Tükürük bayağı artış gösteriyor bu dönemde. Bende de olmuştü. lama gibi tükürüyordum sürekli. Hele geniz akıntım nasıl öğürtüyordu anlatamam. Hala bile sabahları geniz akıntımdan öğürüyorum ama normal mide bulantım, ekşimem olursa karbonatı tek geçerim.Ictim bulantım azaldı piskolojikmi bilmiyorum. Tükürügümü yine yutamıyorum ama oda gecer belki
Hepiniz cok saolun ins sifa olur karbonat.
A işin daha kolay o zaman eşinde doktorsa sürekli danisacagin biri var. İcinde B6 vitamini de olan iki çeşit bı serumdu bana takılan 6 saat falan sürmüştü iyi gelmişti.tekrardan çok şifalar canım bian önce geçer insallahKokmazsa biraz daha iceyim. Aynen öyle diorum kendime bu sifa olcak insaAllah Allah razi olsun canim.
Aminn Allah razı olsun. Serum taktırmadım bol bol yatıyorum ama. Olmazsa serumu diyim esime evde vardı. Dr um ilac önerdi serum hic demedi. Esimde dr oda ilacı cok icmemi istemedi basda ama simdi oda razı halime acıyor. Rabbim tüm darda kalanlarım yardımcısı olsun.
Benim en büyük derdim tükürük zaten. Tükürüyirum hep midem bulanıyo. Birtek bisey yerken iyi okadar. Akıntıda dediğin gibi var tükürnekden mi nedir. Karbonata devam edicem bakalım. Ind benimde tükürük olayım biter.Tükürük bayağı artış gösteriyor bu dönemde. Bende de olmuştü. lama gibi tükürüyordum sürekli. Hele geniz akıntım nasıl öğürtüyordu anlatamam. Hala bile sabahları geniz akıntımdan öğürüyorum ama normal mide bulantım, ekşimem olursa karbonatı tek geçerim.
Tamam canım gelince söyliycem. Amin inşaAllah Allah razi olsun.A işin daha kolay o zaman eşinde doktorsa sürekli danisacagin biri var. İcinde B6 vitamini de olan iki çeşit bı serumdu bana takılan 6 saat falan sürmüştü iyi gelmişti.tekrardan çok şifalar canım bian önce geçer insallah
Ben kurutma makinesi aldım o dertten kurtuldum. Sırf bebiş kıyafetleri hemen hazır olsun diye niyetlendim. Gerçekten hayat kurtardı.Canım kıyafet konusunda elini çokta korkak alıştırma .kusan bı bebek olursa günde 6_7 kere üst baş değişiyor . Bnm kızım gbi kaka yapınca kafasına kadar kaka yapan bebek olursa da öyle oluyorbı de her marka Yenidoğan kalıbı bir olmuyor . Mesela e bebekte hello baby mi ne onun kalıpları bı tık büyük . Kardeşimin bebeği bugün tam bir aylık 4.5 kilo 54 cm . Hala çoğu Yenidoğan takımı giyebiliyor . Ama sizin anne baba uzunsa 55 cm dogurursan çoğu da çöp olur . Szin boyları izi da düşünerek Yenidoğan alisverisi yapın . Ama az da almanı tavsiye etmiyorum dediğim gbi zaten bı de kışta doguyolar kurutmasi falan da uzun sürer az olursa kıyafet
Ben bu markadan 2 takım aldım çok güzel kumaşınıda beğendim indirimliydi ama ben aldığımdaPijama olarak şunu beğendim ben de;
Szinki 55 cm doğar bu gidişleBoy çok kararsız bizde. Baba 190, ana 163ne çıkacak belli değil ebebek markası aldım. Hello baby dediğin gibi. Belki daha birkaç parça alırım ama çok da almak istenşyorum.
AhshasBen kurutma makinesi aldım o dertten kurtuldum. Sırf bebiş kıyafetleri hemen hazır olsun diye niyetlendim. Gerçekten hayat kurtardı.
Valla ucuz yollu bişi aldım işimi görsün diye gidere bağlatmaya bile gerek yokAhshasiyiymiş valla .baya rahat olur senin için
Kanguru konusunda, şahsen ben ilk sling ile başlayacağım yeni doğanlar için çok rahat oluyor. Slinge alışıp kafasını tutmaya başladıktan sonra kanguruya geçiş yaparız. Kesinlikle kullanışlı. Yani bana evde yardım edecek kimse yok o yüzden benim ilk aldığım şey sling ve kanguru idi.aklıma takılan birkaç şey var size de sorayım hem de fikirlerimi yazayım:
1) kanz mila model park beşik aldık biz. Taşıması kolay, özellikle tatile giderken, annemlere giderken filan çocuk beşiğinde yatsın diye ama 70-110 ölçülerinde çok büyükmüş. Odadan odaya bile taşınması zor olacak gibi. Bilerek tahta ya da anne yanı beşiklerden almadım. Hem o beşikler 1-2 ay sonra çöp oluyormuş hem de 3-4 ay sonra ayaklanınca dönünce filan emniyetli değilmiş.
2)biberon ve emzik kısmı için annem abimin de benim de ne biberon ne emzik tuttuğumuzu söyler durur. O yüzden ilk etapta pahalı şeyler değil daha uygun şeyler aldım. Mesela wee baby cam biberon 2’li, 1 emzik, bir de baby plus kolik bebe biberonu aldım. Kulplu ve plastik biberonu kendi tutacağı zaman almayı düşünüyorum. belki bana çeker, hiç emzik istemez.
3)kiraz çekirdekli reflü yatağı aldık park beşik içine. ilk 6 ay reflü olmasın diye reflü yatağında yatırmak gerekiyormuş. henüz normal yatak(döşek) almadık. 6 aydan sonra almayı düşündük ama markasında karar kılamadık. Ebebektekilere çok olumsuz yorun yazmışlar. belki yataş marka olabilir
4)arabasını büyük travel konseptinde değil de daha böyle bacakları sallanır tarzda yani ileride o travel sistemin fermuarlı yeri ayaklarını kesmesin diye klasik tarzda araba almış olduk Ama oto koltuğu filan var yine pakette.
5)ana kucağını ev tipi elektrikli baby plus marka aldık. Kumandalı pilli filan. Elektrikli olması anneye büyük kolaylık sağlıyormuş. Yine de çok pahalıya kaçmaya gerek yokmuş (2000 TL’ye filan da var çünkü) bebek en fazla 6-7 ay takılıyormuş ana kucağında .
6)yenidoğan kıyafetlefini abartmadım desem yeridir. 1 Hastane çıkışı, 2 de normal takım, 3-4 tane de beyaz atlet aldım. Çok hızlı büyüdükleri için daha çok 3-6 ay arası alacağım.
7)oyun halısı aldım piyanolu. Ayakları ile piyano kısmına basıp eğleniyorlarmış.
8)çocuk odası zaten boş bir odaydı. Renkli bir jel vardı yerde. halısını perdesini değiştirmeyi düşünmüyorum. avize, duvar stickerı, tablo ile eğlenceli hale getiririm diye düşündüm.
9)bir de kanguru alayım diyorum. Puset etabını geçtikten sonra 1 yaşına kadar taşıması kolay olur gibime geliyor ama kullanışlı olur mu bilemedim.
sizler ne yorum yaparsınız?
Bozma moralini, eminim her şey yolundadır.Kızlar bugün benim detaylı ultrasonum vardı. Her şeyi normal ve haftasına uyumlu çıktı ancak ultrason boyunca bebeğin sol eli yumruk halindeydi. Hiç açmadığı için doktor sol elini kontrol edemedi. Şimdilik bir şey Diyemeyiz ama sonraki kontrollerde de bakılması gerekir dedi. Moralim bozuldu biraz. Böyle bir durum yaşayan oldu mu daha önce aranızda
Geçecek ınsallah canım ya çok zor bulantı cidden.Ben sanki daha iyiyim ilaç aşırı mide ağrısı yapıyordu.Daha kötü oluyordum.Hafif yiyorum.Acken daha çok oluyor bulantı yoksa.Zofer bende fayda etmedi prilamda öğleye kadar ise yarıyor. Prilamsız sabah başlıyor. Néşen nasıl ben evdeyim hep bazen cok artiyor bugun oyle bi gun bebegimin sifonyeri geldi dun kurduk. Onu hevesle bekliyodum inan yerlestirmek icin. Ama artan bulantı keyif hal bırakmadı. Yerleştirmedim bile sifonyeri cok yoruldum bu bulantidan oturup aglıyorum. Elinden birsey gelmio
İnşallah canım. Pazartesi kendi doktoruma kontrolüm var bakalım o ne diyecekBozma moralini, eminim her şey yolundadır.
Sırt çantası hayat kurtarır. Kol hiç kullanışlı gelmiyor bana. Öyle bir çanta al ki beraber çıkınca baba da sırtında taşısınYa kızlar bir de, bebek çantası olarak kol çantası mı daha rahat olur yoksa sırt çantası mı?
Bi sıkıntı olcağını sanmam canm sıkma canını. Bazıları hep uyuduğunu bile söylüyor. Daha önceki ultrasonlrda kendi doktorun ellerni parmaklarını inceledi mi hiç? Olsa o zamanda çıkardı bişeylerKızlar bugün benim detaylı ultrasonum vardı. Her şeyi normal ve haftasına uyumlu çıktı ancak ultrason boyunca bebeğin sol eli yumruk halindeydi. Hiç açmadığı için doktor sol elini kontrol edemedi. Şimdilik bir şey Diyemeyiz ama sonraki kontrollerde de bakılması gerekir dedi. Moralim bozuldu biraz. Böyle bir durum yaşayan oldu mu daha önce aranızda
Ahhahaha yeni uyandım valla. Yemek yiyip duş alicam sonra saat 7.5 olur ciksriz
Ben kurutma makinesi aldım o dertten kurtuldum. Sırf bebiş kıyafetleri hemen hazır olsun diye niyetlendim. Gerçekten hayat kurtardı.
Kızlar bebis iyi hersey yolunda elhamdülillah.
Aynen bana da dedi onu. Samsun'da olmuş 2 vaka yeni. Aşınızı mutlaka olun, siz ne kadar korunsaniz da, mutlaka bir yerden patlak veriyor dedi bana da.Kızlar bebis iyi hersey yolunda elhamdülillah.
Detaylı olması gerektiği gibi gecti.
Yalniz plasentayi besleyen sag tarafta biraz sıkıntı var. Sol da hersey yolunda olduğu için takip etmek gerekiyormuş. Fazla kafama takip düsünmek istemiyorum. Evde tansiyon takibi yapacagim inşallah.
Birde aşı için doktor o kadar panik yapti ki cok kafam karışık. Yoğun bakimda yatan entübe olan cok hasta var ölen bebekler var. Anasini daha görmeyen bebekler var dedi. Cok özür diliyorum bunları yazdığım için.
Aşını mutlaka ol dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?