Aman ona dikkat et eşim de almış. gitmiş bebeği koyduğumuz yüzey pamuğumsu olanı değil su tutmayanı almiş. Çocuk kasa bela bişey yapsa omzına kadar bakaya çişe batıyor kayıyor hemen sıvıÖyle yaptı işte battı her yer ben tek kullanımlık alt açma kullanmıyorum artık su geçirmez yıkanabilir alt açma aldım
Bende nuna markası var bir kahvaltı hazırlarken bir de akşam yemek yaparken kullanıyorum güzel oyalıyorAnakucağını nasıl hangi aralıklarla kullanıyorsunuz? Bende de babybjörn var ama kullanmaya cesaret edemedim, 1 aylık muayenede sormayı da unuttum.
Ay benimki de öyle ama o kadar çiş vakası yaşatmadı hemen bezi kapadım kukusunaAman ona dikkat et eşim de almış. gitmiş bebeği koyduğumuz yüzey pamuğumsu olanı değil su tutmayanı almiş. Çocuk kasa bela bişey yapsa omzına kadar bakaya çişe batıyor kayıyor hemen sıvı
Biz de 38 günlüğüz, eşim pek yanaşmıyor, çocuğa zararlı olur diyor ama bazen duş almaya bile fırsat bulamıyorum, oyalayacak bir şey lazım bana.Bende nuna markası var bir kahvaltı hazırlarken bir de akşam yemek yaparken kullanıyorum güzel oyalıyorgünde Max 2-3 saat kullanıyoruz 40 günlüğüz
Dijital olanlardan almadım ben de manuel sallanıyor ama bir süre kendi kendine sallanıyor icinde çok rahat uyuyorBiz de 38 günlüğüz, eşim pek yanaşmıyor, çocuğa zararlı olur diyor ama bazen duş almaya bile fırsat bulamıyorum, oyalayacak bir şey lazım bana.
Ya yok artık günlük 50gr alan bebeğe artış sınırda nasıl demişCanım bence benim de arttı, dediğin gibi göğüslerim daha sık sertleşiyor doluyor, birkaç kez de süt akıyordu bebeğimin ağzından. Hatta bazen 2-3 saatlik emzirme aralarında göğüs ucumdan damla damla süt akmaya başladı. Normalde en az 5 6 saat emzirmezsem falan göğüs ucum ıslanıyordu. Ama sütüm o kadar azdı ki emin olamıyorum. Bebeğim de son günler de emzirme+biberonla verdiğim anne sütü sonrası sakin kalıyor, ben de daha fazla süt alıyor herhalde diye düşünerek bir tık daha az mama verdim, hiç açmış gibi davranmıyor. Bir de kakaları iyice cıvıklaştı. Sanırım anne sütü cıvık olmasını sağlıyor di mi? Doktora gittik 13 günde 650 gram almış, 4100 gram olmuş. Doktoru mamayı azaltmayın, artışı sınırda dedi. Ama bir önceki doktor günde 30 gram almalı en az demişti. Bu hesaba göre benim bebeğim günde 50 gram almış. Bu açıdan bakınca bence artış gayet yeterli ama doktoru sınırda azaltmayın mamayı dedi, kafam karıştı.
Kııııııızzzz o emzik ne yaaaaa kafası kadar ahahahaha yerim onun emziğini de emzik tutan ağzını da
Evet burda aman sakın emzik vermeyin diye feryat ediyor hemşireler ve hastaneler. Ben de 2. Haftada vermiştim dinlemeyip. O sıralar doğru mu yapıyordum bilmiyordum ama o kadar baş edemedim ki verdim. Meme reddeder mi diye korktum ama şükür ne biberondan ne emzikten reddetmedi.
Sen Ekim annlerinde de mi takılıyorsun
Benim de izleyip gece beslemesinde ağlamam
Benim 33haftalık 2kilo üstü doğdular yapılamaz mı o zaman acaba. Yarın bi doğum yaptığım hastaneye gidip görüşecek eşim bakalım. Bebeklerim yine hasta oldu Nil nefes alamıyor resmen nebülazatörle geziyorum. Bağışıklıkları bence de çok zayıf.M mabel63 bizim epikriz raporunda neler yapılacağı bile yazmıyor sadece hastanede yapılan tedaviler yazıyor o yüzden ben de öğrenmedim ama instagramda bir ebe paylaştığında görmüştüm onun bebeği de prematüre idi ,30 hafta ve altı doğanlar ,düşük doğum ağırlığına sahip olanlar 2 kg altı mıydı tam hatırlamıyorum ,işte bağışıklığı baskılayıcı bir hastalığı olanlar gibi şartlar yazmıştı aslnda ben de denemek istiyordum şansımısonuçta bizim de yoğun bakım sürecimiz oldu
Bende de babybjörn var, doktora sorduğumda 2 aydan itibaren kullanın demişti. 1 hafta daha bekleyeceğimAnakucağını nasıl hangi aralıklarla kullanıyorsunuz? Bende de babybjörn var ama kullanmaya cesaret edemedim, 1 aylık muayenede sormayı da unuttum.
Canım benim ya çok geçmiş olsun insan hiç kıyamıyor bebeğinin hastalığına Allah yavrusu hasta olan tüm annelere sabır versin beterinden korusun.Doktor bana da foliküller var sen neden tüp bebek yaptırmıştın? Bundan sonra çok dikkat et tüp bebek sonrası hamilelik sürprizleri çok rastlanıyor dediÖdümüz kopuyor valla
Çok şükür canım bebişler atlattı düzeldik. Ama tam taburcu olcakken kızımın damar yolu feci şekilde şiştiği için birkaç gün de onun için kaldık hastanede. Allah beterinden korusun iyiyiz artık
Canım merhaba, iyiyiz şükür bi hastalık sürecimiz oldu abi eve mikrop taşıdı. 3-4 gün yatışımız yapıldı çok şükür iyiler şu anda. Sen nasılsın? Yardımcı buldun mu, yalnız devam mı? Prensesler nasıl? Bence doğum yaptığın hastaneye sor canım en doğru bilgiyi onlar verirler. Bizim epikriz baya detaylı yapılan her şey tek tek yazılmış. RSV yi görünce hemen peşine düşüp sorduk raporu anında çıkardılar
Evet zamanla daha iyi tanıyacağız onları. Onlar da bizi. Böyle böyle büyüyecekler. İkinmalari da hep gazdan. Benimki uyurken zarf zurt atıyor. Ama inleye inleye yavrumArtık birbirimizi tanıyoruz çok şükür bazen böyle acıkmış gibi meme arıyor meme veriyorum iki emip bagirarak geri bırakıyor sonra omzuma alıp pıt pıt vuruyorum gazı çıkıyor. Her emzirmeden sonra mutlaka gazını cikariyorum ama bazen gazı çıksa bile midede gaz kalabiliyor o huzursuz ediyor onu. Bazen ıkınarak uyanıyor bagiriyor o zaman da tuvalete tutar gibi tutuyorum hafif yukarı aşağı sallıyorum bir kaka yapıyor rahatlıyor. Hiç uykudan ağlayarak uyanmadı hep ikinarak uyanıyorbir iki kere rüya gördü galiba bir anda ağlamaya başladı acıklı acıklı dudağını buzup kucağıma alınca sakinleşti
Dünden beri vermedim mama sadece sagsmdigim sütler vardı 60 verdim bidaha gece yatmadan teklif ettiğimde 30 zor içti ondada nefes nefese kaldı çok doydugundan.gece, sabah sütüm yetiyor ama gün içinde yani şuan aranıyor sürekli memede vermemekde direniyorum bakalım ne kadar surecekAzalta azalta birakabilirsin. Mesala günde 5defa veriyorsan bı kaç gün 4defa bı kaç gün 3defa yapıp birabilirsin. Ben öyle yapmistim
Bazen de uykusunda kahkaha atiyo ay denk geldim bir kaç kere kalbim eridiEvet zamanla daha iyi tanıyacağız onları. Onlar da bizi. Böyle böyle büyüyecekler. İkinmalari da hep gazdan. Benimki uyurken zarf zurt atıyor. Ama inleye inleye yavrum
O zaman benim daha 3 hafta beklemem lazımBende de babybjörn var, doktora sorduğumda 2 aydan itibaren kullanın demişti. 1 hafta daha bekleyeceğim
Ya öyle bir kararsızlığa düştüm ama sonra vazgeçtim canım ya. Çok küçük zorlar diye düşünüyorum ben de. Ve haklısın dışarda zaman geçirmem lazım. Eve kapanmak bunaltiyyor beni. Okul ekstra sorumluluk getirecek. Gerek yok. Teşekkür ederimBence okula gitmek yerine evden çıkarak, arkadaşlarınla buluşarak falan kafa dagitmalisin. Okulla beraber çocuk çok zor.benim de öyle 15tatilde iznim bitiyor ikinci dönem ücretsiz alacağım. Şuan bile kahvaltı bile yapamıyorum, tuvalete bile gidemiyorum okulla nasıl olur düşünmek bile istemiyorum
Benimki tam kahkaha olmasa da hafif sesli ve kendini arkaya atarak gülmeye başladıBazen de uykusunda kahkaha atiyo ay denk geldim bir kaç kere kalbim eridiyüzüme bakarak kahkaha atacağı günleri iple çekiyorum
Canim yatar pozisyonda kullanıyorum. Hafif çukur ben de cesaret edemiyorum. Ama çok kısa kalıyor zaten. Durmuyor öyle uzun süre. Beş on dakika bazen daha kısa.Anakucağını nasıl hangi aralıklarla kullanıyorsunuz? Bende de babybjörn var ama kullanmaya cesaret edemedim, 1 aylık muayenede sormayı da unuttum.
O füzeyi birkeresinde bende yedimGünaydın kızlar bugüne kaka ile uyandık kızım altını doldurdu biraz bekledim devam etsin diye bitirdi altını açtım pof diye bir sıçtıüstüm başım kaka oldu bir de füze gibi atıyor ya menzili 20 cm gulmekle ağlamak arasında kaldım 40. Güne böyle uyanmak varmış gece bir kere uyanıp emzirdim toplam 9 saat uyuduk Allah'ım inşallah böyle devam eder amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?