2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
ay keşke 3 ayımız çıkana kadar yanımızda birileri olsa. Anne olunca hergün annemi anar oldum. Ahhh haklarını nasıl öderiz

Selam
Ben korse tayt aldim ozellikle dışarı giyiyorum.. hem cok cok iyi hissettiriyor hem harika duruyor e birde toparlıyor

mamanın sindirimi anne sütüne göre daha zor olduğundan daha uzun tokluk hissi veriyor buda uyku yapıyor. ama işte bunları bile bile insan hem iç ses korkularımdan hem çevredekilerden etkileniyor

Hanımlar ne zamana kadar ütüye devam etmek gerekiyor?
Canım ben sadece ilk kıyafetlerini yıkayıp ütüledim çok şükür bebeğim alerjik çıkmadı şimdi sadece yıkayıp kurutup giydiriyorum. Evin temizliğine yemeğine zor yetisiyoruz bir de ütüyle uğraşamam gerçekten insanız biz de

Ben artık direkt yeme içmeye ilişkilendirmiyorum süt olayını. Birçok anne düzgün beslenip uyuyamıyor ama gayet sütü oluyor.

Ben kendi durumumdan örnek verdim ama belki de az almamıştır tabiki canım. Kilo alımı ve bez sayısı en doğru kıstas yetmediğini anlamak için. Benim mesela hastaneden çıktıktan sonraki ilk kontrolde kilo alımı gerideydi. Direkt sütümün az olduğu belli oldu yani bundan. Sen bir kontrole git doktorun yorum yapar zaten sıkma canını daha netleşmeden.

Canım hastaneden çıktıktan sonra her bebek kilo kaybeder. Doğum kilosunun %10’u diyorlar.

Hanımlar ne zamana kadar ütüye devam etmek gerekiyor?

Bebeğim 24 günlük, ilk giysilerini ben yıkayıp ütülemiştim, doğduktan sonraki ilk 2,5 hafta da kayınvalidem ütüledi. O gittikten sonra ben de ütülemedim açıkçası. Yetişemem maalesef ütüsüne. Bir de küçük küçük zibilyon tane çıkıyor

Canım hastaneden çıktıktan sonra her bebek kilo kaybeder. Doğum kilosunun %10’u diyorlar.
Yanlış söyledim canım. İlk kontrole gittiğimizde yüzde 7 kadar kaybetmişti. O sırada anne sütüyle besliyordum. 2. Kontrole gittiğimizde doğum kilosunun üstüne çıkmış olmalıydı, ama bizimki bayağı gerideydi.

Zaten hastaneden eve döndüğümde sütüm artmıştı birden. Sonra nolduysa 1 hafta içinde geriledi ve çok yetersiz kaldı.

Canım bıraksan üzerinde uyusa benim kızda öyle çünkü temas istiyor mutlaka

az önce bana gönderilen makalede bebeklerin doğumundan sonraki ilk kilo ölçümü anne sütünün yetersizliğini tam olarak göstermez çünkü doğum sırasında verilen serumu bebekler ilk iki haftasında verir daha sonraki hafta yeniden alırmış o yüzden sen ilk ay kontrolündeki kilo alımına da dikkat et bence

Anladım canım, alır tekrar tez zamanda. Moralini yüksek tut.

Canım taş gibi olması zor bebekler küçük ve sürekli emiyolar süt artttirici biseyler yapmk lazım. Bitki çayı falan bide emme aralilklarini açmak lazım benimki hiç uyumadigi için zor oluyo
Evet bazen diyorum resmen düzenimiz değişti tövbe tövbe.
Tabiki degsti canım ama olsun bı iki ayımız var sonra herşey daha kolay olur diye umuyorum

Benim bebekte de emme çok kısa ama kuvvetlendi gerçekten ve göğüslerim dolmuyor benim de ama süt hep var öyle düşünün. Kilo alımı çişli bez en önemli bulgular bence. Psikolojik olarak ta iyi düşünün iyi olsun süt etkilenir stresten. Bir ara ben de çok taktım ama bizim taktığımız gibi değil gerçekten. Emiyorsa kısa uzun farketmez emmek her zaman süt üretimini tetikler. Bol bol sütünüz olsun inşallah

Iyi geceler kizlar
Ben süt çekiyorum şuan gun boyu da emzirdim
Ara ara da katila katila agladi
Ben sunu merak ediyorum bir düzen oluşacak mi bu böyle mi sürecek uzun sure
Cunku uzun uyumuyor unun emmiyor herhangi birseyin herhangi bir düzeni yok erken mi duzen bekliyorum acaba
Emiyor dolu dolu süt gelirken agmakatan sinirinden kalkıp emmiyor artik ..
Gaz damlası vermedim bugun iki gun verdim daha beter oldu sanki
Ne bileyim ac desen değil tok desen değil uykusu var desen değil Wallace Ben çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…