2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar şu katlanabilir bebek küvet kova seti var ya ondan alanınız oldu mu. Yer tutmaması açısından onu düşünüyorum. Trendyolda 305 lira 3'lü set. Nasıl sizce fiyatı
Çoğu yerde sıcak su ile devrildiği pek sağlam olmadığı yorumu var . Ben klasik tercih ettim

O iki yaş sendromlarına giriyordur muhtemelen. Her çocuğun karakteri de yetiştirilme şekli de farklı. Herkeste öyle olmuyor ama olan var mı var ne yazık ki ama zamanla oturuyor her şey. Konuşma her bebekte farklı ama en azından 20 ya da 50 kelime kullanması lazım o ayda diye hatırlıyorum. Söylenenleri anlıyor mu? Adını söyleyince bakıyor mu gibi şeyler de önemli olmadı bir uzmanla görüşülmeli

Zaten 1 yaşından sonra az miktarda tuza başlanıyor. Yağ da sağlıklı yağ tercih edersiniz yemekleri az tuzlu yaparsınız. Biz de öyle yapıyoruz kendimize tuz ilave ediyoruz sonrasında. Ona bakacaklar büyükler ise onlara da böbreklerin fazla tuzu enzimleyemediğini az miktarda onun için daha sağlıklı olduğunu söyleyin onlar biraz eski kafa olduğu için zor kabul edebilirler bu durumda bir kaç doktor videosu veya yazısı gösterin sonradan böbrek hastası olacağına az tuzlu yesin yaşlılığı için de daha sağlıklı deyin kabul ederler bir yerde

Diğer durmama sebeplerini bilemem ama çizgi film olmadan yemek yememek tamamen ailenin kolaya kaçtığı bir durum. her ay kg aldırmaya çalışan besiye çekmiş ebeveyn sorunlarından biri olarak görürüm..Kendi ailemde de örnekleri var ilacı bile çizgi filmsiz içiremeyen..Çocuğu ilk bir yıl nasıl egitirseniz öyle gidiyor malesef..İmkanınız varsa BLW (Cocuk önderliğinde beslenme) ile ilgili kitaplar okuyun,makaleler okuyun.Bebek yapmaya karar verdiğimden beri okuyorum.Cunku geleneksel çocuk yetiştirme sadece ilk bir iki yıl rahat ettirir sonrası anne babaya eziyet diye düşünüyorum.

Evet haklısınız o yüzden şu an çocuk yetiştirme kitaplarına bakıyorum çünkü gözüm korktu bu şekilde bir bebekle tatil tatil olmaktan çıkıyor evde olsalar belki daha çok dinleneceklerdi. Yok bir tek anlamlı olarak bana diyor ağzının içinde bir şeyler geveliyor ama anlaşılmıyor. Söylenenleri anlıyor gibi ama sürekli bir çığlık halinde olduğu için tam emin de değilim söylenenleri anlasa daha sakin olurdu gibi.

Çocuk gelişim kitapları bir çok konuda yardımcı ve yol gösterici. Ben de okudum hala da okuyorum. Tabii her şey de yazılan gibi olamayabiliyor ama bununla da barışmak gerek ben başta kendimi çok kasıyordum şimdi rahatım. Tatil ve gezmeler çoğunlukla çocuğa göre ayarlanmalı. Onun enerjisini atabileceği, oynayabileceği alanlarda vakit geçirilmeli. Her anne de çocuğunun huyunu suyunu düzenini bilir onun zevk alacağı düzeninin bozulmayacağı şekilde olmalı dediğim gibi. Uyku saati yemek saati evdekine yakın olmalı. Sevdiği oyuncağı, battaniyesi vs hep yanında olmalı mesela. Eğer evde de böyle ise sadece baba deyip diğer türlü bağırma ve gevelemeler varsa sadece bir uzmana götürülmesi iyi. Belki bir şeyi yoktur ama yine de ihmal edilmemeli. Çünkü şu an bir kaç Kelime kullanması hatta iki kelimeli cümleler kurmaya başlaması lazımdı. Tabii ki bazı çocuklar geç konuşabilir ama dediğim gibi en azından 20 net kelimesi olması gerek. Siz yine internetten bir bakın ve söyleyin bir uzmana götürsünler

Kimi zaman yeni ebeveyn olmuş kişilerden duyuyorum çocuk bize uysun biz ona değil diye ama sanırım pratikte öyle olmuyor çocuğun istekleri ön planda kalıyor. Tatil de aslında çocukla beraber tatil olmaktan çıkıyor çünkü bahsettiğim arkadaşlarım 2 dakka oturamıyorlar ben onları izlerken yoruldum.
Konuşma konusunda benim duyduğum tek kelimeydi ama annesi babası açısından sorun yok gibi duruyor, onlar çocuklarının gelişiminden memnunlar anladığım kadarı ile o yüzden çok bir şey demek istemiyorum yanlış anlaşılırım diye

Evet pratikte olmuyor hatta fiyaskoya dönüyor. Onun yerine önce çocuğun ihtiyaçlarına göre plan yapılırsa bebek rahat ve mutlu olacağı için anne babası da mutlu olur. Belli bir zaman sonra zaten onlar yavaş yavaş size uyuyor ama bu yaşlar 0-3 değil o yaşlarda zaten ben merkezci oldukları için onlara öncelik vermeli ve anın tadını çıkartmalıyız yoksa her şey çekilmez olur. Eğer bu söyleminizi yanlış anlayacak insanlarsa konuşmama konusunda haklısınız sadece bir dahakine çocuk baba dediğinde maşallah başka neler söyleyebiliyor gibi soru sorup düşünmelerini sağlayabilirsiniz belki. Çünkü erken teşhis, tedavi için daha iyi sonra zorluk oluyor. Fakat siz onu da yanlış anlayacaklarını düşünüyorsanız söylemeyin. Eninde sonunda bir sorun varsa fark ederler herhalde

Ben o kadar net hissediyorum ki ozellikle son 1 haftadir bilhassa da bir seyler yedikten hemen sonra.Bu kadar 20.haftaya gelip hissetmeyen varken 17.hftqda net hssediyor olmak simdiden tedirgin etti cok mu hareketli olacak diye :))

Bence konuşmaması normal daha çok ufak bence. Tecrübeli anneler daha iyi bilir ama bazı çocukkar geç açılır. Bide yer değişikliği de çocuğu etkilemiş olabilir. Yetişkin insanlar bişe bazen yer değişikliğini swvmez belki o da öyledir. Anlatamasa da onun da bi karakteri var

Ya kızlar size bir soru ile geldim yine. Son 3 4 gündür dikkatimi akıntı çekiyor. Akıntı olması normal mi bu dönemde? Ama sanki idrar kaçırıyorum gibi de olabilir diyorum tam anlayamadım. İç camasirim ıslak sürekli özellikle sabahtan öğlene kadar olan sürede.

Kızlar şu katlanabilir bebek küvet kova seti var ya ondan alanınız oldu mu. Yer tutmaması açısından onu düşünüyorum. Trendyolda 305 lira 3'lü set. Nasıl sizce fiyatı
Fiyat olarak bana uygun geldi bime de gelecek bu cuma sanırım aynı fiyata geliyor. Ama bana küveti küçük geldiği için onu almadım sende bir bak istersen boyutuna.

Bende de bir ara o şekilde oluyordu, normal denildi, hala da akıntım oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…