Canım benimki de 40 tan önce dediğin gibiydi sabaha kadar uyutmazdı ağlardı ve uyumazdı. Tabii gazın da etkisi var. Sonra atak haftası bitmesine yakın ben gündüz uyumasına fazla izin vermedim ve uyanık tuttum bir de her gece yatmadan aynı şeyleri yapmaya başladım. Burun temizleme, alt değiştirme, mama, gaz damlası kundak ve kucakta uyutma sonra ise yatağına koyduğumda 4 bazen 5 saat uyuduğu oluyor. Doktoru da artık büyüdü gece yatmadan mama da veriyorsun kendisi uyanmadan uyandırmana gerek yok dediği için ellemiyorum. Sen de yavaş yavaş uykularını geceye çekmek için gündüz uyanık tut. Zaten atak haftası bitip 40 çıkınca etrafa daha ilgili oluyorlar ve oyalamak falan daha kolay oluyor. Bizimki önceden hep ağlardı şimdi farklı sesler çıkarmaya ve gülmeye başladızayıflarsın tatlım stres yapma, iyi ol da. Zaten çok abartılacak bi şeyin olduğunu düşünmüyorum, sen dikkat ediyorsundur.
Ya biz aşıyı olduk, hemşire hiç öyle bi şeyden bahsetmedi. Ama çoğu kişiden de duyuyorum. Geldiğimiz noktaya bak. En temel aşılar yok memlekette.
Bizimki gece 12 gibi başlıyor sabah 6’ya kadar, kâh cin gibi, kâh uykusuzluktan uyuyamaz halde, kâh sancılı derken sabaha karşı 5.30-6 gibi uyuyor. Neyi yanlış yapıyorum. Gündüz çok uyumasına mı müsaade ediyorum. Çözemedim. Ama bu durum bizi çok geriyor evde.
Normal aptamil+kaka gaz yapabilsin diye aptamil conformil. Tadını sevmediği için karıştırıp veriyorum. Aptamilin bir maması varmış unuttum p ile başliyordu normal mamaların neredeyse 2 katı fiyat. Anne sütüne en yakın mama oymuş şuan piyasadaki. Tabi asgari ücret bizi elediKızlar hazır mama ne kullanıyorsunuz
Ben az emdiğini biliyordum da bu kadarıbı bilmiyordum geceden beri meme dayamaya çalışıyorum çocuğa irite oldu.Ahaha benimki de memeyi kavrayamayınca sinirleniyor
Ben de hastane tipi makine kiralamıştım ama evde kv olduğu için de rahatça kullanamadım. Şimdi sağdım iki göğsü de 15er dk. Peki günde kaç kere sağım yapıyorsun? Ben bebekten fırsat bulamıyorum ya doğru düzgün.
Spicelover ben de kullanmaya başladım güzel cidden. Ben de bakıp bakıp bebeme ne kadar çok mama verdiğime sinirlenirim
Ben de şırınga ve kaşık biberonla veriyordum meme reddi olmasın diye. Ama zamanla çok zor olmaya ve bebek tıkanmaya başladı. Aventin yenidoğan biberonu ile vermeye başladım. Benim sütüm yetersiz olduğu için öyle tazyikli gelmiyor ama aventin biberonunda baktım akışı cidden sütü yeterli gelen bir annenin tazyiğinde. Benim öyle tazyikli olmamasına rağmen henüz meme reddi yapmadı. İlerde nolur bilemiyorum ama diğerleri çile gibiydi.
Ben hipp organic kullanıyorum. Gittiğim 2 doktor da onu önerdi ve hastanede ilk gün onla beslemişlerdi. Bir de hipp combiotic olanı var, o kabızlık yaşayan bebekler için öneriliyormuş. Ben direkt organic olanı aldım, doktorumuz kabızlık sorunu yoksa gerek görmüyorum ben dedi.
Ben sormadım bizim doktor da söylemediEvet canım öyleymiş ,oğlumun doktoru yazmıştı bize bunu ben de başta bir sğrü aşı sandım meğer iki aşıymış biri rota diğeri menenjit
Valla bende isyan ediyorum. Bebeksin sen uyu uyu diyorım ama yokYok kuzum ne atağı yaa, 40’ı da geçti benimkisi. Herkes tadını çıkar düzelecek diyor. Bu nasıl uyumamak böyle? El kadar bebesiniz siz yaa, nasıl duruyorsunuz uykusuz. Duramıyorlar gerçi, bi saatten sonra ağlıyorlar bu kez,
Hiç bişey olmaz canını sıkma bebek soğuktan hastalanmaz sıcaktan hastalanır terleyip soğuyunca hastalanır. Ben evdeki kıyafetleri ile slinge sardım üzerime de salaş hırka giydim önden kapattım. Nabzı 140 150 olan bir canlıyı kolay kolay usutemezsinYa evet serin ama slinge koyup üstüne mont kapatıp yürürüm diye düşünüyorum birkaç hafta sonra, şöyle bir aylık falan olunca. 15 dk markete gidilir ya bence sarıp sarmalayıp. Yoksa kafayı üşütücem
Evaante dışında yok mu böyle minik yürüyüşlere giden başka kimse?
Ay canım bendede öyle oluyor bazen gece 3 gibi uyanıyor 5 e kadar uyanık kalıyor dolastiriyorum işte ayakta biraz sonra meme sonra tekrar gezdiriyorum en son ayakta sallıyorum ona alıştı benim kız .Nasıl uyuttunuz? 3 gündür geceleri ayakta, sabaha karşı uyuyor
Teşekkürler kızlar benimki normalde sonuna kadar yerdi yememrye başladıCanım ben ilkin hastanede Aptamil kullandıkları için onunla devam etmiştim. İlk kutu bitince bu sefer de hipp combiotic aldım. bayağı önerilenler arasındaydı ve ben de memnunum şu anda.
Kaç günlük bebeğiniz peki ben 1 2 defa kullandım dışarı çıkarken rahat oldu sevdiBen kullanıyorum evin içinde gezdirirken .rahat oluyor .birde hoşuna gidiyor seviyor onunla gezmeyi evin içinde
Teşekkür ederim50 günlük şuan bir hafta oldu alali
Eşinle falan sıkıntıların vardı diye hatırlıyorum guzum aklım sendeydiO kadar çok şey oldu ki unuttum neyi ne ysptım kuzum
Canım mamayı bırakmadan önce Hipp Combiotic ve Bebelac Gold kullanmıştım ikisinden de memnundumKızlar hazır mama ne kullanıyorsunuz
Hiç geçmiyormus kuzum daha diş cikmalari var ay ay sendromu bitip yaş yaş sendromu var varda varYok kuzum ne atağı yaa, 40’ı da geçti benimkisi. Herkes tadını çıkar düzelecek diyor. Bu nasıl uyumamak böyle? El kadar bebesiniz siz yaa, nasıl duruyorsunuz uykusuz. Duramıyorlar gerçi, bi saatten sonra ağlıyorlar bu kez,
Menenjit Grup A ve Grup B türleri var canım ..GrupB de sadece bi isim var oda Bexsero...Grup A da ise 3 çeşit aşı var birini seçip yaptırabilirsiniz demişti doktor hepsi de içeriği aynı demişti..Biri Nimenrix,bir Menectra, diğeri Menveo ...Evet canım öyleymiş ,oğlumun doktoru yazmıştı bize bunu ben de başta bir sğrü aşı sandım meğer iki aşıymış biri rota diğeri menenjit
Bende hipp alıcam duymuştum baya zatenCanım mamayı bırakmadan önce Hipp Combiotic ve Bebelac Gold kullanmıştım ikisinden de memnundum
Kanguru kullananlar var mı peki
Demek ki doyuyor canım ne güzel
Bende de Chicco var tam zamanı o zaman kullanmanın bir an tereddüt ettim 1 2 defa kullandım sevdi kucaktan başka durmuyor çünküBen boroosh baby aldım, daha yeni geldi, henüz kullanmadım.
Ben mamadus u kullanıyorum aslında yenidoğana uygun rahat da görünüyor içinde ama 20 aylığa kadar kullanımı olduğu için büyük ve kızım küçücük kalıyor içinde o yüzden bir de sling mi alsam diyorum karar veremedim ben de o konudaKanguru kullananlar var mı peki
Bizim de uyku düzenimiz bu şekilde canım. Çok yoruyor. Tek temennim gece 12-1 den sonra sabaha kadar uyuyor. Emmeye kalkıyor uyuyor geri. Ama bir ay dolduğundan beri kolik belirtileri belirginleşti. Özellikle saat 9-12 arası meme dışında hep ağlıyorBuradayım tatlım
Nasılsın
Zayıflama peşine düşmüşüm
Ahmetle oyalanmaca derken varla yok gibiyim
Özet geçim 40 muayenemi felan oldum
Hayırlısıyla sorun yok
Yürüyüş yapabilirsin dedi
Korseye izin verdi
6 ay spor yok dedi
Bebek
Aşı hala olamadı
Depolarda yok
Geceleri uyumuyor
Öğleden sonra 4 ten gece 12-01 kadar uyku yok
Sende durumlar nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?