Gazı vardir gazları olunca sasiriyorlar ne yapacaklarınıKızlar kaç saattir emzir mama ver uyut yarım saat sonra uyansın aynısını tekrarla modundayz normal mi ? Uyumuyor beni de bırakmıyor, tam uykuya dalıyor tekrar uyanıyor, çok yoruldum bugün. Az önce banyosunu yaptırdım ama nafile meme Uçları çok sızlıyor
Kızlar kaç saattir emzir mama ver uyut yarım saat sonra uyansın aynısını tekrarla modundayz normal mi ? Uyumuyor beni de bırakmıyor, tam uykuya dalıyor tekrar uyanıyor, çok yoruldum bugün. Az önce banyosunu yaptırdım ama nafile meme Uçları çok sızlıyor
Kızlar acilden geliyorum inanılmaz salgın var. Serum aldım birazcık iyi olayım diye. Doktor bebeğe de bulaşabilir dedi çok korkuyorum. Bebeğim benden başkasında da durmuyor uyumuyoranneme bıraktım hastaneye giderken ama o beni arar bütün gece durmaz annemde
UmarımGeçmiş olsun canım, dikkat et, bebişler daha dayanıklı olur diyorlar:
kuzu memeni emmediği zamanlarda sağ bence hem sütün azalmaz hem bebiş anne sütünü ne kadar içtiğini görürsünCanım nasıl meme ye döndüreceğiz bebişleri var mı uyguladığın bişey eds mi yapıyorsun?
Benim kız iki memeyi de içiyor üstüne mama yiyor çoğunlukla,
sütüm yetmiyor demek ki ama emmediği için böyle oldu 10. gün falan üstümden akıyordu sütler azaldı diye düşünüyorum neden doymuyor sütümle diye üzülüyorum
Şimdi 1 aylık olduk inşallah tamamen bırakmaz memeyi
bizim bağ 19. gün yani dün düştü düşene kadar nadir de olsa ara ara kan geliyordu ama çok az ve kurumaya yakın, bize hastaneden çıkmadan evvel göbek bağının orasını temizlemek için dezenfektanlı/alkollü kulak çöpü vermişlerdi. onu kullanarak temizliyordum. eğer kan çok değilse endişe etmeKızlar belki daha önceden konuşulmuştur bilmiyorumBebeğim bugün 11 günlük ve hala göbek bağı düşmedi. Birkaç gündğr göbek bağından kan geliyor.
Ben kesilir sandım ama kesilmeyince iyice endişelendim. Doktora mesaj attım şimdi cevap bekliyorum.
Başına böyle bir şey gelen var mı?
Çok geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin inşallahKızlar acilden geliyorum inanılmaz salgın var. Serum aldım birazcık iyi olayım diye. Doktor bebeğe de bulaşabilir dedi çok korkuyorum. Bebeğim benden başkasında da durmuyor uyumuyoranneme bıraktım hastaneye giderken ama o beni arar bütün gece durmaz annemde
Şırıngayla boşaltmıyorum ama o kadar rahat geliyor ki bence hüp diyr çekiyor şırıngayı. Bence de alışkanlık yapma ihtimali yüksek ondan korkuyorum zaten. Bunca uğraşıp eziyet çekip bir de şırıngadan dolayı memeyi bırakırsa üzülürüm cidden. Kaşık biberona geçicem sanırım özellikle gündüzleri. Şu eds yöntemi için internetten mi bir şeyler satın almam lazım. Netden bulucam o hortumu vs. Acaba? Eds bana memeye en yakını gibi geliyorYabanci bir sitede okuduguma göre şırınga da belli bir süre sonra aliskanlik yapabiliyormus. Daha doğrusu direk siringayla agzina bosaltirsan. Emme refleksini zayiflatir zamanla diyor. Tavsiye olarak da bebek bardaklariyla verin diyor. Alt dudagina yerlestirin ve dilini cikararak tipki kedinin sutu diliyle ictigi gibi dilini çıkararak sütü icmesini saglayin bardakla diyor. Ozaman dilini de aktif kullandigi icin emme refleksi zayiflamazmisama denemedim tabi henüz.
Ben bir de eds yontemini yapiyordum. Yani beslenme hortumunu biberonun içine koyup diger ucunu serçe parmagina bantliyorsun. Parmagini damagina koyunca o emmeye başlıyor o şekilde kendi cekmis oluyor.
Illaki her yöntem memeden emmeye göre daha kolay. Ne yaparsak yapalm ona alisiyor birsure sonra. Oyuzden amaç o yontemle devam etmek degil de biran önce memeye döndürmek olmali. Maalesef kızımda bunu beceremedim 3 aylikken birakti memeyiçok vicdan yaptim bunda çok ısrar ediyorum ama bakalm nekadar sürecek bu macera..
Diger sorunu baska bir arkadasa sormussun ama bazi doktorlar kesinlikle emziğe karşilar ama bazisi da çene kaslarinin kuvvetlenmesi ve emme refleksini desteklemek için emzik oneriyorlar. Kime inanip devam edicez bilmiyorum ama
Ben de bugün düştüyse yarın yaptırmıştım banyosunu. Bir sorun yaşamadım, 2 gün sonra rahatlıkla yaptırabilirsin bncesaol kuzum bilgiler için ben normal doğum sonrası K vitamini aşısını bizde yaptırmıştık 2. haftasında. Düştükten sonra iki gün bekleyip öyle banyosınu yaptırayım diyorum
Bence de 2 ye geçersen kolayına gelir bebenin. Benim bebe daha 3. Haftasını doldurmadı ama dünden beri bir tık daha aktif emiyor gibi hissediyorum. Ya da öyle hissetmek istiyorum bilmiyorumcsnim benim bebeye ilk mama verdikler sezeryandaydim ben. bebegin kan sekeri dusmustu , mama verdiler biberonla direk
ben ilk dr browns anti kolik biberon kullaniyordum ama cok hizli akiyor ondan o yuzden philips avent anti kolik aldm daha yavas akiyor. emmek zorunda kaliyor. daha da yavas damlatan biberonlar varmis. ben bilmoyordm yoksa onlardan alirdim.
simdi okinci ayinda 2 numaralo daha hizli akan basliga gecin diyorlar ama gecmicem. ozaman meme ona cok yavas kalir emmez.
benim kiz anca 3. haftada duzgun memeyi cekebildi. dil , damak bagi yok demi bebeginin ? dr a yada hemsireye sorsaydin, o olunca emmemiyorlarmis.
Bir denicem sanırım ben de teşekkür ederim canımBende de o var canım. İkisinde de aynı markayı kullandım ve çok memnunum
Bende de durum aynı ya. Hastaneden eve geldiğimin 2. Günü durup dururken göğüslerim akıyordu, artmaya başlamıştı. Ama bebeğim o kadar memede uyuyor ve güçsüz emiyor ki sütüm sonra bir tık geri çekildi. Ee bebeğin de süt ihtiyacı arttığı için karşılayamadı. Hatta benim şöyle oluyor, bebeğimi memeye alıyorum, emiyor emiyor sonra uyukluyor, çıkarıp memeden uyandırmaya çalışıyorum. O arada göğsümü sıkıyorum gayet süt var. Yani sütüm yetersiz de değil belki, bebeğim ememiyor olan sütü galiba. Bestlak, humana still tea falan bir sürü şey de kullanıyorum ama fayda etmiyor. En faydalısı bebeğin emmesi.Canım nasıl meme ye döndüreceğiz bebişleri var mı uyguladığın bişey eds mi yapıyorsun?
Benim kız iki memeyi de içiyor üstüne mama yiyor çoğunlukla,
sütüm yetmiyor demek ki ama emmediği için böyle oldu 10. gün falan üstümden akıyordu sütler azaldı diye düşünüyorum neden doymuyor sütümle diye üzülüyorum
Şimdi 1 aylık olduk inşallah tamamen bırakmaz memeyi
Ben de sarılıktan korkuma veriyorum mamayı ama biraz vermesek açlıktan emer gibi geliyor dediğin gibi.Valla her bildiğim yöntemi denemeye calsiyorum. Mama vermiyorum ben 2 3 gunde bir çok aglarsa veriyorum. Kilo alimi alt sınırda ama yine de sabrediyorum. Çünkü kizmda çok korkuttu doktor kilo almamis hemen mamaya başla diye. O panikle dayadm biberonu, memeyi almadi tabi.
Iki memede de doymadigini dusunuyorsan sonsuz döngü diye bir teknik var sürekli bir sağ bir sol cevirceksin memede. Yani once sol emdi diyelim sonra sağ, daha doymadi agliyor tekrar sol tekrar sağ... sutum bitti diye düşünme Çünkü memeleri depo yerinden ziyade çeşme gibi düşün. Süt bitmezmiş emdikce gelirmiş az da olsa. Oyle oyle sut de artacak zamanla. Zaten dayanamayip memenin ardindan mama verdigimiz için daha uzun sure tok kaliyorlar oyuzden de memeyi daha geç istiyorlar kısır döngü oluşuyor.
Aynısı oluyor kuzum ya. Öyle cuk cuk emiyor ki öksürüyor aksırıyor falan. Ben de geçtim geçicem biberona valla. Senin beben benimkinden daha da küçük di mi? Kaç günlük bebeğin?Canım ben hem mama veriyorum hem emziriyorum. Uzun süre şırıngayla verdim mamayı. Memeyi emmeyi iyice öğrenince şırıngayı da meme emer gibi emmeye çalışınca hep boğazına kaçar gibi oldu. O yüzden bana tehlikeli geldi. Şimdi aventin biberonunu kullanıyorum. Burada kızlar söylemişlerdi anne memesine en yakını o diye. Sadece bir tane deliği olduğu için meme gibi emmek zorunda kalıyor öyle akışı kolay bir biberon değil. Benimkinde meme reddi yapmadı ama her bebek farklı sonuçta.
Hepimizde aynıyız çok şükürKızlar günaydın nasılsınız? Bu kız kucaktan inmek istemiyor. Omzuma dayasın başını saatlerce dursun. Yatağa bırakınca ağlıyor. Belim koptu bacaklarım yürümekten ağrıyor. Anneme diyorum sen nasıl büyüttün biziBi de hazır bez yok vs. Çocuk zor iş vesselam. 1ay önce sabırsızlanıyorduk gelsinler artık diye. Kaşlarım feci durumda Ev fena değil. Şükür bugun kü halimize
Yine başına bir işler gelmiş bugün deMesajları henüz okumadım ama yine ben yine bi olaykırk başı denen bi halt varmış kanama 40 civarı aşırı artıp parçalar içeriyor. Başina gelen varsa korkmasın 50 ye kadar falan sürüyormuş
Valla inan net bilmiyorum biliyorsam da bildiğimi bilmiyorumGaz problemi bizde de çok var canım ama başka ağlamaları da var benim kızımın banyoda mesela giydirirken nasıl ağlamak sakinleştirmek çok zor oluyor bir de uykuya dalamıyor o zamanda çok ağlıyor böyle sürekli ağlayınca kolik mi acaba dedim doktora soracağım ben de..
Benim kızın da beslenmesi uzun sürüyor burda 15-20 dk emziriyorum bırakıyor doyuyor yorumlarını görünce şok oluyorum biz en az 1 saat memedeyiz üstüne mama yiyor doymuyor aranıyor ağlıyor
Allahım çok zor bize yardım et
3-4 aydan sonra sakinleşir diyorlar
Katre_g canım korseyi kutusunda gösterildiği gibi takıyorum aslında ama dar geliyor olabilir
Şırıngayla boşaltmıyorum ama o kadar rahat geliyor ki bence hüp diyr çekiyor şırıngayı. Bence de alışkanlık yapma ihtimali yüksek ondan korkuyorum zaten. Bunca uğraşıp eziyet çekip bir de şırıngadan dolayı memeyi bırakırsa üzülürüm cidden. Kaşık biberona geçicem sanırım özellikle gündüzleri. Şu eds yöntemi için internetten mi bir şeyler satın almam lazım. Netden bulucam o hortumu vs. Acaba? Eds bana memeye en yakını gibi geliyor
Ben de bugün düştüyse yarın yaptırmıştım banyosunu. Bir sorun yaşamadım, 2 gün sonra rahatlıkla yaptırabilirsin bnce
Bence de 2 ye geçersen kolayına gelir bebenin. Benim bebe daha 3. Haftasını doldurmadı ama dünden beri bir tık daha aktif emiyor gibi hissediyorum. Ya da öyle hissetmek istiyorum bilmiyorumdil damak bağıyla ilgili bir şey söylemediler ben de sormadım. Olsa söylerlerdi herhalde. Doktoru yeterli emmediğini falan biliyor. Taa hastanede başladı bu olay zaten. Benim evde de yenidoğan için philips avent biberon var. Ne olur ne olmaz diye almıştım. Şırınga hem zor oluyor hem de memeden daha kolay gibi geliyor. Bugün yarın biberonu deneyebilirim galiba. Mesela emzik veriyorum ama alışmadı şükür. Şöyle veriyorum, gece uykuya dalcak meseka, iyice besleyp yatağına koyup meme aranınca emziği veriyorum. 2 3 dkya uykuya dalıyor. Ya kendi atıyor ağzından emziği ya da o atmazsa ben alıyorum bekleyip. Emzikle uyutmuyorum özellikle. Memeyle ilgili bir sorun yaşamadım emzikten dolayı. Biberonu da denicem galiba yavaştan
Bir denicem sanırım ben de teşekkür ederim canım
Bende de durum aynı ya. Hastaneden eve geldiğimin 2. Günü durup dururken göğüslerim akıyordu, artmaya başlamıştı. Ama bebeğim o kadar memede uyuyor ve güçsüz emiyor ki sütüm sonra bir tık geri çekildi. Ee bebeğin de süt ihtiyacı arttığı için karşılayamadı. Hatta benim şöyle oluyor, bebeğimi memeye alıyorum, emiyor emiyor sonra uyukluyor, çıkarıp memeden uyandırmaya çalışıyorum. O arada göğsümü sıkıyorum gayet süt var. Yani sütüm yetersiz de değil belki, bebeğim ememiyor olan sütü galiba. Bestlak, humana still tea falan bir sürü şey de kullanıyorum ama fayda etmiyor. En faydalısı bebeğin emmesi.
Ben de sarılıktan korkuma veriyorum mamayı ama biraz vermesek açlıktan emer gibi geliyor dediğin gibi.
Aynısı oluyor kuzum ya. Öyle cuk cuk emiyor ki öksürüyor aksırıyor falan. Ben de geçtim geçicem biberona valla. Senin beben benimkinden daha da küçük di mi? Kaç günlük bebeğin?
Hepimizde aynıyız çok şükür
Yine başına bir işler gelmiş bugün deee bu lohusalık 40 gün değil miydi, uzatmaları da mı varmış bu meretin
Nerde kötü bişey varsa başıma gelmeden olır mu hiçKızlar allah askına bie şey diyin kafayı yicem gaz cıkartırken bebekler neden eti kopuyormuş gibi ağlar nasıl susturcam
o kadar sinirim tepemdeydi güldürdün ya bemiValla inan net bilmiyorum biliyorsam da bildiğimi bilmiyorumşuan ben beni bilmiyorum fıttırmaya ramak kaldı belki de fıttırdım. Onu da bilmiyorum.
Nerde kötü bişey varsa başıma gelmeden olır mu hiç2 3 gecedir çocuğu reflüde falan değil direkt yanımda yatırıyprum uyku sersemliğiyle(kanama fazla ve ağrılı onın da etkisiyle) yavrum ağlamış ben almışım meme vermeden gaz çıkarmaya çalışiyorum.bide sinirlendim bu gaz niye çikmiyor diye. Yavrum o sırada ağlıyor tabi. Atlasın dediği gibi En sonunda aklıma geldi önceki kalkmam da emzirdim dedim hemen dayadım memeye yavrum ne gazı anne meme mi verdin bakışı attı Allah'tan fazla sürmedi dank etmesi
Ya sorma bi de sesli sesli söylendim gaza kızdımo kadar sinirim tepemdeydi güldürdün ya bemibenimki sallaya sallaya bayıcam artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?