2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Ben 2 hafta önce gittim, randevu almak için sıraya girdim, haftana göre randevu dolu yer yok dedi, muhtemelen uzun bi süre de dolu, orada ücretsiz ama maalesef yer yok, tıklım tıklımdı zaten
Sağol cnm, anlaşılan özelde yaptırcaz

Bende vitaminleri bırak deyince sasırmıstım diger randevularımda ikisinede sordum ilk 3 aydan sonra kanıtlanmış bi etkisi yok dedi
Canım sen bidaha gidecektin doktora bir değişiklik oldu mu?
Vitaminleri bebeğe geçiyor mu gibi değil de kendin için kullanıyormuşsun gibi düşün bence bebekler kendilerine gereken her şeyi anneden çekiyorlar zaten ve bizim depolarımız boşalıyor üstelik biz çoğul gebeliğe sahibiz daha çok çekiliyor her şey.

Bu ölçümler gerçek ölçümler değil, bebeğin karın çevresinin genişliğine göre cihaz yaklaşık bi değer veriyor yani doktor probu milim kaydırsa ölçüm değişir, bi de şöyle bişey var mesela benim bebeklerin karnı zayıf ve uzun boyluydu hep, karın çevreleri azdı, kiloları gerçek kiloya göre daha az çıkardı, doğumdan hemen önceki ölçümle bile arasında 200-300 gr bile fark olabilir, ultrasonla ölçerek 2900 gr der az sonra doğuma girersiniz tartıda 3200 gr gelebilir, yani anne karnında tartıyla ölçülmüyor Benim bebekler boya göre haftası önde karın çevresine göre haftası geride çıkardı( aileye çekim, uzun boy zayıf bel), bebeğin ultrasonda bir hafta önde ya da arkada olması da doktorların çok üzerinde durduğu birşey değil tabi eğer bu geride ya da ileride olma durumu bi sonraki kontrollerde artmaya başlamışsa ve başka terslikler de eşlik ediyorsa sıkıntıya işaret ediyor olabilir. Bir de 24. haftadan sonra genetik özellikler baskın olmaya başlar ve mesela doktor kafa çevresi üzerinde bariz bi fark yoksa çok durmaz, yani ailenin kafa yapısı büyükse bebeğinki de diğer bebeklere göre biraz büyük çıkma ihtimali yüksektir, yani bebeğin gelişimi bu haftalardan sonra kişiselleşmeye başlar.

Bizde bir yıl sonra Tekirdağ da olacağız sanırım bir yılı bulur taşınıyoruz , hep hayalim burdan birlerini tanıyıp sonradan bebişlerle bi buluşma ayarlamak Nasip olur belki

Merhabalar bende osteacare almak istiyorum doktor kullanabilirsin demişti. Normal suya atmali magnezyum verdi ama
Midemi bulandırıyordu bunu almak istiyorum. İçinde başka vitaminlerde var. Siz memnunmusunuz ?
Merhaba, gayet memnunum hiç kasılmam olmuyor. Doktorunuz önerdiyse uygun görürse kullanabilirsiniz. Osteacare ve feroglobin kullanıyorum

Kızlar ben de haftaya 19 + olucam, haftaya alayım diyordum detaylının randevusunu. Bebişi görürüm diye seviniyordum. Ama aradığımda 20’yi doldurunca gelin daha iyi olur dediler. Bir hafta daha eklendi. Hevesim kursağımda kaldı ilk defa bu kadar uzun sürecek görmem.

Benim de erkek olduğu kesinleşti dün itibari ile çok şükür hersey normal. 195 gr 16 cm ultrasonla doktor bakarken sağlam da bir tekme salladı bebiş ama tabi ki hissetmedim 20. Haftadan sonra hissedilirmiş merak etmeyin. hamilelik öncesi genetik test vermiştim onda kan pıhtılaşma riski çıktığı için oksapar ve coraspine bbaşladım. Ek vitamine de gerek duymadı doktorum.

Salı günü gittim canım ama burda her gidişte ultrason yapmıyorlar önceki ultrasonlarımı degerlendirdi
Rahim agzına baktı serklaj gereklimi diye
Serklaja gerek yok dedi
Tansiyonum çok yüksek çıktı takip altına aldılar
Cinsiyette yanılma olabilirmi dedim kızlarda 20.Haftaya kadar bi yanılma olabilir ama sanmıyorum dedi
Salı günü yine randevu verdiler ogün ultrasonda yapıcak bakalım

özellikle 16 hafta sonrasında elbetteki önce testistler daha sonra pipi oluşur tabiki küçük olur ama olur yani. Hadi kafa yapısını çözdüm az çok, ellerde açık ve kemikli uzunsa erkek onu da anladım ama omurilik şeklinden nasıl anlıyorlar acaba

Benimde bu ikinci gebeligim ama 12 yıl geçti aradan yani suan nadiren böyle kıpırtı oluyor ama damar atmasımi bebek hareketi mi ayrımını yapamıyorum tam ..biraz daha geçsin hissederiz insallah
Benimde 3. bebegim10 yıl geçti son hamileliğimden 18 haftalık oldu daha yeni yeni sanki alta ayak itme hareketi gibi biseyler oluyor ama tamda bebek diyemiyorum tam guclenince hissedecez hanimlar rahatsız olup uyuyamayacaz bile

Bizde bir yıl sonra Tekirdağ da olacağız sanırım bir yılı bulur taşınıyoruz , hep hayalim burdan birlerini tanıyıp sonradan bebişlerle bi buluşma ayarlamak Nasip olur belki
Çok sevinirim çorludayız biz merkeze de sürekli gidiyoruz. Denk gelirsek buluşalım

Merhabalar güzel anneler ben de aranıza katıldım 17 hafta 4 günlük hamileyim kasım ortaları gibi doğum olur nasipse, bebişim kız olacak inşallah benimki kesinleşti size kız kardeşimin bebeğine tahminde bulunur musunuz diye yeğenimin ultrason fotoğrafını atmak istedim yorumlayabilen olursa çook sevinirim. Doktor tahminde bulunmamış

Eklentiler

• B8FA8940-A6E5-4367-B409-CAF771590F15.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 71
  • 4C3F61CE-BD33-4C11-BC45-32ADD1933B4A.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 73
Beklemek zor oluyor ama zamanın da gitmekte fayda var gibi geliyor Allah korusun hoşuna gitmeyen bişey derse haftaya geri gel dese İnan beklemek daha da zorlaşacak.

Bir prenses daha gördüm sanki

Benimde 3. bebegim10 yıl geçti son hamileliğimden 18 haftalık oldu daha yeni yeni sanki alta ayak itme hareketi gibi biseyler oluyor ama tamda bebek diyemiyorum tam guclenince hissedecez hanimlar rahatsız olup uyuyamayacaz bile
Oy masaallah aynen canim bende emin olamıyorum biraz daha sabır elbet hissedeceğiz net olarak biraz daha guclensinler dedigin gibi

Hiç bilmiyorum. Ama zaten kadın iskeleti erkek iskeletine göre daha narin. Erkek kemikleri daha iri ve kalın. Bize de gösterdi ama bilmediğimiz için neyine baktığını anlamadık ama omuriliğini gördük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…