Benim de ense kalınlığı normaldi burun kemiği de görüldü o yüzden çok umursamamıştım açıkçası ama dr böyle tekrar tekrar üçlü test ya da fetal DNA falan önerince bi kurt düştü sanırım doktorlar ısrarcı oluyormuş bu konudaCanım benim yasin 37 dün enseye bakıldı normaldi bütün kemigide normaldi..kan sonucum cikmis simdi baktım
Yaş riski 1:133
Kombine trisomy 21 riski <1:10000
Trisomy 13/18 <1:10000 cikmis grafik falanda var onu inceliyordum simdi çözemedim bakalim doktor ne diyecek
Simdi grafigi inceliyorumda aslinda hastaliklar dusuk risk grubunda fakat yaş riskim var sadece anladığım kadarıyla..ya dün doktorla konuştuk sadece yasa bağlı risk çıkarsa yaptirmayacagiz biz dedik ısrar etmedi oda ..yani yaş riskini bekliyordum zaten..hayirlisi artık hakkımızda insallahBenim de ense kalınlığı normaldi burun kemiği de görüldü o yüzden çok umursamamıştım açıkçası ama dr böyle tekrar tekrar üçlü test ya da fetal DNA falan önerince bi kurt düştü sanırım doktorlar ısrarcı oluyormuş bu konuda
Kan sonuçları cikti mi sizinBenim de ense kalınlığı normaldi burun kemiği de görüldü o yüzden çok umursamamıştım açıkçası ama dr böyle tekrar tekrar üçlü test ya da fetal DNA falan önerince bi kurt düştü sanırım doktorlar ısrarcı oluyormuş bu konuda
Evet kan sonucu bunlar işte yaş riski sadece 1:453 diğerleri düşük risk grubundaKan sonuçları cikti mi sizin
Aa evet pardon anladim..hayirlisi cnm artık ya ne diyelim sağlıkla gelsinler insallahEvet kan sonucu bunlar işte yaş riski sadece 1:453 diğerleri düşük risk grubunda
Doğru diyosun canımSıkma canini hiç canm doktorlar çoğul gebelikte hep karamsarlar gerçi tek bebekte bile içimizi karartiyorlar düşün sen ne kadar pozitif olursan bebislerin o kadar iyi olurlar
Tamam canımCanım aşırı bulanık kese de netlikte yok illa tahmin yap dersen erkek mi acaba derim ama bence bekle yarın yine atarsin
Çok tatlı bir kız gibiKızçeler merhaba ,12+4’ten selamlarcinsiyet tahmin eder misiniz lütfen
Bitti mi muayene canm ne dediler en sonDoğru diyosun canım
İnşallah doktorların dediği gibi bişey olmaz
Canım ya sana zahmet benim için bir tahminin varmi acaba 11+4Çok tatlı bir kız gibi
Çok sağol canım aynen hamile olunca temkinli oluyor insan. Şunu da bir deneyeyim böyle nasıl olur diyemiyorum. Kontrole gittiğimde dediğin şekilde söyleyeyim bakalım ne diyecekKullandığın ilaçlar hamileliğine bi zararı yoksa eğer. Yemek yemeye başlamadan önce ilaçlarını içip sonra yemeni yesen. Çünkü şöyle bende ilaç kullanamıyordum özellikle antibiyotik ve Demir vitamini ilaçlarını antibiyotik ishal ediyor beni Demir vitamini de kabızlık yapıyordu. Tesadüf eseri bi genel cerrah ile tanışmıştım o söyledim hocam antibiyotik bende bu etkiyi yapıyor diye başka ilaçları sordu söyledim. Bana ilaçlarını yemeğe başlamadan önce içmemi söyledi. Şükürler olsun bana iyi geldi. Yine de doktoruna sor. Umarım çaresi vardır. İnsan hamile olunca da illaki dene yap felan diyemiyor. Çok geçmiş olsun
Bitti canım 7 de evden çıktım 9 da hastamedeydim saat 3 te çıktıkBitti mi muayene canm ne dediler en son
Canım iyi akşamlar bana da yorum yapar mısınCanım aşırı bulanık kese de netlikte yok illa tahmin yap dersen erkek mi acaba derim ama bence bekle yarın yine atarsin
Merhaba takla attığını nasıl anlıyorsunuz ? Kaç haftalık sizin? Bazen bende karnmda bi batma bişeyler hissediyor gibi oluyorum ama daha ufak diyorlar. 13 haftalık oldukŞimdi doktordan çıktım bebeğime fetüs diyorlarilk günden beridir bi alışamadım. Fetüsüm uzun boyluymuş ense kalınlığa ideal burnu da güzelmiş. Cinsiyet tahmini yapmadı. Kan tahlili de 3 gün sonra çıkar dedi. Canım fetüsüm içimde takla atıp duruyor. Anası da midesi ağzında geziyor. Kilo kaybı yaşadığımı da söyledim. Sorun olmadığını söyledi. 2 kilo fazla bişey değil endişelenme dedi. Kilo almak ya da kaybetmek oranları yüksek olmadığı sürece sıkıntı olmaz dedi. Ben bi de dün düştüm düşeceğimi anlayınca hesaplı düşeyim bari dedim popo üzerime düştüm bebekte sorun yokmuş
Ayy sende bendensingeçmedi daha da fenayım günde bir kaç kez çıkarıyorum. çalışıyor olmam cabası. evde olsam belki bir şekilde idare ederim ama iş yerinde kusmak sıkıntı. artık 4. ayın bitmesini bekliyorum inşallah düzelecek yoksa düşünmek bile istemiyorum.
Lekeye çok takılma ama sen yinede yeme. Hamileliğinde Ciğer yediğini söyleyen bir tanıdığım önermedi sonuçları iyi değil dediAy gerçekten mi? Ben hamileliğimi evde geçiriyorum sağlık sorunlarım nedeniyle geçen muayeneye gittiğimde ciğer yemek istedi canım Urfa sokakları ful ciğer kokuyorhiç düşünmeden yemiştim. Sürekli ve çok olmadığı sürece kendinİzi hiç bişeyden kısıtlamayın diyorlardı aslında. Leke doğru olamaz değil mi??
Canım zaten tek yumurta ikizlerinde tek plesanta olmuyor mu? Ne gibi bir olumsuzluktan bahsetti? Sen kötü şeyler düşünme, doktorum bana hep pozitif bak güzel olacağını düşün, sakın kötüyü çağırma der. Her zaman da süper moral veriyor. Ben ikiz gebeliğin riskleri var deyince tek gebeliğin de var. Kimin ne yaşayacağını bilemezsin derBitti canım 7 de evden çıktım 9 da hastamedeydim saat 3 te çıktık
Ya doktor muane bile etmedi sadece konustu bende hemsireye ısrar ettim siyah akınto gelince oda acile git orda baktır ekodan dedi idrarımda bile nokta nokta siyah pıhtı doluydu
Neyse ekoya girdim herşey iyi dedi ordaki kızda dedi burdaki doktorlar kötü bişey olmasada herşeyin kötüsünü söyler diye
1 ay sonraya randevu verdi
20 gün sonrada eski doktorumda randevum var
Evet canım o, ben de ense ve buruna baktırdım sorun yok dedi ama ikili için kan vermedim direkt dna testi yaptıracağım, hamileliğimin geri kalanında kafam rahat olsun istiyorum bir de cinsiyeti erkenden kesin olarak öğrenmek çok cazip geldiKızlar bu ikili test dediğimiz ultrasonda ense burun vb bakıyorlar ve kan alıyorlar o değil mi ? Ben onu yaptırdım, sonuçlar da çıktı şükür iyi dedi doktor. Gen testi yaptırdınız mı ?
Canım teki geriden gelebilirmiş çok erken doğuma neden olabilirmişCanım zaten tek yumurta ikizlerinde tek plesanta olmuyor mu? Ne gibi bir olumsuzluktan bahsetti? Sen kötü şeyler düşünme, doktorum bana hep pozitif bak güzel olacağını düşün, sakın kötüyü çağırma der. Her zaman da süper moral veriyor. Ben ikiz gebeliğin riskleri var deyince tek gebeliğin de var. Kimin ne yaşayacağını bilemezsin der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?