Aleyküm selam. Benim bebeğim de birkaç gün boyunca çok kötüydü gaz sancisindan saatlerce kıvranıyodu. Ben beslenmemi düzeltince düzeldi bebeğim. Şimdi çok dikkat ediyorum gaz yapan şeyler tüketmemeye. En azından bir süre disimizi sıkalım onlarda bizde mahfoluyoruz bu süreçteSelamKutsal görev devam ediyor.Emzirildi ,alt değiştirildi,şimdi ayağımda hafif sallıyorum ama gazdan dalamıyo bebem bağırsak seslerini rahatlıkla duyuyorum.Ikınmaktan yoruluyo guzum
Bunu bende kullanıyorum. Sana ne sorcam bebeğin de gaz yaptı mı ya da alerji falanBende bugün sab simplex e başladım canim. Malum 31 haftalik doğdu benimki de sürekli bir ikinma problemi var. Umarım faydasını görürüz
Süt arttırmak içinde ekledigim fotoğraftaki solgarin vitamininin kesinlikle ama kesinlikle alın.. normalde günde 6 adet diyorlar bu haptan ama ben 3 tane alıyorum. Hem enerjimi yerine getiriyor hem inanılmaz süt artıyor. Bana dua edeceksiniz umarım sizde faydasını görürsünüz
Hayir hiç bir sıkıntı yaşamadım canim.Bunu bende kullanıyorum. Sana ne sorcam bebeğin de gaz yaptı mı ya da alerji falan
Kundak yaptım da geldimOlursun inşallah yrın annem geliyor belkide psikolojikmen oldum bilmiyorum
bende gidip dogum gerceklerini anlatmak istiyorumKundak yaptım da geldimşuan ocak şubat vs annelerine gidip kimse kundak yapmam demesin diyip kaçasım var
Evet canimMochi bende de var deneyeceğim. Bir memeyi emzirirken diğer memeye mi takıyoruz onu?
Güzel dimiKundak yaptım da geldimşuan ocak şubat vs annelerine gidip kimse kundak yapmam demesin diyip kaçasım var
Ben de kundaklıyordum ne güzel, yarım kundak. Elleri çıkarma çabası başladı, çıkaramadıkça ağlayıp uyanıyordu, bıraktım kundağı.Benimki de o elleri çıkaracak illa. Yoksa uyumuyor.
Birkaç gündür benim minik de sarılıp uyumak istiyor, hatta mümkünse memede uyumak istiyor. Yeni emmeye başladı, soputmak da istemiyorum ama çok uykum geldi. Yatırsam yatağına uyanır mı acaba ? Kıyamıyorum da
Benim ki de elleri serbest olsun istiyoBenimki de o elleri çıkaracak illa. Yoksa uyumuyor.
Dimi o da varbende gidip dogum gerceklerini anlatmak istiyorum
icten ice
Ay o kadar güzel ki Kadınlarkulubu bana bildirim göndermemiş girdim kendim 2 sayfa da olsa okudum kahvemi içtim kahvaltımı yaptım. Benim için inanışır gibi değil ama kimse yokken duşa gircem uyansın doyurup. Alışık değilim uyansın diye bekliyorum başinda şimdi deGüzel dimiuyuyr
Ayy benimde öyle 2.5 saat uyudu uyandı sabah 15 dk emdi,altı değişti uyudu. Korkuyorum doymadan yatıyor mu diye? Annemde diyor ki doymayan çocuk ağlar uyumaz? Bende 3 gün sonra kontrol var bakalım ne dicek doktor. Teşekkür ederim cevabınız içinBenim genel olarak tek meme ve 10-15 dakika emiyor. Doktora sorduğumda kilo alımı iyiyse yeterli demişti bana da çok az geliyordu ama kilo alımı gayet iyi. Yani bebek emmek istemiyor zaten diğer memeyi demek ki doyuyor gerçekten. Kilo da alıyordur hiç endişelenmeyin bence
Hiç bilmiyorum canım bize prematüre oldukları ve yaşıtlarından geri kalmaması için verdi. Bir anne baba uzun diye çocuğu uzun olacak diye bişey yok, boy aynı zamanda iyi beslenmeye bağlı. İlk bir yılı çok önemsiyorum bu nedenle dediCanım bu bahsettiğin aptamil pdf yenidoğanlar için kullanılabiliyor mu acaba? Benim de sütüm yetersiz bebeğim yeterli kilo alamadı. Eğer kullanılabiliyorsa ben de onu alayım. İnternetten biraz bakındım ama net bir bilgi göremedim.
Valla bende cok korkuyorum ağlarsa duymam dite ama yapacak bir şey yokDimi o da varhamileliğin kıymeyini bilememişiz diyip korkutmak istemiyorum kaldı ki bunu ben diyorum hamilelikte başıma gelenlerle bedevi gibiyim
Ay o kadar güzel ki Kadınlarkulubu bana bildirim göndermemiş girdim kendim 2 sayfa da olsa okudum kahvemi içtim kahvaltımı yaptım. Benim için inanışır gibi değil ama kimse yokken duşa gircem uyansın doyurup. Alışık değilim uyansın diye bekliyorum başinda şimdi de
Yulaf da severim deneyeyim o zamancanim yulaf da cok guzel sut arttiriyor birde dereotu.
Evaante nin guzel yulafli tarifleri vardi yanlis hatirlamiyormuyorsam.
birde gunde bir kere power pump yapabilirsin , benim isime yaramisti. 10 gun fln yapabildim duzenli. dr islerim olunca kaldi yapamadm ama yapicam tekrar.
20 dk sagiyorsun , 10 dk mola, 10 dk sagiyorsun , 10 dk mola sonra 10 dk daha sagiyorsun.
birde zamanin olursa gunde 3-4 kere emzirmw sonralari 15 dk sag. sut gelmesede sag. beyine cocuk hala emiyor , biz daha cok sut uretmeliyiz uyarisi gidiyor.
ben ilk 20-25 her sagimda anca 20-30 ml zorla sut alirken simdi 40-50 ml alabiliyorum. biraz ugrasmak lazim insani psikojikmende yoruyor malesef
Ben hipp combiotic mama kullaniyorum. cok guzel
kilo aldi bebegim. her hafta ortalama 400 gr civar aldi.
canim emdirip sagdikdan sonra 10 ml bile sutun geliyorsa , sut yeterli demekmis. gecen bir dr soyluyordu
Yapnaya çalışıcam canım, şimdilik ful sağım yapamasam da emzirirken diğer boştaki göğüse manuel pompa yapan lansinoh vakumlu pompayı kullanıyorum. Çıkanı biriktirip şırıngayla veriyorumolur canim senij bebeginin yanaklarinda da sut , uzuldukce daha cok etkileniyor memeler .
benim yemedigim ixmedigim sey kalmadi. tahin vs gbi yagli yicekler yuzunden safram da tas varmis onlari kesfettik. bir haftadir 3 kere acile gittim bugunde ultrasona gidiyorum.
3-4 gundur bazen yulaf sutu icmek disinda ne damla ne baska birseu kullanmadm. sutum sagdigimda kullandigim urunler zamaninki gbi cikiyor gene.
bebeginin kafani goglerinin orasina koy yatir gunde bir saat fln . tv fln izliyorsan , emzirme yasitigna koy , gogsunu ac yanagini gogsune dayayarak uyusun.
birde tavuk suyu corba vs gbi proteinli besleyici seylerde cok iyi geliyormus anne sutune. kivamini arttirip , sutu yaglandiriyormus.
Karnonhidratli sekerli seyler sutu daha cok su gbi yapiyormus
Alıcam bugün canım çok sağolCanım tahini bol pekmezi az olsun.Kahvaltıda yiyorum ben 2-3 tatlı kaşığı falan
Evde hurmam var bak hurmayı bilmiyordum. Bugünden itibaren hurma da yiyeyim. Teşekkür ederimKatre_g canım hurma, incir, arkadaşların dediği gibi ten tene temas ve bol su sütü çok arttırıyor. Emzirmeden meme ucunu bebeğin dudaklarına yüzüne değdir bekle süt indiğini hissedeceksin bir süre sonra.
Sağarken sütün az gelmesini ben de yaşadım. Çok şükür sütüm var ama eskiden sağdığımda çok fazla süt gelirken artık gelmiyor. Emzirirken mochiye 60 ml dolarken sağma makinesine iki memeden 30 ml zor geliyor ya makinemin çekiş gücü azaldı ya da başka bir şey bilmiyorum. Yani sütün olmadığı anlamına gelmeyebilir. Benim de moralim bozulmuştu sağarken gelmeyince ama mochiye dolunca sevinmiştim makine ile alakalıymış.
Sağarken psikolojik olarak belki de etkiliyorz sütü. Gözümüz sütte oluyor çünkü.Olsun benim de hiç gelmiyordu. 10 ml falan geldi bazen hiç gelmedi. Şimdi de aşırı gelmiyor ama benek doyuyor. Ben önce sağdım sonra emzirdim.
Kullanırken hiç şişeye bakma, ben denedim ne kadar geliyor diye bakınca daha az süt geliyo. Bebeğine bak yanaklarini okşa saçlarını okşa. Çok mucizevi bir şey ama temas etmek daha da arttırıyor sütü.
Kundak candırKundak yaptım da geldimşuan ocak şubat vs annelerine gidip kimse kundak yapmam demesin diyip kaçasım var
bende gidip dogum gerceklerini anlatmak istiyorum
icten ice
1 ay oldu daha yeni düştü dışardaki dikişlerim içerdekiler ne alemde bilmiyorum,ben hem dikiş ağrısı hem hemoroid ağrısı çok çektimbenim dışta 3-4 dikişim vardı içte sayısını bilmiyorum, doktor dıştaki dikişleri 5. gün kendi aldı. içtekiler ne alemde bilmiyorum. Beni basur mahvetti, dikiş ağrısı falan hiç hissetmedim bile. Bu arada dıştaki dikişin altında top gibi sert bir şey var o ne acaba zamanla geçiyor mu? Sende de var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?