ozel saglik sistemi yok burda. aile hekimi cozum bulmadiginfa seni uzmana yonlendiriyor ama acil yonlendirmemisse aylarca suruyor aramalari.Orda insan hayat koşulları iyi olduğundan hastalığa kaömıyordur belki diyip kendimi dünyanın iyi bir yer olduğuna sadece bu coğrafyada şanssız olduğumuza inandırmak istiyorum
Benim doktor bir dağ çizdi en tepelerdeyim şuan inişi bekliyorum
Merhaba ben aralik annelerindenim bi ümit burayada yazmak istedim benimde oglum 25günluk 20.gunden beri gaz sorunu başladi kivraniyor günduzleri hiç uyumuyor sadece yarim saat memede emerken uyanikkende surekli agliyor ve emmek istiyor sakinlestiremiyorum cocuguSorma canım aynı durumdayız gündüz asla uyumuyor. Omuzda, memede uyuyor yerine yatırınca aniden uyanıyor gözünden de uyku akıyor. Çözüm bulan varsa yardım etsin
Aa sma tadına ben de baktım anne sütüne mi yakınmışaşırı takıntılı olup araştırfığım doğru ama her zaman doğru bilgi edinemiyorum tabi ama konuştuğum bir bayan doktor bana şey demişti sma önerme nedenlerimizden birisi de tadı. Bebek meme reddi yaşamasın diye demişti. (Evet onu da yaptık eşimle ve tadına baktık )Ve sma fazla gaz olayı olan bir mama. Ben de alma hatasına düştüm ve aptamile geri döndğm. Şimdi hippse geçicem. Hiç sormadım doktora değiştirmek zararlı Mı diye. Ama yaptığım şeyleri söylüyorum tabi. Mama damla değişikliği ara verme vs. Mamayı da söyledim bişey demedi. Hatta benim bebeğin conformili beğenmeyip karıştırıbca içmesine şaşırdı
Aynen öyle valla resmen rol yapıyorum ama yok hormonlarim gitmiş galiba birde bizim sarilik falan hastaneyle çok uğraştık bir ay haliyle adamda bende yorulduk aklımıza gelmedik çok o isler. Bu sarılık bitince adama sarmaya basladim neden için kıpır kıpır değil ben nasıl canlıyım baksana falan diye rol kesiyorumİGYD - İstiyormuş Gibi Yapanlar Derneği üyeleri
Canım benim bebeklerim 3 aylık oldu değildir sanırımBen bugün yine doktoru aradım kırkbaşım devam ediyormış
40 civarı olan kanamaya kırkbaşı diyorlarmış parçalı ve yoğun olabilirmiş. 60 a kadar yolu var dedi.. Ben geçen sefer 50 anlamıştım.
Siz de bu günler içinde olduysanız belki sizinki de adet değildir.
Canım rezene kimyon ve anason tohumlarını karıştır günlük 1 kupa demele ve iç. Bi de güzel bir gaz damlası bul ben zinco kullanıyorum sabah akşam düzenli olarak ver. Bi de çocuğu bastırma ama sıcakk tut.Merhaba ben aralik annelerindenim bi ümit burayada yazmak istedim benimde oglum 25günluk 20.gunden beri gaz sorunu başladi kivraniyor günduzleri hiç uyumuyor sadece yarim saat memede emerken uyanikkende surekli agliyor ve emmek istiyor sakinlestiremiyorum cocugu
Süt ürünleri ve paketli gıda ben de yemiyorum ama yumurta ve et de mi yasak canım yaBu karmaşayı ben de yaşıyorum.
Bazen açlıktan değil başka ihtiyaçlardan istiyorlar canım.
İyiyiz canım, gece uykusu yok bizde de. Gece 3.30’da yattı, şu an hala uyuyor, ara ara kalıp emiyor, biraz ağlıyor, alt açıyorum vs sonra yatırıyorum.
Annenin çevresi vardır şimdi orada ve bekliyorlardır da o zaman sen yap canım, hem annenin gönlü olur.
Canım ye yaaa. Ben alerjiden dolayı diyet yapıyorum, süt ürünleri, yumurta, dana eti, tahin, buğday ve bunları içeren her şey yasak. Bir de paketli gıdalar, dışarıdan yemek. Bunlar hep yasak olunca nasıl canım çekiyor şu an.
Canın çekiyorsa ye. Ha şöyle yap, tatlı isteğini hep abur cuburla değil de arada kuruyemişlerle gider; mesela arada muz elma gibi meyveleri doğra, kuru incir hurma gibi şeyler de doğrayıp ekle, üzerine çok az bal ve tahin gezdir. Bunlar hem tatlı ihtiyacını giderir hem tokluk yaratır.
Neresi burası canım? Şahane manzara.
Merhaba bende çok istiyorum birlikte yapmayı nasil yaptınız kucağınızdan kaymadı mı ? Oturarak mı yıkadınız biraz bahsedebilir misiniz ? :)Kızlarrrrr sınıf kayınvalidem çocuğu yıkamasın diye çocuğu kaptığım gibi banyoya koştum birlikte banyo yaptıkten teması gerçek anlamada muhteşem. Normalde benim kızım banyo yaptırırken ağlardı. Ama birlikte banyo yaparken hiç ağlamadı aksine çok sevdi bundan sonra kızımla birlikte banyo yapcam. Şiddetle tavsiye ederim
Benim kanama bitmiş gibi bir şey, bugün 28. Günüm. Ben ne dicem acabaYuh orası bide gelişmiş ülke.
Ben mi yazmadım acaba sormuştun çünküevet probiyotik. Valla ben mommy blisse geçicem yeter bitsin artık şu ilaç deneme olayları yavrum harap oldu. Hala sipariş edemedim sahtesi çokmış bu sıralat.
Benimki aşırı kolik son umut mommy bliss denicez bakalım.
O bardan bende istiyorumsütüm kesinlikle yetmiyor eminim. Çocuk memede ağliyor artık o kadar azaldı. Eskiden şakır şakır akardı günde en az 6 7 kez üst değiştirirdim. ,
İgyd listesine beni de yazınbahanem de kanamam devam ediyor
Evet gece uyanık kaldıkça insan acıkıyor. O biraz zorlayıcı kilo anlamında.İlk dogumumda ben de asiri yemistim doğumdan sonraki kilolalri verip üstüne kat kat almistim sut yapsin diye yiyordum sonra alışkanlık oldu
Bunda da yiyirum gece zaten uyumuyor o uyumadikca ben acikiyorum
Yalnız senden korkulur ahahah istiyormuş gibi yapıyorum tamam da ters psikoloji ile adamla kavga edemem bir deAynen öyle valla resmen rol yapıyorum ama yok hormonlarim gitmiş galiba birde bizim sarilik falan hastaneyle çok uğraştık bir ay haliyle adamda bende yorulduk aklımıza gelmedik çok o isler. Bu sarılık bitince adama sarmaya basladim neden için kıpır kıpır değil ben nasıl canlıyım baksana falan diye rol kesiyorum
Bebeğim ne kadarlık canım? Ben de nasıl yaptığına dair detayları bekliyorumKızlarrrrr sınıf kayınvalidem çocuğu yıkamasın diye çocuğu kaptığım gibi banyoya koştum birlikte banyo yaptıkten teması gerçek anlamada muhteşem. Normalde benim kızım banyo yaptırırken ağlardı. Ama birlikte banyo yaparken hiç ağlamadı aksine çok sevdi bundan sonra kızımla birlikte banyo yapcam. Şiddetle tavsiye ederim
Onu yapmasam kesin aklına gelince o yapacaktı hiç cilven nazın kalmadı diye huyunu biliyorum ben hemen üste çıktım mecbur arada yapıyorum böyle napiyimYalnız senden korkulur ahahah istiyormuş gibi yapıyorum tamam da ters psikoloji ile adamla kavga edemem bir de
Ne kullanıyorsun canım şimdi mama
mauve canim ben bir haftadir nestle good start easy to digest diye kolay sindirilen bir mama kullaniyorum.
ben aslinda cocuguma hic amerika uretim bazli mama vermek istemedim. onun icin avrupadan Kanada ya hipp, holle , kendamil gibi mamalar siparis verdim ama hipp ve kendamil ise yaramadi bizim kizda . Holle keci sutluyude daha acmadm. 3. aydan sonra gaz biraz daha azaliyormus, ozaman baslicam holle keci sutluyude.
bunlardan once nestle good start plus ve bir turunu daha kullandim.
Enfamil markasinin 3-4 mamasini kullandim.
ozel saglik sistemi yok burda. aile hekimi cozum bulmadiginfa seni uzmana yonlendiriyor ama acil yonlendirmemisse aylarca suruyor aramalari.
ornegin beni kadin doguma yonlendirdiler 20. haftadan sonra. cevap geldi “ 2/3 ay sonra bakariz suan acileyeti yok “ diye sonra dr bakti ve “ sen zaten dogurcan 3 aya , ne sacmalamis bunlar “ diyerek tekrar yolladi istegi. anca o zaman kabul ettiler.
Hayır çok kötü olduğu için bebekler istemiyormuşAa sma tadına ben de baktım anne sütüne mi yakınmışbenim kız sma da bile memeyle kavga ediyor doluluğu geçip ağzının kenarından akması bitince yani çekmesi gerekince başlıyoruz kavgaya
Keşke sütüm yetseydi evladıma kalbimde yara yeminle
Hıı anladım. Valla bilmiyorum nerde antin kuntin şey var buluyorumCanım benim bebeklerim 3 aylık oldu değildir sanırım
Mini bir taburem vardı onu üzerine ben oturdum kızımı kucağıma aldım. Kızımın ve kendi üzerimi çıkardım öyle girdim banyoya. Kızımı önce suya alıştırdım ayaklarından bacaklarını sonra bedenine su tuttum 5 dakika kadar iyice yumuşattık vücudunu sonra süngeri ile duş jelini köpük yapıp bedenini yıkadım sonra gözlerine ve kulağına gelmeyecek şekilde kafasına su tuttum kafasını şampuanladım sonra hem bedenini hem kafasını duruladım. Yüzünü gözünü de yıkadıktan sonra havluya sarıp çıkardım. Bende sonra duşumu alıp çıktımMerhaba bende çok istiyorum birlikte yapmayı nasil yaptınız kucağınızdan kaymadı mı ? Oturarak mı yıkadınız biraz bahsedebilir misiniz ? :)
Canım bugün 49 günlük olduk. Tabureye oturdum.önce vücudunu küpükledim sonra kafasını. Hiç ağlamadı aksine çok hoşuna gitti. Ben sadece alt iç çamaşırımla kaldım. Bebeğimi tamamen soydum. Önce ayaklarına bacaklarına su tuttum sonra bebedine 5 dakika falan tuttum sonra köpükleme işlemi. Bornoza birlikte sarındık. İyice kuruladım. Üzerini giydirdim. Eşime verdiğim çocuğu sonra ben duş aldım çıktımBenim kanama bitmiş gibi bir şey, bugün 28. Günüm. Ben ne dicem acaba
Evet gece uyanık kaldıkça insan acıkıyor. O biraz zorlayıcı kilo anlamında.
Yalnız senden korkulur ahahah istiyormuş gibi yapıyorum tamam da ters psikoloji ile adamla kavga edemem bir de
Bebeğim ne kadarlık canım? Ben de nasıl yaptığına dair detayları bekliyorum
Instagram'da Bugramakrome34 sayfasından yaptırdımBen de öyle düşünüyorum anahtarlıkları nereden aldınız yoksa kendiniz mi yaptınız ?
Benimkide uykudan ağlayarak uyanıyor bugün iki kez bunu yaşadık onun dışında uykuları normal uzun süreli uyuyor bugün sadece gündüz uzun süreli uyumadı şaşırdık huy değişecek sanirim40 tan sonra huy değiştirdi biraz uykuya dalmakta zorlanıyor saati saatini pek tutmuyor bu ara ...kucakta evin içinde gezdiriyoruz sürekli bazen 6 -7 saat aralıksız uyumadigi oluyor..uykuya zor daliyor
Kuzu eti serbest canım. Bir süre böyle devam edecek, düzelme olursa tek tek bu yasakları açacaklar. Bakalım ne olacak.Süt ürünleri ve paketli gıda ben de yemiyorum ama yumurta ve et de mi yasak canım yaneye baktılar karar verdiler? Direk olma ihtimali olan her şeyi kesmişler sen de sanırım
Sonra onlar kilo olarak dönüyor maalesefEmdikçe acikiyorsun işte. Ben de öyleyim. Emdikçe sekerim düşüyor.
Bugün grup sessiz ben sorayım
Kızım uykuya geçemiyor çok ağlıyor uykusu var ama uyumuyor siz nasıl uyutuyorsunuz bebişleri
Ayni durumdayım ben de dün gece 11de uyandi 5te uyudu
Sabah 8.30da uyandı 12de uyudu
Aslında deli gibi uykusu var uyumuyor uyuyamadikca huysuzlaniyor
Karnı aç değil alti temiz eminim ama uyunuyir
Sorma canım aynı durumdayız gündüz asla uyumuyor. Omuzda, memede uyuyor yerine yatırınca aniden uyanıyor gözünden de uyku akıyor. Çözüm bulan varsa yardım etsin
Canım üşümedi mi kız sen duş alana kadar ?Mini bir taburem vardı onu üzerine ben oturdum kızımı kucağıma aldım. Kızımın ve kendi üzerimi çıkardım öyle girdim banyoya. Kızımı önce suya alıştırdım ayaklarından bacaklarını sonra bedenine su tuttum 5 dakika kadar iyice yumuşattık vücudunu sonra süngeri ile duş jelini köpük yapıp bedenini yıkadım sonra gözlerine ve kulağına gelmeyecek şekilde kafasına su tuttum kafasını şampuanladım sonra hem bedenini hem kafasını duruladım. Yüzünü gözünü de yıkadıktan sonra havluya sarıp çıkardım. Bende sonra duşumu alıp çıktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?