2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Canım ben de sana soracaktım geçti mi kızarıklıklar diye. Benim doktorum da önemsiyor büyükler de her bebekte olur çok ayrıntıya girme diyorlar. Benim doktorun da alerji konusunu önemsemiyor. Şuan yüzü ne durumda bebeğinin?

Hanımlar bu aralar memelerime takıldım kaldım yok dolmuyor yok bebeğim hep emmek istiyor yok sağınca hiç süt çıkmıyor vs vs. Benim gibi düşünen soru işaretleri olan annelerim varsa bu yazıyı paylaşmak istedim. Bana çok iyi geldi okumak.

Benim de kafamda deli sorular. İkinciyi nasil hangi cesaretle yapti insanlar diye. Ama lohusa ve uykusuz kafayla dusunuyorum bunlari.
Aynı fikirdeyim herşeyi zorluklarını geçtim şimdi bebeğim hasta onun ağlamalarına yüreğim dayanmıyor sırf bu yüzden ikinciyi düşünmüyorum anne olmayı çok istemiştim çok da bekledim kızım için ama hiç aklıma gelmedi bu kısmı tabi ki çocuklar hasta olur öyle büyür ama daha çok küçük yavrum mücadele ediyor hastalıkla
Nebülazatör aldık bu arada kızlar biraz rahatlattı kızımı 5. gündeyiz doktor 1 haftası zor geçer demişti inşallah atlatacak annesinin kuzusu

Cok uzgunum, yavrucak minnacik. Atlatacak en kisa surede insallah. Tedavisi olan dertlerden olsun dertlerimiz. Tabii siz de cok yipranmissinizdir ve yorulmussunuzdur. Beslenmenize dikkat edip, vitamin falan alsaniz. En cok annesine ihtiyaci var minigin Tekrar cok cok gecmis olsun.

Kuzum o kızarıklıklar kupkuru oldu soyuluyor üstü iz kalacak diye korkuyorum doktorumuzun da o kadar umrunda degil ki asama asama çektiğim fotolara bile alıcı gözle bakmadı süt ürünlerine dikkat et dedi yumurtanın beyazını yeme dedi kremlik bir durum yok geçer kendi kendine dedi ilaç losyon vs de önermedi, ne yicem de beslencem şaşırdım kaldım sütün kalitesini nasıl arttircaz boyle

Canım yazmıştın sanki ama neydi hastalığı?

Bana hem çocuk doktoru, hem de önerdiği alerji doktoru test önermedi şimdilik. Katı bi diyet yapıyorum. Haftaya tekrar bakılacak, hiç azalma olmazsa testler yapılacak. Çocuk immunoloji ve alerji birimi oluyor, ona götürürsün.

Ben de çok ayrıntıya girmeme taraftarıyım daha çok hastalık çıkıyor. Alerji kısmını çok düşünmek istemiyorum çünkü hassas bir çocuk olmasın. Ancak elimizden gelecek birşey varsa yplım tabili. Ben de sadece yumurtayı kesicem diyorum ama herşeyde yumurta var. O kadar ayrıntılı beslenecek enerjim yok. Ki alerji olduğu da belli değil. Benim aldığım kremi araştır istersen kızarıklığı geöirdi. Güzel nemlendiriyormuş. Bizimki de şuan kuruma dökülme aşamasında.

Eklentiler

• 09EA2048-D982-42C8-B4CC-5E1FD1AC858A.webp
    2,6 KB · Görüntüleme: 94
  • 7A85163D-06FA-48B8-9C96-48A72BBFDCE2.webp
    1,9 KB · Görüntüleme: 90
Reflüde başka ne belirtileriniz vardı? Bebişim ağzında bir şey var gibi çiğneme yapıyo yüzünü ekşitiyo, kusması sızıntı şeklinde bunlar normal midir doktora danışmalı mıyım? Birde reflüye karşı neler yapıyordunuz besleme sonrası, bez değişiminde falan?

Başka bir belirti yoktu. Sadece kusuyordu. Yani azcik ağzının kenarından akiyorsa o reflü değildir bence. O benim şimdiki bebegimde de oluyor. Reflude biz hepimiz sürekli üst baş değiştirirdik. Yani bir avuç kadar falan kusuyordu. Doktor yapacak bir şey yok altı aya kadar geçerse iyi geçmezse bir yaşa kadar devam eder dedi. Bir yaşta geçti maalesef.

Ay kendi yavrumun yüzü sandım bizim de boyle oldu ben bayadır yumurtayı kesmiştim iki gün üst üste yedim bu kez kakası yeşerdi kızarıklık olmadı ama yine kesicem canım aynen dediğin gibi ayrıntılı diyet yapacak halimiz yok ki azaltabilirim anca bi akrabam da saglikci diyor ki alışacak yemenden kesme bakliyat vs bile ye diyor nerde bende o yürek

Nasıl noktacıklar kırmızı ve isiliğe benzeyen ama isilik olmayan şekilde mi? Benim kızımın tüm vücudunda var. Özelden görsel atabilir misin
Bu şekilde canım. Bazen daha aktif oluyorlar özellikle alın tarafında

Eklentiler

• IMG_20221216_175717.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20221216_151640.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 77
Anladımm teşekkürler

Hangi marka aldınız canım.. çok geçmiş olsun

Ben de öyle düşünüyorum her bebekte olabilecek şeyleri çok ayrıntılı incelememe taraftarıyım. Ben de abartmamak kaydıyla gaz yapacak mercimek çorbası bile içtim. Çok yeniler dünyada adapte oluyorlar. Umarım en kısa zamanda geçer

Maşallah canım İkinciyi düşünüyorsun. Ben loğusalığıktan mı nedir 2.fikri hiç yok eşimde diyor beraber büyürler
Ben daha hamilelikte başlamıştım 2.yi düşünmüyorum demeye. Tüp bebekle anne oldum, ona rağmen hamilelik bile zevkli olduğu kadar yorucu ve uzun geldiğinden 2. bebekle ilgili fikirlerim değişmişti ki başta ben de bir bebek daha olsun çok beklemeden beraber büyüsünler diyordum. Eşim de senin ki gibi "Madem bu yola girdik, 2. hemen yapalım birlikte büyüsünler" diyor. Ama erkekler hangi aşamasında zorluk yaşıyor ki farklı düşünsünler. Tüp bebekte tedavisinde, hamilelikte, doğumda, büyütürsen kadınlar kadar emekleri var mı? Bana ben anca 3-4yıl sonra düşünürüm gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…