Neresi burasıŞömine başında kahve molasina ne dersiniz kizlar
Olabilir canımBen bugün yine doktoru aradım kırkbaşım devam ediyormış
40 civarı olan kanamaya kırkbaşı diyorlarmış parçalı ve yoğun olabilirmiş. 60 a kadar yolu var dedi.. Ben geçen sefer 50 anlamıştım.
Siz de bu günler içinde olduysanız belki sizinki de adet değildir.
Bunu nasıl görmedimIyi geceler millettt
Bugün bebeğim tam 28 günlük yenidoğan süresinin son günü, gözler yaşlı
Bir de kızlar bebeleriniz tam 30 günlük olunca mı 1 aylık diyorsunuz yoksa tam doğum ay dönümlerinde mi? Bazı aylar 31 çekiyor ya o takıldı aklıma.
Canım sürekli emmek istiyor sorun oradaeşim baktı mesajı yazdıktan sonra az önce uyandım. Mama ile takviye yapıyorum acaba sütüm doyurmuyor mu yoksa çocuğun sancısı mı var anlamadım. Ağlamıyor, çığlık atmıyor ama uyumuyor da.
Çok daha mantıklı zaten güzel düşünmüşsün canım. Ben de hiç istemedim ama yarıyıl tatilinde annemlere gideceğim çok istiyor akrabalar da her türlü bebek görmeye geliyorlar zaten en azından dua da okunsun dedim.
Sağlığımız yerinde çok şükür bebişlerim 3aylık olacaklarsiz nasılsınız?
Kızlar ben çok yiyorum yaaaAğzıma kadar tıka basa doluyum hâlâ etipuf yiyorum şu anda. Normalde abur cuburla aram yoktur ama emzirdigimde canım istiyor. Özellikle tatlı şeyler. Büyük oğlumda da böyle olmuştu. Bütün kiloları doğumdan sonra verip emzirirken beş kilo almıştım. Bu sefer kiloların hepsi de gitmedi. Su anda diyet kafasında da değilim. Sonum ne olacak bilmiyorum. Kilodan nefret ederim
Şömine başında kahve molasina ne dersiniz kizlar
anladim canim .İnsa
insaallah sizdede olmaz kardesim bendr gaz damlası bircok kullandım maflor iyi glmisti 5 ay kullandım ama ek gıdaya basladığım gün kabızlığı basladı tükendim kakada pörtüler yesil olması ipliksi yapıların olması çok normal kabız olmasın ona dikkat ve ek gıdaya lif oranı yüksek yiyeyeceklerle baslayın ben bilmedim bòyle olacağını pirinc karisımlı çorbayla basladım hata ettim keske bal kabağı gibi lif oranı yüksek kivi gibi yiyeceklerle baslasaydün bide çok gazlıysa ve anne sütünüz yetiyorsa en az 7. Ayda baslayın ek gidaya emin olun ne verirseniz verin zaten 1 yada 1buçuk yasına kadar hic birsey yemiyorlar iki çocuğum var eger bi tanedaha olurrsa allah izin verirse asla 7. Aydan önce baslamayacagim ek gıdaya ve hep lif oranı yüksek yiyeceklerle naslayacağım oğlum suan 1bucuk yasında kabızlığın elinde çok sıkıntı çekiyoruz artık üzüntüden stresten pisikolojim bozulmak üzere ne yaptıysal çözüm bulamıyoruz rabbim sifa versin insallah ogluma çok zor çok
2 yasindaki bebege hafta soyleyen duydum burda1 yaşa kadar böyle devam mı haftayla
Benimki de son günlerde biraz daha zorlanıyor. Ana kucağına koyuyorum, beyaz gürültü açıyorum, ağzına da emzik veriyorum. Öyle olunca bir rahatlayın kendi kendine uykuya geçmesi kolaylaşıyor. Ama bizde yok diye sevindiğim gaz illeti son dönemde oğlumu da rahatsız ediyor fark ediyorum.
Bir yakın arkadaşım da senin gibi emzirirken acıkıyor. Kızı ziyarete gitmiştim doğumdan sonra, doğumdakinden daha kiloluyduee sen tıka basa doluyum ama yiyorum diyorsun. Psikolojik açlıkla mı yiyorsun acaba?
yok ya saglikta cok kotuler.Yuh orası bide gelişmiş ülke.
Ben mi yazmadım acaba sormuştun çünküevet probiyotik. Valla ben mommy blisse geçicem yeter bitsin artık şu ilaç deneme olayları yavrum harap oldu. Hala sipariş edemedim sahtesi çokmış bu sıralat.
Benimki aşırı kolik son umut mommy bliss denicez bakalım.
O bardan bende istiyorumsütüm kesinlikle yetmiyor eminim. Çocuk memede ağliyor artık o kadar azaldı. Eskiden şakır şakır akardı günde en az 6 7 kez üst değiştirirdim. ,
İgyd listesine beni de yazınbahanem de kanamam devam ediyor
canim ben cok mama degistirdim.Serla canım sen çok araştırmacı birisin zannedersem mama değiştirmek mantıksız bişey mi sma kullanıyoruz baştan beri hipp e geçsem diyorum neye göre karar vermek lazım
Kesinlikle zaten annelerimizin akrabalarimizin yaptığı baskıyı kimse yapmıyor sanki dogurmamisizda bize emanet bırakılmış bu bebelerBazen toplum da zorluyor ya insanı bana da sürekli gelip gelip senin güçlü olman lazım bebeğinin iyi olması için o senden güç alacak vs diyorlardı bu da bir çeşit baskı ne yani ben üzülüp ağlarsam bebeğime zarar mı vereceğim diye düşünüyor insan
4. Aydan sonra kolik geriliyor diyorlar hadi inşallah 4. Aya kalmadan düzelir bebişlerBenimki aşırı kolik son umut mommy bliss denicez bakalım.
canim ben kantaron yagi ve sudocrem kullandim. iki gunde toparladi.Merhbalar pişik kremi için hangisni onerriisiniz ya kızim çok kötü pişik oldu dalin ve Bepanthol kullanıyorum fayda vardır etmedi lütfen yardımcı olur musunuz ya durmuyor bu yüzden ya
Ne kullanıyorsun canım şimdi mamaanladim canim .
benim arkadasin kizida senin yavrun gibi oldu. ek gida da tekrar gazlandi ve o bebekken de kabizdi suan 5 yasinda hala kabizligi devam ediyor . bir suru takviye kullaniyorlar
2 yasindaki bebege hafta soyleyen duydum burda
yok ya saglikta cok kotuler.
yani dr a gidince iyi guzel ama uzmana ulasmak cok zor. aile hekimi veya acil klinik yollayackta , onlar seni ariyacakta , ooo ooo :)
canim ben cok mama degistirdim.
cunku gaz sorunumuz vardi. hala var ama suan eskiye oranla artik saatlerce aglamiyor.
bu sekilde sindirimi rahat mamayi bulana kadar 7-8 tane mama degsitirmisimdir
Benim kızımın da boynunun altı pişik olduMerhbalar pişik kremi için hangisni onerriisiniz ya kızim çok kötü pişik oldu dalin ve Bepanthol kullanıyorum fayda vardır etmedi lütfen yardımcı olur musunuz ya durmuyor bu yüzden ya
Serla canım sen çok araştırmacı birisin zannedersem mama değiştirmek mantıksız bişey mi sma kullanıyoruz baştan beri hipp e geçsem diyorum neye göre karar vermek lazım
Orda insan hayat koşulları iyi olduğundan hastalığa kaömıyordur belki diyip kendimi dünyanın iyi bir yer olduğuna sadece bu coğrafyada şanssız olduğumuza inandırmak istiyorumanladim canim .
benim arkadasin kizida senin yavrun gibi oldu. ek gida da tekrar gazlandi ve o bebekken de kabizdi suan 5 yasinda hala kabizligi devam ediyor . bir suru takviye kullaniyorlar
2 yasindaki bebege hafta soyleyen duydum burda
yok ya saglikta cok kotuler.
yani dr a gidince iyi guzel ama uzmana ulasmak cok zor. aile hekimi veya acil klinik yollayackta , onlar seni ariyacakta , ooo ooo :)
canim ben cok mama degistirdim.
cunku gaz sorunumuz vardi. hala var ama suan eskiye oranla artik saatlerce aglamiyor.
bu sekilde sindirimi rahat mamayi bulana kadar 7-8 tane mama degsitirmisimdir
Benim doktor bir dağ çizdi en tepelerdeyim şuan inişi bekliyorum4. Aydan sonra kolik geriliyor diyorlar hadi inşallah 4. Aya kalmadan düzelir bebişler
Hiçbir fikrim yok. Şekerim çok düşüyor. Hamileyken bile düşündüm. Onunla ilgili olabilir. Ama en kısa zamanda kontrol etmem lazım1 yaşa kadar böyle devam mı haftayla
Benimki de son günlerde biraz daha zorlanıyor. Ana kucağına koyuyorum, beyaz gürültü açıyorum, ağzına da emzik veriyorum. Öyle olunca bir rahatlayın kendi kendine uykuya geçmesi kolaylaşıyor. Ama bizde yok diye sevindiğim gaz illeti son dönemde oğlumu da rahatsız ediyor fark ediyorum.
Bir yakın arkadaşım da senin gibi emzirirken acıkıyor. Kızı ziyarete gitmiştim doğumdan sonra, doğumdakinden daha kiloluyduee sen tıka basa doluyum ama yiyorum diyorsun. Psikolojik açlıkla mı yiyorsun acaba?
Emdikçe acikiyorsun işte. Ben de öyleyim. Emdikçe sekerim düşüyor.İlk dogumumda ben de asiri yemistim doğumdan sonraki kilolalri verip üstüne kat kat almistim sut yapsin diye yiyordum sonra alışkanlık oldu
Bunda da yiyirum gece zaten uyumuyor o uyumadikca ben acikiyorum
Ya ben alışık olmadığım için abur cubura bana da garip geliyor. Normalde kontrollü biriyimdir. Ama şu anda kontrolden çıktım. Tabi sürekli abur cubur yemiyorum. O kadar bilinçsizce değil ama gene de huzursuz oluyorum. Dediklerine başlayacağım. Tatlı istedikçe canım öyle şeylerle bastiracagim artık.Canım ye yaaa. Ben alerjiden dolayı diyet yapıyorum, süt ürünleri, yumurta, dana eti, tahin, buğday ve bunları içeren her şey yasak. Bir de paketli gıdalar, dışarıdan yemek. Bunlar hep yasak olunca nasıl canım çekiyor şu an.
Canın çekiyorsa ye. Ha şöyle yap, tatlı isteğini hep abur cuburla değil de arada kuruyemişlerle gider; mesela arada muz elma gibi meyveleri doğra, kuru incir hurma gibi şeyler de doğrayıp ekle, üzerine çok az bal ve tahin gezdir. Bunlar hem tatlı ihtiyacını giderir hem tokluk yaratır.
En etkilisi sudokrem diye biliyorum canım. Ben Bepanthol kullanıyorum normalde. Ama kızarma ya da yara olunca sudokrem kullanıyorum. Sürekli kullanımı pek tavsiye etmiyorlar galiba. Bir de geçen doktorumuz tek çözüm havalandırmak dedi. Her alt açmada durduğu kadar havalandır. Biraz zor oluyor. Benimki ya isiyor ya kaka yapıyorMerhbalar pişik kremi için hangisni onerriisiniz ya kızim çok kötü pişik oldu dalin ve Bepanthol kullanıyorum fayda vardır etmedi lütfen yardımcı olur musunuz ya durmuyor bu yüzden ya
Sudokrem canım geçmiş olsun. Normal zamanda da mustela koruyucu oluyor.Merhbalar pişik kremi için hangisni onerriisiniz ya kızim çok kötü pişik oldu dalin ve Bepanthol kullanıyorum fayda vardır etmedi lütfen yardımcı olur musunuz ya durmuyor bu yüzden ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?