Evet zaten çoğu kremin ismi pişik önleyici diye geçer. Her alt açmada ince bir tabaka olarak sürmek lazım. Kızarıp, pütürlenmeye başlıyorsa da pişik kremi (sudocrem,desitin gibi)
Kızlar bu tuzlama işi ciddi sıkıntı veren bi iş aman uzak durun. Bebeği şoka sokabilecek Allah korusun ölümüne bile sebep olabilecek kadar tehlikeli. Yenidoğanların cildi çok hassas olduğu için dışarıdan vücuda sürülen tuzlar emilip iç organlara hasar verebiliyor.
Evet zaten çoğu kremin ismi pişik önleyici diye geçer. Her alt açmada ince bir tabaka olarak sürmek lazım. Kızarıp, pütürlenmeye başlıyorsa da pişik kremi (sudocrem,desitin gibi)
Tuzlamak dedigi nedir acaba ? Bizim orda da yaparlar da , kocaman kovaya bir tutam tuz atip duruluyorlar saniyordum. Annem bile oyle bilir. Ama bir arkadas anlatti bayagi tuzla ovuyorlarmis bebegi. Kayinvalidesi almis bayagi ovmus , bebek mosmor olmus bayilmis . Cok korktum onu duyunca
hahha aslında ben mercimek köftesiyim ayy koptum deliii
böyle içimde bişey kendini ittiriyo kasılıyo bişeyler yapıyo sonra böyle şişiyo rahim olamaz bence de ya bebiktiiir yani inş çünkü onu da seviyoruz rahimse yine çok üzülürüm ahahah
hahha aslında ben mercimek köftesiyim ayy koptum deliii
böyle içimde bişey kendini ittiriyo kasılıyo bişeyler yapıyo sonra böyle şişiyo rahim olamaz bence de ya bebiktiiir yani inş çünkü onu da seviyoruz rahimse yine çok üzülürüm ahahah
ayy valla bir taraftan virüs cidden kimse girmese iyi olur ama eve dan diye geleceklerine (düşüncesiz dolu) hastanede 2 3 dk görüp gidilde daha mı iyi olur bilmiyorum eve giren oturur kalkmaz falan valla çok zor pandemi var bi zahmet gelmemeleri lazım hem lohusa olcaz ama dan diye kapıya gelen de kovulmaz strese gireyim 10dk
Hiiic umursamam valla. Kovarim. Benden ya da çocuğumdan önemli değil milletin küsmesi
Her yere subliminal mesaj vericem zaten. Lohusa iken kimse gelmesin, lohusalık bitince gelecekseniz haber verin en fazla 10 dakika durun gidin, çocuğumu sevmeye kalkmayın, hatta yanına yanasmayin diye
Hiiic umursamam valla. Kovarim. Benden ya da çocuğumdan önemli değil milletin küsmesi
Her yere subliminal mesaj vericem zaten. Lohusa iken kimse gelmesin, lohusalık bitince gelecekseniz haber verin en fazla 10 dakika durun gidin, çocuğumu sevmeye kalkmayın, hatta yanına yanasmayin diye
Yaa benim yürürken karnımda göbek deliğimin orda ağrı oluyor. Daha önce oluyordu ama daha aşağı kısımdaydı doktor idrar yoluna baktır dedi enfeksiyon çıktı antibiyotik kullanıyorum bi süre geçti yürürken ağrıması şimdi gene başladı ama yeri daha yukarıda göbek deliğinin oralarda anlamadım gitti. Yarın asm ye gidicem antibiyotiğin son günü bi baktırıcam ne durumda enfeksiyon