- 9 Nisan 2021
- 494
- 593
- 53
canim anne sutu bende suruyorum birde goz pinari masaji var onu yapiyorum ara araKızlar bebeğimin bir gözünde sabah çapak vardı ilk defa. Sonra o gözün pınarının kızarık olduğunu farkettim. Gözü hafif kısık diğerine göre ve nemli. Uyanınca yine çapak oluyor. Bebeği böyle olan var mı? Anne sütü sıkın diyorlar ama yapmak istemedim
Benimkininde yanaklarında var, bende sürsem mi acaba?Benim kızımın da boynunun altı pişik oldugıdısı var kızımın tonton değil ama ilginç neyse
Boynundaki pişiğe sudokrem iyi geldi mustela falan da sürdüm fayda etmemişti
insanlar ölür beklerken
Hayır çok kötü olduğu için bebekler istemiyormuşelimizden geleni yapıyoruz öyle düşünmeyin. O azaldı ben arttırfım derken benim süt bitme noktasına geldi. Ve artık çözüm üretemiyorum. Ne kadar emerse kardır diyorum çünkü zaten stresten azaldo benim sütüm. Sizde sakın stres yapmayın.
Hıı anladım. Valla bilmiyorum nerde antin kuntin şey var buluyorumsize de söyleyim dedim
Melek_kizim o taktik hamilelikte söküyordu da artık işlemiyor bana da taktik ver bu kanama elbet bitecek
Uyuruz kuzum evelallah
Sağol canımYok kuzum ben tüm flakonu kullanıyorum, başka bir arkadaş demişti.
Yok ağlamıyor ama uyumuyor da atak haftası olabilir.Atak dönemidir belkibir de bazen öyle oluyor ya bizim gibi onların da uykusu kaçıyor bence ağlamayınca sorun yok Aç olsa ağlardı sanki
Sağolasın, alt tarafı birer damla kullanıp kalanı çöpe atacağız anlaşılanMerhaba canım, flakon açıldıktan sonra 24 saat içinde kullanılabiliniyor.
Canım bir yerde okumuştum anlatmaya çalışmayım, bedenimiz susuzluk ve tatlı isteğini karıştırırmış. Yani canın tatlı istiyorsa aslında su istiyor demek olabilirmiş. Canın tatlı istediğinde önce su iç ve bekle, bdlki etki eder sende olmadı bir parça azaltmış olursun isteğini.Kızlar ben çok yiyorum yaaaAğzıma kadar tıka basa doluyum hâlâ etipuf yiyorum şu anda. Normalde abur cuburla aram yoktur ama emzirdigimde canım istiyor. Özellikle tatlı şeyler. Büyük oğlumda da böyle olmuştu. Bütün kiloları doğumdan sonra verip emzirirken beş kilo almıştım. Bu sefer kiloların hepsi de gitmedi. Su anda diyet kafasında da değilim. Sonum ne olacak bilmiyorum. Kilodan nefret ederim
İçim buruk oluyor aslında bu anlar sadece bir kez yaşanacak ama kıymetini bilemiyoruz. Birde bazı insanların egosu kibri yüzünden çok zor günler geçirdim. Hepsşni Allah a havale ediyorum hakkımı helal etmiyorum, başka zaman olsa bir parça derim ama en zayıf en önemli anımdı, egoları kibirleri hırsları ile üzdüler beni.Birazcık zamana ihtiyaclari var
O arada da birden büyüyecekler iste
Bir yandan da tadını çıkarmak lazım bu hallerinin özleyeceğiz büyüdükçe
Hem probiyotik hem gaz damlası mı kullanıyorsun canımYuh orası bide gelişmiş ülke.
Ben mi yazmadım acaba sormuştun çünküevet probiyotik. Valla ben mommy blisse geçicem yeter bitsin artık şu ilaç deneme olayları yavrum harap oldu. Hala sipariş edemedim sahtesi çokmış bu sıralat.
Benimki aşırı kolik son umut mommy bliss denicez bakalım.
O bardan bende istiyorumsütüm kesinlikle yetmiyor eminim. Çocuk memede ağliyor artık o kadar azaldı. Eskiden şakır şakır akardı günde en az 6 7 kez üst değiştirirdim. ,
İgyd listesine beni de yazınbahanem de kanamam devam ediyor
Psikolojik muhtemelen canım, beni istiyor yanında. Bide geçen doktor kontrolüm vardı hasta olmasın diye götürmedim hastane malum mikrop kaynıyor. İşim uzadı 3 saati geçti eve dönmem, ablama bırakmıştım. O günden beri böyle. Tesadüf mü yoksa bu sebeple mi böyle bilemedim. Yavrum terk edildiğini mi sandı acabaBu karmaşayı ben de yaşıyorum.
Bazen açlıktan değil başka ihtiyaçlardan istiyorlar canım.
İyiyiz canım, gece uykusu yok bizde de. Gece 3.30’da yattı, şu an hala uyuyor, ara ara kalıp emiyor, biraz ağlıyor, alt açıyorum vs sonra yatırıyorum.
Annenin çevresi vardır şimdi orada ve bekliyorlardır da o zaman sen yap canım, hem annenin gönlü olur.
Canım ye yaaa. Ben alerjiden dolayı diyet yapıyorum, süt ürünleri, yumurta, dana eti, tahin, buğday ve bunları içeren her şey yasak. Bir de paketli gıdalar, dışarıdan yemek. Bunlar hep yasak olunca nasıl canım çekiyor şu an.
Canın çekiyorsa ye. Ha şöyle yap, tatlı isteğini hep abur cuburla değil de arada kuruyemişlerle gider; mesela arada muz elma gibi meyveleri doğra, kuru incir hurma gibi şeyler de doğrayıp ekle, üzerine çok az bal ve tahin gezdir. Bunlar hem tatlı ihtiyacını giderir hem tokluk yaratır.
Neresi burası canım? Şahane manzara.
Ayyy şu aralar bende çok istiyorum bunu yapmak ama tek cesaretim yok. Kayarsam falan veya bebek huysuzlanırsa diye korkuyorum. Hiç belli olmuyor ne yapacağı ama deneyeceğimMini bir taburem vardı onu üzerine ben oturdum kızımı kucağıma aldım. Kızımın ve kendi üzerimi çıkardım öyle girdim banyoya. Kızımı önce suya alıştırdım ayaklarından bacaklarını sonra bedenine su tuttum 5 dakika kadar iyice yumuşattık vücudunu sonra süngeri ile duş jelini köpük yapıp bedenini yıkadım sonra gözlerine ve kulağına gelmeyecek şekilde kafasına su tuttum kafasını şampuanladım sonra hem bedenini hem kafasını duruladım. Yüzünü gözünü de yıkadıktan sonra havluya sarıp çıkardım. Bende sonra duşumu alıp çıktım
Canım haddime değil, şimdilik böylesi hoş gibi ama uzun vadede evliliğe zarar verir. Çözmeye çalışvalla tamamen ters psikoloji yapıyorum bu emzirme olaylarından dolayı memeler surekli açıkta haliyle bi fantezisi kalmadı önceden memeler çok önemliydi ama bi önemi kalmadı artık o yüzden eskisi gibi çatalı gorunce bile kıpır kıpır olurdu şimdi baba figürüne dönüştüğü için o da artık eskisi gibi meme görünce kıpırdamıyo o yüzden E haliyle kesin bana sen eskisi gibi değilsin diyerek gelecekti bende o gelmeden önünü kestim ama fazla kestim galiba kendinde sorun aramaya başladı doktora falan mı gitsem diyo arada niye böyle oldum diyo bende olur öyle şeyler geçecek diyorum falan öyle gidiyo şimdilik
Ben oturma odasında isikla bekliyordum uyumasini normalde uykusu gelince ışık bile olsa uyuyor ama şimdi yatak odasında hafif ışıklı şekilde duruyorum aynen bunu deneyeceğim bir de bakalım inşallah çözüm olurHerşeyi tam ama uyumuyorsa ortamınızı degistirmeyi deneyin isterseniz bir de. Belki bir ışık, bir ses vs rahatsiz ediyordur. Ben o sekilde çözüm buldum. Gece lambasindan bile rahatsız oluyormuş megerse bizimki. Bir de kollarını kundakliyorum güzelce. Elleri bosta olunca kucakta uyuyor ama yatrdigin an uyaniyordu. Sıkıca kundaklayinca 1 2 dk çırpınıp acmak istiyor ama sabırla açmadan beklersem pes edip hemen dalıyor uykuya ve 2 2.5 saat arası uyuyor. Bir de yatirdiginiz yer soguksa o da sicramasina neden olabiliyormuş, sizin sicacik kucağınızdan soguk yataga yatmak hoş olmasa gerekben yatirirken sicak battaniye koyuyorm baş kismina ya da elimi hemen cekmiyorum baş kismindan 1 2 dk tutup uyanmadiysa oyle birakiyorum yavaşca. Umarim sizde de işe yarar. Uykuyu alabilmek anneler için çok önemli bu dönemde süt için
ben bir kere rezene vermistim bir cay kasigiKızlar kimyon demleyip bebeğine veren var mı
Evet çözmem lazım normalde böyle değildim acı ağrı falan olmazdı sorunsuz bi ilişkimiz vardı ama doğumdan sonra cok canım yanmaya acımaya basladi (sezeryan oldum) insallah zamanla düzelirCanım haddime değil, şimdilik böylesi hoş gibi ama uzun vadede evliliğe zarar verir. Çözmeye çalış
Evett ben veriyorum hergun hemde. Bi sorun yaşamadım aksine dün mesela akşam uykusuna yatırmaya çalıştım yatmadı mama verdim (içindeki bi madde uyumasını sağlıyormuş sırf uyusun diye verdim çok az ) masaj yaptım alt değiştirme burun açma egzersiz derken tam 3 kere yatırdım kalktı en son dayanamadım kimyon suyu verdim tam 4 saat deliksiz uyudu. Bu yaptıklarımı kimyonsuz yaptığımda 2 saate bi uyanırdı ama uykusunda ihh diyerek kendini sıkarak uyurdu. Böyle sorunsuz uyudu kimyonu veriyorum yaniKızlar kimyon demleyip bebeğine veren var mı
Canım bebeği dizlerinin üstüne mi yatırdın ? Poziyonu nasılı tam olarak ?Bi elin Kafasındaydı demi? Rahat yıkanıyo mu öyle ..Bende denemek istiyorumda tek güvenemiyorum kendimeCanım bugün 49 günlük olduk. Tabureye oturdum.önce vücudunu küpükledim sonra kafasını. Hiç ağlamadı aksine çok hoşuna gitti. Ben sadece alt iç çamaşırımla kaldım. Bebeğimi tamamen soydum. Önce ayaklarına bacaklarına su tuttum sonra bebedine 5 dakika falan tuttum sonra köpükleme işlemi. Bornoza birlikte sarındık. İyice kuruladım. Üzerini giydirdim. Eşime verdiğim çocuğu sonra ben duş aldım çıktım
Kızımda 3 buçuk yıl önce bu sorunu yaşamıştım.. Bende anne sütü damlatma hatasına düştüm fakat iyi gelmedi durum daha da kötüleşti hatta.. Daha sonra doktora götürdüm yazdığı damla ile sorun kısa sürede çözüldü..Bir doktora gösterip uygun damlayı kullanmanızı tavsiye ederim , geçmiş olsunKızlar bebeğimin bir gözünde sabah çapak vardı ilk defa. Sonra o gözün pınarının kızarık olduğunu farkettim. Gözü hafif kısık diğerine göre ve nemli. Uyanınca yine çapak oluyor. Bebeği böyle olan var mı? Anne sütü sıkın diyorlar ama yapmak istemedim
Hatırlamıyorum canim ben hiç.Kozlar lohusa kanamasından sonra adet olan var mı aranızda ben ikinci adetimi oluyorum resmen 4-5ay olmayacağım sanmıştım malesef öyle olmadıkanamam siyah kan şeklinde oluyor tecrübeli anneler var normal mi bu diye sormak istiyorum doktora gitmemi gerektirecek bir durum var mı bilemedim. İlki de böyle olmuştu ikincinin de öyle olması garibime gitti. Bildiğiniz zift gibi.
Ya sorma canim benim de sonradan iştah açıldı. Daha verecek 6 kilom var halbukiKızlar ben çok yiyorum yaaaAğzıma kadar tıka basa doluyum hâlâ etipuf yiyorum şu anda. Normalde abur cuburla aram yoktur ama emzirdigimde canım istiyor. Özellikle tatlı şeyler. Büyük oğlumda da böyle olmuştu. Bütün kiloları doğumdan sonra verip emzirirken beş kilo almıştım. Bu sefer kiloların hepsi de gitmedi. Su anda diyet kafasında da değilim. Sonum ne olacak bilmiyorum. Kilodan nefret ederim
Ben bazen gözetimli şekilde yüz üstü yatiriyorum çok hafif de poposunu pis pisliyorum. Daldiktan sonra çevirebilirsiniz.Bugün grup sessiz ben sorayım
Kızım uykuya geçemiyor çok ağlıyor uykusu var ama uyumuyor siz nasıl uyutuyorsunuz bebişleri
Sırf bunu sormak için girdim foruma. Oğlum 39 günlük ve uykuya çok zor geçiyor. Bi uyutma yöntemi bulamadım gerçekten herkes nasıl uyutuyorBugün grup sessiz ben sorayım
Kızım uykuya geçemiyor çok ağlıyor uykusu var ama uyumuyor siz nasıl uyutuyorsunuz bebişleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?