ay keşke 3 ayımız çıkana kadar yanımızda birileri olsa. Anne olunca hergün annemi anar oldum. Ahhh haklarını nasıl öderizÇok iyi anlıyorum tatlım ben de hiçbir şeye vakit bulamıyorum, bizimki gece giriyor krize, kurutana kadar saatlerce emiyor ancak uyursam süt doluyor. Sen yine dinlenme için fırsat yaratmaya çalış. Süt artırılmasında dinlenme de çok önemli.
SelamKızlar selam. 24 kasımda sezeryan doğum yaptım bende. Bu grubu sessiiz takip edenlerdendim. Gece emzirirken okuyorum iyi oluyor. Yalnız olmamak iyi hissettiriyor.
Korse işini naptınız kullanan var mı?
Normal yarım korse mi alsam, yoksa tayt givi mi alsam bilemedim gerçi doktorum önermedi ama toparlanması da lazım gibi geliyor. Hem eskiler hep sararmış göbeği.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda..
mamanın sindirimi anne sütüne göre daha zor olduğundan daha uzun tokluk hissi veriyor buda uyku yapıyor. ama işte bunları bile bile insan hem iç ses korkularımdan hem çevredekilerden etkileniyorMakaledeki çizimin üzerinde senin endişelerini yazmış bir bir. Bence doymamak değil sana ihtiyaç duymak onunkisi. Ama en iyi siz gözlemlersiniz. Tabiki mama daha çok uyutuyor. Diyelim seni yarım saat emdi, çooook doydu dedin, yine mama kadar uyumaz.
Canım ben sadece ilk kıyafetlerini yıkayıp ütüledim çok şükür bebeğim alerjik çıkmadı şimdi sadece yıkayıp kurutup giydiriyorum. Evin temizliğine yemeğine zor yetisiyoruz bir de ütüyle uğraşamam gerçekten insanız biz deHanımlar ne zamana kadar ütüye devam etmek gerekiyor?
Ben artık direkt yeme içmeye ilişkilendirmiyorum süt olayını. Birçok anne düzgün beslenip uyuyamıyor ama gayet sütü oluyor.ben ilk bu bir ayı sade anne sütüyle idare etmeye çalıştım ama şu birkaç gündür geceleri uzun uyusun göğüslerim süt dolsun diye mama verip yatırıyorum gece anne sütü sabah yine mama verip göğüsleri dinlendirip süt doldurmaya çalışıyorum. Gece de çok acıkıyorum yesem kilo yemesem süt olmuyor
Selam
Ben korse tayt aldim ozellikle dışarı giyiyorum.. hem cok cok iyi hissettiriyor hem harika duruyor e birde toparlıyor
Ben artık direkt yeme içmeye ilişkilendirmiyorum süt olayını. Birçok anne düzgün beslenip uyuyamıyor ama gayet sütü oluyor.
Ben kendi durumumdan örnek verdim ama belki de az almamıştır tabiki canım. Kilo alımı ve bez sayısı en doğru kıstas yetmediğini anlamak için. Benim mesela hastaneden çıktıktan sonraki ilk kontrolde kilo alımı gerideydi. Direkt sütümün az olduğu belli oldu yani bundan. Sen bir kontrole git doktorun yorum yapar zaten sıkma canını daha netleşmeden.
Hanımlar ne zamana kadar ütüye devam etmek gerekiyor?
Canım ben sadece ilk kıyafetlerini yıkayıp ütüledim çok şükür bebeğim alerjik çıkmadı şimdi sadece yıkayıp kurutup giydiriyorum. Evin temizliğine yemeğine zor yetisiyoruz bir de ütüyle uğraşamam gerçekten insanız biz de
Yanlış söyledim canım. İlk kontrole gittiğimizde yüzde 7 kadar kaybetmişti. O sırada anne sütüyle besliyordum. 2. Kontrole gittiğimizde doğum kilosunun üstüne çıkmış olmalıydı, ama bizimki bayağı gerideydi.Canım hastaneden çıktıktan sonra her bebek kilo kaybeder. Doğum kilosunun %10’u diyorlar.
Canım bıraksan üzerinde uyusa benim kızda öyle çünkü temas istiyor mutlakaKızlar uğrayamadım bugun? Bebeğim 32 günlük oldu 5 gündür hiç uyumuyor neredeyse 24 saatte toplasan 6 saat. Uyku akıyor gözünden memede, kucağımda, omzumda uyuyor yatağına koyuyorum 5 dk sonra basıyor çığlığı ne yapacağımı şaşırdım
Üzerimde derken bazen yatıyorum onuda göğsüme yatırıyorum yüz üstü öyle mi diyorsun canım?Canım bıraksan üzerinde uyusa benim kızda öyle çünkü temas istiyor mutlaka
Evet bazen diyorum resmen düzenimiz değişti tövbe tövbe.Kesinlikle canimm aynıyız. Etkilenmesin diye kılı kırk yariyoz ama bakalimmm anneler gidince napcazz. Bazen diyorum tek çocuk olsa ne kolaymış herşey iki cocukla herşey gerçekten daha zormuş
az önce bana gönderilen makalede bebeklerin doğumundan sonraki ilk kilo ölçümü anne sütünün yetersizliğini tam olarak göstermez çünkü doğum sırasında verilen serumu bebekler ilk iki haftasında verir daha sonraki hafta yeniden alırmış o yüzden sen ilk ay kontrolündeki kilo alımına da dikkat et benceBen artık direkt yeme içmeye ilişkilendirmiyorum süt olayını. Birçok anne düzgün beslenip uyuyamıyor ama gayet sütü oluyor.
Ben kendi durumumdan örnek verdim ama belki de az almamıştır tabiki canım. Kilo alımı ve bez sayısı en doğru kıstas yetmediğini anlamak için. Benim mesela hastaneden çıktıktan sonraki ilk kontrolde kilo alımı gerideydi. Direkt sütümün az olduğu belli oldu yani bundan. Sen bir kontrole git doktorun yorum yapar zaten sıkma canını daha netleşmeden.
Yanlış söyledim canım. İlk kontrole gittiğimizde yüzde 7 kadar kaybetmişti. O sırada anne sütüyle besliyordum. 2. Kontrole gittiğimizde doğum kilosunun üstüne çıkmış olmalıydı, ama bizimki bayağı gerideydi.
Zaten hastaneden eve döndüğümde sütüm artmıştı birden. Sonra nolduysa 1 hafta içinde geriledi ve çok yetersiz kaldı.
Kucağında da olur omzunda da olur bebiş nasıl uyumak istiyorsaÜzerimde derken bazen yatıyorum onuda göğsüme yatırıyorum yüz üstü öyle mi diyorsun canım?
Canım taş gibi olması zor bebekler küçük ve sürekli emiyolar süt artttirici biseyler yapmk lazım. Bitki çayı falan bide emme aralilklarini açmak lazım benimki hiç uyumadigi için zor oluyokimyon tohumu çayı, hurma, neredeyse hergün tavuk et yiyorum bol su içiyorum ama pek bi etkisi yok gibi eğer mama verip 4-5 saat emzirmezsem o zaman sanki göğüslerim sertleşip süt doluyor ama her fırsatta bu kadar ara yaratmam imkansız. Gece 3-4 saat uyuyan bebeğim şimdi gündüz gibi saat başın kalkar oldu. Kalkınca da 5 dakika emip yatıyor.
Tabiki degsti canım ama olsun bı iki ayımız var sonra herşey daha kolay olur diye umuyorumEvet bazen diyorum resmen düzenimiz değişti tövbe tövbe.
Benim bebekte de emme çok kısa ama kuvvetlendi gerçekten ve göğüslerim dolmuyor benim de ama süt hep var öyle düşünün. Kilo alımı çişli bez en önemli bulgular bence. Psikolojik olarak ta iyi düşünün iyi olsun süt etkilenir stresten. Bir ara ben de çok taktım ama bizim taktığımız gibi değil gerçekten. Emiyorsa kısa uzun farketmez emmek her zaman süt üretimini tetikler. Bol bol sütünüz olsun inşallahKilosunu perşembe bir aylık oluyoruz o zaman öğreneceğim kuzum ama kilo alımı bence normal.
Ben sağmıyorum daha doğrusu sağamıyorum bir iki denedim çok acıyor uçları yara olur korkusundan bıraktım. Kakasını da günde 2 defa dolu yapıyor, her çişini yaptığında da bir damla kakası oluyor bezinde onu da anlamadım. Ay inşallah geçicidir sütüm kesilmeden yine eskisi gibi emseydi.
StayfitCanım markası nedir? Ben de alayım diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?