2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Inanin hashimoto ile ilgili hicbir bilgim yok. Hamile kalmaya engel oluyor biliyorum ancak sizin suan oyle bir durumunuz da yok. Belki bir ara bir hocaya gorunmenizde fayda olur.

Inanin hashimoto ile ilgili hicbir bilgim yok. Hamile kalmaya engel oluyor biliyorum ancak sizin suan oyle bir durumunuz da yok. Belki bir ara bir hocaya gorunmenizde fayda olur.
Genetik ailede anneminde var onada gebelikte hala gerek duymamislar 3 kardeşiz onun için içim bir nebze rahat ama bu gidişimde tekrardan soracağım
Hashimoto hem genetik hem stres kaynaklı bir hormon bozukluğu gluten süt ve süt ürünleri normalde yasak .

kızlar merhaba yeniden ...Geçtiğimiz hafta b hcg değerim normalin üzerinde çıktığı için doktorumuz 4lü test istemişti normalde yapılmayacaktı 2li ve nift test sonucumuz güzel .çktığı için ancak 4 lü teste ntd (nöraltüpdefekt) ihtimali olduğu ortaya çıktı ...apar topar ankaraya gittik detaylı ultrason bakıldı 2 doktorda ayrı ayrı inceledi çok şükür haftasına göre herşey yolunda dediler ..ama garanti istiyorsanız amniyosentez dediler ...biz kararsız kaldık ... baya bi canımız sıkıldı şimdi18 temmuz da bir kez daha gireceğiz onda bi terslik olursa ki umarım olmaz o zman amniyo sentez düşünürüz dedik...doktorlarımızda çok ısrarlı değiller bu konuda kesinlikle baktırmalısınız demediler çok ihtiyaç var demediler... içime kurt düştü tabi canım sıkıldı ama .. .
bu arada bişeyleri daha araştırıp öğrenmiş oldum... b hcg nin ekstra yüksekliği preklampsi ye yatkınlığı artırıyormuş evde bütün diyetimiz değişti...tuz ve şekeri komple çıkardık biraz daha protein ağırlıklı beslenme kararı aldık... Eğer benim gibi b hcg değeri yüksek çıkan varsa lütfen bu durumu da göz önünde bulundurun annede komaya kadar gidip malesef bebek kaybına gidebiliyormuş...Bilgi vermek istedim...amniyosentez konusunda fikri olan varsa dinlemek isterim...mecbur kalmadıkça kesin doktor fikri olmadıkça yaptırma taraftarı değilim gibi:/

Geçmiş olsun öncelikle, umarım hiçbir sıkıntınız yoktur. Kalan zamanı gönül rahatlığı ile geçirebilecekseniz yaptırmayın derim. Ama hep kuşkuyla geçecek ve içinizi kemirecekse amniyosentez korkulduğu gibi bir işlem değil. Geçtiğimiz haftalarda yaptırdım. Gerçi benim ikiz olduğu için sonuç alınamadı kordosentez olacak o daha riskli bir işlem. Doktorlar kesin yaptırın derse de korkmayın hiç düşük riski çok çok az

U uykusuzuykulu
Birde haftada 2 balık tüketebiliyorsan çokta önemi yok ama benim gibi yemiyorsan ayriyeten multivitamin dışında talep edebilirsin Jinekologundan bu multivitaminde normal değerde diye tercih ettim ben .
balıkla aram pek yok hatta sadece mezgit benim için bu mevsimde zaten yok ton balığı ve hamside yersem bütün gün midemden ağzıma kadar balık kokusu gitmiyor çok rahatsız ediyor beni mecbur hapını kullanıcam bana vitamin ve balık yağını ayrı ayrı verdi inşallah kokmuyordur

bende aşağı yukarı aynı düşüncedeyim doktor yaptırsanız iyi olur derse yaptırmayı düşünüyorum ama gerek yok derse de duralım gbi...

hay arkadaş öyle de rahat doktoru sevmem ama kararında olsun

benim tshım aşırı düşük çıktı doktorum dedi ki bizim için düşük olması hiçbir tehlike arz etmez önemli olan yüksek olmaması dedi tsh haşimatoda düşük mü oluyor yoksa yüksek mi? birde tiroid ilaçları hamilelikte kullanılabiliyor diye biliyorum...

O zaman Zehra'nin Glutensiz Firini diye bir youtube kanali var, izleyin tavsiye ederim. Muhtesem yemekler ve tatlilar var :)

kızlar balıkyağı hapı kullanmaya başlayan var mı?
Ben yaklaşık bir buçuk senedir balık yağlı multivitamin kullanıyorum bir de eşimin ısrarlarıyla haftada bir-iki balık tüketmeye çalışıyorum Kendisi sağolsun kendi işinin gücünün yanında benim beslenme programımi takip ediyor benden önce işten geldiği için yemekleri ona göre yapıp hazirliyor. O olmasa bu kadar dengeli beslenemezdim sağolsun.

O zaman Zehra'nin Glutensiz Firini diye bir youtube kanali var, izleyin tavsiye ederim. Muhtesem yemekler ve tatlilar var :)
Bir ara çok yaptım yedimde tiksinti geldi karabuğday kinoa yok bakliyat unlari badem sütü findik sütü şekersiz çikolatalar
Sonuç tam buğday ekmeği inek sütüne devam

Bir tane hap kullanılıyordu adını unuttum .Sen yinede dahiliye görün o gerek görürse endokrin yönlendiriyor ihmal etme .Bende bu ay kan tahlilinden sonra genel olarak baktirmayi düşünüyorum. Benimki normal seviyede çıkıyor diye gitmedim.Yoksa hashimotom kesin var öncesi teşhis katıldı. Gebelikte yükselir yada düşük çıkarsa ona göre ilaç tedavisine uygularız şimdilik gerek duymuyorum demişti. Ondan bu rahatlığım.Normalde düzenli takip edilmesi lazım yüksek yada düşük olsa dahi.

Birde laktoz gluten yiyip içmeyincede çok farkediyor .Uygulanabilirsen dene 1 ay.Her doktor söylemez yemeyle icmeyle alakalı değil der ama çok alakası var .

yaaa ne güzellll maşallah size . bizimki anlamaz yemek işlerinden neyse ki temizlikten yırtıyorum bende Allah razı olsun onlardan başımızdan eksik olmasınlar

bi denerim hamileliğimin başlarında çok bulantım oldupu için bazen akşamlarımı yoğurt ekmek cacıkla falan geçiştirdim hergün mutlaka süt peynir tükettim midem rahat ediyor diye belkide ondandır.

yaaa ne güzellll maşallah size . bizimki anlamaz yemek işlerinden neyse ki temizlikten yırtıyorum bende Allah razı olsun onlardan başımızdan eksik olmasınlar
Benden minimum 1 saat önce evde oluyor mecbur kalınca girişiyor mutfağa kıyamam bazen çok yorgun oluyor o zaman ben yapıyorum. Günlük temizliği de o yorulmasin diye ben üstlenmiştim ama şu süreçte onu da ortak yürütüyoruz mecbur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…