- 7 Temmuz 2021
- 1.121
- 1.526
- 63
Aminnn cümlemizinkinie hadi gözümüz aydınAllah sağlıcakla kucağına aldırsın canım benim
Evet ikili testim rsikli cikti..ilk cocugumda hic bi sorun yasamamistim..bu detaylari bile simdi ogreniyorum..bu beklemedigim bi gebelikti..2.cocuk dusuncem hic yoktu ama korunmaya ragmen oldu..maddi acidan dna yaptiricak durumda degilim su an..o yuzden amniyosentez var aklimda..tabi dr 3lu 4lu tarama olmadan olmaz derse tamamim ama bir an oncede neticeye ulasmak istegim.umarim sizin hersey yolunda gider..saglikla alirsiniz bebeginizi kucaginiza..hepimiz insallahhhCanım öncelikle cok üzüldüm merak ettiğin için soruyorsun sandım ikili testin riskli mi cıktı fetal dna yaptırma imkanın varsa onu da yaptır ondan sonra amniyosentez yaptır profesör doktorum o sekılde açıklamıstı bazen oluyor baska cocuk düşünmüyorum ilk cocugum bakamam sağlıklı olsun diyorlar sonlandırıyoruz falan diye emin ol oyle karar ver kesinlikle seni canı gönülden anlıyorum düşüncesi bile içimi titretiyo hakkında hayırlısı umarım saglıklıdır bebeğin ben daha dün 3 lü tarama yaptırdım 7 gün sonra sonuç dediler umarım hersey yolundadır ikili de herhangi bi sorum cıkmadı ama doktor kontrol sonuc da üçlü de yapalım ritini dedi tamm dedim fetal dna yaptırma imkanın varsa mutlaka yaptır ikilin riskli diye direk amniyosentez yaptırma canım sırayla git
Amin canım umarım sadece endişe eder sonra niye canımı sıktım dersin umarım her sey güzel ve yolun da giderEvet ikili testim rsikli cikti..ilk cocugumda hic bi sorun yasamamistim..bu detaylari bile simdi ogreniyorum..bu beklemedigim bi gebelikti..2.cocuk dusuncem hic yoktu ama korunmaya ragmen oldu..maddi acidan dna yaptiricak durumda degilim su an..o yuzden amniyosentez var aklimda..tabi dr 3lu 4lu tarama olmadan olmaz derse tamamim ama bir an oncede neticeye ulasmak istegim.umarim sizin hersey yolunda gider..saglikla alirsiniz bebeginizi kucaginiza..hepimiz insallahhh
Ben 13. Haftada sordum serbest dedi. Rahat olabilirsin bence.Kizlar ozel bir sey soracagim hamileligimjn 6. haftasinda iliski sonrasi kanamam oldu o gunden sonra hic lekelenmem bile olmadi.Bir iki hafta sonra ilk trimester bitiyor. Ya utanarsk soyluyorum ama cinsellik ihtiyacimi karsilayamamak beni zorluyor.Sizce acaba bu surecten sonrs riskler hani azaliyor ya , iliski yasagim kalkar mi ne dersiniz?
Esimden yana hic sorun yok..dunyanin en iyi babasidir kendisi kii 2.cocuga supriz olmasina ragmen cok istekli..insallah hersey yoluna girer bakalim...yazarim yine buraya..zaten iyiki burasi var..su an esim disinda kimseyle paylasmadigim bi durum..iyiki varsinizda az cok dertlesip rahatliyorum..Amin canım umarım sadece endişe eder sonra niye canımı sıktım dersin umarım her sey güzel ve yolun da gidereger aklında sonlandırmak varsa bul bulustur fetal dna yaptır amniyosentez den risksiz ve büyük oranda sonuc diyolar arkadasımın da riskli bıktı gittiğim prof a gözükmüş haberim yoktu yeni öğrendim yaptırmış fetal dna temiz gelmiş kızı saglıklı masallah ikilisi riskli gelince yaptırmış yaş 30 yani olacaksa oluyo vardır rabbimin bildiği sen gönlünü ferah tut ama eşini bi sekil ikna et yaptır
Sen gönlünü ferah tut canım istenmez mi hiç insan vakit geçtikce bebek kokusunu özlüyor ben cok eziyetli büyüttüm oglumu emmedi yemedi falan kesinlikle yapmayacam diyordum sonra da pısman olur muyum düşüncesi ve özlediğimi fark etmem neyse 35 den önce bi tane daha olsun bari iki kardeş olsunlar dedim öylelikle yaptık rabbim de nasip etti benim de yaş 30 oglum 6 yasından gün alacak doğum oldugunda bul bulustur yaptır için rahat eder büyük oran da rabbim yüzünü güldürsün için ferah olsunEsimden yana hic sorun yok..dunyanin en iyi babasidir kendisi kii 2.cocuga supriz olmasina ragmen cok istekli..insallah hersey yoluna girer bakalim...yazarim yine buraya..zaten iyiki burasi var..su an esim disinda kimseyle paylasmadigim bi durum..iyiki varsinizda az cok dertlesip rahatliyorum..
Amin canm insallah..saglikla gelsinler...30 yas cok iyi olmus senin acindanda..gun gectikce insan tahammulu azaliyor..ben simdiden uykusuz gecelerde naparim diye dusunuyorum..hayirlisi bakalim..1az 3cok 2yeter gibi bi soz der buyukler hep..bu zamanda nasil bakariz 2cocuga bilmiyorum ama vardir Allahin bi bildigii...guzel gunler gorsun yavrularimiz insallahhSen gönlünü ferah tut canım istenmez mi hiç insan vakit geçtikce bebek kokusunu özlüyor ben cok eziyetli büyüttüm oglumu emmedi yemedi falan kesinlikle yapmayacam diyordum sonra da pısman olur muyum düşüncesi ve özlediğimi fark etmem neyse 35 den önce bi tane daha olsun bari iki kardeş olsunlar dedim öylelikle yaptık rabbim de nasip etti benim de yaş 30 oglum 6 yasından gün alacak doğum oldugunda bul bulustur yaptır için rahat eder büyük oran da rabbim yüzünü güldürsün için ferah olsun
Merhabalar, ense kalınlığıyla ilgili bi şey söylemiş miydiniz, kaçırdım mı ben acaba? İkili taramada benim de yaş ve hormon değerleri yüksek riskli geldi. Bi perinatologla görüştük, o biraz içimizi rahatlattı, ultrasonda bebek iyi görünüyor vs dedi. 12-13. haftada CVS işlemi yapılabilirmiş, bu işlemde bebeğin plasentasından örnek alıyorlarmış, 10 güne kadar sonuçlanıyormuş, aynı amniyosentez gibi kesin sonuç veriyormuş, ancak daha riskliymiş. CVS’de risk 1/100 iken, amniyosentezde 1/300’de düşük riski mevcutmuş. CVS önermedi bize, acele etmeyin dedi. Fetal DNA yaptırdık. Onun sonucu iyi geldi, ama doktorum yine de “18-20. haftalarda perinatoloğa yönlendiririm bi amniyosentez bakılır” dedi.Kimse istemez evladina bisey olsun ama kotu bi durum varsa sanirim aldirmak benim icin tek care...herkesin gorusu farkli saygi duyarim tabi..ama benim gorusum zaten 39 olmusum bana bisey olursa ona kim bakar..Allah korusun..16.haftamda gittigimde sanirim 3lu tarama yada 4lu yapilicak ama insallah direk amniyosentez olurum..hemen sonuca ulasip ne gerekiyorsa yapmak tek dusuncem..cunku bu stresle yasamak beni bitiriyor..cocumla bile kalite zaman geciremez oldum..
Öncelikle geçmiş olsun sonuçlarınızın güzel gelmesine sevindimMerhabalar, ense kalınlığıyla ilgili bi şey söylemiş miydiniz, kaçırdım mı ben acaba? İkili taramada benim de yaş ve hormon değerleri yüksek riskli geldi. Bi perinatologla görüştük, o biraz içimizi rahatlattı, ultrasonda bebek iyi görünüyor vs dedi. 12-13. haftada CVS işlemi yapılabilirmiş, bu işlemde bebeğin plasentasından örnek alıyorlarmış, 10 güne kadar sonuçlanıyormuş, aynı amniyosentez gibi kesin sonuç veriyormuş, ancak daha riskliymiş. CVS’de risk 1/100 iken, amniyosentezde 1/300’de düşük riski mevcutmuş. CVS önermedi bize, acele etmeyin dedi. Fetal DNA yaptırdık. Onun sonucu iyi geldi, ama doktorum yine de “18-20. haftalarda perinatoloğa yönlendiririm bi amniyosentez bakılır” dedi.
Sonuçta ikili tarama nasıl tanı değil tarama testiyse fetal DNA da tarama testi, sadece duyarlılığı çok daha yüksek. Bebekle ilgili bir durumu kesin öğrenmenin yolu CVS, amniyosentez, koryosentez gibi girişimsel yöntemler. Gerisi sadece risk olabilir mi olamaz mı bunu ölçüyor gibi. İçinize hangi test veya yöntem sinecekse onu yaptırmanız en mantıklısı. Ne kadar birbirimizle paylaşsak da o sürecin içinde kendimiz oluyoruz, kendimiz yaşıyoruz. İçinizi yine de ferah tutmaya çalışın. Sizin için en doğrusunu yine en iyi siz bileceksinizdir.
Umarım tez vakitte sağlıklı sonuçlarını alır kalbinizi rahatlatırsiniz bu düşünceler kuruntudan ileri gitmez.Kimse istemez evladina bisey olsun ama kotu bi durum varsa sanirim aldirmak benim icin tek care...herkesin gorusu farkli saygi duyarim tabi..ama benim gorusum zaten 39 olmusum bana bisey olursa ona kim bakar..Allah korusun..16.haftamda gittigimde sanirim 3lu tarama yada 4lu yapilicak ama insallah direk amniyosentez olurum..hemen sonuca ulasip ne gerekiyorsa yapmak tek dusuncem..cunku bu stresle yasamak beni bitiriyor..cocumla bile kalite zaman geciremez oldum..
Amin canımAmin canm insallah..saglikla gelsinler...30 yas cok iyi olmus senin acindanda..gun gectikce insan tahammulu azaliyor..ben simdiden uykusuz gecelerde naparim diye dusunuyorum..hayirlisi bakalim..1az 3cok 2yeter gibi bi soz der buyukler hep..bu zamanda nasil bakariz 2cocuga bilmiyorum ama vardir Allahin bi bildigii...guzel gunler gorsun yavrularimiz insallahh
Ense kalinligiyla ilgili bisey dememisti..zaten esimle cocugum cinsiyet merakiyla yanimdaydilar ona yogunlasildi tabi oda belli olmadi...telwfonla konustum sonuclar icin onda da fetal ve amniyosentez dedi doktor..ben amniyosentwz yaptirma fikrindeyim..tabi daha 3haftam var ama su an oyle dusunuyorum..o kadar haklisiniz ki esim bile si dusuncelerimi bilmiyor..icimizde yasiyoruz ne oluyorsa..annelik cok guzel ama bi o kadar da zormus...hakkimizda hayirlisi hepimiz icin..Merhabalar, ense kalınlığıyla ilgili bi şey söylemiş miydiniz, kaçırdım mı ben acaba? İkili taramada benim de yaş ve hormon değerleri yüksek riskli geldi. Bi perinatologla görüştük, o biraz içimizi rahatlattı, ultrasonda bebek iyi görünüyor vs dedi. 12-13. haftada CVS işlemi yapılabilirmiş, bu işlemde bebeğin plasentasından örnek alıyorlarmış, 10 güne kadar sonuçlanıyormuş, aynı amniyosentez gibi kesin sonuç veriyormuş, ancak daha riskliymiş. CVS’de risk 1/100 iken, amniyosentezde 1/300’de düşük riski mevcutmuş. CVS önermedi bize, acele etmeyin dedi. Fetal DNA yaptırdık. Onun sonucu iyi geldi, ama doktorum yine de “18-20. haftalarda perinatoloğa yönlendiririm bi amniyosentez bakılır” dedi.
Sonuçta ikili tarama nasıl tanı değil tarama testiyse fetal DNA da tarama testi, sadece duyarlılığı çok daha yüksek. Bebekle ilgili bir durumu kesin öğrenmenin yolu CVS, amniyosentez, koryosentez gibi girişimsel yöntemler. Gerisi sadece risk olabilir mi olamaz mı bunu ölçüyor gibi. İçinize hangi test veya yöntem sinecekse onu yaptırmanız en mantıklısı. Ne kadar birbirimizle paylaşsak da o sürecin içinde kendimiz oluyoruz, kendimiz yaşıyoruz. İçinizi yine de ferah tutmaya çalışın. Sizin için en doğrusunu yine en iyi siz bileceksinizdir.
Muhtemelen istemezdi, ultrasondaki ense kalınlığı, burun kemiği, mide oluşumu vs de bunu destekliyorsa fetal DNA yeterli görünüyor genelde. ikili taramada kan testi bizim boşluğumuza geldi, tam anlamamışız doktoruÖncelikle geçmiş olsun sonuçlarınızın güzel gelmesine sevindimbir şey aklıma takıldı; ben mesela ikili test yaptırmadan direkt fetal dna testi yaptırdım, sonucu iyi gelirse herhangi bir ek test istemedi doktor. Şimdi mesela siz de ikili test yerine sadece fetal dna testi yaptırmış olsaydınız sizden gene ileriki haftalarda amniyosentez isteyecek miydi doktor?
Cok sagol canm destegin icin..vakit ayirip derdimi paylastigin icin...hepimizin hakkinda hayirlisi olsun insallahhhAmin canımonun farkındayım her sey genclıkte çekiliyo herkez diyo bunu zaman gectikce insanın tahammül gücü de azalıyo diye rabbim verir güç kuvvet ilkler nasıl buyudu geçti zor zamanları yine geçer insallah içini ferah tut ney gerekiyorsa prasedür neyse sırayla öyle yaptır canım direk riskliden baslama içini de ferah tut rabbim yüzünü güldürsün
Amniyosentezi perinatolog yapacaksa öncesinde belki bi ultrasonla ense kalınlığını, burun kemiğini vs ölçer. İmkanınız varsa amniyosentez zamanına kadar bi detaylı ultrason baktırmayı da deneyebilirsiniz. Ölçümler vs için. Biraz soru işaretlerinizi giderir belki. İçinizi ferah tutmaya çalışın, çok zor tabiki de, ama bu tarama testleri yaşımız 35’i geçti diye zaten bizi direk riskli gruba atıyorEnse kalinligiyla ilgili bisey dememisti..zaten esimle cocugum cinsiyet merakiyla yanimdaydilar ona yogunlasildi tabi oda belli olmadi...telwfonla konustum sonuclar icin onda da fetal ve amniyosentez dedi doktor..ben amniyosentwz yaptirma fikrindeyim..tabi daha 3haftam var ama su an oyle dusunuyorum..o kadar haklisiniz ki esim bile si dusuncelerimi bilmiyor..icimizde yasiyoruz ne oluyorsa..annelik cok guzel ama bi o kadar da zormus...hakkimizda hayirlisi hepimiz icin..
Ne demek canım her zaman insallah guzel haberlerini de paylasırsınCok sagol canm destegin icin..vakit ayirip derdimi paylastigin icin...hepimizin hakkinda hayirlisi olsun insallahhh
Ben de öyle düşündüm :) ikili testler gerçekten belli bir yaştan sonra sadece insanın içine kurt düşürmeye neden oluyor.Muhtemelen istemezdi, ultrasondaki ense kalınlığı, burun kemiği, mide oluşumu vs de bunu destekliyorsa fetal DNA yeterli görünüyor genelde. ikili taramada kan testi bizim boşluğumuza geldi, tam anlamamışız doktorumecburmuşuz gibi gidip kan verdik. Sonra bin pişman olduk.
Su an 3 haftam var..16.haftamda gidicem tekrar doktoruma..onun yonlendirmesiyle artik ne olucaksa olucak...bu hafta geliyim dedim..bebegin buyumesi 16.haftada olmasi gerektigini soyledi..ultrason resmine bakiyorum burnu varAmniyosentezi perinatolog yapacaksa öncesinde belki bi ultrasonla ense kalınlığını, burun kemiğini vs ölçer. İmkanınız varsa amniyosentez zamanına kadar bi detaylı ultrason baktırmayı da deneyebilirsiniz. Ölçümler vs için. Biraz soru işaretlerinizi giderir belki. İçinizi ferah tutmaya çalışın, çok zor tabiki de, ama bu tarama testleri yaşımızb 35’i geçti diye zaten bizi direk riskli gruba atıyor
Cok haklisiniz bu konudaaaaBen de öyle düşündüm :) ikili testler gerçekten belli bir yaştan sonra sadece insanın içine kurt düşürmeye neden oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?