2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ben hiçbir şey bilmiyormuşum :) Hamilelik günlüğünü nasıl oluşturuyoruz?
Hoşgeldiniiiz şehir, tahmini doğum tarihi, cinsiyet belli mi acaba tablomuza da ekleyelim sizii
sağ üstte nickinize tıkladığınızda hesap detaylarından ekleyebiliyorsunuz doğum tarihini öylece profile düşüyoor

Z zahrada tekrar merhaba, 22 mart gibi görünüyor şu an. Kız, adı Duru Arya, şehir Ankara, yaş 42, ilk bebek...

Hosgeldiniz. Ve ilk olarak geçmiş olsun.zİlk başlarda aşıya çoğu doktorlar karşıydı ama şimdi olun diyorlar. Burda sizin gibi olan var. Hamile olmadan ilk aşı olan.
Mutlaka magnezyum kullanın. Günde 1200 mg kadar alabilirsiniz. Benim dün bitmişti cok sancim oldu. İlk hamilegimde cok gec başlamıştım kullanmaya cok sancılı geçmişti.
Bunda elhamdülillah iyiyim.

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ağrılarına doktorlar sorun yok diyorsa bence endişe etme bazı gebelikler ağır geçiyor benımde bu gebeliğim ağır tabiri caizse yerimden kalkamadığım günler çok fazla. Şimdi uzun zamandır bedenin alışmış hep aynı şekılde sakin yaşamaya içinde olduğun gebelik durumuna ayak uydurmaya çalışan birçok organın var özelliklede rahim. Puseti elinizle taşıyamazsınız bence bebek arabası gerekli ama bu göreceli. Evden çıkmayız biz diyorsanız şartta değil.

Bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ama doktora danışmak en iyisi.

Çok teşekkürler cevabınız için... Diyorum denemek amaçlı makul bir ikinci el travel sistem alayım puseti nasılsa 6 ay kullanacağım. Sonra iyi bir hafif bebek arabası alırım... ama işte çok kararsız kaldım. Mart bebeği olacağı için muhtemelen kontroller hariç evde kalırız Ankara ayazında. e-bebekteki yetkili de "herkes travel system alıyor, sonra da ağır olduğu için ayrıca hafif bebek arabası alıyorlar" diyor...

1. Ve 3. Trimester genelde bulantılı oluyor. Ben çok çektim bu bulantılardan. Her lavaboya gittiğimde, evde et piştiğinde, dişlerimi fırçaladığımda vs. Valla yapacak bir şey de yok, kaldı 3 ay

Bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ama doktora danışmak en iyisi.
Yeni doğduklarında ciltleri çok hassas oluyo ve en ufak pişik yara ve yanık gibi oluyo ve çok geç iyi oluyo o zaman daha çok üzülüp kendimiz suçlamıştık

Bu arada bizim de puset anadizi ve anne yanı tarzında küçük beşiğimizi yengemiz verdi

Yeni doğduklarında ciltleri çok hassas oluyo ve en ufak pişik yara ve yanık gibi oluyo ve çok geç iyi oluyo o zaman daha çok üzülüp kendimiz suçlamıştık
Kötü olmuş ama hassas cilt olduğu için olmuştur. Anne olmak öyle oluyor. Ben bebegim neden üzgün bakiyor diye ağlıyordum resmen.

Kötü olmuş ama hassas cilt olduğu için olmuştur. Anne olmak öyle oluyor. Ben bebegim neden üzgün bakiyor diye ağlıyordum resmen.
Gerçekten öyle oluyo birde lohusa pisikolojisi çok farklı oluyo bende öyleydim herşeye kızıp bağrıyodum veya tam tersi herşeye ağlıyordm

Bende dolaptan baktım öyle kullanılmamış az kullanılmış felan pregonun bebek arabaları hoşuma gitti şuandaki fiyatlar pahalı 4-5 bin civarı ben vermem galiba o paraları büyükte konuşmim e bebeğin Şubat indirimine kadar bekliycem bakalım. Benım doğum şubatta nasipse, Son dakika gözüm görmez alırım belkide

Ay sorma onlar rahatsız olmuyor neyse haftada bir süpürüyor..robotta hafta içi supursun diyorum karnimdan çok zorlanıyorum artık
O da mecbur yardımcı olcak hayat müşterek
Ben de çok istiyorum robotu da bizim köpüş onla kavga eder diye hiç cesaret edemiyorum.
Bende kedi kızım var haftada bir supurme yetmiyor robot hafta içi lazım
Senin ne marka canim
Benim aldığım Chicco liteway plus mus puset işi bitince baston araba oluyormuş o yüzden aldım zaten diğerlerine bakınca çok ağır değil

Öncelikle hoşgeldiniz aramıza Hamilelik döneminde covid olan var hatta instada yağmur okan çifti var karantinada gebelik haberi almışlar ve kadın covid ilaçlarını içmiş Allahın izniyle hiç bişey olmaz endişelenmeyin sağlıkla gelsin bebişiniz ❤ Bebek arabası olarak açıkcası ben travel sistem almak istiyorum hem pusetli oluyor hem bazı modelleri katlanınca çok kolay taşınabiliyor tekerleri ile sadece pusetle daha zor taşınır gibi geliyor bana

Aramıza hoşgeldiniz :)
Kızların da dediği gibi, magnezyum aşırı rahatlatıyor. Doktor bir sorun yok dediyse hiç dert etmeyin kendinize :) Bebek de etkileniyor çünkü. Bu arada 22 Mart'ta doğarsa benle ayni gün doğmuş olacak :)
Puseti sadece sokakta değil, araçta da kullaniyorsunuz. Ben şahsen travel sistem öneririm. Biz pregonun escalede modelini aldık. 11 kilo ama.cok rahat taşınıyor. Ben zorlanmadım ama daha hafif travel sistemler de var. Onlara da bakabilirsiniz. Ankara'nın ayazini iyi bilirim ama işte 15gunde bir asm' ye aşısına falan gidilecek, pusetli bebek arabasinda daha rahat edersiniz. Bir de arac varsa hastaneden pusetsiz çıkışa izin vermiyorlar diye biliyorum.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız siz de umarım :)

Bugün her şeyi çıkardııım hesap kitap yaptım ve şimdiye kadar uraza 10.454 tl harcamışız travma geçiriciiiiim daha eksikler bitmedi doğuma kadar kaç olacak allah bilir sigorta migorta daha püüü
Ay deme ya ben çok almadım da annemler baya aldı en son babam kızmış anneme yeter alma daha azıcıkta babaannesi dedesi alsın demiş adam haklı yani senin kadar annemlerde harcamıştır

Bugün her şeyi çıkardııım hesap kitap yaptım ve şimdiye kadar uraza 10.454 tl harcamışız travma geçiriciiiiim daha eksikler bitmedi doğuma kadar kaç olacak allah bilir sigorta migorta daha püüü
Sus sus o konuya hic girme bence

Hoşgeldinizz :) Magnezyum iyi geliyor diye biliyorum bende. Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah. Ben travel sistem Kraft lima aldım 9,5kg bana ağır gelmedi. Sadece puseti taşımak ağır ve yorucu olacaktır. Benim aldığım araba 15 kg taşıma kapasitesi var bu da 3-4 yaşa tekabül ediyor sonrasında baston araba almayı düşünmüyorum 4 yaşında ki çocukta yürüsün zorlanacağımızı düşünmüyorum ama çok gerekli olursa ucuza bir şey alırım en kötü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…