Yalnız olmadığıma sevindimben varım ilk gebelıgımde 5 aylıkken b u kadardı ancak :)
Evet evet her hamilelik kendine özeldir bence sıkıntılı bir durum çıkmayacak :)Kesinlikle bazen kişiye bağlı hcg hormonları yüksek çıkabiliyormuş bir kontrol ettireyim bebekte genetik olarak bir sıkıntı varsa ayrıntılı ultrasonda görebilirler.
su anda 11+1 im. 12+3 te detaylı ultrason randevum var.normal takıp eden doktorum docent perinatolog. yasım 42 oldugundan , dogdugunda 43 olmus olacagım .Em bastan rısklerı ve herseyı konustuk.kandan ikili test yapmayacagız.detaylı ultrason ıle organ gelısımıne bakacagım ve cınsıyetı soyleyecegım dedı.daha sonra eger detaylıda bır sıkıntı gorursem cvs yapacagız.13 .haftada yaplabılıyor. eğer sıkıntı görmezsem daha az rısklı olan amınıyosentez yapacagız. ikili testin kötü çıkması tahlıye ıcın yeterlı degıl .Fetal dna risk çok yüksek cıksa bıle kurtaj ıcın yeterlı değil.Çünkü fetal dna bir tanı testı değil. kurtaj ıcın genetik tanı testı olan cvs yada amınıyosentez yapılması gerekıyorSiz kacinci haftanizdasiniz?amniyosenteze neden gerek goruldu?bide cevap alamadigim bi soru var arastiyorum ama bulamadim;2li pozitif cikti diger testlerde pozitif cikinca baska bi isleme(amniyosentez vs..)gerek kalmadan gebelik sonlandirilabiliyor mu?bilginiz varsa yazin nolur!!ne zor bi surec Allahim bu...
Benimde 68 çıktı 50den yukarısı kız diyorlar ama göstermedi yarın tekrar randevu aldım umarım bu kez öğrenirim çok merak ediyorumEvet dediginiz gibi genelde tutuyormus ama arada tutmayan sonuçlarda var kesinligi yok pek inanamamak gerek galiba. Arkadaslariminda hepsinin tutmuş ilginçtir
Yok canım göstermedi benimkiCinsiyetten bahsetmediler dimi ?
İnşallah minik kızıma sağlıkla kavuşurum. Bu arada yogaya başlamayı düşünüyorum önerdiği iz bir program ya da hoca var mıdır? Bu sorum genelEvet evet her hamilelik kendine özeldir bence sıkıntılı bir durum çıkmayacak :)
Tesekkurederim..saglikla alin yavrunuzu kucaginiza insallah..umarim hersey yolunda gidersu anda 11+1 im. 12+3 te detaylı ultrason randevum var.normal takıp eden doktorum docent perinatolog. yasım 42 oldugundan , dogdugunda 43 olmus olacagım .Em bastan rısklerı ve herseyı konustuk.kandan ikili test yapmayacagız.detaylı ultrason ıle organ gelısımıne bakacagım ve cınsıyetı soyleyecegım dedı.daha sonra eger detaylıda bır sıkıntı gorursem cvs yapacagız.13 .haftada yaplabılıyor. eğer sıkıntı görmezsem daha az rısklı olan amınıyosentez yapacagız. ikili testin kötü çıkması tahlıye ıcın yeterlı degıl .Fetal dna risk çok yüksek cıksa bıle kurtaj ıcın yeterlı değil.Çünkü fetal dna bir tanı testı değil. kurtaj ıcın genetik tanı testı olan cvs yada amınıyosentez yapılması gerekıyor
Açayım o zaman başlığı, umarım katılım olur da fayda sağlarızCanım ilk defa duydum benimki 1in altında çıkmış ikisi de ama riski de ona gore hesaplıyorlar sanırım yani riskte sorun yoksa onda da olmaz diye düşünüyorum kötü şeyler getirme hic aklına
Kuzum çok çok iyi olur ben de hamileliğin ilk başlarında bi konu acmistim ne yemeliyiz ne yememeliyiz diye malesef çok katilim olmadi doktorumun tavsiyelerini yazmıştım tecrübeli anneler de katilim sağlar diye düşündüm ama pek bi ise yaramadı, ben de çok kilo almaktan korkuyorum bir de bulantılardan ne yazık ki beslenmeme dikkat edemiyorum bazen takviyeleri bile icemiyorum günlük beslenme egzersiz gibi konuları konuştuğumuz bi yer olsa hic fena olmaz burada daha çok gebelik takibi kontroller vs konuşuluyor ya konular derli toplu olmuş olur
E nabiza düşüyor canim ama grafik falan gözükmüyor hastane sitesinden ulaşmıştım ben detaylı rapora
Sağol canım bakayom ona, avent iyi marka zatenCanım +6 avent alıştırma suluk aldım akıtmayan canım; tam cam değil ama bebek için uygun maddeden yapılmıstır
Ayy doktorun tahmini kız değil miydi
Merhaba . Detaylı ultrason için hangi bölüme almamız gerekiyor randevuyuMerhabalar güzel annelerdevlet hastanesinde detaylı ultrason için randevu oluştururken kadın doğum doktoru yonlendirmeli diyor. Ben ilçede oturuyorum merkez den randevu alacam buradaki doktor randevu için açabilir mi bilginiz var mi
Detaylı ultrason 18ile 23. Haftalarda oluyor diye biliyordum neden bu kadar erkene aldılar acabasu anda 11+1 im. 12+3 te detaylı ultrason randevum var.normal takıp eden doktorum docent perinatolog. yasım 42 oldugundan , dogdugunda 43 olmus olacagım .Em bastan rısklerı ve herseyı konustuk.kandan ikili test yapmayacagız.detaylı ultrason ıle organ gelısımıne bakacagım ve cınsıyetı soyleyecegım dedı.daha sonra eger detaylıda bır sıkıntı gorursem cvs yapacagız.13 .haftada yaplabılıyor. eğer sıkıntı görmezsem daha az rısklı olan amınıyosentez yapacagız. ikili testin kötü çıkması tahlıye ıcın yeterlı degıl .Fetal dna risk çok yüksek cıksa bıle kurtaj ıcın yeterlı değil.Çünkü fetal dna bir tanı testı değil. kurtaj ıcın genetik tanı testı olan cvs yada amınıyosentez yapılması gerekıyor
Perinatoloji doktorları yapıyor, bölümde direk öyle çıkıyorMerhaba . Detaylı ultrason için hangi bölüme almamız gerekiyor randevuyu
Teşekkürler canım doktorun açması gerekiyor o zamanPerinatoloji doktorları yapıyor, bölümde direk öyle çıkıyor
Sen nerelerdesin? Cinsiyet belli oldu muDetaylı ultrason 18ile 23. Haftalarda oluyor diye biliyordum neden bu kadar erkene aldılar acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?