2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Eeee atıyorum ben 25. haftada 55 kilo, 38. haftada 63 kilo olucam. arada 8kilo ve göbek farkı olacak. 25. haftada m beden iken 38. Haftada belki l beden olacak. Neye göre almam lazım o zaman? kafamda deli sorular

Ay neresiymiş orası insagramdan mı satış yapıyor biz de alalım :)

Bende de oluyor yanma ya Yeşil elma yiyorum nasıl iyi geliyor anlatamam. Henüz hiç ilaç kullanmadım onun için.
Bende ilaç kullanma taraftarı değilim kesinlikle ama yediklerim ciddi hazımsızlık yapıyor çokmçok kötü olduğum da kullanayım dedim. Elmayla bi aram düzelemedi midemi çok ağrıtıyor çocukluğumdan bu yana ama yine de sağlıklı diye yemeye çalışıyorum elimden geldiğince teşekkür ederim ama dediğinizi dinleyip yeşilini deneyeyim bide

Bende 160 52 kilo idim.simdi 56 4 kilo aldım 10 kilo alırsam ancak 65 olurum lohusa takımları zaten büyük oluyor s malina göre m en fazla alacağım
Yani az çok biliriz lohusa tkm karnı dar olmuyor beli ayarlanıyor yada esnek oluyor

Pişik için aklımda bi o var.Bi de sudocream var.Sampuan bakmadım henüz canım.Sen.nasil oldun?Biraz duzeldimi bulantılar?
Yok canım ne düzelmesi bugün sabahdan başladı tükürük yutamamam. Ilacin etkisiyle sabah olmuyodu. Dün biraz cıkarmıstim gece ilacda çıkdi belki. Bitmiyo malesef bulantı. Bepantenin plus olanı cok iyi hmn geciriyor bolca sürünce.

Hastanedeyken göbek kesinlikle inmiyor. Hatta sezaryen de ödem gibi bir yan etki var. Her tarafım daha çok şişmişti benim. Normal doğumu bilmiyorum onu bilenler cevaplasın Bence son zamanları bekleyin.

Hastanedeyken göbek kesinlikle inmiyor. Hatta sezaryen de ödem gibi bir yan etki var. Her tarafım daha çok şişmişti benim. Normal doğumu bilmiyorum onu bilenler cevaplasın Bence son zamanları bekleyin.
Aynen Ben 2 dogumumdada ekstra sistim odem oldum. Normal doğumdu hamile gibi geldim geri eve

Allah yardımcın olsun canım ya.Cok zor bulantı.Ben artık ilaçsız idare ediyorum.Daha iyiyim.Insallah sende toparlarsın hemen.Bepantenin ismi mi değişti?

Bende ilkinde sezeryan sonrası ödemden dolayı daha feci şişmiştim.O yüzden pijama falan için en azından 1ay daha beklemeyi düşünüyorum.Tamam gecelikte pek belli olmaz zaten geniş olur ama.Bi de kışa denk gelecek doğum.

Kızlar mide yanması için renni mi kullanıyorsunuz gaviscon mu arada çekilmez oluyor sürekli değil de ara da içmek istiyorum.
Evdeyken gaviscon kullanıyorum.disari Dr falan gidecegimde rennie atıyorum cantaya daha pratik oluyor.sabredemedigim zamanlarda kullanıyorum Dr günde 4 defa icebilirsin gaviscon dedi.

Allah yardımcın olsun canım ya.Cok zor bulantı.Ben artık ilaçsız idare ediyorum.Daha iyiyim.Insallah sende toparlarsın hemen.Bepantenin ismi mi değişti?
Ya ne zaman bırakdın ilacı bende bırakırım insaALLAH. Bepanten merhem var bide plus, plus olanı cok iyi. Birde bepantolle karıstırıyolar o deil

Reflu icin birsey icmiyorum yanma içinde, bulantım saolsun hic birini önemsetmiyor

Çok teşekkür ederim Avrupa yakasındayım ben ek gıda zamanı hatırlarım inşallah
Ben de gecelikle hiç rahat edemiyorum toplanıyo ya deli oluyorum. Kuzenim verdi bi takım sadece 1 kez giymişti o da yepyeni. S olmasına rağmen bol biraz doğum zamanı tam olur. Yaka kısmı falan güzel fotoğraf için gayet iyi ama mutlaka normal pijama takımı da alırım.
Bu arada boy kilo aynıyız nerdeyse ben de 1.62 yim 53 le başladım hamileliğe ben de toplam 2 kg almışım 4 ayda

Ben de şu tarz bi şey baktım ama illa ki üstünde sabahlık tarzı bi şey olmalı. Mart ayında totomuz donar vallahi kısa kollularla

Son düzenleme:
Reflu icin birsey icmiyorum yanma içinde, bulantım saolsun hic birini önemsetmiyor
Rabbim yardımcın olsun bian önce geçer inşallah.herkeste farklı oluyor bu bulantı durumu kimisi doğuma kadar devam edermis annem anlatır bizzat yaşamış 9 ay çıkardım diyor.

Benim vajinal doğumdu ama göbek aynı kalmış olarak eve döndüm şok olmuştum hatta neden inmedi diye

Ben de şu tarz bi şey baktım ama illa ki üstünde sabahlık tarzı bi şey olmalı. Mart ayında totomuz donar vallahi kısa kollularla Eki Görüntüle 2945861
Bendekinin üstü aynı böyle beyaz renk altı diz altına kadar gecelik en sevmediğim etek boyu Sabahlığı da var :)

aklıma takılan birkaç şey var size de sorayım hem de fikirlerimi yazayım:

1) kanz mila model park beşik aldık biz. Taşıması kolay, özellikle tatile giderken, annemlere giderken filan çocuk beşiğinde yatsın diye ama 70-110 ölçülerinde çok büyükmüş. Odadan odaya bile taşınması zor olacak gibi. Bilerek tahta ya da anne yanı beşiklerden almadım. Hem o beşikler 1-2 ay sonra çöp oluyormuş hem de 3-4 ay sonra ayaklanınca dönünce filan emniyetli değilmiş.

2)biberon ve emzik kısmı için annem abimin de benim de ne biberon ne emzik tuttuğumuzu söyler durur. O yüzden ilk etapta pahalı şeyler değil daha uygun şeyler aldım. Mesela wee baby cam biberon 2’li, 1 emzik, bir de baby plus kolik bebe biberonu aldım. Kulplu ve plastik biberonu kendi tutacağı zaman almayı düşünüyorum. belki bana çeker, hiç emzik istemez.

3)kiraz çekirdekli reflü yatağı aldık park beşik içine. ilk 6 ay reflü olmasın diye reflü yatağında yatırmak gerekiyormuş. henüz normal yatak(döşek) almadık. 6 aydan sonra almayı düşündük ama markasında karar kılamadık. Ebebektekilere çok olumsuz yorun yazmışlar. belki yataş marka olabilir

4)arabasını büyük travel konseptinde değil de daha böyle bacakları sallanır tarzda yani ileride o travel sistemin fermuarlı yeri ayaklarını kesmesin diye klasik tarzda araba almış olduk Ama oto koltuğu filan var yine pakette.

5)ana kucağını ev tipi elektrikli baby plus marka aldık. Kumandalı pilli filan. Elektrikli olması anneye büyük kolaylık sağlıyormuş. Yine de çok pahalıya kaçmaya gerek yokmuş (2000 TL’ye filan da var çünkü) bebek en fazla 6-7 ay takılıyormuş ana kucağında .

6)yenidoğan kıyafetlefini abartmadım desem yeridir. 1 Hastane çıkışı, 2 de normal takım, 3-4 tane de beyaz atlet aldım. Çok hızlı büyüdükleri için daha çok 3-6 ay arası alacağım.

7)oyun halısı aldım piyanolu. Ayakları ile piyano kısmına basıp eğleniyorlarmış.

8)çocuk odası zaten boş bir odaydı. Renkli bir jel vardı yerde. halısını perdesini değiştirmeyi düşünmüyorum. avize, duvar stickerı, tablo ile eğlenceli hale getiririm diye düşündüm.

9)bir de kanguru alayım diyorum. Puset etabını geçtikten sonra 1 yaşına kadar taşıması kolay olur gibime geliyor ama kullanışlı olur mu bilemedim.

sizler ne yorum yaparsınız?

Kızlar saatlerdir alt çenem seğiriyor kasılır gibi rahatsız edici iş yaptım sabahtsn beri yorgunum bununla alakalı olabilir mi netten baktım alt çene seğirmesine yakınlarından birinin ölümüne işarettir diyor ne alaka Allah aşkına

Rabbim yardımcın olsun bian önce geçer inşallah.herkeste farklı oluyor bu bulantı durumu kimisi doğuma kadar devam edermis annem anlatır bizzat yaşamış 9 ay çıkardım diyor.
Aminn canım. Çok çok zormuş hayattan tad almıyor insan. Rabbim tüm bulantısı olanlara sifa versin. Anneninki gibi 9 ay sürmez umarım. Yazık ne cekmis kadıncagız. Yasamayan anlamaz piskolojiyi bozuyor resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…