2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277

Ayy çok iyi öyleyse, şu an 15 günlüğüz sarılık değerini görüp, geceleri uyandırmayı bırakabilirim öyleyse. Zaten mama da veriyorum sütüm yetersiz diye. Yine de kafam rahat olsun diye 4 saat sonraya bir alarm kurarım ilk zamanlar
Canım ben kendi deneyimimi anlatim. Bizimkinin göbek bağı düştükten sonra göbek deliğinde ara ara kanama oldu. Doktoruna götürdük, k vitamini eksikliği pıhtılaşma sorunu yapabiliyormuş bebeklerde. O yüzden doktor k vitamini iğnesi yaptı bir tane. İğnenin ardından bir kez daha minik kanadı, doktoruna sordum bir şey yapmak lazım mı diye, gerek yok olabilir minik kanamalar dedi. Sonra gerçekten o bir tane minik kanamadan sonra iyileşmiş görünüyor. Başına gelirse panik olmaman için kendi deneyimimi anlatmış olayım

Evet bizim de öyle oldu. K vitaminini yeniledikten sonra kanama olmadı hızla iyileşti

Ben ikinci el almıştım Allah'tan emin olamadiğim için yine satarım
Benimki daha toplasan 1 saat kullanılmadı herhalde o kadar da hevesle almıştık. Bide anlamadığım konu ben hamileyken 6 parmak falan mesafe gerekiyordu kapanması için. Doğurdum 1 hafta sonra denedim 5 parmak kaldı kapanmaya. Bu çocuk çıkınca hiç inmemiş demekki
5 6 gün diye biliyorum özel durumlar dışında. Bizde 24 saat olmazsa doktora götürmeliymişiz mesela
Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal olduğunu söyledi canım doktorumuz
O kadar sürüyor muymuş yav

Kayınvalidenizin bebeğinizi annem annem diye sevmesine bir şey der miydiniz? Ben mi abartıyorum? ben kendimde öyle sevmiyorum bu arada saçma geliyor çocuğuma annem demek.
Onu bir iki psikologdan dinlemiştim çocuğa annesi dışında kimse annem diye sevmemeli kafası karışır ve sıfat çatışmaları olur diyordu. Benim annem mesela efendim anneannem, anneannesinin gülü falan diye seviyor onları ve evet senin olmayan bir çocuğa annem diye sevmek saçma kendi sıfatını kullanarak o şekilde sevsin çok istiyorsa. Anne sen annesi değil babaannesisin çocuğu da o şekilde sev lütfen ileride bu şekilde söylemen sorun olur falan de

Hayır siringayla veriyordum simdiye kadar ama 3 4 gündür silikon mama kasiklariyla veriyorum
Ben de hem sağdığımı hem de mamayı şırıngayla veriyorum. Ama bana artık şırıngadan çok kolay çekiyor gibi geliyor. Mememi emdiğinden çok daha kolay cuk cuk 3 4 fırtta boşaltıyor şırıngayı. Bana mı öyle geliyor sen de aynı şeyi düşünüyor musun? Kaşık biberonla mı versem artık diye düşünüyorum. Kaşık biberon daha yorucu oluyor ama bilemiyorum.

Spicelover canım sen ne zaman biberona başladın da meme reddi yapmadı? Bir de bu bebelerin çenesi ne zaman güçleniyor kızlar ya? Benim sütüm oluyor ama bebem çekemiyor Çenesi güçlenince düzelicek diye umuyorum.

Canım ben de doğduğundan beri biberonla veriyorum ama benim iki bebeğimde maşallah red etmediler memeyi ama biberonu yavaş akışlı ve anne göğüsüne en yakın olanından aldım, arada ağzından çekiyorum yani birden bitirmesine izin vermiyorum ve hani dik değil yan şekilde tutuyorum biberonu ki ucuna birden hepsi dolmasın çünkü o zaman hızlı çeker ama orada dikkat etmen gereken hava da yutmamsını sağlamak yoksa gaz olur. Genelde 2. Hafta bitince çeneleri güçlenir canım ama her bebek farklıdır tabii. Bir iki hafta içinde iyice güçlenir merak etme

Kayınvalidenizin bebeğinizi annem annem diye sevmesine bir şey der miydiniz? Ben mi abartıyorum? ben kendimde öyle sevmiyorum bu arada saçma geliyor çocuğuma annem demek.
Ben dedirtmezdim. İyi bir insansa kırmadan rahatsız olduğumu belirtirdim. Art niyetliyse de umursamaz bodoslama söylerdim

Döküntü yok bizde çok şükür. İki memeyi birden emiyo ön sütü fazla alıyor olabilir
O zaman tek memeyle bi dene canım uzun süre tut bakalım. Yada çok sütün varsa önceden biraz sağ ön süt azalsın. Birde şöyle bir yazı okudum ön süt daha sulu son süt yağlı ya bu sebeple ayrı oluyorlarmış. Eğer sık sık emzirirsen ayrışmaya fırsat olmadan son sütte gelebiliyormuş

Bana da şırıngayla hem zor geliyor hem de yeterince memeye benzer beslenmiyor diye düşünüyorum. Sen hangi biberonu kullanıyorsun peki? Ben philips avent almıştım yenidoğan için o uygun olur mu acaba

İlk muayene sırasında doktor sağlıklı bir bebek için her gün bezini kontrol eceksin küçük çişini yapmış olacak bezi doldurması lazım kakası diye sorduğumda sadece anne sütünle beslersen 15 güne kadar yapmaması normal dedi. Mama versen bu süre kısalır dedi. Yeşil yaparsa kanlı yaparsa bekleme getirin dedi. Mama verip en geç kaka yapmazsa diye sorduğumda en fazla 1 hafta dedi. Başka doktora da sormadım

Ön sütte bebekler su ihtiyacını karşıladığı için o da çok önemliymiş. Tek memeyi sonuna kadar emzirmek daha mantıklı

Ben bir sonraki emzirmede hangi memede kaldiysa ondan başlıyorum son sütü alabilsin diye sonra diğer memeye geçiyorum bazen tek memeyle doyuyor bırakıyor bazen aranıyor ikiisni birden emiyor sinirleniyor. Ama bu sağma olayını yapsam iyi olacak

Bana da şırıngayla hem zor geliyor hem de yeterince memeye benzer beslenmiyor diye düşünüyorum. Sen hangi biberonu kullanıyorsun peki? Ben philips avent almıştım yenidoğan için o uygun olur mu acaba
Şırınga en iyisi kuzum damla damla hem meme gibi ben hastahanede onunla beslemistim Şırınga ardına memeye dayiyordum çok şükür sarılık olmadan çıkmıştık evdede vır süre hem Şırınga hem meme döngüsü yaptım sarılık riski bitene kadar
Sonra hep meme verdim

Gaz problemi bizde de çok var canım ama başka ağlamaları da var benim kızımın banyoda mesela giydirirken nasıl ağlamak sakinleştirmek çok zor oluyor bir de uykuya dalamıyor o zamanda çok ağlıyor böyle sürekli ağlayınca kolik mi acaba dedim doktora soracağım ben de..
Benim kızın da beslenmesi uzun sürüyor burda 15-20 dk emziriyorum bırakıyor doyuyor yorumlarını görünce şok oluyorum biz en az 1 saat memedeyiz üstüne mama yiyor doymuyor aranıyor ağlıyor
Allahım çok zor bize yardım et
3-4 aydan sonra sakinleşir diyorlar

Katre_g canım korseyi kutusunda gösterildiği gibi takıyorum aslında ama dar geliyor olabilir

Bizim de geçen 3 gün geçmişti kaka yapmayalı doktor 3. Gün getirin demişti ama ben meme+mama veriyorum sadece anne sütü alanlar daha uzun normal kabul ediliyormuş..
Poposuna zeytinyağı sürebilirsin canım yarın da yapmazsa onu önerdiler ben tam yapacaktım arka arkaya 2 bez doldurdu kızım
Bir de probiyotik aldım ben düzene girsin diye maflor damla şeklinde faydası olur inşallah

Gece 1 gibi yaptı bir de sabah 10 gibi yaptı canım ondan sonra daha yapmadı gaz çıkarttı ama çok şükür ama ara ara bağıra bağıra ikiniyor kakası da kabız gibi değil zaten olması gerektiği gibi çözemedim neyi var haftaya kontrolümüz var bakalım ne diyecek doktor

Bizimki de banyodan sonra giydirirken çok ağlıyor. Uykusu kaçıyor. Bir daha da 3-4 saat uyutamıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…