2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Mochi bende de var deneyeceğim. Bir memeyi emzirirken diğer memeye mi takıyoruz onu?

Bebeğin durumuna göre bakıyorum canım, bazen bırakmıyor memeyi, 20 dk’dan fazla kaldığında artık tek meme ile bitiriyorum beslemeyi. Ama yok 10-15 dk sonra ayrıldıysa memeden, çevirip diğer memeyi veriyorum.

Memeyle kavga ettiği oluyor, huysuz ve uykusuzsa yapıyor bunu. Ya meme tazyikli geliyor ya da uyku veya gaz rahatsız etmiş oluyor. Alıp kucağımda biraz gezdirip sakinleştiriyorum, o zaman sakince emiyor. Ama dün gece uyumadı, sürekli sık sık emmek istedi, en son sabaha karşı bir huysuzluk daha yaptı, baktım süt gelmiyor memeden. Bu yüzden kavga ediyormuş, hemen buzluktaki sütlerden birini çözdürüp emzirme destek sistemi ile verdim. Tamamen bebişe bağlı o kavgalar.

Evet canım bazı günler özellikle. Dün gece sabaha karşı artık süt bitti memelerimde
Birkaç gündür benim minik de sarılıp uyumak istiyor, hatta mümkünse memede uyumak istiyor. Yeni emmeye başladı, soputmak da istemiyorum ama çok uykum geldi. Yatırsam yatağına uyanır mı acaba ? Kıyamıyorum da

lansinoh marka mi makina ?
Hayır canım kiwi almıştım, güzel de kullandım ama artık süt çok az geliyor
Kesinlikle inanılmaz bir şey. O bağ müthiş. Büyüdüklerinde kafayı yeriz herhalde şimdiden böyleyse Dediğin gibi tükürüğüyle bebek salgılatıyor. Hatta bazen bu sebeple yavaş emiyorlarmış
Mochi bende de var deneyeceğim. Bir memeyi emzirirken diğer memeye mi takıyoruz onu?
Evet o şekilde kullanımı çok kolay. Bazen az bazen çok çıkıyor diğer meme de rahatlamış oluyor. Bu dönemde aldığım en güzel şey olabilir mochi

canim kiwi cok iyi bir marka degil , lanisoh la philipsin bile zamanla vakum yapma gucu azaliyor.
makinalarin ömurleri varmis.
ornegin ben medela kullaniyorum. Gunde 3 kere 15 dk dan toplam 45 dk bir yil ömru varmis makinanin.
ben gunde bir saatten fazla sagim yapiyorum muhtemelen 6. ayda makina eskisi gbi calismicak.

Ben kullanacağımı düşünmemiştim öylesine almıştım canım. Alınca da değiştirmedim kullandım. Dediğin gibi bir marka ama çok işimi gördü ilk haftalar. Artık sağmıyorum zaten çok yorucuydu sağmak. Emdiği ve akan süt yetiyor. O kadar uzun süreli sağım yapacak mısın

Kizlar bende mamajoo var ablamdan aldım benden önce ablamın arkadaşı da kullandı. Çekim gücü müthiş hiç de azalmadi hatta en üst seviyede ruhunu cekiyo meme ucundan o yüzden son seviyeye getirmiyorum

Bende bugün sab simplex e başladım canim. Malum 31 haftalik doğdu benimki de sürekli bir ikinma problemi var. Umarım faydasını görürüz

Süt arttırmak içinde ekledigim fotoğraftaki solgarin vitamininin kesinlikle ama kesinlikle alın.. normalde günde 6 adet diyorlar bu haptan ama ben 3 tane alıyorum. Hem enerjimi yerine getiriyor hem inanılmaz süt artıyor. Bana dua edeceksiniz umarım sizde faydasını görürsünüz

Eklentiler

• Screenshot_20221209-001000_Trendyol.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 40
benim kendi dr islerim var cnm mecbur evde olmadigim zamanlar icin sagip birakiyorim yada disardan gelmissem 3-4 saat cocuk uyuyorsa gene sagiyorum .

ay evet ya, tiktok da gormustm , siselere corap gecirenler bile vardi gormemek icin .

Ben sadece yatağının kılıfını yikamistim diğer yerlere temas etmez diye ama bilemedim şimdi

biz havalandirdik birde annem sirkeli su ile sildirdi bize besigi aldigimiz da .
Yakınımda yatacak diye çok heveslendim, gün içinde havalandırıp 2 çarşaf serdim, yatırdım az önce, minnoş 6'dan beri uyanıktı, kök söktürdü bana.

Kızlar bebeğim bi gün çok emiyor bi gün az sizde de öyle oluyor mu.?Misal dün 20-25 dk emen bebek bugun 10 dk emiyor normal mi bu? Kilo almaz diye korkuyorum
Benim genel olarak tek meme ve 10-15 dakika emiyor. Doktora sorduğumda kilo alımı iyiyse yeterli demişti bana da çok az geliyordu ama kilo alımı gayet iyi. Yani bebek emmek istemiyor zaten diğer memeyi demek ki doyuyor gerçekten. Kilo da alıyordur hiç endişelenmeyin bence

Sağımla ilgili şöyle bir internet paylaşımı görmüştüm. Sagmaya bazen süt gelmese de ya da az gelse bu meme de süt olmadığı anlamına ya da o kadar az olduğu anlamına gelmiyormuş. Bebeğin emişi ile aynı şey olamaz zaten sağmak bencede bebeğin emmesi bambaşka birşey çünkü. Süt arttırıcı olarak ben de her gün tahin pekmez hurma tüketiyorum. Bir de her akşam bitki çayının yanına fıstıklı baklava bu da süt artırıyor denmişti bana sürecin sonunda şeker hastası olmazsam böyle devam etmeyi düşünüyorum rezene en az iki fincan içiyorum günlük o da süt arttırıcı diye geçiyor.

Yakınımda yatacak diye çok heveslendim, gün içinde havalandırıp 2 çarşaf serdim, yatırdım az önce, minnoş 6'dan beri uyanıktı, kök söktürdü bana.
bebegin kac gunluk bilmiyorum ama az cok soyle hisirtili seylere tepki fln veriyorsa onlari park yatagin icinde oynat.
biberon aliyorsa, bir iki kere yatagin icinde besle , alisir zamanla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…