2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar günaydın bebeğinize göz muayenesi yaptırdınız mi doktorum randevu kartına göz muayenesi yazmış başka bir doktordan randevu almış sormayı da unuttum nasıl bir muayene oluyor
Bize doktorumuz göz muayenesi 6.ayda yapılıcak dedi. Sizin ki şimdi mi yapılıyor ?

Kızlar bebisi uyumayan var mi yetişkinler gibi gece uykusu ile duruyor benimki gündüz uyusa ben de dinlensem islerimi halletsem ya ama yok ne yapicam boyle
Bende durumlar aynı kucağımda uyuyor beşiğine koyunca ağlamaya başlıyor mecbur uyuttum bende yanında uyudum 1 saattir uyuyor çok şükür, evde ne temizlik yapabiliyorum ne yemek

Bende durumlar aynı kucağımda uyuyor beşiğine koyunca ağlamaya başlıyor mecbur uyuttum bende yanında uyudum 1 saattir uyuyor çok şükür, evde ne temizlik yapabiliyorum ne yemek
Memeden ayrılmıyor benimki de gece 12de falan anca sızıyor gözler kapanıyo ama uyumamak icin direniyo inşallah atak falandır huy değildir bu ya

Kızlar uğrayamadım bugun? Bebeğim 32 günlük oldu 5 gündür hiç uyumuyor neredeyse 24 saatte toplasan 6 saat. Uyku akıyor gözünden memede, kucağımda, omzumda uyuyor yatağına koyuyorum 5 dk sonra basıyor çığlığı ne yapacağımı şaşırdım

Kızlar bebisi uyumayan var mi yetişkinler gibi gece uykusu ile duruyor benimki gündüz uyusa ben de dinlensem islerimi halletsem ya ama yok ne yapicam boyle
Gece aynı şekilde benim bebiş te uyuyor ama gündüz toplasan 1 saat uyumamıştır. İnşallah atak haftasıdır. Sizin bebek kaç saat uyuyor günde

kimyon tohumu çayı, hurma, neredeyse hergün tavuk et yiyorum bol su içiyorum ama pek bi etkisi yok gibi eğer mama verip 4-5 saat emzirmezsem o zaman sanki göğüslerim sertleşip süt doluyor ama her fırsatta bu kadar ara yaratmam imkansız. Gece 3-4 saat uyuyan bebeğim şimdi gündüz gibi saat başın kalkar oldu. Kalkınca da 5 dakika emip yatıyor.

ben ilk bu bir ayı sade anne sütüyle idare etmeye çalıştım ama şu birkaç gündür geceleri uzun uyusun göğüslerim süt dolsun diye mama verip yatırıyorum gece anne sütü sabah yine mama verip göğüsleri dinlendirip süt doldurmaya çalışıyorum. Gece de çok acıkıyorum yesem kilo yemesem süt olmuyor

Benimkiler uyuyup uyanınca doluyor, sizde kısa aralıklarla uyusanız. Prolaktin uykuda salgılanırmış sanırım.

Kuzum ben doktora sorduğumda geçiş aşaması, hepsi normal dedi. 5 dk emmesiyle de senden alacağını alır dedi. Ve asla ek bi şey kabul etmedi. Kilo alması nasıl? Kilo alıyorsa mama vermeyebilirsin. Ben sağdığımı versem mi daha rahat uyur dedim, onu dahi kabul etmedi doktor.

Arada sağım yap, o artırıyor, bol su iç. Eğer bebişinin kakasında alerjik bi şey yoksa süt artırıcı bestlak kullanabilirsin.

Al benden de bı o kadar. Dün gece sadece 4ile 6arasi uyudu. Diğer uykular 5er dakika. Acaba gaz sancısı mı giriyor

Benimkiler uyuyup uyanınca doluyor, sizde kısa aralıklarla uyusanız. Prolaktin uykuda salgılanırmış sanırım.
gündüz uykuya dalabilmem yarım saat sürüyor. Zaten uyuyabilecek kadar da maalesef zamanda kalmıyor bebek yatar yatmaz çamaşır as topla yemek temizlik derken bebek yine uyanıyor emzirmezsem gaz al alt değiştir derken döngü arasında uyuma fırsatım olmuyor

Kilosunu perşembe bir aylık oluyoruz o zaman öğreneceğim kuzum ama kilo alımı bence normal.
Ben sağmıyorum daha doğrusu sağamıyorum bir iki denedim çok acıyor uçları yara olur korkusundan bıraktım. Kakasını da günde 2 defa dolu yapıyor, her çişini yaptığında da bir damla kakası oluyor bezinde onu da anlamadım. Ay inşallah geçicidir sütüm kesilmeden yine eskisi gibi emseydi.

Geçicidir canım. Şöyle düşün 5 dk emdi, doymasa uyuyabilir miydi? Aç bebe yaygara koparır. Çene kuvvetlendiği için daha kısa sürede daha fazla süt alabiliyorlar. Bir de senin kokunu istiyordur. Emme sadece açlık için olmuyor bebeler de, başka ihtiyaçlarını da öyle gideriyorlar. O minik kakalar da gaz çıkardığında oluyordur belki.

Son düzenleme:

Sağım için de acaba makinen mi acıtıyor? Başlığı mı dar? Manuellerle zor oluyor. Elektrikli varsa onla dene canım. İlk başlarda acır ama zamanla acımaz. Her sağımdan sonra lansinoh sür ve açıkta bekle bir süre.

Son düzenleme:
Çok iyi anlıyorum tatlım ben de hiçbir şeye vakit bulamıyorum, bizimki gece giriyor krize, kurutana kadar saatlerce emiyor ancak uyursam süt doluyor. Sen yine dinlenme için fırsat yaratmaya çalış. Süt artırılmasında dinlenme de çok önemli.

Gaz ile de minik kaka atılıyor, damla odur.

Pasha22 bak canım şu makaleyi burada bi arkadaş paylaşmıştı, bana çok iyi geldi. Göğüslerin yumuşaksa da sütün var merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…