Kuzum bizimki mesela 10 ml lik bir şırıngayı güçlü çekerse 5 6 kez çekip bitirebiliyor. Normal mi bu? Bana da memeye göre fazla alıyor şırıngadan gibi geliyor. Meme reddi olmasın diye şırıngayla uğraşırken bebeyi memeden uzaklaştırmaktan korktum açıkçasıŞırınga en iyisi kuzum damla damla hem meme gibi ben hastahanede onunla beslemistim Şırınga ardına memeye dayiyordum çok şükür sarılık olmadan çıkmıştık evdede vır süre hem Şırınga hem meme döngüsü yaptım sarılık riski bitene kadar
Sonra hep meme verdim
Yabanci bir sitede okuduguma göre şırınga da belli bir süre sonra aliskanlik yapabiliyormus. Daha doğrusu direk siringayla agzina bosaltirsan. Emme refleksini zayiflatir zamanla diyor. Tavsiye olarak da bebek bardaklariyla verin diyor. Alt dudagina yerlestirin ve dilini cikararak tipki kedinin sutu diliyle ictigi gibi dilini çıkararak sütü icmesini saglayin bardakla diyor. Ozaman dilini de aktif kullandigi icin emme refleksi zayiflamazmisBen de hem sağdığımı hem de mamayı şırıngayla veriyorum. Ama bana artık şırıngadan çok kolay çekiyor gibi geliyor. Mememi emdiğinden çok daha kolay cuk cuk 3 4 fırtta boşaltıyor şırıngayı. Bana mı öyle geliyor sen de aynı şeyi düşünüyor musun? Kaşık biberonla mı versem artık diye düşünüyorum. Kaşık biberon daha yorucu oluyor ama bilemiyorum.
Spicelover canım sen ne zaman biberona başladın da meme reddi yapmadı? Bir de bu bebelerin çenesi ne zaman güçleniyor kızlar ya? Benim sütüm oluyor ama bebem çekemiyor Çenesi güçlenince düzelicek diye umuyorum.
saol kuzum bilgiler için ben normal doğum sonrası K vitamini aşısını bizde yaptırmıştık 2. haftasında. Düştükten sonra iki gün bekleyip öyle banyosınu yaptırayım diyorumAyy çok iyi öyleyse, şu an 15 günlüğüz sarılık değerini görüp, geceleri uyandırmayı bırakabilirim öyleyse. Zaten mama da veriyorum sütüm yetersiz diye. Yine de kafam rahat olsun diye 4 saat sonraya bir alarm kurarım ilk zamanlar
Canım ben kendi deneyimimi anlatim. Bizimkinin göbek bağı düştükten sonra göbek deliğinde ara ara kanama oldu. Doktoruna götürdük, k vitamini eksikliği pıhtılaşma sorunu yapabiliyormuş bebeklerde. O yüzden doktor k vitamini iğnesi yaptı bir tane. İğnenin ardından bir kez daha minik kanadı, doktoruna sordum bir şey yapmak lazım mı diye, gerek yok olabilir minik kanamalar dedi. Sonra gerçekten o bir tane minik kanamadan sonra iyileşmiş görünüyor. Başına gelirse panik olmaman için kendi deneyimimi anlatmış olayım
csnim benim bebeye ilk mama verdikler sezeryandaydim ben. bebegin kan sekeri dusmustu , mama verdiler biberonla direkBen de hem sağdığımı hem de mamayı şırıngayla veriyorum. Ama bana artık şırıngadan çok kolay çekiyor gibi geliyor. Mememi emdiğinden çok daha kolay cuk cuk 3 4 fırtta boşaltıyor şırıngayı. Bana mı öyle geliyor sen de aynı şeyi düşünüyor musun? Kaşık biberonla mı versem artık diye düşünüyorum. Kaşık biberon daha yorucu oluyor ama bilemiyorum.
Spicelover canım sen ne zaman biberona başladın da meme reddi yapmadı? Bir de bu bebelerin çenesi ne zaman güçleniyor kızlar ya? Benim sütüm oluyor ama bebem çekemiyor Çenesi güçlenince düzelicek diye umuyorum.
Bende de o var canım. İkisinde de aynı markayı kullandım ve çok memnunumBana da şırıngayla hem zor geliyor hem de yeterince memeye benzer beslenmiyor diye düşünüyorum. Sen hangi biberonu kullanıyorsun peki? Ben philips avent almıştım yenidoğan için o uygun olur mu acaba
Bende bilemedim canım doktor bunu kullanın dedi verdi. Bszen çok ağrısı oluyor o zaman veriyorum. Saatlerdir kıvranıyor yine uyumadı. En fazla uyuduğu yarım saat. Gaz damlası zeytinyağı falan hepsini verdim ama kıpkırmızı oluyor, bide durup durup çığlık atıyorBence ateş veya hastalık nedeniyle bir ağrı olmadığı sürece verilmemeli, ilaç ne de olsa. Gaz sancısı da 1-2 günlük bişey değil uzun bir süreç
Salı günü 2. ay aşılarımız var. Doktorumuz calpolü aşıdan 1 saat önce önerdi. Bacaktaki aşı ağrıya neden olur huzursuz eder dedi bcg de ateş yapabilir onun için de akşam 8 de bir daha verirsin. Daha rahat geçirirsiniz gününüzü dedi
Canım nasıl meme ye döndüreceğiz bebişleri var mı uyguladığın bişey eds mi yapıyorsun?Yabanci bir sitede okuduguma göre şırınga da belli bir süre sonra aliskanlik yapabiliyormus. Daha doğrusu direk siringayla agzina bosaltirsan. Emme refleksini zayiflatir zamanla diyor. Tavsiye olarak da bebek bardaklariyla verin diyor. Alt dudagina yerlestirin ve dilini cikararak tipki kedinin sutu diliyle ictigi gibi dilini çıkararak sütü icmesini saglayin bardakla diyor. Ozaman dilini de aktif kullandigi icin emme refleksi zayiflamazmisama denemedim tabi henüz.
Ben bir de eds yontemini yapiyordum. Yani beslenme hortumunu biberonun içine koyup diger ucunu serçe parmagina bantliyorsun. Parmagini damagina koyunca o emmeye başlıyor o şekilde kendi cekmis oluyor.
Illaki her yöntem memeden emmeye göre daha kolay. Ne yaparsak yapalm ona alisiyor birsure sonra. Oyuzden amaç o yontemle devam etmek degil de biran önce memeye döndürmek olmali. Maalesef kızımda bunu beceremedim 3 aylikken birakti memeyiçok vicdan yaptim bunda çok ısrar ediyorum ama bakalm nekadar sürecek bu macera..
Diger sorunu baska bir arkadasa sormussun ama bazi doktorlar kesinlikle emziğe karşilar ama bazisi da çene kaslarinin kuvvetlenmesi ve emme refleksini desteklemek için emzik oneriyorlar. Kime inanip devam edicez bilmiyorum ama
Valla her bildiğim yöntemi denemeye calsiyorum. Mama vermiyorum ben 2 3 gunde bir çok aglarsa veriyorum. Kilo alimi alt sınırda ama yine de sabrediyorum. Çünkü kizmda çok korkuttu doktor kilo almamis hemen mamaya başla diye. O panikle dayadm biberonu, memeyi almadi tabi.Canım nasıl meme ye döndüreceğiz bebişleri var mı uyguladığın bişey eds mi yapıyorsun?
Benim kız iki memeyi de içiyor üstüne mama yiyor çoğunlukla,
sütüm yetmiyor demek ki ama emmediği için böyle oldu 10. gün falan üstümden akıyordu sütler azaldı diye düşünüyorum neden doymuyor sütümle diye üzülüyorum
Şimdi 1 aylık olduk inşallah tamamen bırakmaz memeyi
Demezdim de gıcık olurdum herhaldeKayınvalidenizin bebeğinizi annem annem diye sevmesine bir şey der miydiniz? Ben mi abartıyorum?ben kendimde öyle sevmiyorum bu arada saçma geliyor çocuğuma annem demek.
Benim kızımda arka dil bağı var çok az ama doktor müdahale gerek görmedicsnim benim bebeye ilk mama verdikler sezeryandaydim ben. bebegin kan sekeri dusmustu , mama verdiler biberonla direk
ben ilk dr browns anti kolik biberon kullaniyordum ama cok hizli akiyor ondan o yuzden philips avent anti kolik aldm daha yavas akiyor. emmek zorunda kaliyor. daha da yavas damlatan biberonlar varmis. ben bilmoyordm yoksa onlardan alirdim.
simdi okinci ayinda 2 numaralo daha hizli akan basliga gecin diyorlar ama gecmicem. ozaman meme ona cok yavas kalir emmez.
benim kiz anca 3. haftada duzgun memeyi cekebildi. dil , damak bagi yok demi bebeginin ? dr a yada hemsireye sorsaydin, o olunca emmemiyorlarmis.
anladm cnmBenim kızımda arka dil bağı var çok az ama doktor müdahale gerek görmedi
6 ay canim buzlukta saklama suresiKızlar ben sağdığım sütlerden hiç vermiyorum, meme dışında bi şey kolayına gider de emmeyi bırakır diye korkuyorum. Hata mı ediyorum?
Sadece bir kere emzirme destek sistemi ile küçük parmağımla verdim.
3 ay dayanıyor ya o sütler, geceleri vermeye başlasam mı ilave diye?
Canım ben hem mama veriyorum hem emziriyorum. Uzun süre şırıngayla verdim mamayı. Memeyi emmeyi iyice öğrenince şırıngayı da meme emer gibi emmeye çalışınca hep boğazına kaçar gibi oldu. O yüzden bana tehlikeli geldi. Şimdi aventin biberonunu kullanıyorum. Burada kızlar söylemişlerdi anne memesine en yakını o diye. Sadece bir tane deliği olduğu için meme gibi emmek zorunda kalıyor öyle akışı kolay bir biberon değil. Benimkinde meme reddi yapmadı ama her bebek farklı sonuçta.Ben de hem sağdığımı hem de mamayı şırıngayla veriyorum. Ama bana artık şırıngadan çok kolay çekiyor gibi geliyor. Mememi emdiğinden çok daha kolay cuk cuk 3 4 fırtta boşaltıyor şırıngayı. Bana mı öyle geliyor sen de aynı şeyi düşünüyor musun? Kaşık biberonla mı versem artık diye düşünüyorum. Kaşık biberon daha yorucu oluyor ama bilemiyorum.
Tamam canım yarın sağlık ocağına gidip sorayım doktoracanim ilac al dr dan . mantar enfeksiyonu surekli tekrarlar. gogsunde kalmistir, biberon emzik kullaniyorsa onlara bulasmistir. ellerini emiyorsa kna gecmistir fln. kesin cozum ilacla halledin ugrasmazsiniz bir daha
Dün gece öyle oldu bize cidden çok zor ve uykusuz bir geceydiKızlar kaç saattir emzir mama ver uyut yarım saat sonra uyansın aynısını tekrarla modundayz normal mi ? Uyumuyor beni de bırakmıyor, tam uykuya dalıyor tekrar uyanıyor, çok yoruldum bugün. Az önce banyosunu yaptırdım ama nafile meme Uçları çok sızlıyor
Merhaba aynı durumu günlerdir yaşıyoruz hatta kakasini bile 5 gündür hala yapmadı. Az önce acilden geldik röntgen çekildi gazi varmış bigaia diye bi ilaç verdi doktor çok huzursuzluğu devam ederse gastrolojiye götür dediKızlar kaç saattir emzir mama ver uyut yarım saat sonra uyansın aynısını tekrarla modundayz normal mi ? Uyumuyor beni de bırakmıyor, tam uykuya dalıyor tekrar uyanıyor, çok yoruldum bugün. Az önce banyosunu yaptırdım ama nafile meme Uçları çok sızlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?