- 26 Ağustos 2012
- 1.931
- 2.219
- 333
Darısı başına kuzucum senin ne zaman detaylı ?MaşAllah
Ben çarşamba günü yaptıracagım.tamamen yaş riskinden dolayı.bana 2 li 3 lü 4 lü nifty hiç birşey yapılmadı.çünkü hepsi olasılık.kesın tanı sadece aminiyosentez.ilk gebeliğimde de yaptırdıgım için söylüyorum.bu işlemden korkmayın.gerçekten korkulacak bir işlem değil.ama kendınıze sunu sorun eğer bir sıkıntı cıkarsa vazgecebilirmiyim?eğer cevabınız evetse korkmayın o kadar ufak bir ihtimal ve risk varki.aminiyosentez sonrası bebek kayıplarıda oluyor bılıyorum.Ama benim riskim cok yüksek doktorlar acıkca söylüyorlar bunu.ben risk alamam.sadece yaptırman gerekıyorsa korkma diye söylüyorum.umarım herşey cok güzel olur senin ve bebegin içinkızlar merhaba yeniden ...Geçtiğimiz hafta b hcg değerim normalin üzerinde çıktığı için doktorumuz 4lü test istemişti normalde yapılmayacaktı 2li ve nift test sonucumuz güzel .çktığı için ancak 4 lü teste ntd (nöraltüpdefekt) ihtimali olduğu ortaya çıktı ...apar topar ankaraya gittik detaylı ultrason bakıldı 2 doktorda ayrı ayrı inceledi çok şükür haftasına göre herşey yolunda dediler ..ama garanti istiyorsanız amniyosentez dediler ...biz kararsız kaldık ... baya bi canımız sıkıldı şimdi18 temmuz da bir kez daha gireceğiz onda bi terslik olursa ki umarım olmaz o zman amniyo sentez düşünürüz dedik...doktorlarımızda çok ısrarlı değiller bu konuda kesinlikle baktırmalısınız demediler çok ihtiyaç var demediler... içime kurt düştü tabi canım sıkıldı ama .. .
bu arada bişeyleri daha araştırıp öğrenmiş oldum... b hcg nin ekstra yüksekliği preklampsi ye yatkınlığı artırıyormuş evde bütün diyetimiz değişti...tuz ve şekeri komple çıkardık biraz daha protein ağırlıklı beslenme kararı aldık... Eğer benim gibi b hcg değeri yüksek çıkan varsa lütfen bu durumu da göz önünde bulundurun annede komaya kadar gidip malesef bebek kaybına gidebiliyormuş...Bilgi vermek istedim...amniyosentez konusunda fikri olan varsa dinlemek isterim...mecbur kalmadıkça kesin doktor fikri olmadıkça yaptırma taraftarı değilim gibi:/
Bende sadece bunu kullanıyorum elenatal2 ama başka birşey verdi mi doktorunuz tek başına eksik gibi geliyor banaBana verdiği multivitaminde var tatlım
Benimki bu omega değerinde bu normalde imom kullaniyordum omega bunda daha çok diye geçtim birde Jinekolog değiştirdim
Çok teşekkür ederimBen çarşamba günü yaptıracagım.tamamen yaş riskinden dolayı.bana 2 li 3 lü 4 lü nifty hiç birşey yapılmadı.çünkü hepsi olasılık.kesın tanı sadece aminiyosentez.ilk gebeliğimde de yaptırdıgım için söylüyorum.bu işlemden korkmayın.gerçekten korkulacak bir işlem değil.ama kendınıze sunu sorun eğer bir sıkıntı cıkarsa vazgecebilirmiyim?eğer cevabınız evetse korkmayın o kadar ufak bir ihtimal ve risk varki.aminiyosentez sonrası bebek kayıplarıda oluyor bılıyorum.Ama benim riskim cok yüksek doktorlar acıkca söylüyorlar bunu.ben risk alamam.sadece yaptırman gerekıyorsa korkma diye söylüyorum.umarım herşey cok güzel olur senin ve bebegin için
Ya kızlar size bir soru ile geldim yine. Son 3 4 gündür dikkatimi akıntı çekiyor. Akıntı olması normal mi bu dönemde? Ama sanki idrar kaçırıyorum gibi de olabilir diyorum tam anlayamadım. İç camasirim ıslak sürekli özellikle sabahtan öğlene kadar olan sürede.
Kızlar sümüksü akıntınız oluyor mu ?
Bende sari ve bazen de beyaz renk akinti oluyor.Her gun oluyo.Yarin doktoruma danisicam inşallah.
Kızlar bugünkü günlüğümde altta bunlar yazıyor belki bir fikir verebilir.Oyy benim dünden beri sümüksü Akıntım var. Yumurtlamada ki gibi
Ben yanında ostrecare kullanıyorum kalsiyum magnezyum d vitamini çinko var içinde destek elenetal 2 yanın da dişlerimden öeker diye aklım cıkıyor cok sukur bacak kasılmalarım da yokBende sadece bunu kullanıyorum elenatal2 ama başka birşey verdi mi doktorunuz tek başına eksik gibi geliyor bana
Evet mide rahatsızlığı yüksek ihtimalle benimde aynı çünkü senelerdir mide hastalıklarım var ve bulantılarım hep yemeklerden sonra genelde siskinligim olduğunda o gaz hissi oldugunda oluyo eger gazı çıkarırsam bulantılar geciyoMerhabalar,
Hafta sonu park bahce sahil gezmekten foruma pek giremedim . Nasilsiniz ?
Benim bir sorum var ,
Simdi benim bulantim veya kusmam su sekilde oluyor ,
bir gegirme istedigi geliyor ama boyle cok siddetli, gegirirken de yediklerim cikiyor.
Acaba benim bir mide rahatsizligim mi var ? Benzer bir durum yasayan var mi ?
Ben hep klasik gebelik bulantisi diye dusundum ama kac ay oldu, gecmiyor. Dr. Kagan kocatepe nin bir videosuna katilan bir kadinda benzer bir durum olmus ve Kagan bey “ senin ki artik mide asidi sorunu” demisti.
Aynen oyle , gaz ciktiktan sonra rahat rahat yiyebiliyorumEvet mide rahatsızlığı yüksek ihtimalle benimde aynı çünkü senelerdir mide hastalıklarım var ve bulantılarım hep yemeklerden sonra genelde siskinligim olduğunda o gaz hissi oldugunda oluyo eger gazı çıkarırsam bulantılar geciyo
Çok iyi anlıyorum seni ben artık senelerdir alıştım hamilelikten öncede ne yaptıysam geçmedi o yüzden hamilelikte bunun icin doktora danışmadım hic ama bi istersen sor belki rahatlatıcak biseyler verirler ve ne gaz yapıyo daha cok sende deneye deneye anlamaya çalış mümkün oldugunca onu daha az tüketmeye çalış benim mesela garip ama en çok su içtiğimde oluyo o yüzden engel olamıyorum mecbur çekiyorum bu durumuAynen oyle , gaz ciktiktan sonra rahat rahat yiyebiliyorum
7 temmuz tatlımDarısı başına kuzucum senin ne zaman detaylı ?
Birde demir hapım var yeni başladım.Bende sadece bunu kullanıyorum elenatal2 ama başka birşey verdi mi doktorunuz tek başına eksik gibi geliyor bana
Neyse keyfi yerinde diyelimH a p p y gecen seninle konusmustuk, bebegin bir yeri gozukmeyinxe detaylida ne oluyor diye benimki bugun yuz ustu yatiyordu, donmedi de. Kalbinin detaylarini tam goremedi teknisyen, Temmuz 8 de tekrar gidicem
aynen isime geldi zaten , 10 gun arayla gormus olacagimNeyse keyfi yerinde diyelim
8 temmuzda sırt üstü keyfiyle sevindirsin seni
Seninde bebiş göbek altında minik ama güçlü tepikliyormu. Kıyafetten görünmüyor ama tenime bakınca dışarıdan kıpırtı görünüyor sonra diyorum bu bağırsak olamaz bebekaynen isime geldi zaten , 10 gun arayla gormus olacagim
18. hafta da az az hissediyorum , gecen hafta cok az hissettim ama bugun tam 20 haftalik olduk ve son iki gundur daha cok hissetmeye basladim.Spicelover
Seninde bebiş göbek altında minik ama güçlü tepikliyormu. Kıyafetten görünmüyor ama tenime bakınca dışarıdan kıpırtı görünüyor sonra diyorum bu bağırsak olamaz bebek
Kasıklara doğru. Daha aşağıda sanırım.24.haftaya doğru göbek hizasına çıkarlarmış
Birde idrar kesesinede ayriyeten baskı yapıyorlar ya buradaki arkadaslar amniyon sıvısı geldi diye korkuyor bence. Hali hazırda idrar olup birde bebek bastırınca iç çamaşırına kaçırma durumu olabiliyor ben ona yorumluyorum18. hafta da az az hissediyorum , gecen hafta cok az hissettim ama bugun tam 20 haftalik olduk ve son iki gundur daha cok hissetmeye basladim.
ozellikle kakaolu seyler yedigim zaman hemen iki tekmik atiyorben daha hic disardan goruntu yakalayamadim ama benim zaten hali hazirda gobegim oldugundan bir iki haftaya anca gorurum disardan diye dusunuyorum.
Bugun idrar kesem full doluydu diye kizim tam gobek deligi hizzasindaydi ama wc ye gittim geldim , daha asagiya indi
Saglikla gelsin supriz yapmis bebeginiz suan kacinci haftadasinizKızlaaaaar kız denmisti ama oğlum oluyormuşşskesin mi dedim, tabiki testisleri var dedi cok saskiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?