2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kuzum bizimki mesela 10 ml lik bir şırıngayı güçlü çekerse 5 6 kez çekip bitirebiliyor. Normal mi bu? Bana da memeye göre fazla alıyor şırıngadan gibi geliyor. Meme reddi olmasın diye şırıngayla uğraşırken bebeyi memeden uzaklaştırmaktan korktum açıkçası

Yabanci bir sitede okuduguma göre şırınga da belli bir süre sonra aliskanlik yapabiliyormus. Daha doğrusu direk siringayla agzina bosaltirsan. Emme refleksini zayiflatir zamanla diyor. Tavsiye olarak da bebek bardaklariyla verin diyor. Alt dudagina yerlestirin ve dilini cikararak tipki kedinin sutu diliyle ictigi gibi dilini çıkararak sütü icmesini saglayin bardakla diyor. Ozaman dilini de aktif kullandigi icin emme refleksi zayiflamazmis ama denemedim tabi henüz.
Ben bir de eds yontemini yapiyordum. Yani beslenme hortumunu biberonun içine koyup diger ucunu serçe parmagina bantliyorsun. Parmagini damagina koyunca o emmeye başlıyor o şekilde kendi cekmis oluyor.
Illaki her yöntem memeden emmeye göre daha kolay. Ne yaparsak yapalm ona alisiyor birsure sonra. Oyuzden amaç o yontemle devam etmek degil de biran önce memeye döndürmek olmali. Maalesef kızımda bunu beceremedim 3 aylikken birakti memeyi çok vicdan yaptim bunda çok ısrar ediyorum ama bakalm nekadar sürecek bu macera..
Diger sorunu baska bir arkadasa sormussun ama bazi doktorlar kesinlikle emziğe karşilar ama bazisi da çene kaslarinin kuvvetlenmesi ve emme refleksini desteklemek için emzik oneriyorlar. Kime inanip devam edicez bilmiyorum ama

saol kuzum bilgiler için ben normal doğum sonrası K vitamini aşısını bizde yaptırmıştık 2. haftasında. Düştükten sonra iki gün bekleyip öyle banyosınu yaptırayım diyorum

csnim benim bebeye ilk mama verdikler sezeryandaydim ben. bebegin kan sekeri dusmustu , mama verdiler biberonla direk

ben ilk dr browns anti kolik biberon kullaniyordum ama cok hizli akiyor ondan o yuzden philips avent anti kolik aldm daha yavas akiyor. emmek zorunda kaliyor. daha da yavas damlatan biberonlar varmis. ben bilmoyordm yoksa onlardan alirdim.

simdi okinci ayinda 2 numaralo daha hizli akan basliga gecin diyorlar ama gecmicem. ozaman meme ona cok yavas kalir emmez.

benim kiz anca 3. haftada duzgun memeyi cekebildi. dil , damak bagi yok demi bebeginin ? dr a yada hemsireye sorsaydin, o olunca emmemiyorlarmis.

Bana da şırıngayla hem zor geliyor hem de yeterince memeye benzer beslenmiyor diye düşünüyorum. Sen hangi biberonu kullanıyorsun peki? Ben philips avent almıştım yenidoğan için o uygun olur mu acaba
Bende de o var canım. İkisinde de aynı markayı kullandım ve çok memnunum

Bende bilemedim canım doktor bunu kullanın dedi verdi. Bszen çok ağrısı oluyor o zaman veriyorum. Saatlerdir kıvranıyor yine uyumadı. En fazla uyuduğu yarım saat. Gaz damlası zeytinyağı falan hepsini verdim ama kıpkırmızı oluyor, bide durup durup çığlık atıyor

Canım nasıl meme ye döndüreceğiz bebişleri var mı uyguladığın bişey eds mi yapıyorsun?
Benim kız iki memeyi de içiyor üstüne mama yiyor çoğunlukla,
sütüm yetmiyor demek ki ama emmediği için böyle oldu 10. gün falan üstümden akıyordu sütler azaldı diye düşünüyorum neden doymuyor sütümle diye üzülüyorum
Şimdi 1 aylık olduk inşallah tamamen bırakmaz memeyi

Benim kız kurulu saat gibi 2 saatte bir uyanıyor meme arıyor 3 saat uyuduğu bazen olmuştur ama 4 saati hiç göremedik.

Reactions: 11K
Valla her bildiğim yöntemi denemeye calsiyorum. Mama vermiyorum ben 2 3 gunde bir çok aglarsa veriyorum. Kilo alimi alt sınırda ama yine de sabrediyorum. Çünkü kizmda çok korkuttu doktor kilo almamis hemen mamaya başla diye. O panikle dayadm biberonu, memeyi almadi tabi.

Iki memede de doymadigini dusunuyorsan sonsuz döngü diye bir teknik var sürekli bir sağ bir sol cevirceksin memede. Yani once sol emdi diyelim sonra sağ, daha doymadi agliyor tekrar sol tekrar sağ... sutum bitti diye düşünme Çünkü memeleri depo yerinden ziyade çeşme gibi düşün. Süt bitmezmiş emdikce gelirmiş az da olsa. Oyle oyle sut de artacak zamanla. Zaten dayanamayip memenin ardindan mama verdigimiz için daha uzun sure tok kaliyorlar oyuzden de memeyi daha geç istiyorlar kısır döngü oluşuyor.

Benim kızımda arka dil bağı var çok az ama doktor müdahale gerek görmedi

Kızlar ben sağdığım sütlerden hiç vermiyorum, meme dışında bi şey kolayına gider de emmeyi bırakır diye korkuyorum. Hata mı ediyorum?

Sadece bir kere emzirme destek sistemi ile küçük parmağımla verdim.
3 ay dayanıyor ya o sütler, geceleri vermeye başlasam mı ilave diye?

Benim kızımda arka dil bağı var çok az ama doktor müdahale gerek görmedi
anladm cnm
6 ay canim buzlukta saklama suresi

Kızlar belki daha önceden konuşulmuştur bilmiyorum Bebeğim bugün 11 günlük ve hala göbek bağı düşmedi. Birkaç gündğr göbek bağından kan geliyor.
Ben kesilir sandım ama kesilmeyince iyice endişelendim. Doktora mesaj attım şimdi cevap bekliyorum.
Başına böyle bir şey gelen var mı?

Canım ben hem mama veriyorum hem emziriyorum. Uzun süre şırıngayla verdim mamayı. Memeyi emmeyi iyice öğrenince şırıngayı da meme emer gibi emmeye çalışınca hep boğazına kaçar gibi oldu. O yüzden bana tehlikeli geldi. Şimdi aventin biberonunu kullanıyorum. Burada kızlar söylemişlerdi anne memesine en yakını o diye. Sadece bir tane deliği olduğu için meme gibi emmek zorunda kalıyor öyle akışı kolay bir biberon değil. Benimkinde meme reddi yapmadı ama her bebek farklı sonuçta.

canim ilac al dr dan . mantar enfeksiyonu surekli tekrarlar. gogsunde kalmistir, biberon emzik kullaniyorsa onlara bulasmistir. ellerini emiyorsa kna gecmistir fln. kesin cozum ilacla halledin ugrasmazsiniz bir daha
Tamam canım yarın sağlık ocağına gidip sorayım doktora

Dün gece öyle oldu bize cidden çok zor ve uykusuz bir geceydi
Kakasini yapamadı sabaha kadar zorlandi bu yüzdendi
Her gün böyle mi karni doyuyor mu bunlar önemli
Birde ortam sıcaklığı ne durumda olmalı sizce
Bizim isi pompasi ile isindigindan dublex alt kat ust kata gore daha sicak kaliyor
Üşürse de uyuyamaz sanirim bebek degil mi
Birde hep aşağıya alıştı dun odamıza çıkalım artık dedik hic uyumadi ilgisi varmidir ki

Merhaba aynı durumu günlerdir yaşıyoruz hatta kakasini bile 5 gündür hala yapmadı. Az önce acilden geldik röntgen çekildi gazi varmış bigaia diye bi ilaç verdi doktor çok huzursuzluğu devam ederse gastrolojiye götür dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…