Günaydın canım, dediğin gibi inşallah bir an önce geçer şu mide sorunları. sen kaç haftalık oldun? Kimisi 12 de kimisi 16 dan sonra geçiyor diyorlar ama hamilelik boyunca devam eden de çok insan duydumGunaydinlar kizlar
Gece iki kere kustum, bogazim mahvoldu..
Ne olur artık geçsin bulantılar
Tam olarak ne zaman geciyordu yaa
Neyse bugun daha guzel bir gün olsun inşallah
13. Haftadayim büyük oranda azaldı ama bitmedi cok zorluyor bazenGünaydın canım, dediğin gibi inşallah bir an önce geçer şu mide sorunları. sen kaç haftalık oldun? Kimisi 12 de kimisi 16 dan sonra geçiyor diyorlar ama hamilelik boyunca devam eden de çok insan duydum
Allahin hikmeti var evet..ama sorunlu bi gebelikse bu yasta onu dunyaya getirmek bana bisey olursa o napar dusuncesine sokuyor beni..o yuzden amniyosentez yaptirmaktan yanayim..genc olsam sorun etmezdim belki ama yas iste..annelik oyle bisey ki her turlu dusunduruyor..Allah sorunsuz saglkla almayi nasip size insallah..umarim benimde hersey yoluna girer bakalim.2haftam var..bir an once doktora gitmek istiyorum ama sanki zaman gecmiyor bu ara..bu stress cok zormus..ilk hamileligimi prensesler gibi kwyifle yasamis biri olarak herkese hamilelik bu hayattaki en guzel 9ay derdim..ama su an omrumden omur gidiyor sankii..o kadar mutsuzumkii...hamileliginde hayirlisini versin tum isteyenlereeBen istanbulun en iyi hastanelerden birine gidiyorum.doktorum doçent perinatolog.fetal yaptıramıyorum diye lütfen üzülme.ben hem fetal dna hem amimiyo istememe rağmen doktorum dediki hiç gerek yok.bizim çalıstıgımız yerlerde 8-10 bın civarı tutar fetal.ve tanı testı değildir.%100 değildir.hıc gerek yok.amınıyosentez %100 olan tek test.direkt onu yapacagız.ben ılk dogumumu 33 yasında yaptım.ıkılım cok kötü cıktı.o nedenle amınıyo yaptıdım.yanlıs anlamayın bakın tekrar yazıyorum.kesınlıkle korkulacak bır ıslem degıl.bende korunurken hamıle kaldım üstelik 42 yasındayım.asla 2. Cocuk istemedim.ama allahın verdiğine kıyamadım.varsa onun bu hayatta kısmetı allah ızın verırse hıcbırsey olmaz.doktorlar bıle yasımı duyunca ınankı irkiliyor.35 bızım ıcın sınır,40 çok ayrı bir sınır dıyorlar.ama şimdiye kadar çok sorunsuz bır hamılelık gecırıyorum.detaylıma göre amınıyo bıle kesın gereklı değil ama ben ne olursa olsun yaptıracagım.çünkü insanın yaşı ileri olunca bunları daha cok düşünmek zorunda.ben istemedim Allah verdı bu bebegı bana.Ona sığındım.Benım bır hıkayem varkı anlatsam inanamazsınız.ben hamıle oldugumu öğrendıgımde günlerce ağladım istemedim.hastanede beklemem gerekıyordu.otoparkta arabanın içinde tek basıma oturup 2 saat ağladım.aldırıp aldırmamak konusunda.ve Allaha yalvardım dedımkı.sen bana bir işaret gönder dogru olan ne bana yol göster diye yalvardım.neyse hastanede girdim işlerimi hallettım.çıkıcam otopark gişesinde bir kadın durdurdu benı.dedı arabaya kedı girmiş galiba bişey miyavlıyor.cok korktum.park görevlileri geldiler.arabamın motorundan 1 adet yenı dogmus kedı yavrusu cıktı.sonradna veterinere götürmüşler .o gün dogmuş kedi.ben hastaneye girdiğimde 1 saat içinde olmuş olan.anne motora girip ordamı dogurdu?yoksa dogurdugunumu oraya tasıdı bılemıyorum.ben perişan oldum.ben ise sunu anladım.ben allahtan işaret istedim.oda bana dediki ben nasıl senın arabanın karnına o yavru kedıyı koyduysam senın karnına da ben koydum.sen benım hıkmetımı sorgulama.bu arada yenı ben imanlı ama dindar bır ınsan hiç değilim.görsenız anlarsınız dıyeyım :)ama imanım sonsuzdur.dıyecegım oku.hepımız ve karnımızdakı canlar ıcın allahın bır bıldıği var.allahım hepınızı ve bebeklerimizi korusun :)
Yasak mı ki ben hep yiyorumKızlar dayanamadım yarım dilim çiğköfte yedim( etsiz, az acılı) bişey olmaz di mi
Benim gittikçe beter oluyo anlamadım gitti Rabb'im yardımcımız olsunGunaydinlar kizlar
Gece iki kere kustum, bogazim mahvoldu..
Ne olur artık geçsin bulantılar
Tam olarak ne zaman geciyordu yaa
Neyse bugun daha guzel bir gün olsun inşallah
Sen ve bebek için zararlı birseyi doktor neden istesin ki serum fizyolojik ve vitamin veriliyor, kaldı ki vücudunun susuz ve besinsiz kalıp tansiyonunun sürekli düşmesi daha riskliSanırım öyle. Çekiniyorum da serum zararlı değil dimi ?
Teşekkürler canımOlmaz tabiki etsiz sonuçta
Ay bilemedim, sağlıksız acılı bişey ya sonuçta yenmemesi gerekir gibi geldiYasak mı ki ben hep yiyorum
Yaşanan acılar hayata karşı daha güçlü olmamızı sağlıyor. Ve ben sizi çok güçlü gördüm. Öneriler için teşekkürler. Allah hepimize sağlıkla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin.Sağolun, mesajı gönderdikten sonra buradaki herkesin ne kadar hassas bi dönemde olduğunu düşününce pişman oldum biraz, geri silmeyi düşündüm ama yorum almıştı. Ama şunu söylemek isterim ki hiçbir şey için çok üzülmeyin, derdi veren Allah eğer siz yine O’na sığınırsanız sabrını da veriyor. Buradaki herkes için söylüyorum, hamileliğinizi ne kadar sakin geçirebilirseniz o kadar iyi, bebeğiniz o kadar huzurlu olacaktır, tabi elimizde olmayan durumlar olabilir, benim yaşadığım durum gibi. Siz sakin kalabilmek için, kafanızı bir şeylere takmadan hamilelik sürecini tamamlayabilmek için elinizden geleni yapın, mesela haberlere bakmayın, gündemi takip etmeyin, negatif insanlardan olabildiğince uzak durun. Eskiden, şu bazen filmlerdeki “Ben hamileyim beni üzmeyin” cümlesi çok tuhaf gelirdi ama bunun ne kadar önemli olduğunu zamanla anladım.
Ben yedim ama zaten şöyle ben sosis salam sevmiyorum koydurmam sucuğum kokusunda elince istemsizce ayıkladımKızlar aranızda pizza yiyen varmı içinde sucuk varya
Umarım bir an önce atlatırsın bu durumu yüksek tansiyon riskli diye biliyorum. Düşük tansiyonu doktorlar seviyor. Olması gereken gözüyle bakıyorlar. İnşallah tez zamanda normal dönersin canımCanım ben hiç bi şey atamıyorum ağzıma. Her şey kokuyor. Su içsem çıkıyor. Tansiyon sorunu yaşıyorum ben biraz çok düşüyor gözüm kararıyor filan.
İçinde et olmadıktan sonra dilediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Ara ara yiyorum benAy bilemedim, sağlıksız acılı bişey ya sonuçta yenmemesi gerekir gibi geldi
Ben pembe duman aldım bide fotoğraf cekilmek içinSorma ya valla bebek göstermiyo acmıyo bacak arasını pozisyon hep top gibi yada sırtı dönük sıpa işte net olsun da bian önce cinsiyet partisini yapmak istiyorum
Hayır canm kanamam yok dünden beri yatıyorum ama baş ağrım var bugünde yerimden kalkamıyorum basım dönüyor yarını bekliyorum sabırla. Tek avuntum bebek kasılıyor bazen bir yerde toplanıyor onu hissediyorum bu haftada erken bir durum bu ama en azından iyidir demekki diyorum ama yanılıyor da olabilirm iki gündür çok tuhaf bir ruh halindeymCanım sakin ol. Şişkinliğin vardı belki onu attın üzerinden. Sakin olmaya çalış benim de karın büyümem durmuş gibi. En mantıklısı mezura ile ölçmek sanırım. Bazen gözümüzde alışabiliyor. Eşim karnın büyüyor dedikçe ona sinirleniyorum neresi büyüyor olduğu gibi duruyor diyeGözünde alışmış olabilir. Bilemedim kanaman felan var mı
İnan hep yattım hiç kalkmadim migrenden bugün de kalkamıyorum basım çok dönüyorelifselman canim nasilsin dunden sonra yazmadin merak ettim
Teşekkür ederim canm düşündüğün için
Ben pembe duman aldım bide fotoğraf cekilmek için
Sanırım bu dönemlerde karında yumuşama oluyır aynı şey banada oldu ve burada bir kaç kişide daha duydumKızlar 2 haftadır karnım çıkmıştı bugün küçücük anlamadım neden korkuyorum biraz sanki
İlk hamilelik mi korkma canım şu an öyle düşünüyorsun valla ortam mortam dinlemeden çıkarıp emziriyor millet ama bende senin gibiydim herkesin önünde asla zaten amaBende kokuyorum emziremicekmişşim gibi hissediyorum. Bi de etrafımda birileri felan olursa utanacakmışım gibi geliyor. Tabi bu bebeğimin sağlıklı beslenmesinden önemli değil ama içim bi tuhaf oluyor
Maşallah canım gözünüz aydınKızlar kontrolden geldim oğlum oluyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?