2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ya bende çok korkuyorum mevlüd yapmaktan ya mahallenin meraklıları doluşacak eve
Ben burada kimseyi tanımıyorum desem yeridir, komşum var ama yok tanımıyorum kimseyi karşı dairemde görümcem oturuyor sadece. Zeytinburnunda oturmuş olsaydım bir sürü insan gelirdi ama evim biraz uzak kalıyor ben sadece akrabalarımı ve eşimin akrabalarını çağırmayı düşünüyorum

Kızlar kesinlikle düşünmüyorum sağlığı açısından bebeğimin organik bile olsa olmaz sadece rimel alicam acil zamanlarda azıcık beyazım var sürerim diye
Bu rimel yada spreyler var kapatici gibi kullanılıyor.Onlar olur değilmi? Zaten henüz kendi sarı olduğu için karışıklıktan beyazlar belli olmuyor ama.Doguma yakın ne olur bilmiyorum.

Bende bunu merak ediyorum.Ben de boyatmadim hiç.Cesaret edemedim.
Ben de öyle ya organik boyatsam mı dedim de sonradan vazgeçtim Zaten evdeym de çalışmıyorum. Ama doğum resimlerinde bi şekilde kamufle ederim artık

Kızlar kesinlikle düşünmüyorum sağlığı açısından bebeğimin organik bile olsa olmaz sadece rimel alicam acil zamanlarda azıcık beyazım var sürerim diye
Aaa saç rimeli mi yoksa bildiğimiz kirpik için olanlardan mı? Çünkü benim de bi arkadaşımın annesi saçlarını rimelliyodu

Valla bende tanımıyorum kimseyi tanıdıklarım bi elin parmaklarını geçmez ama kv alt dairede o herkesi tanıyo gelende çocuğunu da katıyo geliyo peşinde acaba burda yapmasam samsunda yapsam mevlüdü nasıl olur

Yaa benim de aklımda bu soru var. Hastanelere hiç soran oldu mu ziyaretci işini? Cogu yer kabul etmiyo diye biliyorum
Kızlar bugün hastaneyi fiyat almak için aradım. Hastanede görüştüğüm kişi aynen şunları söyledi.
Sezeryan olursa zorunlu covid testi, sadece 1 refakatçi, oda süsleme yasak, ziyaretçi yasak. Hatta ben ebe tutmayı istiyorum dedim. Ebe de normalde kabul etmiyoruz covid oldugu için ama doktorunuzla bir görüşün dedi. Fotograf bu kadar yasak üstüne sormak aklıma gelmedi. Zaten foto konusunda da henüz kararsızım.
Emzirme döneminde acaba ne diyorlar o zamanda süte geçme ihtimali var mı acaba
Ben organik kına kullanıyorum organic co diye bir markanın, ona bile cesaret edemedim ama dogum öncesi son ay motivasyon olsun diye boyayacagım. Doktorum zaten serbest dedi, kendim bebege toksik yük olmasın diye tercih etmedim. Herseyde toksik yük var gerci oje, makyaj, plastik şişe su, hatta belki aşılardaki bazı maddeler. Sac boyasına çok titizleniyoruz nedense, beyazlarla geziyorum

Bu rimel yada spreyler var kapatici gibi kullanılıyor.Onlar olur değilmi? Zaten henüz kendi sarı olduğu için karışıklıktan beyazlar belli olmuyor ama.Doguma yakın ne olur bilmiyorum.

Aaa saç rimeli mi yoksa bildiğimiz kirpik için olanlardan mı? Çünkü benim de bi arkadaşımın annesi saçlarını rimelliyodu
Kizlar rimel şeklinde olani var onlere acele çok kolay sürülüyor.Ben rimeli tavsiye ederim saç rimeli koku yok tene gelmiyor

Birde annemin kullandığı var onun aşırı beyaz sprey şeklinde o kokuyor ama ben sevmiyorum kapatıyor oda spreyle badana gibi sıktığın heryeri boyuyor kuruyor

Benim kv de bana çok az uzak oturuyor yani eş tarafından gelecek kişi sayısı 6 kişi falan bir de benim akrabalar 15 kişi anca çocuğu meydana çıkartmayacam zaten odasında duracak. Benim asıl mevlid yapma sebebim geçen sene pandemi çok yaygındı aşı yoktu annemin senesini okutamadım annemin senesi 21 Mart bebişim doğumu 40 ı falan tarihler arasında en fazla 1-2 ay oynar gelin mevlidi de yapamamıştım evim de biz okuyoruz ama hiç okunmadı bebeğin gelişiyle birlikte annem için de okuturum aynı gün diye düşünüyorum. Kimse gelmeden çocukla fotoğraf çekilirim bir sürü gelenlere maske şartı koyacam zaten
Canım ebeyi bile normal de kabul etmiyoruz diyen hastane fotoğrafçı hiç kabul etmez bence. Şimdi bir gözüm korktu süsleme yasak falan deyince ama benim Dr paylaşıyor süslü odalar da arada foto umarım yasak değildir yarın ilk iş arayıp sorayım bari

Hahahah bizim millet ne kadar meraklı tuzlamaya.
Tuzlayinca ter kokmuyormus hahaha.
Anam insan yazın otobüse binmeye korkuyor ter korkusundan.
Tuzlama işe yaşasaydı bizim millet miiiis gibi kokardı dedim

Kızlar yaa az önce burnum kanadı durduk yere sağ taraftan gerçi duyuyordum hamilelikte olabilir diye ama başıma gelmemişti hiç Stres oldum bi anda

asla yapmam herkes evinde okusun ne okuyosa bana duaları göndersin iyi dilek göndersin eve toplaşcak onlarca insan covid yuvası allam sen koruuu
Bencede kızlar mevlut yerine fakire fukaraya yardım edin. Kurban kestirin ne bileyim hayrına kimsesiz cocuklari sünnet ettirin.
Onların duası daha makbule geçer.
Mahallenin meraklılarını eylendirmekten.
Bir de bir dünya mikrop var. Hastalık falan dikkat etmek lazım....

Aslinda evet durduk yere bebegi yaglamaya kremlemeye gerek yok sanki oyle bi ihtiyaç olursa o zaman dusunulur dimi.. pisik kremi falan da ayni sekilde..
Gerekirse de zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı gibi doğal çözümlerle ilerlerim ben :) Kendim de kozmetik alışveriş hiç yapmam öyle şu kremi bu kremi elime yüzüme saçıma çatlağıma dudağıma hep hindistan cevizi yağı sürüyorum valla Kokusunu da seviyorum :)
Hastaneye gelen 2-3 dk kalsa ne ala. Benim kb, elti, görümce hep uzaktalar gelirlerse uzun kalırlar. Ama söylerim öncesinde eltim de görümcem de anlayışlı davranır diye düşünüyorum ikisi de yaşadı neticede. Eşim de annesiyle konuşur. Ben şimdi böyle düşünüyorum da o zaman ne olur bilmem tabi.
Ay eve gelmeler olacak bi de di mi ya İlk aylar gelmeseler bari

Dulciana canım hangi hastane bu covid yasaklarını söyleyen? Ben de sorayım bir sonraki gidişim de merak ettim. Ama bu tarz katı kurallar bekliyorum ben de acıkcası

Ne alaka ya? Niye bakacakmis? Sen bakamiyor musun çocuğuna? Ya insanı vallahi zivanadan çıkarırlar. Aman alınsın boşver. Hastalık var gelmesin kimse. Kuserlerse de kussunler bizden daha önemli değil millet valla. Annem bana evlenmeden önce sen kimseye gitmiyorsun, kimse de sana gelmez derdi. Ay aman gelmesinler çok da umrumda, anca dedikoduya, yemeye içmeye geliyor derdim. Hala da bu fikrimin arkasındayım.
Bu eve taşındım. Kimseyi tanımıyorum daha. Kapı çaldı, alt üst komşu bir de ramazan. Oturmaya gelmişler. Ya arkadaş insan bir haber verir. Belki müsait değilim, işim gücüm var. Buyur etmedim, annem alsana iceri dedi. En nefret ettiğim şey emrivaki var ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…