2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Serla canım sen çok araştırmacı birisin zannedersem mama değiştirmek mantıksız bişey mi sma kullanıyoruz baştan beri hipp e geçsem diyorum neye göre karar vermek lazım

Bu karmaşayı ben de yaşıyorum.

Bazen açlıktan değil başka ihtiyaçlardan istiyorlar canım.

İyiyiz canım, gece uykusu yok bizde de. Gece 3.30’da yattı, şu an hala uyuyor, ara ara kalıp emiyor, biraz ağlıyor, alt açıyorum vs sonra yatırıyorum.

Annenin çevresi vardır şimdi orada ve bekliyorlardır da o zaman sen yap canım, hem annenin gönlü olur.

Canım ye yaaa. Ben alerjiden dolayı diyet yapıyorum, süt ürünleri, yumurta, dana eti, tahin, buğday ve bunları içeren her şey yasak. Bir de paketli gıdalar, dışarıdan yemek. Bunlar hep yasak olunca nasıl canım çekiyor şu an.

Canın çekiyorsa ye. Ha şöyle yap, tatlı isteğini hep abur cuburla değil de arada kuruyemişlerle gider; mesela arada muz elma gibi meyveleri doğra, kuru incir hurma gibi şeyler de doğrayıp ekle, üzerine çok az bal ve tahin gezdir. Bunlar hem tatlı ihtiyacını giderir hem tokluk yaratır.

Şömine başında kahve molasina ne dersiniz kizlar

Neresi burası canım? Şahane manzara.

anladim canim .
benim arkadasin kizida senin yavrun gibi oldu. ek gida da tekrar gazlandi ve o bebekken de kabizdi suan 5 yasinda hala kabizligi devam ediyor . bir suru takviye kullaniyorlar
2 yasindaki bebege hafta soyleyen duydum burda
yok ya saglikta cok kotuler.
yani dr a gidince iyi guzel ama uzmana ulasmak cok zor. aile hekimi veya acil klinik yollayackta , onlar seni ariyacakta , ooo ooo :)
Serla canım sen çok araştırmacı birisin zannedersem mama değiştirmek mantıksız bişey mi sma kullanıyoruz baştan beri hipp e geçsem diyorum neye göre karar vermek lazım
canim ben cok mama degistirdim.
cunku gaz sorunumuz vardi. hala var ama suan eskiye oranla artik saatlerce aglamiyor.
bu sekilde sindirimi rahat mamayi bulana kadar 7-8 tane mama degsitirmisimdir

Merhbalar pişik kremi için hangisni onerriisiniz ya kızim çok kötü pişik oldu dalin ve Bepanthol kullanıyorum fayda vardır etmedi lütfen yardımcı olur musunuz ya durmuyor bu yüzden ya

Kesinlikle zaten annelerimizin akrabalarimizin yaptığı baskıyı kimse yapmıyor sanki dogurmamisizda bize emanet bırakılmış bu bebeler

Merhbalar pişik kremi için hangisni onerriisiniz ya kızim çok kötü pişik oldu dalin ve Bepanthol kullanıyorum fayda vardır etmedi lütfen yardımcı olur musunuz ya durmuyor bu yüzden ya
canim ben kantaron yagi ve sudocrem kullandim. iki gunde toparladi.
once kantaron yagini surup bekledim 5 dk , sonra sudocrem i surdum alti acik gene 5-6 dk bekledim her seferinde .

Ne kullanıyorsun canım şimdi mama

Benim kızımın da boynunun altı pişik oldu gıdısı var kızımın tonton değil ama ilginç neyse
Boynundaki pişiğe sudokrem iyi geldi mustela falan da sürdüm fayda etmemişti

aşırı takıntılı olup araştırfığım doğru ama her zaman doğru bilgi edinemiyorum tabi ama konuştuğum bir bayan doktor bana şey demişti sma önerme nedenlerimizden birisi de tadı. Bebek meme reddi yaşamasın diye demişti. (Evet onu da yaptık eşimle ve tadına baktık )Ve sma fazla gaz olayı olan bir mama. Ben de alma hatasına düştüm ve aptamile geri döndğm. Şimdi hippse geçicem. Hiç sormadım doktora değiştirmek zararlı Mı diye. Ama yaptığım şeyleri söylüyorum tabi. Mama damla değişikliği ara verme vs. Mamayı da söyledim bişey demedi. Hatta benim bebeğin conformili beğenmeyip karıştırıbca içmesine şaşırdı

Orda insan hayat koşulları iyi olduğundan hastalığa kaömıyordur belki diyip kendimi dünyanın iyi bir yer olduğuna sadece bu coğrafyada şanssız olduğumuza inandırmak istiyorum
4. Aydan sonra kolik geriliyor diyorlar hadi inşallah 4. Aya kalmadan düzelir bebişler
Benim doktor bir dağ çizdi en tepelerdeyim şuan inişi bekliyorum

Hiçbir fikrim yok. Şekerim çok düşüyor. Hamileyken bile düşündüm. Onunla ilgili olabilir. Ama en kısa zamanda kontrol etmem lazım

İlk dogumumda ben de asiri yemistim doğumdan sonraki kilolalri verip üstüne kat kat almistim sut yapsin diye yiyordum sonra alışkanlık oldu
Bunda da yiyirum gece zaten uyumuyor o uyumadikca ben acikiyorum
Emdikçe acikiyorsun işte. Ben de öyleyim. Emdikçe sekerim düşüyor.

Ya ben alışık olmadığım için abur cubura bana da garip geliyor. Normalde kontrollü biriyimdir. Ama şu anda kontrolden çıktım. Tabi sürekli abur cubur yemiyorum. O kadar bilinçsizce değil ama gene de huzursuz oluyorum. Dediklerine başlayacağım. Tatlı istedikçe canım öyle şeylerle bastiracagim artık.

En etkilisi sudokrem diye biliyorum canım. Ben Bepanthol kullanıyorum normalde. Ama kızarma ya da yara olunca sudokrem kullanıyorum. Sürekli kullanımı pek tavsiye etmiyorlar galiba. Bir de geçen doktorumuz tek çözüm havalandırmak dedi. Her alt açmada durduğu kadar havalandır. Biraz zor oluyor. Benimki ya isiyor ya kaka yapıyor

Sudokrem canım geçmiş olsun. Normal zamanda da mustela koruyucu oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…