2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Aynısını yaşıyorum ya 35 gün kanama lekelenme sürdü bitti 40 da temizlendim. Tam 50.gün kahve leke geldi çok koyu adet ağrım da vardı dedim adet olacm sildikçe kırmızımsı sanki adet bitmeye yakın gelen renk gibi geldi 2 gün sürdü durdu beyaz akıntı geldi sonra tekrar gelmeye başladı sonra durdu bi haftadır böyle suan da durdu adet mi degil mi bilmiyorum abdest almaliyim bilmiyorum

Bizimki gece uyanmaz bence ben uyandırmasam hiç, gündüz de uyumuyor ama, kilosu falan da iyi gibi anlamadım çocuk acıksa uyanır zaten bence

Kızlar doktor korunma için doğum kontrol hapı verdi ama daha başlamadım ben. Normalde reglin ilk günü başlamak lazım ama daha olmadım da. Aranızda doğum kontrol hapı kullanmaya başlayan var mı?
Kiz cocuklardan adami gordugumuz mu var ki korunacaz neyden korunacaz kimden korunacaz

Bizimki gece uyanmaz bence ben uyandırmasam hiç, gündüz de uyumuyor ama, kilosu falan da iyi gibi anlamadım çocuk acıksa uyanır zaten bence
Bizimki de gece uyanmiyo bence de acıkınca uyanır sürekli uykusunu bölmeye gerek yok

Bizim de bazen öyle oluyor bence hiç problem yok hatta bazen kakası idrar gibi aşırı sıvı
Evet bazen de öyle oluyor genelde gazlı zaten yapması onu çok rahatlatıyor ama ben sadece olumsuz bir şey olmasından korkuyorum ama on beş gün önce rota,adonevirüs,bakteri amip falan bakıldı negatifti o zaman zaten pek kimseyle temasımız yok enfeksiyon tarzı bi şey olduğunu sanmıyorum ama işte korkuyor insan vücudu susuz kalır mı falan diye

Benim hala 3 saatte bir uyandır diyo gece uyandırana kadar canım çıkıyor mesela hiç uyanmasa 6 7 saat okey mi ya
Yazık çocuğa ya. Ben doktoruma çok güveniyorum. Büyük oğlumun da takibini o yaptı. Ki etrafımdaki tüm tecrübeli anneler uyandirma diyor. Bir kereligine mahsus zaten çok uyuyor ondan sonra sık sık uyanıyor. Yani on iki bir gibi uyuyup bes altı civarı uyanıyor. Hem ben de uyumuş oluyorum. Gelişimi de çok güzel.

İyi o zaman sevindim ya bebişim istedikçe emzireyim bizimki de hiç ağlayarak istemiyo ellerini sapır şupur emmeye başlıyor öyle anlıyorum acıktigini
Ne güzel işte. Tek sıkıntı gece olur. Şapur şupurları duymama ihtimalin olabilir. Gerçi ıh ıhlari bile duyuyoruz onu da duyarsın. Sabaha kadar yaptığı pırtları bile sayabilirim

Demek ki normal ya kasmamak lazım. Birkaç kişi daha yazmıştı böyle. Rahim kendine gelmeye çalışıyor belki.

Ne güzel işte. Tek sıkıntı gece olur. Şapur şupurları duymama ihtimalin olabilir. Gerçi ıh ıhlari bile duyuyoruz onu da duyarsın. Sabaha kadar yaptığı pırtları bile sayabilirim
Ay kesinlikle ikinmasina uyanıyorum tam kucağıma alacam geri uyuyo kıyamıyorum da uyanmasını bekliyorum bazen 4-5 saati geçtiyse altını açıp uyandırmaya çalışıyorum sonra emzirip geri uyutuyorum bundan sonraki analik tamamen doğaçlama olacak kafamıza göre.

Gecen hemşire yok üç saatte bir uyandır şöyle yaparsan dört saatte bir uyandır bıt bıt anlatıyor. Ya ikinciyi büyütüyorum. O kadarını biliyorum. Zaten oğlumun kilosunu görünce sadece anne sütü olmasına şaşırdı. Büyük oğlum da hep kendi kalkardı. Bu da öyle. Tabi ilk zamanlar hariç. Sarılık riski yoksa ve ilk ay kilo alımı iyiyse uyandırmaya gerek yok bence.

Hepsi aynı anda olduğu için neye huzursuz olduğunu anlamadım ama genel olarak huzursuz eden pnömokok aşırı sanırım rota ağızdan verildiği için bizim kız tükürdü hep etkili oldu mu bilmiyorum
Haah biz de ondan korkuyoruz eczacı eşime tükürürse aşı boşa gidiyor bi daha almanız lazım demiş en doğru zamanda verir inş doktor diye dua ediyordu

Bizim sarılık değerimiz artık düştü risk kalmadı ama yuzunde göz bebeklerinde hafif sarılık var normal dedi doktorumuz geçer zamanla dedi. İlk ay 1200 Gr aldık daha uyandirmayayim dimi kendi kendine uyansın artık yenidoganliktan da çıktilar zaten

Kızlar iyi geceler, bizimki hemen hemen her akşam bağırıp çağırma ağlama krizlerinde ve ne yaparsan yap susmuyor. Kucağına almazsan daha çok susmuyo. Eşim de aşırı yorgun olduğunu ve bebeğin ağlamasına katlanamadigini söylüyor , odaları ayırdık zaten doğum sonrası. Ben tek başıma çıldırmak üzereyim. Yani hiç bebek sallamayan ben beşiği hızlı sallıyorum ki sussun. Birisi bana yardım etsin valla. Dayanamıyorum artik

Canım kolik mi bebeğin ağlama krizinin sebebi ne? Masaj deneyebilirsin bebekleri çok rahatlatıyor bir de kuvetini suyla doldurup 25 dakikayı geçmeyecek şekilde yuzdurebilirsin su da bebekleri sakinleştiriyor ben banyolarini hep yuzdururken yaptırıyorum bayılıp gidiyor sonrasında.

Usutucek diye korkumdan haftada 1-2 yıkıyorum. Kolik mi bilmiyorum. 1 aylık kontrolde bu kadar değildi. Sonrasında çok artti

Usutucek diye korkumdan haftada 1-2 yıkıyorum. Kolik mi bilmiyorum. 1 aylık kontrolde bu kadar değildi. Sonrasında çok artti
Korkma bebekler soğuktan değil sıcaktan hastalanır. Oda sıcaklığını kontrol edebilirsen sabit sicakliga getirip banyosunu masajini uzun uzun yaptırabilirsin. Oda termometreleri de çok iş görüyor bu durumlarda.

Aldım aslında 24-25 derece bandında tutmaya çalışıyorum sıcaklığı. Ama elleri ayakları hep soğuk bu ısıda, 2 kat giydiriyorum. Kıyafetleri ince pamuklu şeyler olarak seçtim hep çok kalın değiller. Nem seviyesini ayarlamaya çalışıyorum. Şu oda nemlendirici makinelerden aldık henüz gelmedi. Hasta ederim diye tedirginim anlayacağın. İlk çocuk tecrubesizlikte zirvedeyim. Yeni uyudu ve tükendim yani. Burun tıkanıklığıni önlemek için soğan karanfil ikilisini deniyorum bakalım bugün işe yarayacak mi

Evet ağlamaktan olmuş. Benim kız sürekli emmek istiyor vermeyince ağlıyor. Doktor da vereceksin kusarss temizle tekrar ver dedi
Benim kız da böyle. Psikolojim bozulacak kusmasından dolayı. Kusarken bile meme istiyor. Sadece emse saatlerce içim yanmayacak neredeyse yarısını kusuyor sanki.

Emzirme yastığı üzerinde 5 dakika emiyor yarım saat uyuyor. Tüm günümüz böyle geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…