Normal diye biliyorum canım.Merhaba anneler bebeğim yaklaşık 6 gündür kakasini yapmıyor. Bundan önce de 4 gün yapmadı sonra 2 gün üst üste yaptı ( cıvık cıvık yaptı) bezleri doldururcasina ama yine yapmiyo sürekli ikiniyo gazını çıkarıyo alttan üstten ama neden yapmiyo anlamadım. Emziriyorum sadece gece bir defa emzirdikyej sonra 60 cc mama veriyorum. Doktora gitmeyi düşünüyorum neden biyle olmuş olabilir
Ben gece 3 saat falan uyursa dokunmuyorum o da ben de dinlenelim diye gündüz zaten uzun uyuyamıyor. Acıktığında direk uyanıp ağlaiıyor zaten bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama gece de uyuyamazsam biterimBir de bu bebelerin beslenme süreleri ne zaman uzayacak ya? Şimdi 2-3 saatte bir besliyoruz. Mesela 1 aylıkken de aynı mı olacak yoksa 3-4 saat gibi falan uzayacak mı? Deneyimli analar bana yol gösterin çıkar yol arıyorum kendime
Ya ben gündüz 2 saat hatta bazen daha kısa uyandırıyorum. Gece 2,5 saat falan tutmaya çalışıyorum max. Ben de işte doğrusu nedir bilemediğim için kararsızım. Senin bebeğin ne kadarlık, bu şekilde sarılık sorunu yaşadın mı?Ben gece 3 saat falan uyursa dokunmuyorum o da ben de dinlenelim diye gündüz zaten uzun uyuyamıyor. Acıktığında direk uyanıp ağlaiıyor zaten bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama gece de uyuyamazsam biterim
Bebişin kaç gunluk oldu canımKızlar yenidoğan sarılık riski ne zaman bitiyor? Kafamda hep bu bebek sarı mı sorusu var. En son kontrolde sarılık yoktu ama emin olamıyorum bir türlü. Ne zaman sarılık olmaz diyebiliriz?
Yara olan yer tomurcuk gibi olmuş kan oturmuş. Kopardım geçti ne ağrı kaldı ne sızı kanamadı bile şaşırdımBunun çözümü gümüş kapak. Bir aydır bir kez bile çıkarmadım. Benim yara olmadı ama acıyor. O yüzden atlete degmesine tahammülüm yok. Şiddetle tavsiye ediyorum.
ilk iki ay sadece anne sutuyse 2 max 3 saatte bir beslemek gerekiyor. mama aliyorsa 4 saate uzatilabilirmis gece bir defaYa ben gündüz 2 saat hatta bazen daha kısa uyandırıyorum. Gece 2,5 saat falan tutmaya çalışıyorum max. Ben de işte doğrusu nedir bilemediğim için kararsızım. Senin bebeğin ne kadarlık, bu şekilde sarılık sorunu yaşadın mı?
Kayınvalidem bize şaşırıyor. Bizim zamanımızda bebek ne zaman ağlarsa o zaman emzirilirdi diyor. Kadın bizim emzirme çabalarımıza şok oldu yani
Ayy biz geçen gece 5 saat uyudukilk iki ay sadece anne sutuyse 2 max 3 saatte bir beslemek gerekiyor. mama aliyorsa 4 saate uzatilabilirmis gece bir defa
Sarılık doğduğu zaman hafif dediler ekstra bir sorun yaşamadık ama hep meme + mama birlikte gittim korkumdan. 25 günlük benimki şuan. Benim çevrem de aynı şekilde abartma acıkınca uyanır zaten kafasında hepYa ben gündüz 2 saat hatta bazen daha kısa uyandırıyorum. Gece 2,5 saat falan tutmaya çalışıyorum max. Ben de işte doğrusu nedir bilemediğim için kararsızım. Senin bebeğin ne kadarlık, bu şekilde sarılık sorunu yaşadın mı?
Kayınvalidem bize şaşırıyor. Bizim zamanımızda bebek ne zaman ağlarsa o zaman emzirilirdi diyor. Kadın bizim emzirme çabalarımıza şok oldu yani
Sağ ol canım dediğin gibi yapacağım. Ben de Adem Güneşi takip ediyorum da ayrıntılı incelemedim profilini karşıma çıktıkça bakıyorum postlarına daha detaylı bakacağım. İnşallah çabucak görürüz o zamanları. Ufak tefekle kalırlar inşallahBence ilkinin erkek olması avantaj. Kızlar daha fena oluyor. Bırak vursun bir yerlere öfkesini dışarı atsın. İçinde kalması daha fena. Hatta bir yastık ver eline ona vursun. O yaşlarda oluyor vurma. Kardeşi olmasa da. Benim oğlum hâlâ sinirlendiğinde vuruyor eşyalara. Yapma diyorum ama çok da kasmıyorum öfkesini dışarı atsın diye. Adem Güneş diye bir psikolog var takip ettiğim ve görüşlerini beğendiğim. O hep birakin öfkesini atsın diyor yoksa ergenlikte misliyle karşınıza çıkar diyor. Üzme kendini bu çatışmalar çok normal. Zamanla daha da düzene girer. Bir bakacaksın abi kardeş oyun oynuyorlar. E kavga da olacak. Hangimiz yapmadık.
Ay yerim onu ya ben de aynı psikolojiye ikisinde de girmiştim. Oğlumda eşimle artık hiç yalnız kalamayacağız 3 kişi olacağız diye ağlamıştım. Kızımda da artık oğlumla hiç yalnız kalamayacağız diye ağladımBizimki de 5.5 yaşında ama epey bocaladi. Gerçi küçük yad gibi olmaz tabi. Bugün diyor ki artık arabada hiç 3 kişi olamayacagiz
Yahu vide bana yalan söylemiş resmen. Herkes olmışBiz olduk canım 2.doz aşımızı
Benimki asla uzun süre uyumazUyuyor mu uzun süre calpolu verince
Gaz sancısı nedeniyle uyuyamıyordu o yüzden verdi, rahatlıyor biraz, daha iyi uyuyor
Her ağladığında vermiyorum. Çok ağlamazsa vermiyorum yani. Mecbur kalırsam o zaman veriyorum onda da günde 2 dozu aşmıyorum.
sadece doğumda vurulan hepatit ve diğerini unuttum. Bide başından savmak için sağlık Bakanlığı olanları kullanıma onay vermiyor falan dedi mendebur demeyim de ne diyim.Mendebur hemşireay çok güldüm.. Siz hangi aşıları oldunuz şimdiye kadar?
Mersin'e taşıycam kaydı az kaldıBiz de bu hafta olduk hepatit b ikinci doz. İzmir’deyim.
Oluyor muymuş 2 3 yavBir de bu bebelerin beslenme süreleri ne zaman uzayacak ya? Şimdi 2-3 saatte bir besliyoruz. Mesela 1 aylıkken de aynı mı olacak yoksa 3-4 saat gibi falan uzayacak mı? Deneyimli analar bana yol gösterin çıkar yol arıyorum kendime
Bende ağlayana kadar vermiyorum. Bazen beni şaşırtıp 2 3 saat istemiyor. Ama benimki kolik olduğu için ortalama 10 20 ml emip onunla 2 3 saat geçirmiş oluyor vicdanım sızlıyor ama dinlenmezsem ona bakacak kimse yok.Ben gece 3 saat falan uyursa dokunmuyorum o da ben de dinlenelim diye gündüz zaten uzun uyuyamıyor. Acıktığında direk uyanıp ağlaiıyor zaten bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama gece de uyuyamazsam biterim
ne yiyorsun canim ?
valla ben safradan dolayo bir cok seyi yiyemiyorum birde gaz yapmasin diye elemeye basladim. ne yiyecegimi sasirdim
Oyy kuzum nasıl olmuş öyle. Geçmiş çok şükür. Ben de akşam sütümü sürmeye başladım inşallah geçer. Süt şekerli zararı olur diye sürmüyordum.Canım bu hiç bişey benim bebeğimde emer emmez çıkmıştı hastanede göz kapaklarinda dahi küçük küçük yağ bezesi gibiydi.
Sütümü sağıp yüzüne sürdüm kuruttu puturleri sonra pamuk gibi oldu.
Öyle geçti hatta bir günde kurudu diyebilirim.Oyy kuzum nasıl olmuş öyle. Geçmiş çok şükür. Ben de akşam sütümü sürmeye başladım inşallah geçer. Süt şekerli zararı olur diye sürmüyordum.
Evet ya çok zor benim ilk 1 hafta çok kötüydü yaptım düzeldi şimdi tekrar oldu. Bebeğin ağzında pamukçuk olmuştu o bulaştı. Emzirmek tam bir işkence şuanDeneyim bi teşekkür ederim benim ilk defa oldu ne kötü birşeymuş
Çok geçmiş olsunEvet ya çok zor benim ilk 1 hafta çok kötüydü yaptım düzeldi şimdi tekrar oldu. Bebeğin ağzında pamukçuk olmuştu o bulaştı. Emzirmek tam bir işkence şuan
3 saate kadar ok bebegim. birak cocukda uyuusn birazAyy biz geçen gece 5 saat uyudukalarmı kapatmısım bebişim de uyanmamis ben uyandırdım. O günden sonra 2 saati geçirmemeye çalışıyorum bazen 1 saatte bir bazen 1.5 saatte bir
bende artik cok zorlaniyorum.Canım çok zorlanıyorum.
Sabahları: zeytin, tahin helva, ev reçeli.
Ara öğün: muz, ceviz, hurma karışımının üzerine tahin döküp yiyorum. Bazen kuru incir ve elma gibi bi meyve.
Akşamları: tarhana veya tavuk suyu çorbası, bamya, ıspanak gibi sebzeler, fırında tavuk, kuzu pirzola, pilav olarak sadece pirinç pilavı, balık gibi şeyler. Bunların biri tabi
Makarnadan da korkuyorum, içinde yumurta varsa diye. Yumurtaya alerjisi olup olmadığından henüz emin değilim çünkü.
Ayrıca bu hafta da tavuğu gözlemleyeceğım, ona da alerjisi var mı diye.
İçecek olarak da sabah ve gece kimyon çayı, akşam üstü de rezene çayı.
Gaz kelimesini okuduğum an o yiyeceği eliyordum zaten ama şimdi bir de alerji olayıyla ilgili deneme yapıyorum.
Ha yine de gazım oluyor, niye anlamadım. Doğum sonrası bağırsakların adaptasyonu sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?