak kadar olmuyor. Sağsam bile sadece bebeğimin anlık öğünü oluyor.Benim başlarda geliyordu artık gelmiyor bana da çok garip geliyor. Çünkü sıkınca fışkırıyor süt. Dediğin gibi beyin bebekle o an kurulan iletişim mi artık her neyse bebek kıcaktayken sütün indiğini hissediyorsun.
Mochi muhteşem bi şey zaten zamandan kazandım zahmetliydi ayrıca sağmak. Dün kontroldeydik 20 günde 800 gram almışız anne sütüyle. Doktor böyle devam et dedi. Biberona karşı olsa da ekstra sağdığım sütü vermeseydim almazdı böyle.
lansinoh marka mi makina ?Katre_g canım hurma, incir, arkadaşların dediği gibi ten tene temas ve bol su sütü çok arttırıyor. Emzirmeden meme ucunu bebeğin dudaklarına yüzüne değdir bekle süt indiğini hissedeceksin bir süre sonra.
Sağarken sütün az gelmesini ben de yaşadım. Çok şükür sütüm var ama eskiden sağdığımda çok fazla süt gelirken artık gelmiyor. Emzirirken mochiye 60 ml dolarken sağma makinesine iki memeden 30 ml zor geliyor ya makinemin çekiş gücü azaldı ya da başka bir şey bilmiyorum. Yani sütün olmadığı anlamına gelmeyebilir. Benim de moralim bozulmuştu sağarken gelmeyince ama mochiye dolunca sevinmiştim makine ile alakalıymış.
Yanaklarında sütler oluyor ama 4 5 saat arayla 60ml mama da veriyorum onu da içiyor. Sütüm yetse mamayı içemez diye düşünüyorumKesinlikle sağmak benim de psikolojimi kötü etkiliyor. Çünkü bakıyorum bir şey çıkmıyor iyice çöküyorum duygusal olarak. Senin ne güzel yanaklarından akıyormuş. Ben bir kerecik gördüm yanaklarında süt günleeer önce. Sonra bir daha hiç yokdoktorum yanaklarında süt görüyorsan yetiyordur sütün demişti.
Ama emdikten sonra tamamen rahatlayıp uykuya geçmiyorcanim yulaf da cok guzel sut arttiriyor birde dereotu.
Evaante nin guzel yulafli tarifleri vardi yanlis hatirlamiyormuyorsam.
birde gunde bir kere power pump yapabilirsin , benim isime yaramisti. 10 gun fln yapabildim duzenli. dr islerim olunca kaldi yapamadm ama yapicam tekrar.
20 dk sagiyorsun , 10 dk mola, 10 dk sagiyorsun , 10 dk mola sonra 10 dk daha sagiyorsun.
birde zamanin olursa gunde 3-4 kere emzirmw sonralari 15 dk sag. sut gelmesede sag. beyine cocuk hala emiyor , biz daha cok sut uretmeliyiz uyarisi gidiyor.
ben ilk 20-25 her sagimda anca 20-30 ml zorla sut alirken simdi 40-50 ml alabiliyorum. biraz ugrasmak lazim insani psikojikmende yoruyor malesef
Ben hipp combiotic mama kullaniyorum. cok guzel
kilo aldi bebegim. her hafta ortalama 400 gr civar aldi.
canim emdirip sagdikdan sonra 10 ml bile sutun geliyorsa , sut yeterli demekmis. gecen bir dr soyluyordu
Ya kesinlikle öyle çünkü ben ilk zamanlarda mochiyi takiyordum süt gelmiyordu diğer memeyle bebeğimi emzirip takınca mochiye süt doluyordu. Bebeği tükürüğü kahverengi bölgeyi uyariyormus süt için mucizevi bir şey ya.Benim başlarda geliyordu artık gelmiyor bana da çok garip geliyor. Çünkü sıkınca fışkırıyor süt. Dediğin gibi beyin bebekle o an kurulan iletişim mi artık her neyse bebek kıcaktayken sütün indiğini hissediyorsun.
Mochi muhteşem bi şey zaten zamandan kazandım zahmetliydi ayrıca sağmak. Dün kontroldeydik 20 günde 800 gram almışız anne sütüyle. Doktor böyle devam et dedi. Biberona karşı olsa da ekstra sağdığım sütü vermeseydim almazdı böyle.
Yarım saat bir saat sonra sağmıştım. İki memeden 20 ml çıkmıştıemzirip mi sagdin ?
emzirmeden mi 20 ml cikti ? emzirmediysen , sagmadan once ne zaman emzirmistin ?
Ben sadece yatağının kılıfını yikamistim diğer yerlere temas etmez diye ama bilemedim şimdiHanımlar bugün anne yanı beşik aldım, Park yatak şeklinde. Ürün sıfır, silmem gerekir mi, kaç gün havalandırmam gerekir?
Tek memeyle doymazlarki guzum.Ben iki memeyide emziriyorum,hatta sonra bidaha veriyom emiyo napim ağzından mı çekeyimKızlar bir beslenmede tek memeden mi emziriyorsunuz? Tek memeyle besleyin diyor takip ettiğim doktor ama kızım doymuyor sağlığımda 50 ml süt çıkıyor nasıl doysun?
Bi de sizin bebeğiniz de memeyle kavga ediyor mu neden yapıyor olabilir?
cunku mama daha yogun sutten kuzum. bence icinde uyku yapici bisilerde vardir.Ama emdikten sonra tamamen rahatlayıp uykuya geçmiyormama verince uyku moduna geliyor emin de olamıyorum ki yetiyor mu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?