Himm çok zor canım bende dün mama aldım capur capur emiyo mamayı. Heralde doymuyo benim bebikkemme aralıklarını açmak benim için çok zor acıktığında susturmak imkansız binayı ayağa kaldırıyor
Kuzum RSV aşısı bizim de Pera için bugün rapor çıkardı hastane. Haftaya cuma ilk dozu vurulcak. 35 haftalık doğduğu halde yoğun bakıma girdiği için ve düşük doğum ağırlığı ile dünyaya geldiği için Sgk karşılayacak. Ama ege için raporu çıkarmadılarCanım sen 30 hafta öncesi mi doğum yapmıştın o RSV aşısı raporu çıkmış sana çok önemli ve prematüreler için daha riskli bir hastalık ama aşı çok pahalı ve şartları bayağı zorlu herkese rapor vermiyorlar ben de araştırmıştım benim oğlum da 34 haftalık doğdu mesela ama bildiğim kadarıyla kapsamıyor ,rapor çıkması için 30 hafta ve öncesi doğum ya da akciğerinde falan bağışıklık sisteminde ya da ciddi rahatsızlıklar olması gerekiyor aşı toplam 5 doz ve bir dozu 5600 TL falandı ben baktığımdaciddi hastalığı olmadığına şükür tabi ama keşke tüm prematürelerr yapsalar
Bir iki ay rapor bulacağım. Sonra da bakici ayarlayacağım mecburen.Benimde Şubat'ta bitiyo sonrada üç ay ücretsiz Alcam..sen erken baslicaksin ise bebeğe kim bakacak
Bizim de geçen hafta bacaktan olanlar beşli karma ve zatürre yapıldı. Bcg yoktu yapılamadı, bu hafta da hasta oldu benim minikler maalesefBen sağlık ocağına hiç sormadim ordaki ebe 1.ay kontrolüne gidersen hastanede yaparlar dedi ben de o yüzden direkt hastanede yaptırdım. Aşı nasıl olmaz ya vakti geçince sorun olmaz mı 2.ay aşıları da var
Muayane olduk doktor asi kartı verdi tabi ben akşam 5ten sonra gittiğim için yapmadılar ertesi gün tekrar gidip asi odasında asi yaptırdım. Devlet aşıları özelde ücretsiz yapılıyor para talep ederlerse şikayet et. Zaten dün doktorumuzun muayene ücretini öğrendim biri sorarkenPeki muayene kaydı açıp mı aşı oldunuz ayrı ücretle mi ?
Bu sorun hastanelerde de var mı ben hepsini hastanede yaptıracağımBizim de geçen hafta bacaktan olanlar beşli karma ve zatürre yapıldı. Bcg yoktu yapılamadı, bu hafta da hasta oldu benim minikler maalesefAşı bugün gelmiş haftaya salı olacaklar. 3 ay dolmadan olması gerekiyormuş mesela 2. ay aşılarının öyle dedi hemşire
Ay benimkide öyle hastamı oldu, üşüttü mü diye aklım çıkıyor, emdikten sonra gazını çıkarmak için kaldırdığımda kusuyor, kusamadığında huysuzlanıyor, sütüm biraz tazyikli ondan olabilir mi, önceden hiç kusmazdı (fıhtılı kusması hariç o normal diye biliyorum)Kızlar her mamadan sonra biraz da olsa kusuyor bebek normal mi acaba
Raporu bulman biraz zor olur canimm. Benim annem bakacak Haziran'da baslicam.ise.cok küçük olacaklar ama napacan mecburruzBir iki ay rapor bulacağım. Sonra da bakici ayarlayacağım mecburen.
Yok korkulacak kadar çok değilHer mamadan sonra değil ama sıklıkla oluyor. Çok fazla kusmuyorsa sorun yok, bebekler çıkarır bazen.
Ben normal hayattada takıntılı bir insandım anne olunca daha kötü olduBenimki de az az kusuyor. Çok normal canım ya. Çok kusmasini bile normal buluyorlar rahat ol
benimki fazlayı atıyor sanırımAy benimkide öyle hastamı oldu, üşüttü mü diye aklım çıkıyor, emdikten sonra gazını çıkarmak için kaldırdığımda kusuyor, kusamadığında huysuzlanıyor, sütüm biraz tazyikli ondan olabilir mi, önceden hiç kusmazdı (fıhtılı kusması hariç o normal diye biliyorum)
Çok normal yeni deneyimliyorsun anneliği. Bir can yetiştirmeye çalışıyorsun. Zamanla daha sağlıklı düşüneceksin merak etme. Sorumluluk, onları koruma kaygısı hep olacak.Ben normal hayattada takıntılı bir insandım anne olunca daha kötü oldu
Kendi kadın doğumcum bir ay vereceğini söyledi. çünkü ben hiç aktaramadım hep yattığım için ve raporlu olduğum için durumu biliyor. Çok küçükler daha evet anneye bırakmak yine çok daha iyi. Beni stres basıyor düşündükçe.Raporu bulman biraz zor olur canimm. Benim annem bakacak Haziran'da baslicam.ise.cok küçük olacaklar ama napacan mecburruz
sütümü sık sık göz temizliğinde kullanıyorum da etkidi. Damla olarak ne vermişti sana?İlk zamanlar benimkinde de vardı doktoru göz damlası vardı geçti hemen. Ayrıca sütünü pamuğa damlatıp silebilirsin de demişti doktorum bilgin olsun
Gö pınarı masajı yap canım.ılık suyla bezle silinşallah canım, benimkinin sağ gözü her saat çapaklanıyor yeşil-sarı acaba enfeksiyon mu kaptı ki sol gözünde birşey yok
Uraz için hiç konuşmadık ama ben çıkacağını sanmıyorum acaba çıkar mı entübe olduğu için 34+6’da doğdu 2435 gramKuzum RSV aşısı bizim de Pera için bugün rapor çıkardı hastane. Haftaya cuma ilk dozu vurulcak. 35 haftalık doğduğu halde yoğun bakıma girdiği için ve düşük doğum ağırlığı ile dünyaya geldiği için Sgk karşılayacak. Ama ege için raporu çıkarmadılarÇok önemli bi aşı ya hastalık ağır seyrediyormuş özellikle prematürelerde. Ve 2 yaşına dek çocukların %90’ı geçirirmiş
Canım bir de siz mi başvurdunuz bunun için nasıl bir yol izlediniz ben de bir şansımı denemek istiyorum aslında keşke tüm bebeklere yapsalarKuzum RSV aşısı bizim de Pera için bugün rapor çıkardı hastane. Haftaya cuma ilk dozu vurulcak. 35 haftalık doğduğu halde yoğun bakıma girdiği için ve düşük doğum ağırlığı ile dünyaya geldiği için Sgk karşılayacak. Ama ege için raporu çıkarmadılarÇok önemli bi aşı ya hastalık ağır seyrediyormuş özellikle prematürelerde. Ve 2 yaşına dek çocukların %90’ı geçirirmiş
Bizim de 2 buçuk aylık oldu çünkü aşı yok sırayla geliyormuş toplu yapıyorlar şaka gibi onu da zorla tanıdık vasıtasıyla bulup yaptırdıkBu sorun hastanelerde de var mı ben hepsini hastanede yaptıracağım
Bize netira göz damlası vermişti gözüne süt damlatma demişti zaten bir gün damla kullanınca geçmiştisütümü sık sık göz temizliğinde kullanıyorum da etkidi. Damla olarak ne vermişti sana?
Ya şaka gibi gerçekten bu sürede Allah korusun bir hastalık olsa kim verecek hesabını. Çocuğumuza aşı yaptırırken bile torpil bulmaya çalışıyoruz yazık değil miBizim de 2 buçuk aylık oldu çünkü aşı yok sırayla geliyormuş toplu yapıyorlar şaka gibi onu da zorla tanıdık vasıtasıyla bulup yaptırdık
Canım epikriz raporunu detaylı okuma fırsatını yeni bulduk. Orda işte şu şu branşlara muayene olsun rsv için ayda bir gelsin yazıyordu. Bunu görünce eşim bugün gitti hemen raporu çıkardılar.Canım bir de siz mi başvurdunuz bunun için nasıl bir yol izlediniz ben de bir şansımı denemek istiyorum aslında keşke tüm bebeklere yapsalaren azından tüm prematürelere yapsalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?