2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
mama icin , mamanin yapilmasi gereken sicaklik derecesinden 1-2 derece daha sicak suyu termosa koyuyorum, toz mamayida kasigiyla bir kaba koyiyorum .

ornegin, kullandigim mamanin sicak suyu 40 derece olmasi lazm , 42 derece suyu termosa koyuyorum, biberonda karistiriyorum mama ile

Bizde giyinirken bazen ağlıyoruz, ilk zamanlar daha çoktu şimdi azaldı ama arada aklına esince ağlıyor.
Korsenin dar olması gerekir diye biliyorum. Normal yani

Canım eds uygularken serçe parmak demişsin ya bazısı da göğüs ucuna bantlıyor. Aynı anda memeyi de emiyor bebek daha kolay alışıyormuş aklında olsun bi de öyle dene istersen

Bebekler rutinlerine bağlı olurmuş. Neye alıştıysa bozmayın diyorlar. Oda sıcaklığı önemli bencede, çok sıcakta da uyuyamıyorlar.

Çok geçmiş olsun nasıl oldu bebebeğiniz ? Umarım düzelmiştir. o gaz damlasından memnun kaldınız mı

Gazı vardir gazları olunca sasiriyorlar ne yapacaklarını

Evet ya kuzum toplanıyor elini,kolunu,ayaklarını nereye koyacağını,şaşırıyor

Çok geçmiş olsun

Canım stres en bütük düşmanımız. Bende mama veiryorum hem emziriyorum da. Vicdan azabı çekiyorum bazen ama ne yapabilirim. Bir yandan da üzüldüğüm için sütümün azaldığını farkettim. Akışına bıraktım. Önce mama ile takviye yapıyorum, sonra altını değiştir oynat derken yine acıkıyor. Bu seferde meme veiryorum hem emiyor hem uykuya dalıyor. Alıştırma dediler ama emse diye ne yapacağımı şaşırdım zaten kaç hafta, hazır emmişken bıraktırmayayım dedim bu seferde uyuyakalmaya başladı. Amaannn dedim takılmayacam zaten çok yoruldum çok üzüldüm kaç haftadır.

Eşinle falan sıkıntıların vardı diye hatırlıyorum guzum aklım sendeydi
Sağol canım, şükür aramız iyi ama o zaman ki kalp kırıklıklarım devam eidyor sadece kafaya takmamaya çalışıyroum. Çünküchem bana hem bebeeğime zarar. Zamana bıraktım. Ama eşim ailem fslan iyi sürekli görüşüyoruz çok şükür, araları iyi.

Bende hipp alıcam duymuştum baya zaten
Bende hipp kullanıyorum

Bende de Chicco var tam zamanı o zaman kullanmanın bir an tereddüt ettim 1 2 defa kullandım sevdi kucaktan başka durmuyor çünkü
Kanguru 3 4 aylık olduktan sonra kullanılmıyor mu ? Öncesinde önerilmiyor diye biliyorum

Kanguru 3 4 aylık olduktan sonra kullanılmıyor mu ? Öncesinde önerilmiyor diye biliyorum

Ne alcan canım. Benim kayinvalidem de gidecek de Hiç kullanmadım oğlumda da. Kangurum var. Slinge gerek var mı acaba?

Ohh çok iyi olmuş bizde deniz yok, karasal iklim devam henüz kırkımız yeni çıktı, o yüzden cesaret edemedim evden uzaklaşmaya. Mahallede turladık.

Bugun ilk defa kanguru ile yuruduk, total 1.5 saat yuruduk. Yol boyunca uyudu. Sonra biryerde oturduk annemle, emzirdim bebek bakim odasinda. Akabinde bir 15 dakika daha yuruduk. Surekli uyudu. Umarim acisini gece cikarmaz.
Çok iyi olmuş canım insana iyi geliyor. Kırkımız yeni çıktı evden uzaklaşmaya cesaret edemedim. Bide ben fazla ayakta duramıyorum hala. Çok ağrılarım oluyor. Ama mahallede turladık iyi geldi

Yenidoğan desteği var bizimkinin ama gene de cesaret edemedim kullanmaya. Büyük oğlumda da cesaret edemedim küçükken. Sonrasında da tombik olduğu için sığmadı.

Kızlar en kısa zamanda ameliyat oluyorum 15 adet safra kesemde taş varmış göbeğimde fıtıkta varmış ameliyat olman lazım dedi doktor sezeryandan sonra nasıl olcak bilmiyorum sütüm zaten az geliyor tamamen gidecek büyük ihtimalle bebeğime annem ya da kaynanam bakacak ama nasıl bir gün bile onsuz kalıncam hiç bilmiyorum

Bugün12 de arkadaşa kahvaltıya gittik ordan sonra dışarıda yürüyüşe çıktık 5 gibi de arkadaşa geri dönüp yemek yedik çocuk akşama kadar sakindi çok mutluydu 1 saat önce başladı ağlamaya arabada sakinleşti şuan evimizdeyiz sakin duruyor ne oldu anlamadım ilk defa bu kadar ağladı okuduk ettik üç kişi esnemekten cenemiz ayrıldı

Evde cozdurup biberona koysam dışarıda ısıtsam olur mu ? Çok sordum kusura bakmtin5
canim cozdurunce dolapta , yaninda tasirken buz kalipli bir canta da tasi cunku 4 derecen yukardaki sicaklikta max 1 saat disarda kalabilir.

Bir de icecegi kadar biberono koy, agzini degmis , tukurugu karismis sut veya mamayi bekletip tekrar vermezsin. bakteri urer

gecmis olsun canim .
kapali ameliyat degil mi ? hizlica toparlarsin.
Bugun instagram da gordum , kadinin biri 6. ayda hic gelmeyen sutunu tekrar bastan getirtmis 2 saatte bir pompalayarak bir kac ay da .

senin sutun var zaten , kendini toparlayinca arttirmak icin gerekeni yaparsin birsey olmaz.
Sen iyi ol ki bebegin de iyi olsun

Doğumdan sonra bebeğim bir gün kuvezde kalmıştı.hastane çantamizda Bepanthol vardı ama sudocrem istemisti hastane onu alıp gelmisti eşim ..şuan halen onu kullaniyorum ben memnunum
aldim canim , bugun de onu surucem

Kesinlikle bizde de tek ama benim eşim de öyle bir de ben ona üzüliyorum o işe gidiyor benle sürekli kalkıyor diye bir de işten gelip ev işlerinin çoğunu o yapıyor kameradan sizi izliyorum seni hiç rahat bırakmıyor sen hiçbir şey yapma diyo annem gidip ikimiz kalınca bu şekilde devam etti her şey çok şükür

Kızlar ben gibi mama + meme gidenlere umut olur ins.bugun iki sefer mama istemedi aranmadi memmeden sonraçok duygulandım .yaptığım şeyler ise ilk önce goguslerime sıcak kompres yaptım sıcak suda bezi ıslatıp üstüne kapadim.normal bı taragin tersiyle elime gelen toptop kanalları tararmis gibi yaptim.sonra emzirdim ama herzaman emzirdiginiz pozisyonun tersi emzirdim.besik pozisyonunda yaptığım göğsünü ters beşik.ters beşik emzirebildigim göğsüde düz beşik pozisyonunda ilk defa denedim.yavrum guluk guluk seslerini duydum uzun süre tikaliymis kanalların yani bakalım ne kadar süre mama istemeyecek merakla beklemedeyim ins yavaş yavaş memeye geçer mama çıkar hayatımızdan.not:sagmayi denedim fakat gelmiyor gene.biryerde okumuştum.emzirmeye alışmış meme makinadan süt gelmeyebilir diye.kadin yazmış 17 aylık ikizlerini emziriyorum ama makinadan 10 Cc bile gelmiyor yani emilmeyw alışkın meme makinanın vakum etkisiyle uyarilmiyor.

Geçmiş olsun be canım. Çok badireler atlattın. Ama sütünü düşünme, bir an önce ol operasyonunu ve gel evladının yanına. Sütün kesilmeyecektir

Harika haber. Daha da emer gider bu yavru

Canım bizim de ilk kızarması mustela ile oldu ben ivanatura almıştım her şeyini sonra mustela yenidoğan şampuan da aldım üç kez falan onunla yıkadık o şekilde döküntü gibi oldu omzu be yüzü kabardı kızardı,şimdi bioderma şampuanı ve kremi aldım hiçbir şey yok yani iui geldi ama ivanatura da denedim onda da bir şey olmadı sanırım mustela sebep olmuştu bize de, eşimle mesajlar konuşmalar bizim de hep aynı gün boyu kakalı bezden tut çocuğun türlü hallerine videolarına varana kadar konuşuyoruz bir de kameradan gün boyu bizi izleyip arada canlı bağlantı yapıyor işten yani kafalar epey güzel,sebze konusunda risk alamıyordum ama bilmiyorum ya öyle de böyle de gazlı diyorum bir yandan da ya benim yüzümden artarsa gazı diyorum belki ben de ufaktan başlarım gerçekten böyle çok zor hep bağırsak sorunu bir ıspanak gaz yapmıyor onu da yapması çok zahmetli

Selam kızlar, okuyamadım yorumları epeydir. bebeklerinizle yürüyüşlere çıkıyor musunuz
Düzenli olmasa da arada market yürüyüşe çıkarıyorum bebeği ,babasıyla olunca da akşam yemeğe kahve içmeye gidiyoruz hava güzelse göl kenarına falan gidiyoruz bıgün mesela uzun bir gezme planı vardı Sapanca’ya gittik epey vakit geçirdik güneşlendi sonra eve uğradık altını açtım doyurdum vs tekrar yemeğe falan gittik geç geldik eve tüm gün dışarda eğer emzirme odası falan yoksa zor oluyor avm de çok kalabalık genelde hafta içi tercih ediyoruz her gün düzenli yürüyüş havalar çok istikrarlı değil korkutuyor beni evde yürüyüş bandının da kumandası kaybolmuş bakalım napıcaz bu kış

Canım benim kızımda kusuyor. Gözlemlediğim kadarıyla ıkınırken zorlanıp kusuyor
Aynen canim genelde ikinirken oluyor, ya da fazla emdiyse hemen beslenme sonrası oluyor. Bı de şu sıkıntı memede uyuyor, gazını cikaramiyosun haliyle sonra da ikinirken kusuyo. Valla napmak lazım bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…