2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kaçıncı haftada olmuştun hatırlıyormusun tatlım.
Hiç hatırlamıyorum canım . 8 sene oldu hepsini unuttum şuan memleketteyiz evimize döndüğümüz de direk doktorum ile iletişime geçeceğim soracağım bakalım o da 20. Haftaya denk geliyor hep detaylı ultrason içinde gün alacağı. Ben bebeği hissediyorum hareketlerini sanırım 2. Gebelik olduğu için birde çok zayıftım onun etkisi olabilir.

Not defterime baktım şimdi 20. ve 24 hafta tetanos aşısı yazıyor. iki doz yapılıyr galiba

Hepsini tam doz yaptirmissan gerek duymaz kuzu
3 doz
İlkini vurulduktan 1 ay sonra 2. 2.dende 6 ay sonra 3.dozmus oda emzirmeye denk geliyor
Hepsini yaptırmıştım o zaman karnemi bulamıyorum aşı karnesi vermişlerdi bana taşınma vs olurken kaybetmişim.

Aşıdan azıcık korkuyorum birde daha hareketlerini daha hissetmeye başlamayınca ama ameliyat sırası olası mikrop kapar felan ondanda korkuyorum korka korka olacağım sanırım

Aşıdan azıcık korkuyorum birde daha hareketlerini daha hissetmeye başlamayınca ama ameliyat sırası olası mikrop kapar felan ondanda korkuyorum korka korka olacağım sanırım
Hiç korkma tatlım hissetmiyorsun bile ilk gebeliğimde ben herşeyden korkuyordum hatta sezeryana ağlayarak girdim gülerek çıktım

Hiç korkma tatlım hissetmiyorsun bile ilk gebeliğimde ben herşeyden korkuyordum hatta sezeryana ağlayarak girdim gülerek çıktım
sezeryanda en çok belden uyuşturucu iğne yapılııyormuş ya ondan tırsıyorum ya omirilğe bişi olursa diye. Bide ıkınmaları hissediyormuşsun o korkutuyor beni .Normal doğum istiyorum ama bakalım süreç nasıl olcak..

Benim mecburi sezeryan olmuştu canım . Ameliyat masasına kendim yattık sonda ile hatta iğne olduğunda ayaklarımı hissetmedim kendim kaldırdım ameliyat masasına kendim koydum ayaklarımı kimseye elletmedim. İğne vurulurken kendini hiç sıkma acımıyor bile . :) şimdi bir daha sezeryan olucak aslında 8 yıl oldu dığum yapalı normal yapabilirim ama bulunduğumuz yerde özel hastane yok Aksaray’da yapacağım mecbur sezeryan olucak. Devlet hastanesin de kadın dığum acil bölümü yok

Dilimi ısırıyorum canım. Maşallah kuzucukların hepsine vitamin olarak ne kullanıyorsun bana doktorum prenelac verdi
Multivitamin olarak Ocean Mummy kullanıyorum. D vitamini eksikliği var diye Ocean D3K2 kulannıyorum. Kramplar erken başladığı için Ocean Extramag kullanıyorum bir de demir başlattı doktor. Gynoferon kullanıyorum :)

Nette yazıyor kızlar
Tetanoz her zaman sağlık açısından ciddi bir konu olmuştur. Özellikle gebelik döneminde tetanoz anne ve bebeğin yaşamını ciddi ölçüde tehdit edebilir. Bu nedenle anne ve bebeği korumak için tetanoz aşısı yapılması gerekir. Tetanoz aşısı olan anneden bebeğe geçen antikorlar hem gebelik döneminde hemde doğumdan sonra bebeği korur.
Gebelik döneminde bebeğin erken doğum riskini azaltmak başta olmak üzere birçok hayati faktör açısından tetanoz aşısı oldukça önemlidir. Hamilelikte ortaya çıkan bazı hastalıkların önlenmesi için de tetanoz aşısı oldukça önemlidir. Yenidoğanda görülebilecek enfeksiyonları azaltmak ve aşılama ile antikorların anneden bebeğe geçmesini sağlamak açısından önemlidir. Aynı zamanda tetanoz aşısı bebeğin doğumdan sonraki ilk 6 ay dirençli olmasını sağlamaktadır.
kaynak: Hamilelikte Tetanoz Aşısı - Hamilelikte Tetanoz Aşısı Yan Etkileri

18+2 e olacağım ama ultrasonda 1 hafta önden gidiyor bebek . Bende olmayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…