- 19 Ağustos 2015
- 1.514
- 1.451
- 133
- 39
Selam herkese.. Ayrintili haftaya ancak ben perinatolog takibinde oldugum icin 2 seferdir detayli gibi inceliyor. Gittigim 2 dr.da amniyotik banttan şüphelenmişti. Bende en son Koç hast. Mert beye gittim riskli gebelik takibi için. Bu muayenede olmadığını düşündüğünü, rahim yapisikligi vs gibi bir durum olduğunu onun gözüktüğünü soyledi. Içim oyle bir rahatladiki gunlerce üzüldüm kimseyle konuşmak istemedim yeri geldi agladim uyuyamadim kabuslar gördüm zor bir süreçti.. Kiz olduğu kesinleşti bir oğlum vardi zaten çok sevindikkızlar her şey yolunda mı yoksunuz sankiii ayrıntılıya girdiniz mi ?
@Famina @elifselman @Beklenmedikcevap @1dogasever @MaviNAZLICnnTncrr @NurSu-14Ocak Eflatun1Kelebek OKYANUS302
Bugun ilk defa benim de sekerim dustu sanki midem kazindi canim tatli ve asiri su istedi. Vitamin takviyesi aliyor musunuz?Kızlar merhaba. Benim de bir sorum olacak. Ben başlangıçta hızlı kilo aldığım için beslenmeme dikkat ediyorum. Ekmek mümkün olduğunca yememeye çalışıyorum. Ama kahvalti yapıyorum bir saat sonra midem kaziniyor. Öğlen sebze ve yoğurt yiyorum genelde. Hemen acikiyorum. Kan şekerim düşüyor gibi halsiz düşüyorum. Acaba az mı yiyorum diye de korkmaya başladım. Bilemedim. Var mı benzerini yaşayan?
Hormon takibinde en iyisi endokrin zaten, iyi yapmissiniz.Ben ilk gebeligimde endokrin takipliydim bunda dahiliyeye gonderdi diye dr endokrin aramadim ama surekli tsh im dusmeye devam edince icim.rahat etmedi endokrine gittim ve hasimato riskim oldugunu ogrendim. Ultrason tanisi da onemli bizim icin dedi dr. Bogazdan ultrason istemeseydi bilemeyecektim. Ilac dozumu dusurdu mesela dahiliye dru kabul etmiyodu. Sekerimi de takibe aldi ben demeden. Icim simdi cok daha rahat artik endokrinle devam ederim
Benimde 5.de randevum geçmezse sorucam bende arayıp sormaya çekindimAynı durumdayım. Dün kontrolüme gittiğimde de sormadım. Geçmezse sorucam.
Kendini cok ac bırakma ya meyve ya birsey ye arada mutlaka suyunu da ihmal etmeKızlar merhaba. Benim de bir sorum olacak. Ben başlangıçta hızlı kilo aldığım için beslenmeme dikkat ediyorum. Ekmek mümkün olduğunca yememeye çalışıyorum. Ama kahvalti yapıyorum bir saat sonra midem kaziniyor. Öğlen sebze ve yoğurt yiyorum genelde. Hemen acikiyorum. Kan şekerim düşüyor gibi halsiz düşüyorum. Acaba az mı yiyorum diye de korkmaya başladım. Bilemedim. Var mı benzerini yaşayan?
Demir ve OMEGA alıyorum.Bugun ilk defa benim de sekerim dustu sanki midem kazindi canim tatli ve asiri su istedi. Vitamin takviyesi aliyor musunuz?
Valla yediklerime de suyuma da dikkat ediyorum. İki litreden aşağı şu içmiyorum. Yürüyüş de yapıyorum. Artık bebeğim büyüdüğü için mi yetmiyor acaba yediklerim? Aciktikca çerez, meyve destekledim de bugün. Bi korktum valla.Kendini cok ac bırakma ya meyve ya birsey ye arada mutlaka suyunu da ihmal etmeben hiç almadım sabit gidiyorum ama bebek buyuyo cok sukur günlük de yürüyorum 10 bin adım atıyorum hatta bazen geçiyo bile ona da baglıyorum ama öglen ya corba ya meyve bısey mutlaka yiyorum yoksa dayanamam bide oglumla 1 saat de olsa uyuyorum mis gibi
Bir diş sarımsağı ez ağrıyan dişinin üstüne koy canım. Ben cok fena ağrılar cektim. Karanfil, buz, nane herşeyi denedim. En son o fayda etti. Ilk çok agridi sarımsağı koyunca ama yarım saat sonra hic bir ağrı kalmadıKızlar diş ağrısı çekiyorum iki gündür doğal yontemlerden fayda gören varsa yazabilir mi?Yarın kontrolüm var ama şu an fena ağrıyor
Korkma kriz geldiğinde ya meyve ya sebze ya yoğurt dediğin gibi destekle şartlama illa yemeyecem diyeValla yediklerime de suyuma da dikkat ediyorum. İki litreden aşağı şu içmiyorum. Yürüyüş de yapıyorum. Artık bebeğim büyüdüğü için mi yetmiyor acaba yediklerim? Aciktikca çerez, meyve destekledim de bugün. Bi korktum valla.
Geçmiş olsun tatlım.Ben ilk gebeligimde endokrin takipliydim bunda dahiliyeye gonderdi diye dr endokrin aramadim ama surekli tsh im dusmeye devam edince icim.rahat etmedi endokrine gittim ve hasimato riskim oldugunu ogrendim. Ultrason tanisi da onemli bizim icin dedi dr. Bogazdan ultrason istemeseydi bilemeyecektim. Ilac dozumu dusurdu mesela dahiliye dru kabul etmiyodu. Sekerimi de takibe aldi ben demeden. Icim simdi cok daha rahat artik endokrinle devam ederim
Ben diyetisyene gidiyorum. Totalde1.5 kilo almisim. Bana verdigi soyle: Sabah kahvaltisinda peynir-yumurta ve sogus oliyor ve mutlaka 1 dilim tam tahilli ekmek oluyor. Acikcasi iyi bir karbonhidrat olmadan kilo korumasi yapmaniz mumkun degil. Aksam yemeginde de bir dilim tam tahilli ekmek oluyor.Kızlar merhaba. Benim de bir sorum olacak. Ben başlangıçta hızlı kilo aldığım için beslenmeme dikkat ediyorum. Ekmek mümkün olduğunca yememeye çalışıyorum. Ama kahvalti yapıyorum bir saat sonra midem kaziniyor. Öğlen sebze ve yoğurt yiyorum genelde. Hemen acikiyorum. Kan şekerim düşüyor gibi halsiz düşüyorum. Acaba az mı yiyorum diye de korkmaya başladım. Bilemedim. Var mı benzerini yaşayan?
Çiğ badem ceviz fındık yiyebilirsin kahvaltida tok tutuyor 5 fındık 5 badem 2 ceviz .Kızlar merhaba. Benim de bir sorum olacak. Ben başlangıçta hızlı kilo aldığım için beslenmeme dikkat ediyorum. Ekmek mümkün olduğunca yememeye çalışıyorum. Ama kahvalti yapıyorum bir saat sonra midem kaziniyor. Öğlen sebze ve yoğurt yiyorum genelde. Hemen acikiyorum. Kan şekerim düşüyor gibi halsiz düşüyorum. Acaba az mı yiyorum diye de korkmaya başladım. Bilemedim. Var mı benzerini yaşayan?
Bilinçli olarakmi gittin kuzuBen diyetisyene gidiyorum. Totalde1.5 kilo almisim. Bana verdigi soyle: Sabah kahvaltisinda peynir-yumurta ve sogus oliyor ve mutlaka 1 dilim tam tahilli ekmek oluyor. Acikcasi iyi bir karbonhidrat olmadan kilo korumasi yapmaniz mumkun degil. Aksam yemeginde de bir dilim tam tahilli ekmek oluyor.
Ogunleri 6 ogun sekilde yapin sekeriniz oynamasin diye. Kahvaltidan 2 saat sonra, 1 bardak kefir/yada 4 kasik yogurt/yada 1 bardak sut ve 10-15 tane finfik/yada 2 tam ceviz/yada 10 cig badem yiyebilirsiniz. Oglen yemeginden iki saat sonrada bir fincan tuzsuz leblebi yada kefir/sut/yogurt ve meyve yapabilirsiniz. Seker oynamalarina engel oluyor.
Tamam canım sağ olKorkma kriz geldiğinde ya meyve ya sebze ya yoğurt dediğin gibi destekle şartlama illa yemeyecem diye
Ekmeği komple çıkarmadım canım beslenmemden. Yiyorum ama çok az. Teşekkür ederim önerilerin içinBen diyetisyene gidiyorum. Totalde1.5 kilo almisim. Bana verdigi soyle: Sabah kahvaltisinda peynir-yumurta ve sogus oliyor ve mutlaka 1 dilim tam tahilli ekmek oluyor. Acikcasi iyi bir karbonhidrat olmadan kilo korumasi yapmaniz mumkun degil. Aksam yemeginde de bir dilim tam tahilli ekmek oluyor.
Ogunleri 6 ogun sekilde yapin sekeriniz oynamasin diye. Kahvaltidan 2 saat sonra, 1 bardak kefir/yada 4 kasik yogurt/yada 1 bardak sut ve 10-15 tane finfik/yada 2 tam ceviz/yada 10 cig badem yiyebilirsiniz. Oglen yemeginden iki saat sonrada bir fincan tuzsuz leblebi yada kefir/sut/yogurt ve meyve yapabilirsiniz. Seker oynamalarina engel oluyor.
Günlük rutinimde bunlar var ama ara öğün olarak yiyorum canım. Miktar az geliyor galiba. Normalde yeten miktar gebelikte az geliyor herhalde. Benim canavar sömürüyorÇiğ badem ceviz fındık yiyebilirsin kahvaltida tok tutuyor 5 fındık 5 badem 2 ceviz .
Yerine 5 tane zeytin de olur .Sağlıklı yağ tok tutar .
Kuzum arada kaynamış olabilir tekrar yazarmısın bilgileriniKuzummmm ben yazmıştım bilgileri ama ismim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?