2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Sakin ol güzel kadın.
İnternet çok araştırma olumluyu bile olumsuza çeviriyor bu konularda kendi hatalarımdan dolayı böyle diyorum .
Güzel düşün yarın hayırlısıyla detaylı ultrasonun var orada sorabilirsin içtenlikle cevaplayacaktır.

Bence de yaştan kaynaklı, ahh şu ikili testi artık kaldırmaları lazım yaa ben de 37 yaşındayım, boşluğuma geldi de yaptırdım, tam anlamamışım doktoru. Sonuç bi geldi riskli!!! Deliye döndüm. Ki ense kalınlığı idealdi. Bu arada fetal DNA için de kan vermiştik ama sonuç geç geliyor ya. Doktorum perinatolog olan hocasından bahsetti, hemen ona gittik. “Bebekle alakalı bulgu yok, yaştan dolayı bu testlerde risk çıkıyor, hormonlarınız da yüksek gelmiş ama o değişkendir, belirleyici olmaz, fetal DNA sonucu risksiz gelirse amniyosentez konusunu kapatın” dedi perinatolog.
Perinatoloğu dinleyin derim. Belli bir yaşın üstü o ikili testler için her zaman risk grubunda yer alıyor zaten.

Aynen canım öyle internete cok guvenmemek lazım.
Ama beni zaten internet korkutmadi. Elime gece sislik gelince beynimden vurulmusa döndüm zaten. Normal zamanda olsa yine korkmamda insan hamileyken korkuyor. Umarim bebegime zarar verecek birsey degildir

aile hekimi yapabiliyor mu yüklemeyi

Değildir kuzum vücudumuz çok değişiyor.
Çok elleme .Stresini en aza indirmeye çalış.
Şöyle düşün en basiti gebelik lekesi hamilelikte çıkıp sonra giden birsey onuda öyle düşün ya kremle geçecektir yada gebelik sonrası
Hayırlısıyla herşey yoluna girer.

Aynaya bakıp bişey yapamam ki ben ama deneyeceğim mecburen. Ağda zarar vermez di mi ?
Yok kuzu zarar vermez. Onlar çok korunaklı bir yerde hiçbir şey olmaz. Benim doktorum sadece tenizlik için bu dönemde genital lazer epilasyon önermiyoruz demişti. Valla aynayla mecbur yapıyorum başka nasıl yapim eşin becerirse eşinden rica et ya da kuaföre gitmek lazım ama ben kuaföre gitmekten hoşlanmadım hiçbir zaman bu temizlik için.
Geçmiş olsun önemli bir şey değildir bence. Sen diyincce hatırladım geçen aynada bakarken ben de bir şişlik görmüştüm dudaklarda ama kontrol etmeyi unuttum sonra. Ben de bakıcam gün içinde yine duruyor mu diye. Bu dönemde bende de tuhaf şeyler oldu. Mesela bir koltuk altımda şişlik var, tahminen lenf bezim. Hastalanmadan hemen önce genelde şişerdi, hamile kalınca şişti ve aylardır inmiyor artık 5 aydır inmeyince lenf bezi değil mi yanlış mı yorumluyorum diye düşündüm. Geçen randevuda kadın doğumcuma danışim dedim. Doktorum hiç oralı olmadı bile olabilir hamilelikte anormal bir durum yok muayeneye olmana gerek yok dedi Vücutta değişim çok olunca tabi korkutuyor bizi

benim artık ayaklarım tutmuyor üstüne yatmaktan
Bugün ben biraz daha iyiyim tatlım.

Birde ekmek konusunda çok kısıtlama kendini kahvaltıda bir dilim yemek daha iyiymiş akşama doğru kan sekerimiz daha çok yükseliyor diye.

Birde iraden nasıl bilemem ben bir yiyeceği kısıtladımmı sonra hunharca yiyorum bana faydadan çok zararı oldu bende yasaklı bir yiyecek varsa eğer örneğin pilav diyelim 2 kaşık alıp bırakıyorum.

sevdiğim bit yemek varsa patlayana kadar yemek istiyorum

Kızlar genital şişkinlik konusu açılmışken ben de bir şey sorim ya. Bende de genital siğil vardı önceden, çok büyük falan değildi ama vardı yani yaktırmıştım. Geçenlerde sanki yine çıkıyor gibi geldi. Hamilelikte bir sorun yaratıyor mu siğilin çıkması? Bir müdahaleye gerek var mı duyan yaşayan var mı acaba bu durumu?

sevdiğim bit yemek varsa patlayana kadar yemek istiyorum
Bende Çiğ köfte mesela ama ev yapımı hiç ne midem şişer nede ağrır ama bu iradesizliğim yüzünden boşuna karbonhidrat yükleyip 5 kilo aldım bu 5 ay içinde ama sağlıklı beslenseydim hepsi bebeğe gidecekti. Yinede moralimi bozmuyorum şimdi bebeğe yararı olmayacağını düşünüp yerken sorguluyorum.Kendime artık yağ depolamak istemiyorum.

bundan sonrası için plan yapmak daha iyi olan şeylere üzülmek hem bizi hem bebeğimizi üzer bundan sonra inşallah güzel gider <3

Amin canım insallah

Aynen canım insan korkuyor ama ister istemez en cokta bebegi etkiler diye korktum

merhabalar kusura bakmayın yeni gördüm mesaıjnızı .. 3 farklı avukatla görüştüm hepside aile dostu fişek gibi avukatlar ...çok uzun sürer ve sonuçta hiç birşey çıkartamazsın dediler ...3.de aynı şeyi birbirlerini tanımadan söyleyince lanet olsun dedim ama şunu yaptım firmayı arayıp tehdit ettim point mutasyon bakacaksınız bana yoksa canınıza okurum dedim... point mutasyonda baya pahalı bi bakı diye biliyorum.. onu ücretsiz yaptılar en azından emin olduk benim taşıyıcı olmadığıma tekrardan...

Muhtemelen paranizi ve masraflarinizi geri alirdiniz ama dedikleri gibi uzun surerdi.

Ben kendim medikal laboratuvar da calistim iki yil , orada hep soylerlerdi 1 - yanlis gebelik testi 2- yanlis kan grubu testi sonucu lab. i kapattirabilen testlermis.

Evet pahali testsler genetik testler. siz iyi yapmissiniz tehdit ederek , zaten korktulari icin kabul etmisler , onlar farkinda hatalarinin.

kızlar folbiolden hiçbirşey olmaz bende mh 14 faktör denen pıhtılaşma bozukluğu var(Adı sanırım öyleydi) ve düzenli olarak kullanmak zorundayım endişelenmeyin tam tersine ntd yi engeller:)

Evet dogumda bebege bulasma riski var.Doktoruna muhakkak danis.Tabi risk normal dogum yapildiginda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…