- 4 Şubat 2021
- 2.660
- 3.292
- 83
Buzluktan alt kısma alın şimdiden yarına kadar kendi çözülsün, yarın ısıtıp verirsiniz.. Ne demek önemli değilEvde cozdurup biberona koysam dışarıda ısıtsam olur mu ? Çok sordum kusura bakmtin5
mama icin , mamanin yapilmasi gereken sicaklik derecesinden 1-2 derece daha sicak suyu termosa koyuyorum, toz mamayida kasigiyla bir kaba koyiyorum .Canım ben dışarı çıkarken şöyle yapıyordum buz aküsünün yanına biberonu koyuyordum içi süt dolu şekilde ağzını iyice kpaıyordum ,fermuarlı çantaya yerleştiriyordum, bide yanıma ufak termosun içine kaynar su alıyorddum( bardak termos ) beslenme saati geldiğinde biberonu termosa koyup ılıtıp veriyordum. Mamayı hiç bilmiyorum hiç yanına almadım yapamam diye .. Şükür artık ihtiyacım kalmadı direk meme emdiği için
Teşekkür ederimBuzluktan alt kısma alın şimdiden yarına kadar kendi çözülsün, yarın ısıtıp verirsiniz.. Ne demek önemli değil
Bizde giyinirken bazen ağlıyoruz, ilk zamanlar daha çoktu şimdi azaldı ama arada aklına esince ağlıyor.Gaz problemi bizde de çok var canım ama başka ağlamaları da var benim kızımın banyoda mesela giydirirken nasıl ağlamak sakinleştirmek çok zor oluyor bir de uykuya dalamıyor o zamanda çok ağlıyor böyle sürekli ağlayınca kolik mi acaba dedim doktora soracağım ben de..
Benim kızın da beslenmesi uzun sürüyor burda 15-20 dk emziriyorum bırakıyor doyuyor yorumlarını görünce şok oluyorum biz en az 1 saat memedeyiz üstüne mama yiyor doymuyor aranıyor ağlıyor
Allahım çok zor bize yardım et
3-4 aydan sonra sakinleşir diyorlar
@Katre_g canım korseyi kutusunda gösterildiği gibi takıyorum aslında ama dar geliyor olabilir
Canım eds uygularken serçe parmak demişsin ya bazısı da göğüs ucuna bantlıyor. Aynı anda memeyi de emiyor bebek daha kolay alışıyormuş aklında olsun bi de öyle dene istersenYabanci bir sitede okuduguma göre şırınga da belli bir süre sonra aliskanlik yapabiliyormus. Daha doğrusu direk siringayla agzina bosaltirsan. Emme refleksini zayiflatir zamanla diyor. Tavsiye olarak da bebek bardaklariyla verin diyor. Alt dudagina yerlestirin ve dilini cikararak tipki kedinin sutu diliyle ictigi gibi dilini çıkararak sütü icmesini saglayin bardakla diyor. Ozaman dilini de aktif kullandigi icin emme refleksi zayiflamazmisama denemedim tabi henüz.
Ben bir de eds yontemini yapiyordum. Yani beslenme hortumunu biberonun içine koyup diger ucunu serçe parmagina bantliyorsun. Parmagini damagina koyunca o emmeye başlıyor o şekilde kendi cekmis oluyor.
Illaki her yöntem memeden emmeye göre daha kolay. Ne yaparsak yapalm ona alisiyor birsure sonra. Oyuzden amaç o yontemle devam etmek degil de biran önce memeye döndürmek olmali. Maalesef kızımda bunu beceremedim 3 aylikken birakti memeyiçok vicdan yaptim bunda çok ısrar ediyorum ama bakalm nekadar sürecek bu macera..
Diger sorunu baska bir arkadasa sormussun ama bazi doktorlar kesinlikle emziğe karşilar ama bazisi da çene kaslarinin kuvvetlenmesi ve emme refleksini desteklemek için emzik oneriyorlar. Kime inanip devam edicez bilmiyorum ama
Bebekler rutinlerine bağlı olurmuş. Neye alıştıysa bozmayın diyorlar. Oda sıcaklığı önemli bencede, çok sıcakta da uyuyamıyorlar.Dün gece öyle oldu bize cidden çok zor ve uykusuz bir geceydi
Kakasini yapamadı sabaha kadar zorlandi bu yüzdendi
Her gün böyle mi karni doyuyor mu bunlar önemli
Birde ortam sıcaklığı ne durumda olmalı sizce
Bizim isi pompasi ile isindigindan dublex alt kat ust kata gore daha sicak kaliyor
Üşürse de uyuyamaz sanirim bebek degil mi
Birde hep aşağıya alıştı dun odamıza çıkalım artık dedik hic uyumadi ilgisi varmidir ki
Çok geçmiş olsun nasıl oldu bebebeğiniz ? Umarım düzelmiştir. o gaz damlasından memnun kaldınız mıMerhaba aynı durumu günlerdir yaşıyoruz hatta kakasini bile 5 gündür hala yapmadı. Az önce acilden geldik röntgen çekildi gazi varmış bigaia diye bi ilaç verdi doktor çok huzursuzluğu devam ederse gastrolojiye götür dedi
Gazı vardir gazları olunca sasiriyorlar ne yapacaklarını
Çok geçmiş olsunKızlar acilden geliyorum inanılmaz salgın var. Serum aldım birazcık iyi olayım diye. Doktor bebeğe de bulaşabilir dedi çok korkuyorum. Bebeğim benden başkasında da durmuyor uyumuyoranneme bıraktım hastaneye giderken ama o beni arar bütün gece durmaz annemde
Canım stres en bütük düşmanımız. Bende mama veiryorum hem emziriyorum da. Vicdan azabı çekiyorum bazen ama ne yapabilirim. Bir yandan da üzüldüğüm için sütümün azaldığını farkettim. Akışına bıraktım. Önce mama ile takviye yapıyorum, sonra altını değiştir oynat derken yine acıkıyor. Bu seferde meme veiryorum hem emiyor hem uykuya dalıyor. Alıştırma dediler ama emse diye ne yapacağımı şaşırdım zaten kaç hafta, hazır emmişken bıraktırmayayım dedim bu seferde uyuyakalmaya başladı. Amaannn dedim takılmayacam zaten çok yoruldum çok üzüldüm kaç haftadır.Kombi sesi dinlemek türkiye şartlarında pahalı bir spor, ruhu zengin de olabilir
Maşşallah kuzuma
Valla dün artık hönküre hönküre ağladım ve biberona geçtim. Eşimle de konuştuk olduğu kadar meme olmadığı yerde biberonla mama ya. Dün eşime ağladım "ben bebeğime anne sütünden daha fazlasını vericem nolmuş yeterli süt veremiyorsam" diye.
Ben de hamilelikte bir şey olacak korkusundan foto çekmeye çekiniyordum, sonra kendimi hep telkin ediyordum bak katte bir şey olmazsa anı kaçırdığın için çok üzülürsün çekin sen fotoları diye. Keyfim kaçık olsa bile çekmeye çalışırdım. Sen de kaçırmamaya çalış anı, çekebildiğin kadar çek inş. Ama şu an cidden foto çekmek zor, ben de zorlanıyorum, herkes zorlanıyor bence.
Süt konusunda da bence dediğin gibi yapabilirsin. Bebek alabildiği kadar alır anne sütünü yapacak bir şey yok.
Ben mesela dün ağla ağla bir hal oldum, eşim gitti hastane tipi pompa kiraladı hatta. Eşimle de konuştuk, şırınga riskli bebek boğulacak gibi oluyor ve de meme reddini engelleme fonksiyonu kalmdı çünkü bebek löp löp çekebiliyor. Üatüne dışındaki boyaları akıyor mamanın içine falan, aventin yenidoğan biberonunu kullanmaya karar verdik. Hatta düzen şöyle olacak, mümkünse uyandırmaya çalışarak 15 dk emzirme o sırada diğer göğüsten akan sütü toplıcam yine. Sonra biberonla o akan sütü vericem. Ardınsan yine biberonla mama vericem. Geceleri de bir kere sadece mama vericem ve o mamadan sonra bir tık daha uzun uyucam. Kiralanan pompayla da her emzirme sonrası (gece emzirmeleri bile) göğüsleri pompalayın diyorlar ama bu da bebekle ilgilenirken çok mmkün değil. Pompayı gündüz kullanabildipim kadar kullanmaya çalışıcam süt artışı için, geceleri tabiki kullanmıcam robot değilim sonuçta.
Yani kuzum gerçekten olduğu kadar, eşime de dediğim gibi "Keşke birçok anne gibi anne sütü verebilseydim bol bol ama benim bu bebeğe verecek daha önemli şeylerim var. Ben iyi olmalıyım ki bebeğimi de iyi yapayım."
Valla uzmanların yapmayın dediği her şeyi bebemin 1 günlük hayatında yaptım
Bu ciddili mi ya
Sağol canım, şükür aramız iyi ama o zaman ki kalp kırıklıklarım devam eidyor sadece kafaya takmamaya çalışıyroum. Çünküchem bana hem bebeeğime zarar. Zamana bıraktım. Ama eşim ailem fslan iyi sürekli görüşüyoruz çok şükür, araları iyi.Eşinle falan sıkıntıların vardı diye hatırlıyorum guzum aklım sendeydi
Bende hipp kullanıyorumBende hipp alıcam duymuştum baya zaten
Kanguru 3 4 aylık olduktan sonra kullanılmıyor mu ? Öncesinde önerilmiyor diye biliyorumBende de Chicco var tam zamanı o zaman kullanmanın bir an tereddüt ettim 1 2 defa kullandım sevdi kucaktan başka durmuyor çünkü
Kanguru 3 4 aylık olduktan sonra kullanılmıyor mu ? Öncesinde önerilmiyor diye biliyorumBen mamadus u kullanıyorum aslında yenidoğana uygun rahat da görünüyor içinde ama 20 aylığa kadar kullanımı olduğu için büyük ve kızım küçücük kalıyor içinde o yüzden bir de sling mi alsam diyorum karar veremedim ben de o konuda
Kanguru 3 4 aylık olduktan sonra kullanılmıyor mu ? Öncesinde önerilmiyor diye biliyorumNe alcan canım. Benim kayinvalidem de gidecek deHiç kullanmadım oğlumda da. Kangurum var. Slinge gerek var mı acaba?
Ohh çok iyi olmuş bizde deniz yok, karasal iklim devamYürüyüşe değil ama bugün ilk kez bebekleri alıp ailecek dışarı çıktık hava çok güzel diyeEvden çıkışımız sadece 1,5 saat sürdü nerdeyse Şuan deniz kenarında bi restoranda oturuyoruz nasıl iyi geldi anlatamam
Çok iyi olmuş canım insana iyi geliyor. Kırkımız yeni çıktı evden uzaklaşmaya cesaret edemedim. Bide ben fazla ayakta duramıyorum hala. Çok ağrılarım oluyor. Ama mahallede turladık iyi geldiBugun ilk defa kanguru ile yuruduk, total 1.5 saat yuruduk. Yol boyunca uyudu. Sonra biryerde oturduk annemle, emzirdim bebek bakim odasinda. Akabinde bir 15 dakika daha yuruduk. Surekli uyudu. Umarim acisini gece cikarmaz.
Hadi geçmiş olsun canım. Zor günler geçti. İnşallah bundan sonrası çok kolay olurAynen bzimkide 2 yaşına kadar gecer dedi fitikmis
Cok şükür sarilik 5 e düşmüş hic dusmeyecek sanmistim
Yenidoğan desteği var bizimkinin ama gene de cesaret edemedim kullanmaya. Büyük oğlumda da cesaret edemedim küçükken. Sonrasında da tombik olduğu için sığmadı.Kanguru 3 4 aylık olduktan sonra kullanılmıyor mu ? Öncesinde önerilmiyor diye biliyorum
Arada kısa mesafeli cikiyorum benSelam kızlar, okuyamadım yorumları epeydir. bebeklerinizle yürüyüşlere çıkıyor musunuz
Bugün12 de arkadaşa kahvaltıya gittik ordan sonra dışarıda yürüyüşe çıktık 5 gibi de arkadaşa geri dönüp yemek yedik çocuk akşama kadar sakindi çok mutluydu 1 saat önce başladı ağlamaya arabada sakinleşti şuan evimizdeyiz sakin duruyor ne oldu anlamadım ilk defa bu kadar ağladı okuduk ettik üç kişi esnemekten cenemiz ayrıldıBugün dışarı çıktık bırakıp sakin durmuş akşam acısı çıktı bizden. İki saat boyunca gaz sancısından ne yapacağımı şaşırdım. Kucağımda zor sakinleştirdim uyudu kaldı kolum kopuyor ama yeter ki uyusun modundayım artık
Doğumdan sonra bebeğim bir gün kuvezde kalmıştı.hastane çantamizda Bepanthol vardı ama sudocrem istemisti hastane onu alıp gelmisti eşim ..şuan halen onu kullaniyorum ben memnunumsimdi esimi yolladim sudokrem ve zincofax diye bir krem varmis onlari aldirdim
canim cozdurunce dolapta , yaninda tasirken buz kalipli bir canta da tasi cunku 4 derecen yukardaki sicaklikta max 1 saat disarda kalabilir.Evde cozdurup biberona koysam dışarıda ısıtsam olur mu ? Çok sordum kusura bakmtin5
gecmis olsun canim .Kızlar en kısa zamanda ameliyat oluyorum 15 adet safra kesemde taş varmış göbeğimde fıtıkta varmışameliyat olman lazım dedi doktor sezeryandan sonra nasıl olcak bilmiyorum sütüm zaten az geliyor tamamen gidecek büyük ihtimalle bebeğime annem ya da kaynanam bakacak ama nasıl bir gün bile onsuz kalıncam hiç bilmiyorum
aldim canim , bugun de onu surucemDoğumdan sonra bebeğim bir gün kuvezde kalmıştı.hastane çantamizda Bepanthol vardı ama sudocrem istemisti hastane onu alıp gelmisti eşim ..şuan halen onu kullaniyorum ben memnunum
Kesinlikle bizde de tek ama benim eşim de öyle bir de ben ona üzüliyorum o işe gidiyor benle sürekli kalkıyor diye bir de işten gelip ev işlerinin çoğunu o yapıyor kameradan sizi izliyorum seni hiç rahat bırakmıyor sen hiçbir şey yapma diyoBu konuda eşimin hakkını yiyemem şuana dek müşterek gidiyoruz2 bebek olunca mecbur sorumluklukları bölüştük. Hatta her fırsatta sana çok üzülüyorum nasıl rahatlatabilirim diyor. Gece birlikte uyanıyoruz ben emziriyorum sonra o üzerine takviye mamasını veriyor. Diğernin altını açıyorum o gazını çıkarıyor. Birlikte yatıp kalkıyoruz Zaten aksi gibi olsa çoktan depresyona girerdim
Doktorumun yazdığı contractubex kremi kullandım 15. günden itibaren
Kızlar en kısa zamanda ameliyat oluyorum 15 adet safra kesemde taş varmış göbeğimde fıtıkta varmışameliyat olman lazım dedi doktor sezeryandan sonra nasıl olcak bilmiyorum sütüm zaten az geliyor tamamen gidecek büyük ihtimalle bebeğime annem ya da kaynanam bakacak ama nasıl bir gün bile onsuz kalıncam hiç bilmiyorum
Kuzum memnun kaldın mı peki biodermadan. Peranın cildi aşırı hassas zaten yüzü pütür pütür olmuştu muhtemelen yumurta beyazı veya susam gibi bişeye alerjisi var dedi doktor. Ama dün banyo yaptırdım mustela ile yıkadım bikaç saat sonra yanakları kıpkırmızıydıŞampuan da dokundu sanıyorum.
Bi de alıntılayamadım kış sebzeleri ve gaz olayını yazmışsın. Ben çoğu şeyi az az tüketiyorum artık. Yoksa aç kalıcam her şey gaz yapıyorHatta yediğimde de yemediğimde de bu bebeler gazlı yani bence bir fark yok en azından düzgün beslenmiş oluyorum. Üstüne de bir bardak rezene çayı içiyorum. Ya da yemeklere kimyon ekliyorum. Biraz da alışsınlar yavaş yavaş diyorum. Eşimle tek gündemimiz artık bebeklerin kakası gazı Romantik konuşmalardan, cilvelerden geldiğimiz aşama süper Her gazda ohhh ohh diye sevinmemiz. Mesaj içeriklerimiz bile değişti
Harika haber. Daha da emer gider bu yavruKızlar ben gibi mama + meme gidenlere umut olur ins.bugun iki sefer mama istemedi aranmadi memmeden sonraçok duygulandım .yaptığım şeyler ise ilk önce goguslerime sıcak kompres yaptım sıcak suda bezi ıslatıp üstüne kapadim.normal bı taragin tersiyle elime gelen toptop kanalları tararmis gibi yaptim.sonra emzirdim ama herzaman emzirdiginiz pozisyonun tersi emzirdim.besik pozisyonunda yaptığım göğsünü ters beşik.ters beşik emzirebildigim göğsüde düz beşik pozisyonunda ilk defa denedim.yavrum guluk guluk seslerini duydum uzun süre tikaliymis kanalların yani bakalım ne kadar süre mama istemeyecek merakla beklemedeyim ins yavaş yavaş memeye geçer mama çıkar hayatımızdan.not:sagmayi denedim fakat gelmiyor gene.biryerde okumuştum.emzirmeye alışmış meme makinadan süt gelmeyebilir diye.kadin yazmış 17 aylık ikizlerini emziriyorum ama makinadan 10 Cc bile gelmiyor yani emilmeyw alışkın meme makinanın vakum etkisiyle uyarilmiyor.
Canım bizim de ilk kızarması mustela ile oldu ben ivanatura almıştım her şeyini sonra mustela yenidoğan şampuan da aldım üç kez falan onunla yıkadık o şekilde döküntü gibi oldu omzu be yüzü kabardı kızardı,şimdi bioderma şampuanı ve kremi aldım hiçbir şey yok yani iui geldi ama ivanatura da denedim onda da bir şey olmadı sanırım mustela sebep olmuştu bize de, eşimle mesajlar konuşmalar bizim de hep aynı gün boyu kakalı bezden tut çocuğun türlü hallerine videolarına varana kadar konuşuyoruzKuzum memnun kaldın mı peki biodermadan. Peranın cildi aşırı hassas zaten yüzü pütür pütür olmuştu muhtemelen yumurta beyazı veya susam gibi bişeye alerjisi var dedi doktor. Ama dün banyo yaptırdım mustela ile yıkadım bikaç saat sonra yanakları kıpkırmızıydıŞampuan da dokundu sanıyorum.
Bi de alıntılayamadım kış sebzeleri ve gaz olayını yazmışsın. Ben çoğu şeyi az az tüketiyorum artık. Yoksa aç kalıcam her şey gaz yapıyorHatta yediğimde de yemediğimde de bu bebeler gazlı yani bence bir fark yok en azından düzgün beslenmiş oluyorum. Üstüne de bir bardak rezene çayı içiyorum. Ya da yemeklere kimyon ekliyorum. Biraz da alışsınlar yavaş yavaş diyorum. Eşimle tek gündemimiz artık bebeklerin kakası gazı Romantik konuşmalardan, cilvelerden geldiğimiz aşama süper Her gazda ohhh ohh diye sevinmemiz. Mesaj içeriklerimiz bile değişti
Düzenli olmasa da arada market yürüyüşe çıkarıyorum bebeği ,babasıyla olunca da akşam yemeğe kahve içmeye gidiyoruz hava güzelse göl kenarına falan gidiyoruz bıgün mesela uzun bir gezme planı vardı Sapanca’ya gittik epey vakit geçirdik güneşlendi sonra eve uğradık altını açtım doyurdum vs tekrar yemeğe falan gittik geç geldik eve tüm gün dışarda eğer emzirme odası falan yoksa zor oluyor avm de çok kalabalık genelde hafta içi tercih ediyoruz her gün düzenli yürüyüş havalar çok istikrarlı değil korkutuyor beni evde yürüyüş bandının da kumandası kaybolmuş bakalım napıcaz bu kışSelam kızlar, okuyamadım yorumları epeydir. bebeklerinizle yürüyüşlere çıkıyor musunuz
Aynen canim genelde ikinirken oluyor, ya da fazla emdiyse hemen beslenme sonrası oluyor. Bı de şu sıkıntı memede uyuyor, gazını cikaramiyosun haliyle sonra da ikinirken kusuyo. Valla napmak lazım bilmiyorumCanım benim kızımda kusuyor. Gözlemlediğim kadarıyla ıkınırken zorlanıp kusuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?