- 18 Eylül 2021
- 1.902
- 2.001
- 83
Hangi kanguruyu kullanıyorsun ? Yenidoğanlara önerilmiyor diye almadım ben ama 1 aya kadar alırım herhalde, 3 aydan sonra kullanırım sanırımBen dün kangurusuna taktım çıktımeve gelene kadar uyudu ama belim ağrıdı biraz.
2 farklı mercek gibi bişeyle baktı gözlere o kadar, bebeğim korktu biraz tabiBugün biz de bıraktık hava almaya çıktık markete gitmek bile iyi geldi.
Bu arada geçen gittiğimde kalça ultrasonu çekildi daha 40ı dolmadı bir de göz muayenesi oluyormuş sanırım onunla ilgili birşey demedi doktor nasıl oluyor yaptıran oldu mu
Bende de yoktu, alakalı mı bilmiyorum ama benim de acıyor ilk anlarda. Sonra geçiyor.Benim de öyle ya meme ucum çok hassa. Hatta ilk akışında çok acıyor. Göğüs ucum yoktu benim emerek çıkardı o yüzden mi acaba diyorum.
Ay canım dikkat.et dikişlereKızlar ben de geçen gaza geldim pazara gittim ağır taşıdım 2 gün dikişler ağrıdı. Aman dikkat edin sizler.
Markası ne senin kangurunun? Yenidoğanlara önerilmiyor diye almadık sonra alırız demiştik, bakıyorum bu aralar bendeYenidoğan desteği var bizimkinin ama gene de cesaret edemedim kullanmaya. Büyük oğlumda da cesaret edemedim küçükken. Sonrasında da tombik olduğu için sığmadı.
Çok geçmiş olsun canım sağlık önemli. Şimdiden sağmaya başla kar kardırKızlar en kısa zamanda ameliyat oluyorum 15 adet safra kesemde taş varmış göbeğimde fıtıkta varmışameliyat olman lazım dedi doktor sezeryandan sonra nasıl olcak bilmiyorum sütüm zaten az geliyor tamamen gidecek büyük ihtimalle bebeğime annem ya da kaynanam bakacak ama nasıl bir gün bile onsuz kalıncam hiç bilmiyorum
İyi cesaret canım, biz markete zor gittik geçen, çok stres yaptım ya ağlarsa diye, ben ağlar da susturamazsam diye korkuyorum. Avm ye girer girmez bebek bakım odalarının yerini öğrenmek lazımDüzenli olmasa da arada market yürüyüşe çıkarıyorum bebeği ,babasıyla olunca da akşam yemeğe kahve içmeye gidiyoruz hava güzelse göl kenarına falan gidiyoruz bıgün mesela uzun bir gezme planı vardı Sapanca’ya gittik epey vakit geçirdik güneşlendi sonra eve uğradık altını açtım doyurdum vs tekrar yemeğe falan gittik geç geldik eve tüm gün dışarda eğer emzirme odası falan yoksa zor oluyor avm de çok kalabalık genelde hafta içi tercih ediyoruz her gün düzenli yürüyüş havalar çok istikrarlı değil korkutuyor beni evde yürüyüş bandının da kumandası kaybolmuş bakalım napıcaz bu kış
Markası nedir tavsiyen var mıYenidoğanlar için olanda var canım
Kıyamam ya 1 hafta çok uzun süre, zeytinyağı vermeyi denedin mi ? Bir araştır derimMerhaba teşekkür ederim gazına iyi geldi gibi alttan surekli pitir pitir cikariyor. Gaz damlası değilde bağırsak duzenleyiciymis sanırım o. Şimdi bizim sorunumuz kakasini geç yapması yapıyo ama 1 haftayı buluyo insallah ona iyi gelir. Ama gazına iyi geldi bence
Bende ağlar da susturamazsam diye stres oluyorumInan azicik stres oldum ama cok iyi geldi. Agzimda maske ve mesafeye dikkat ettim sokaklar cok kalabalik diye.Cocuk rahat etsin ve emzirebileyim diye hic gitmeyecegim biryere gidip oturmama ragmen.
Ağlarsa susturamam diye korkum var canım ama güzel havalarda çıkmak lazım. Hoş artık burada güzel hava zor bulunurSancılarım tutup yatışım yapıldığı gece yanımda yatan kadın yeni bebeği varken hamile kalmış Doktorlar çok kızmış, sen aklını mı kaçırdın daha sezeryanın çok yeni çok tehlikeli vs diye. Ki 20 haftalık civarı iç dikişlerinde patlamalar olmuş yatışı yapılmış ve 1 aydır hastanedeymiş. Bebek büyüdükçe annenin hayatının risk aktında olduğunu söylemişler ama kadın bebeğim büyüdü nasıl vazgeçeyim diyordu. Bilmiyorum durumu noldu doğuma kadar hastanede geçmiştir muhtemelen ani müdahale için. Bana da aman aman çok iyi korun Allah kimseye yaşatmasın dedi
Olur canım sütü zaten benmari usulü ısıtman gerekiyor bu şekilde yapabilirsin
Karasal da olsa havayı güzel buldun mu çık mutlaka. Öyle iyi geliyor ki hem bize hem onlara. Evde olsa uyku kavgası üstüne uyudukları yarım saat. Dışarda 4 saat uyudular. Hoş eve gelince acısını çıkarıp cinnet geçirdiler ama olsun
Ben de deneyeyim canım şampuanı değiştirmeyi. Pera aşırı beyaz tenli ve çok hassas bir teni var. Şimdiden yazı, denizi, güneşi filan düşünüyorumYavaş yavaş gaz sorunları bitecek inşallah artık ayakları sürekli hareket halinde yakında oyun halısında bacakları oynata oynata çıkarırlar gazı.
Çok geçmiş olsun canım, oğlun emin ellerde olacak. Sütüm kesilecek diye de hiç kötü düşünme. İnşallah hiçbir şey olmayacak
Markası neydi aldığının canımCanım yenidoğan aparatı bulunan kangurular var onlar yenidoğandan itibaren kullanılabiliyor. Benim aldığım 4 kilo üstü için olan kızım zaten 4900 olduğu için bir iki kez kullandık ama dediğim gibi çocuk içinde kayboluyor o yüzden sling de bakacağım galiba
Nazar çok etkiliyorYoktu çatlak falan iyice baktık. Nazar değmiş yavruma nazar duası okudum. Şükürler olsun duayı okuyunca rahatlamaya başladı uykuya dalana kadar okudum çok şükür iyi geldi. Nazara inanırım da bu kadar inanmazdım aslında.
Ya bana da 2 çay kaşığı dediler. Önce sudan geçirip kimyonu yıkıyorum sonra sucak su koyup demliyorum 5 dakika, ılıyınca da 2.çay kaşığı veriyorum iyi geldi gibi çok şükür.Kimyonu nasıl veriyorsunuz ? Bir de 6 aya kadar herhangi bir şey veriliyor mu kiyanlış anlamayın merakımdan soruyorum
Kızım da öyle, memede uyumak istiyor. Yatırınca hemen uyanıyor. Bide meme ağzındayken çırpınıyor eller kollar falan. Niye bilmiyorumBenimki. Gece 12’den sabah 6’ya kadar. Ağlama, huzursuzluk yoktu çok şükür. Ama memede 10-15 dk’lık uykular dışında uyumadı. Uykuya çok direndi. Uzun uzun emdi hep. En sonunda sabah 6’da pili bitti. Biz de bittik.
Aferin sana maşallah minik kuş