2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar yenidoğan sarılık riski ne zaman bitiyor? Kafamda hep bu bebek sarı mı sorusu var. En son kontrolde sarılık yoktu ama emin olamıyorum bir türlü. Ne zaman sarılık olmaz diyebiliriz?

Bir de bu bebelerin beslenme süreleri ne zaman uzayacak ya? Şimdi 2-3 saatte bir besliyoruz. Mesela 1 aylıkken de aynı mı olacak yoksa 3-4 saat gibi falan uzayacak mı? Deneyimli analar bana yol gösterin çıkar yol arıyorum kendime

Normal diye biliyorum canım.

Ben gece 3 saat falan uyursa dokunmuyorum o da ben de dinlenelim diye gündüz zaten uzun uyuyamıyor. Acıktığında direk uyanıp ağlaiıyor zaten bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama gece de uyuyamazsam biterim

Ben gece 3 saat falan uyursa dokunmuyorum o da ben de dinlenelim diye gündüz zaten uzun uyuyamıyor. Acıktığında direk uyanıp ağlaiıyor zaten bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama gece de uyuyamazsam biterim
Ya ben gündüz 2 saat hatta bazen daha kısa uyandırıyorum. Gece 2,5 saat falan tutmaya çalışıyorum max. Ben de işte doğrusu nedir bilemediğim için kararsızım. Senin bebeğin ne kadarlık, bu şekilde sarılık sorunu yaşadın mı?

Kayınvalidem bize şaşırıyor. Bizim zamanımızda bebek ne zaman ağlarsa o zaman emzirilirdi diyor. Kadın bizim emzirme çabalarımıza şok oldu yani

Bunun çözümü gümüş kapak. Bir aydır bir kez bile çıkarmadım. Benim yara olmadı ama acıyor. O yüzden atlete degmesine tahammülüm yok. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Yara olan yer tomurcuk gibi olmuş kan oturmuş. Kopardım geçti ne ağrı kaldı ne sızı kanamadı bile şaşırdım

ilk iki ay sadece anne sutuyse 2 max 3 saatte bir beslemek gerekiyor. mama aliyorsa 4 saate uzatilabilirmis gece bir defa

ilk iki ay sadece anne sutuyse 2 max 3 saatte bir beslemek gerekiyor. mama aliyorsa 4 saate uzatilabilirmis gece bir defa
Ayy biz geçen gece 5 saat uyuduk alarmı kapatmısım bebişim de uyanmamis ben uyandırdım. O günden sonra 2 saati geçirmemeye çalışıyorum bazen 1 saatte bir bazen 1.5 saatte bir

Sarılık doğduğu zaman hafif dediler ekstra bir sorun yaşamadık ama hep meme + mama birlikte gittim korkumdan. 25 günlük benimki şuan. Benim çevrem de aynı şekilde abartma acıkınca uyanır zaten kafasında hep

Kızlar ya evin içinde nasıl hasta oldum bilmiyorum. Hafif öksürük var hasta olacak gibiyim. Neler yapsam iyi gelir? Ihlamur bal yapıcam ama bebeğime geçecek diye de çok korkuyorum.

Sağ ol canım dediğin gibi yapacağım. Ben de Adem Güneşi takip ediyorum da ayrıntılı incelemedim profilini karşıma çıktıkça bakıyorum postlarına daha detaylı bakacağım. İnşallah çabucak görürüz o zamanları. Ufak tefekle kalırlar inşallah

Bizimki de 5.5 yaşında ama epey bocaladi. Gerçi küçük yad gibi olmaz tabi. Bugün diyor ki artık arabada hiç 3 kişi olamayacagiz
Ay yerim onu ya ben de aynı psikolojiye ikisinde de girmiştim. Oğlumda eşimle artık hiç yalnız kalamayacağız 3 kişi olacağız diye ağlamıştım. Kızımda da artık oğlumla hiç yalnız kalamayacağız diye ağladım

Biz olduk canım 2.doz aşımızı
Yahu vide bana yalan söylemiş resmen. Herkes olmış

Benimki asla uzun süre uyumaz kundağı bile aştı artık yaptırmıyor uyutuyor diye
Mendebur hemşire ay çok güldüm.. Siz hangi aşıları oldunuz şimdiye kadar?
sadece doğumda vurulan hepatit ve diğerini unuttum. Bide başından savmak için sağlık Bakanlığı olanları kullanıma onay vermiyor falan dedi mendebur demeyim de ne diyim. zaten ağzını yaya yaya konuşuyor
Biz de bu hafta olduk hepatit b ikinci doz. İzmir’deyim.
Mersin'e taşıycam kaydı az kaldı
Oluyor muymuş 2 3 yav 2 3 saatse şükret haline ben emziriyorum gazdan emmiyor gazı alıyorum bidaha emziriyorum bi memeyi bitirmeden uyuyır yatım saate bidaha
Bende ağlayana kadar vermiyorum. Bazen beni şaşırtıp 2 3 saat istemiyor. Ama benimki kolik olduğu için ortalama 10 20 ml emip onunla 2 3 saat geçirmiş oluyor vicdanım sızlıyor ama dinlenmezsem ona bakacak kimse yok.

ne yiyorsun canim ?
valla ben safradan dolayo bir cok seyi yiyemiyorum birde gaz yapmasin diye elemeye basladim. ne yiyecegimi sasirdim

Canım çok zorlanıyorum.
Sabahları: zeytin, tahin helva, ev reçeli.

Ara öğün: muz, ceviz, hurma karışımının üzerine tahin döküp yiyorum. Bazen kuru incir ve elma gibi bi meyve.

Akşamları: tarhana veya tavuk suyu çorbası, bamya, ıspanak gibi sebzeler, fırında tavuk, kuzu pirzola, pilav olarak sadece pirinç pilavı, balık gibi şeyler. Bunların biri tabi

Makarnadan da korkuyorum, içinde yumurta varsa diye. Yumurtaya alerjisi olup olmadığından henüz emin değilim çünkü.

Ayrıca bu hafta da tavuğu gözlemleyeceğım, ona da alerjisi var mı diye.

İçecek olarak da sabah ve gece kimyon çayı, akşam üstü de rezene çayı.

Gaz kelimesini okuduğum an o yiyeceği eliyordum zaten ama şimdi bir de alerji olayıyla ilgili deneme yapıyorum.

Ha yine de gazım oluyor, niye anlamadım. Doğum sonrası bağırsakların adaptasyonu sanırım.

Oyy kuzum nasıl olmuş öyle. Geçmiş çok şükür. Ben de akşam sütümü sürmeye başladım inşallah geçer. Süt şekerli zararı olur diye sürmüyordum.

Ayy biz geçen gece 5 saat uyuduk alarmı kapatmısım bebişim de uyanmamis ben uyandırdım. O günden sonra 2 saati geçirmemeye çalışıyorum bazen 1 saatte bir bazen 1.5 saatte bir
3 saate kadar ok bebegim. birak cocukda uyuusn biraz
bende artik cok zorlaniyorum.
sut ve sut urunlerini, yagli yiyecekleri eledim direk. safra da sagolsun.
resmen kahvalti eziyet gibi geliyor bana .

kakasinda yada vucundunda birsey mi var ? alerjiden supheleniyorsun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…