Canım nasıl yüzdürüyorsun, boyunluk gibi bir aparatla mı?Canım kolik mi bebeğin ağlama krizinin sebebi ne? Masaj deneyebilirsin bebekleri çok rahatlatıyor bir de kuvetini suyla doldurup 25 dakikayı geçmeyecek şekilde yuzdurebilirsin su da bebekleri sakinleştiriyor ben banyolarini hep yuzdururken yaptırıyorum bayılıp gidiyor sonrasında.
Kan dolaşımı nedeniyle ayak ve ellerin soğuk olması normalmiş.Aldım aslında 24-25 derece bandında tutmaya çalışıyorum sıcaklığı. Ama elleri ayakları hep soğuk bu ısıda, 2 kat giydiriyorum. Kıyafetleri ince pamuklu şeyler olarak seçtim hep çok kalın değiller. Nem seviyesini ayarlamaya çalışıyorum. Şu oda nemlendirici makinelerden aldık henüz gelmedi. Hasta ederim diye tedirginim anlayacağın. İlk çocuk tecrubesizlikte zirvedeyim. Yeni uyudu ve tükendim yani. Burun tıkanıklığıni önlemek için soğan karanfil ikilisini deniyorum bakalım bugün işe yarayacak mi
Bir denediğim yöntem bir işe yarıyor bir yaramıyor. Hepsini sayayım. Genelde emdiriyorum, rahatlıyor, uyuyor. Ama emerken bile huzursuzsa gazı oluyor çoğunlukla. Önce mide gazını deniyorum, sonra bağırsak gazı için uğraşıyorum. Masaj çok güzel gaz çıkarıyor ama karnı toksa masaj yapmıyorum, kusuyor çünkü. Sırtıma alıp önce sırtına sonra poposuna vurarak gazını çıkarıyorum. Huzursuzluk devam ediyorsa, fırsatım varsa banyo yaptırıyorum yoksa bir kovaya beline gelecek şekilde su doldurup bekletiyorum. Bunları da yapamazsam ütü ile havlu ısıtıp karnına sırtına sarıyorum. Hiçbiri ile yaramazsa emzik verip loş ışıkta beyaz gürültü ile yanına uzanıyorum. Her bebek kendine özel, her bir huzursuzlukları bile o güne özel olabiliyor. Bir kere üzerimize örtü örtüp çevre ile bağlantısını kesip uyutmuşluğum var. Şu süreç bize zor geldiği kadar onlara da çok zor geliyor, deneye yanıla sıkıntılarını anlayıp çözeceğiz inşallah.Kızlar iyi geceler, bizimki hemen hemen her akşam bağırıp çağırma ağlama krizlerinde ve ne yaparsan yap susmuyor. Kucağına almazsan daha çok susmuyo. Eşim de aşırı yorgun olduğunu ve bebeğin ağlamasına katlanamadigini söylüyor , odaları ayırdık zaten doğum sonrası. Ben tek başıma çıldırmak üzereyim. Yani hiç bebek sallamayan ben beşiği hızlı sallıyorum ki sussun. Birisi bana yardım etsin valla. Dayanamıyorum artik
canim oncelikle emziriyor musun mama mi veriyorsun ? Karni ac olabilir mi?Kızlar iyi geceler, bizimki hemen hemen her akşam bağırıp çağırma ağlama krizlerinde ve ne yaparsan yap susmuyor. Kucağına almazsan daha çok susmuyo. Eşim de aşırı yorgun olduğunu ve bebeğin ağlamasına katlanamadigini söylüyor , odaları ayırdık zaten doğum sonrası. Ben tek başıma çıldırmak üzereyim. Yani hiç bebek sallamayan ben beşiği hızlı sallıyorum ki sussun. Birisi bana yardım etsin valla. Dayanamıyorum artik
elleri ayaklari bir sure hep soguk olacak cunku kan dolasimi vucudunda ki gibi degil. Normal bir durummus bu.Aldım aslında 24-25 derece bandında tutmaya çalışıyorum sıcaklığı. Ama elleri ayakları hep soğuk bu ısıda, 2 kat giydiriyorum. Kıyafetleri ince pamuklu şeyler olarak seçtim hep çok kalın değiller. Nem seviyesini ayarlamaya çalışıyorum. Şu oda nemlendirici makinelerden aldık henüz gelmedi. Hasta ederim diye tedirginim anlayacağın. İlk çocuk tecrubesizlikte zirvedeyim. Yeni uyudu ve tükendim yani. Burun tıkanıklığıni önlemek için soğan karanfil ikilisini deniyorum bakalım bugün işe yarayacak mi
Aldım aslında 24-25 derece bandında tutmaya çalışıyorum sıcaklığı. Ama elleri ayakları hep soğuk bu ısıda, 2 kat giydiriyorum. Kıyafetleri ince pamuklu şeyler olarak seçtim hep çok kalın değiller. Nem seviyesini ayarlamaya çalışıyorum. Şu oda nemlendirici makinelerden aldık henüz gelmedi. Hasta ederim diye tedirginim anlayacağın. İlk çocuk tecrubesizlikte zirvedeyim. Yeni uyudu ve tükendim yani. Burun tıkanıklığıni önlemek için soğan karanfil ikilisini deniyorum bakalım bugün işe yarayacak mi
Yok başını destekliyoruz elimizle gövdesi suda oluyor ellerini ayaklarını oynatıyor aslında derin spa havuzları da var şişme onlardan alıp boyunluk takıp da yuzdurebiliriz ama biz lojmandan dolayı sanayi elektriği kullandığımiz için su ısıtmak çok maliyetli olacağından hiç girişmedik o ise.Canım nasıl yüzdürüyorsun, boyunluk gibi bir aparatla mı?
Kan dolaşımı nedeniyle ayak ve ellerin soğuk olması normalmiş.
Benim doktorum korkma dedi. Sende bi danış istersen canım. Kilo alıyorsa sıkıntı yok dediYa benimki de öyle, özellikle memesiz uykuya dalamıyor, uykusuzluktan başı düşüyor ama yine son bi kez memeyi görmek istiyorben de kötü alıştırdım diye kendime kızıyordum, bu kadar sık emmek sindirimi zorlaştırır diye. O zaman endişe duymayalım mı?
benim kizda biberonsuz yatmiyor. fazla yedigini cikariyor sonraYa benimki de öyle, özellikle memesiz uykuya dalamıyor, uykusuzluktan başı düşüyor ama yine son bi kez memeyi görmek istiyorben de kötü alıştırdım diye kendime kızıyordum, bu kadar sık emmek sindirimi zorlaştırır diye. O zaman endişe duymayalım mı?
Saydıkları dan bazilarini bende deniyorum, denemediklerimede bakarım. Ya benim kız bide kusan bı bebek. O sancı anında emiyo mesela. 5 dk içinde tekrar kusuyoBir denediğim yöntem bir işe yarıyor bir yaramıyor. Hepsini sayayım. Genelde emdiriyorum, rahatlıyor, uyuyor. Ama emerken bile huzursuzsa gazı oluyor çoğunlukla. Önce mide gazını deniyorum, sonra bağırsak gazı için uğraşıyorum. Masaj çok güzel gaz çıkarıyor ama karnı toksa masaj yapmıyorum, kusuyor çünkü. Sırtıma alıp önce sırtına sonra poposuna vurarak gazını çıkarıyorum. Huzursuzluk devam ediyorsa, fırsatım varsa banyo yaptırıyorum yoksa bir kovaya beline gelecek şekilde su doldurup bekletiyorum. Bunları da yapamazsam ütü ile havlu ısıtıp karnına sırtına sarıyorum. Hiçbiri ile yaramazsa emzik verip loş ışıkta beyaz gürültü ile yanına uzanıyorum. Her bebek kendine özel, her bir huzursuzlukları bile o güne özel olabiliyor. Bir kere üzerimize örtü örtüp çevre ile bağlantısını kesip uyutmuşluğum var. Şu süreç bize zor geldiği kadar onlara da çok zor geliyor, deneye yanıla sıkıntılarını anlayıp çözeceğiz inşallah.
Benim bebiste 9 unda 2 ayı doldurarak. Emziriyorum, açlıktan oldugunu sanmıyorum,emip emip kusuyo çünkü.yani kucakta pispislarken bile susmuyo.bi yere yatırınca daha çok bagiriyo. Mümkün değil biseylerle dikkatini cekmekcanim oncelikle emziriyor musun mama mi veriyorsun ? Karni ac olabilir mi?
Gazi var mi ?
Benim kiz bir kac gun sonra 2. ayini doldurcak 8. hafta atagin da , karni tok , gazi yok ama cok huzurusz. ara ara agliyor kendi kendine fln.
Dikkatini ceken oyuncaklar bul. ornegin hisirti yapan bez kitaplar, icinde boncuk olan ses cikaran birseyler . eger evde yoksa, bir pet siseye makarna koy salla , dikkatini dagitirsin , aglamasi durur.
isikli seyler dikkatlerini cekiyor. Televizyon ac.
Fon makinasi bizde ise yaradi, onu bir dene.
Bunlar bizde ise yaradi , cok agir gazli gunlerinde
Havalandırdıginda düşmüyor mu, ben bı cami açıyorum anında 20 lere düşüyor. 22-24 biraz serin olmaz mı bebise aman ne bileyim ya, valla ne doğru ne değil bilemiyorumBiz maksimum 24 yapıyoruz evi fazlası rahatsız edebiliyor 22-24 arası değişiyor hatta gece uyurken 20- 22 olmalı diyorlar ama ben o kadar düşürmek istemiyorum bizde nem çok yüksek nasıl düşürcegim bilmiyorum Eki Görüntüle 3185810
Yok başını destekliyoruz elimizle gövdesi suda oluyor ellerini ayaklarını oynatıyor aslında derin spa havuzları da var şişme onlardan alıp boyunluk takıp da yuzdurebiliriz ama biz lojmandan dolayı sanayi elektriği kullandığımiz için su ısıtmak çok maliyetli olacağından hiç girişmedik o ise.
Ben gri joi wishi kullaniyorum 1 aylik bebegimde keyifliyse icinde cok güzel yatiyo titresimini aciyorum bazen icinde uyuyo bazen kakasini yapiyo bazende ortaligi yikiyo beni kucagina al diye yani cani nasil isterseEki Görüntüle 3185766 Eki Görüntüle 3185768
Merhaba kasım anneleri, aranızda ana kucağı kullanan var mı? Bu ikisi arasında kaldım, gri olan titreşimli. Hangisi kullanışlı olur bilemedim. Kucak delisi bir kızım var, kendi kendine oyalansın, ben iş yaparken yanımda kalsın istiyorum. Tavsiye verebilir misiniz
Maşallah senin kız da güzel kilo almış canım.Bizim sarılık değerimiz artık düştü risk kalmadı ama yuzunde göz bebeklerinde hafif sarılık var normal dedi doktorumuz geçer zamanla dedi. İlk ay 1200 Gr aldık daha uyandirmayayim dimi kendi kendine uyansın artık yenidoganliktan da çıktilar zaten
benim kizin gozleri daha iki hafta once duzelmeue baslamisti anca beyazladiAy kesinlikle ikinmasina uyanıyorum tam kucağıma alacam geri uyuyo kıyamıyorum da uyanmasını bekliyorum bazen 4-5 saati geçtiyse altını açıp uyandırmaya çalışıyorum sonra emzirip geri uyutuyorum bundan sonraki analik tamamen doğaçlama olacak kafamıza göre.
canim ben birde gripe water ve probiyotik damlq veriyorum. gripe water sakinlestiriyor biraz . doktoruna sor istersen.Benim bebiste 9 unda 2 ayı doldurarak. Emziriyorum, açlıktan oldugunu sanmıyorum,emip emip kusuyo çünkü.yani kucakta pispislarken bile susmuyo.bi yere yatırınca daha çok bagiriyo. Mümkün değil biseylerle dikkatini cekmek
Maşallah yaa nasıl uykular bunlarBenimki ne yapıyorsanız aynı böyle devam edin dedi 2 saatte bir alarm kurup emziriyordum 2.5 a çıkardım sonra 3 yaptım arada uyuyakaldik 5-6 saat. Şimdi çocuk istedikçe emzirecegim yazik uyku da süt kadar önemli çocuk için bölüp durmayalım. Dün 12 buçukta bir uyuduk 4 buçukta kalkıp emzirdim sonra 8 buçukta ikinmasina uyandım kakasını yaptı emzirdim sonra bir uyumuşuz öğlen 12 de uyandım
Benim 3 ay olcak hala anlamadım regl ve lohusalık kanamasını. Arada 1 hafta 10 gün temiz kalıyorum sonra kasık ağrısı ile bir daha başlıyor. 40 gün bitince kontrole gittim hiçbir problem yoktu smear alındı o da şükür temiz. O zaman sorduğumda 8 hafta kadar akıntı olabilir ikiz gebelik rahim anca toparlanıyor diyodu. O zaman ben 15 gün arayla iki kez adet mi oldum kasık ağrılarından çıkarımım buAdet için biraz erken gibi ama herhalde kişiden kişiye değişiyor bu durum da. Doktora sormak en iyisi. Doktordan bu konuda bilgi edinen varsa yazsın lütfen
Bizim kronolojik 2. ayda yapıldı düzeltilmiş 1. ay oldu yaniPremature anneleri ,Kalça USG düzeltilmiş kaçıncı ayda çekindiniz? Doktorunuz hangi yda önerdi?
Eyvaaah benim kız her şeye öğürüyo bazen biberona bile. Yandım ben o zamanHaah biz de ondan korkuyoruz eczacı eşime tükürürse aşı boşa gidiyor bi daha almanız lazım demiş en doğru zamanda verir inş doktor diye dua ediyordu
Seninkiler de düzene girer annesi her bebek bir değil. Gün gelecek bir gün son kez gece uyanıp emzirecegiz ve o anın son an olduğunu farketmeyecegiz hemen buyuyeceklerMaşallah yaa nasıl uykular bunlarBöyle bebeler niye bana denk gelmiyo da max 2 saatte bir hadi bazen kıyak geçiyolar 3 saatte bir uyanıyoruz
Benim 3 ay olcak hala anlamadım regl ve lohusalık kanamasını. Arada 1 hafta 10 gün temiz kalıyorum sonra kasık ağrısı ile bir daha başlıyor. 40 gün bitince kontrole gittim hiçbir problem yoktu smear alındı o da şükür temiz. O zaman sorduğumda 8 hafta kadar akıntı olabilir ikiz gebelik rahim anca toparlanıyor diyodu. O zaman ben 15 gün arayla iki kez adet mi oldum kasık ağrılarından çıkarımım buBen aylarca adet olmam diye bekliyordum oysa
Bizim kronolojik 2. ayda yapıldı düzeltilmiş 1. ay oldu yani
Eyvaaah benim kız her şeye öğürüyo bazen biberona bile. Yandım ben o zamanHele ek gıdada canıma okuyacak
Düzelir insallah hemencecik çocuğumun elleri o kadar beyaz ki yüzü daha da sarı kalıyor ellerini götürüncebenim kizin gozleri daha iki hafta once duzelmeue baslamisti anca beyazladi
canim ben birde gripe water ve probiyotik damlq veriyorum. gripe water sakinlestiriyor biraz . doktoruna sor istersen.
bir yeri agriyor yada gazi vardir belki ?
notdefteri2_ seninle ayni sorunlari yasiyor ama onun bebegi cok gazli ve kabiz
Evet bana da o şekilde bir hap verdiBana da verdi ama başlamadım ben de içinde östrojen olmayan doğum kontrol hapı verdi anne sütünü etkilemiyormuş
Sağol guzum.bizim epikriz raporunda düzeltilmiş 2.ay yazmış doktorumuz.Sizinki kaç haftalık doğmuştuMaşallah yaa nasıl uykular bunlarBöyle bebeler niye bana denk gelmiyo da max 2 saatte bir hadi bazen kıyak geçiyolar 3 saatte bir uyanıyoruz
Benim 3 ay olcak hala anlamadım regl ve lohusalık kanamasını. Arada 1 hafta 10 gün temiz kalıyorum sonra kasık ağrısı ile bir daha başlıyor. 40 gün bitince kontrole gittim hiçbir problem yoktu smear alındı o da şükür temiz. O zaman sorduğumda 8 hafta kadar akıntı olabilir ikiz gebelik rahim anca toparlanıyor diyodu. O zaman ben 15 gün arayla iki kez adet mi oldum kasık ağrılarından çıkarımım buBen aylarca adet olmam diye bekliyordum oysa
Bizim kronolojik 2. ayda yapıldı düzeltilmiş 1. ay oldu yani
Eyvaaah benim kız her şeye öğürüyo bazen biberona bile. Yandım ben o zamanHele ek gıdada canıma okuyacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?